X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w szpitalu na krzywej glukozowej i ubolewam,że nie wolno mi się napić,nie wiedziałam tego,wzięłam ze sobą wode a tu dupa,nie wolno 🙄
    Walczę z mdłościami bo pora śniadaniowa i okropnie śmierdzi,jak tu wytrwać te dwie godziny 😂

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Ja siedzę w szpitalu na krzywej glukozowej i ubolewam,że nie wolno mi się napić,nie wiedziałam tego,wzięłam ze sobą wode a tu dupa,nie wolno 🙄
    Walczę z mdłościami bo pora śniadaniowa i okropnie śmierdzi,jak tu wytrwać te dwie godziny 😂
    Ja ci współczuję i sobie też... Dalej mam mdłości, muszę jeść nawet w nocy, zrobienie badania krwi odkładam jak mogę ale w poniedziałek ostateczny termin na zrobienie i nie wiem jak ja przeżyje ;-(

p19udqk32h2163o8.png

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekałam na ostatnią chwilę. Glukozę kupiłam cytrynową,polecam jak będziecie miały badania.
    W nocy nie jem,ale rano jak się obudzę to zwykle jest walka z czasem,koniecznie trzeba szybko przygotować śniadanie i coś do picia bo przed jedzeniem mysze wypić żelazo a jest tak okropne w smaku że od razu muszę popić i zagryźć żeby ten smak zabić

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Ja też czekałam na ostatnią chwilę. Glukozę kupiłam cytrynową,polecam jak będziecie miały badania.
    W nocy nie jem,ale rano jak się obudzę to zwykle jest walka z czasem,koniecznie trzeba szybko przygotować śniadanie i coś do picia bo przed jedzeniem mysze wypić żelazo a jest tak okropne w smaku że od razu muszę popić i zagryźć żeby ten smak zabić
    To ja z łóżka wogole nie wychodzę. Jak się przebudze to od razu męża budzę który idzie robić śniadanie, jem z przerwami i dopiero po kilku godzinach jestem w stanie wyjść z łóżka :/

p19udqk32h2163o8.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Ja robilam w zeszła srode i moglam po malenkim lyczku pic :) na szczecie nie wyszla mi cukrzyca, a w tamtej ciazy mialam juz od 10tc.

Bumszakalaka, Wiolala lubią tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda mi Panie z labu jak robiłam dały mały kubeczek wody i też mogłam po troszeczkę pić.

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze mogłam dopytać,mi tylko powiedziała że wypić glukozę w trzy minuty,potem nic nie jeść,nie pić i wrócić za godzinę a później za dwie. No ale mam to za sobą,jak tylko wyszłam z gabinetu po ostatnim pobraniu to zaraz wyciagalam wode z torby😁

Moniika lubi tę wiadomość

• 910608 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda, trzymam za Ciebie kciuki, bo domyślam się, że to jest żadna przyjemność, to obciążenie :P Ale kazali Ci wyjść do domu i wrócić po godzinie? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam, zawsze słyszałam, że każą siedzieć na tyłku, jak najmniej chodzić i czekać, ale widać co przychodnia, to obyczaj.

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, zwykle każą siedzieć w razie, gdyby się zasłabło to mogą od razu pomóc.

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja 3razy robilam i za kazdym razem Panie kazaly siedziec w labolatorium bo jesli sie wychodzi ,jezdzi itp. to wynik jest niemiarodajny. Wiem ze dziewczyny to ignoruja, znajoma dobrze sie czula i poszla na zakupy w tym czasie. Ale skoro zalecaja odpoczynek w tym czasie to widocznie ma to znaczenie. Po za tym po godzinie od wypicia jest kolejne pobranie krwii i potem znow godzina czekania i pobranie. To trzeba by i tak pilnowac zeby na czas wrocic. Ja i tak po jakos 30-40 minitach od wypicia mdleje za kazdym razem i ląduje na kozetce wiec nawet nie ludze sie ze tym razem bedzie inaczej. Z tym ze ja mialam tą krzywa dopiero po 20 tygodniu.

202206271756.png

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee,szłam tylko do innej części korytarza bo taka masa ludzi ze nawet nie było gdzie usiąść,także kazały mi pójść czekać na poradnie k🙂

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie chodzi to tez wynik moze wyjsc niewiarygodny :) ja siedzialam, słuchawki i you tube. Ja juz krzywa robilam 4 razy, i potwierdzam, cytrynowa najlepsza. Mnie czeka powtorka w po 20 tyg niestety

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminy polecacie? Ja bralam femibion2, do tej pory biore kwas foliowy metylowany ale juz lada chwila musze pomyslec o czyms innym

• Moniika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam krzywa do tej pory dwa razy. Dla mnie w sumie bez znaczenia co mam wypić 😅 podchodzę do tego zadaniowo, ale po pierwszym razie naprawdę zle się czułam, a nie byłam nawet w ciazy. Także współczuję Wam teraz robić. Ja bym na pewno zwymiotowała na tym etapie. Za to już w ciąży w II trymestrze bardzo dobrze zniosłam krzywą. Ale rzeczywiscie cytrynowa/pomarańczowa jest troche lepsza (nie pamiętam która miałam).
    ;)

Lola ja biorę Pregne Plus z polecenia lekarza. Do tego mam 3x magnez b6 forte przez tego krwiaka i wiadomo jeszcze duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 10:34

Lola098 lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola moja lekarka powiedziała, że mam brać pregna plus cały czas. Ma kwas, jod i największą dawkę wit D. Miże najlepiej spytaj swojego lekarza? On powinien dopasować Ci witaminy na podstawie wyników badań tak naprawdę.

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Nieee,szłam tylko do innej części korytarza bo taka masa ludzi ze nawet nie było gdzie usiąść,także kazały mi pójść czekać na poradnie k🙂

A to zmienia postać rzeczy, przepraszam, źle zrozumiałam :D Ile Ci jeszcze czasu zostało do końca?

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Jakie witaminy polecacie? Ja bralam femibion2, do tej pory biore kwas foliowy metylowany ale juz lada chwila musze pomyslec o czyms innym
    Ja biorę Mama Premium marki DopelHerz active.

p19udqk32h2163o8.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza najgorsze badanie :P Lola dopytaj czy na pewno musisz powtarzać, bo to bardzo obciążające badanie i powinno się robić częściej niż raz w roku. Ja w drugiej ciąży mialam na początku już krzywą, bo glukoza na czczo wyszła za duża a potem w tym 24 niby znowu chcieli mi robić, ale zlecila jedna ginekolog a jak potem skonsultowałam u innej czy u położnej (nie pamiętam już) to mówiła, że broń Boże nie robić w takim odstępie czasu i ostatecznie wszyscy jednym głosem i diabetolog i ginekolog wycofali się z tego, że rzeczywiście drugie badanie jest zbędne i może być szkodliwe.
    Ja mialam miec wizytę za tydzień w środę, ale zmarla babcia tżta i będziemy jechać na pogrzeb, muszę przełożyć. Oby nie było problemu i oby na wcześniej a nie na później, bo od kilku dni brzuch mnie boli i się stresuję :(

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregna plus i dodatkowo Wit D vigantoletten 2000 przez to, że mam niedobór.
    No i luteinę :) z metforminy stopniowo schodziłam i jutro już koniec, jakie szczęście bo tak jej niecierpie 🤢

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    Glukoza najgorsze badanie :P Lola dopytaj czy na pewno musisz powtarzać, bo to bardzo obciążające badanie i powinno się robić częściej niż raz w roku. Ja w drugiej ciąży mialam na początku już krzywą, bo glukoza na czczo wyszła za duża a potem w tym 24 niby znowu chcieli mi robić, ale zlecila jedna ginekolog a jak potem skonsultowałam u innej czy u położnej (nie pamiętam już) to mówiła, że broń Boże nie robić w takim odstępie czasu i ostatecznie wszyscy jednym głosem i diabetolog i ginekolog wycofali się z tego, że rzeczywiście drugie badanie jest zbędne i może być szkodliwe.
    Ja mialam miec wizytę za tydzień w środę, ale zmarla babcia tżta i będziemy jechać na pogrzeb, muszę przełożyć. Oby nie było problemu i oby na wcześniej a nie na później, bo od kilku dni brzuch mnie boli i się stresuję :(
    Wiem niestety ze nie wolno czesto. Ale wydaje mi sie ze trzeba będzie powtorzyc. No nic, zobaczymy. W kazdym razie zawsze to do przodu pare miesiecy z insulina i kluciem sie :)

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ