X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    Glukoza najgorsze badanie :P Lola dopytaj czy na pewno musisz powtarzać, bo to bardzo obciążające badanie i powinno się robić częściej niż raz w roku. Ja w drugiej ciąży mialam na początku już krzywą, bo glukoza na czczo wyszła za duża a potem w tym 24 niby znowu chcieli mi robić, ale zlecila jedna ginekolog a jak potem skonsultowałam u innej czy u położnej (nie pamiętam już) to mówiła, że broń Boże nie robić w takim odstępie czasu i ostatecznie wszyscy jednym głosem i diabetolog i ginekolog wycofali się z tego, że rzeczywiście drugie badanie jest zbędne i może być szkodliwe.
    Ja mialam miec wizytę za tydzień w środę, ale zmarla babcia tżta i będziemy jechać na pogrzeb, muszę przełożyć. Oby nie było problemu i oby na wcześniej a nie na później, bo od kilku dni brzuch mnie boli i się stresuję :(
    Przykro mi :(

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja biorę pregna plus i dodatkowo Wit D vigantoletten 2000 przez to, że mam niedobór.
    No i luteinę :) z metforminy stopniowo schodziłam i jutro już koniec, jakie szczęście bo tak jej niecierpie 🤢
    Ja w sumie tylkp biore na razie ten kwas i dupka, odstawil mi lekarz ale plamienia sie pojawily wiec musialam wrocic, ale nasila mi mdlosci niestety. Z metformaxu zeszlam w 8tc. Czasem biore nospe jeszcze

• Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !ja już po oddaniu krwi i po badaniu mojej szyjki ☺️😁😁😁
    Moja szyjka jest w jak najlepszym stanie 😍😍 i widziałam bobasa 😍🤰🏼🤰🏼🤰🏼 Taka uchachana byłam ! Dzidzia była ruchliwa i machała rączkami i wiecie co ?!!! Jakie to dziecko miało spora pupkę ale to chyba po mamie 😅😅😅❤️
    W czwartek na prenatalne !

Ja biore witaminy MAMAADHA premium plus :)

Moniika, Lola098, Love22, Wiolala, Bumszakalaka, 910608, PatkaPP, Izolda7913, Sendi94 lubią tę wiadomość

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw bralam mama dha ale ciezko mi je przelknac wiec przeszłam na pregnę, ktorej probki dostalam u lekarza. Tabletka naprawde malutka i w zasadzie to bylo dla mnie istotne w momencie nudności i wymiotow. Patrzylam u paba tabelki zestawienie i niby teraz nie ma juz w zaleceniach profilaktycznie żelaza dlatego w niektorych wit.juz go nie ma. W pregnie jest akurat jeszcze. Ja oprocz ciazy to jeszcze kp to mysle ze zapotrzebowanie i tak wieksze mam. W poprzednich ciazach bralam femibion i prenatal. Ale femibion slabo wypada w zestawieniach wiec teraz zrezygnowalam z niego. A prenatal niby ok ale te tabletki duze. Najlatwiej mi zawsze wchodzil sam folik.

Lola098 lubi tę wiadomość

202206271756.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka super :) moje to mi sie strasznie chude wydaje na tych zdjecia 3d ktore mam. Ale parametry w normie niby wiec pewnie tak sie tylko ulozył.

202206271756.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona to super, że wszystko dobrze 🙂
    Ja nie miałam 3d

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Was malo sie tu udziela :P

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o krzywa to ja już chyba weteranka bo 6 albo 7 razy robiłam i fakt nie można chodzić pomiędzy pobraniami i to nie tyle z troski że coś się może stać ale dlatego że w ruchu spalamy tą glukoze (miałam cukrzycę w jednej ciąży i to mega nieokiełznana to nawet zalecany był spacer po posiłku) niestety czasem trzeba powtórzyć test obciążenia zwłaszcza jeśli jest duże prawdopodobieństwo że ta paskuda się przyplącze - ja już po jednej w tej ciąży jestem i już wiem że w połowie ciąży będę robić jeszcze raz :/
    Co do witamin to widzę że się nie wylamie też mam pregna plus i do tego jeszcze dha łykam też pregny

Lola098 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa ja bym jednak spytała lekarza czy jest taka niezbędna konieczność, bo serio takie obciążanie trzustki jest niezdrowe a tym bardziej dla kobiet w ciąży. W innych krajach są inne badania potwierdzające cukrzycę i podejrzewam, że u nas też można poprosić o alternatywne badanie, chyba glikowana hemoglobina to się nazywa? Nie mam pewności, bo było to ponad 4 lata temu, ale ostatecznie ginekolog i diabetolog stwierdzili, że dwa takie badania w ciąży są niebezpieczne i na drugie już mnie nie puścili. Oczywiście może czasem jest to konieczne, nie podważam decyzji waszych lekarzy, jedynie dzielę się moim doświadczeniem ;)

• Lolita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wam wyszła nieprawidłowa glukoza z krwi, czy dlaczego już teraz robicie obciążenie?

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Dziewczyny, Wam wyszła nieprawidłowa glukoza z krwi, czy dlaczego już teraz robicie obciążenie?
    Takie są wskazania jesli w poprzedniej ciąży byla cukrzyca ciazowa. Ja mysle, ze raczej na pewno bede musiala powtórzyć po 20tc, wiem ze jest to obciazenie ale cukrzyca ciazowa to nie sa zarty, i to nie chodzi tylko o wage dziecka

• Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    A to zmienia postać rzeczy, przepraszam, źle zrozumiałam :D Ile Ci jeszcze czasu zostało do końca?

Już byłam po,wróciłam do domu,zjadłam i musiałam iść spać,to wczesne wstawanie to nie dla mnie teraz😂

Też macie taki problem ze spaniem w nocy? U mnie to masakra ostatnio,jestem zmęczona a zasnąć za cholerę nie mogę,zasypiam 2-3 w nocy🤦🏻‍♀️
    I jak to jest z tym spaniem na lewym boku? Naprawdę nie możemy już leżeć na plecach? Będę u lekarza to o to zapytam jeszcze bo to spanie na boku coś mi nie wychodzi😐

Lolita nie wiem dlaczego byłam tak wcześnie wysłana na to badanie,to moja pierwsza ciąża,glukoza na czczo mi wyszła 86 więc to nie jest jakiś mega wysoki wynik🙂

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda ja z zaśnięciem nie mam problemu, jedynie budzę się w nocy kilka razy.
    Co do spania to ja od zawsze śpię na boku ale nie zwracam uwagi na którym :) chyba chodzi o kręgosłup bo jak się śpi na plecach to jest obciążony.

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda ja dalej spie tak delikatnie bokiem, ale na brzuchu. Póki daje rade xd moim zdaniem narazie jak dziecko i brzuch są małe to nie uciskają tych naczyn krwionośnych i nie ma jakiegoś ryzyka. Tobie może się zrobić słabo, a dziecko może być niedotlenione jak będziesz spała na plecach bo zaczyna ono wtedy uciskać na jakieś ważne naczynia. To chodzi raczej o bardziej zaawansowane ciąże. Nawet spytałam lekarza, czy mogę tak dalej spać to mówił, że mogę. Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam, ale tak to zapamiętałam. Może wplywa to tez na kręgosłup, ale to chyba głównie chodzi o to co napisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 15:58

Izolda7913 lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Już byłam po,wróciłam do domu,zjadłam i musiałam iść spać,to wczesne wstawanie to nie dla mnie teraz😂

Też macie taki problem ze spaniem w nocy? U mnie to masakra ostatnio,jestem zmęczona a zasnąć za cholerę nie mogę,zasypiam 2-3 w nocy🤦🏻‍♀️
    I jak to jest z tym spaniem na lewym boku? Naprawdę nie możemy już leżeć na plecach? Będę u lekarza to o to zapytam jeszcze bo to spanie na boku coś mi nie wychodzi😐

Lolita nie wiem dlaczego byłam tak wcześnie wysłana na to badanie,to moja pierwsza ciąża,glukoza na czczo mi wyszła 86 więc to nie jest jakiś mega wysoki wynik🙂
    To rzeczywiscie dziwne, wyniki juz masz? :)

• Mavi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Zapraszam was po metryki dla maluchów i plakaty rodzinne ❤️
    Na hasło „ovufriend20” macie 20% zniżki ❤️

Znajdziecie nas na insta: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:

Izolda... A ja mam tak, że zasypiam bez problemu... zwykle po 4h budzę się na siusiu-czasem jest to 1.30,czasem 2.30...i to by było koniec snu. Potem nie mogę usnąć. Przewalam się. Czasem przysne jeszcze na 2h o 5/6 rano, a czasem nie.... Z ręką na sercu od 2 listopada (mój transfer) przespałam dobrze 3h. Wierzę, że to się niedługo skończy...

Ja przyjmuję prenatal duo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 16:02

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:

A ja sobie przypomnialam ze w tej drugiej ciazy straconej liczyl mi bmi i ja jestem dosyć przy kosci i kazal mi lekarz zrobic krzywa ale nie zdazylam

• Moniika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie.. zasnąć zasne, ale budzę się po kilka razy i jak się obudzę po 4-5 h snu to nie mogę zasnąć. Jeszcze młoda się wierci i popłakuje więc już w ogóle jak mnie wybudzi to jest problem 😑

BasiaIR lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    Ja mam podobnie.. zasnąć zasne, ale budzę się po kilka razy i jak się obudzę po 4-5 h snu to nie mogę zasnąć. Jeszcze młoda się wierci i popłakuje więc już w ogóle jak mnie wybudzi to jest problem 😑
    Tez tak mam, i ciągle chodze siusiu.
    Odsmoczkowalam maleego niedawno to lepiej spi, ale ma problem z wyciszeniem sie znowu

BasiaIR lubi tę wiadomość

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ