Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Izolda7913 wrote:Ja siedzę w szpitalu na krzywej glukozowej i ubolewam,że nie wolno mi się napić,nie wiedziałam tego,wzięłam ze sobą wode a tu dupa,nie wolno 🙄
Walczę z mdłościami bo pora śniadaniowa i okropnie śmierdzi,jak tu wytrwać te dwie godziny 😂 -
Ja też czekałam na ostatnią chwilę. Glukozę kupiłam cytrynową,polecam jak będziecie miały badania.
W nocy nie jem,ale rano jak się obudzę to zwykle jest walka z czasem,koniecznie trzeba szybko przygotować śniadanie i coś do picia bo przed jedzeniem mysze wypić żelazo a jest tak okropne w smaku że od razu muszę popić i zagryźć żeby ten smak zabić -
Izolda7913 wrote:Ja też czekałam na ostatnią chwilę. Glukozę kupiłam cytrynową,polecam jak będziecie miały badania.
W nocy nie jem,ale rano jak się obudzę to zwykle jest walka z czasem,koniecznie trzeba szybko przygotować śniadanie i coś do picia bo przed jedzeniem mysze wypić żelazo a jest tak okropne w smaku że od razu muszę popić i zagryźć żeby ten smak zabić -
Izolda7913 wrote:Ja siedzę w szpitalu na krzywej glukozowej i ubolewam,że nie wolno mi się napić,nie wiedziałam tego,wzięłam ze sobą wode a tu dupa,nie wolno 🙄
Walczę z mdłościami bo pora śniadaniowa i okropnie śmierdzi,jak tu wytrwać te dwie godziny 😂na szczecie nie wyszla mi cukrzyca, a w tamtej ciazy mialam juz od 10tc.
Bumszakalaka, Wiolala lubią tę wiadomość
-
O kurcze mogłam dopytać,mi tylko powiedziała że wypić glukozę w trzy minuty,potem nic nie jeść,nie pić i wrócić za godzinę a później za dwie. No ale mam to za sobą,jak tylko wyszłam z gabinetu po ostatnim pobraniu to zaraz wyciagalam wode z torby😁
Moniika lubi tę wiadomość
-
Izolda, trzymam za Ciebie kciuki, bo domyślam się, że to jest żadna przyjemność, to obciążenie
Ale kazali Ci wyjść do domu i wrócić po godzinie? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam, zawsze słyszałam, że każą siedzieć na tyłku, jak najmniej chodzić i czekać, ale widać co przychodnia, to obyczaj.
-
Dokładnie, zwykle każą siedzieć w razie, gdyby się zasłabło to mogą od razu pomóc.
-
No ja 3razy robilam i za kazdym razem Panie kazaly siedziec w labolatorium bo jesli sie wychodzi ,jezdzi itp. to wynik jest niemiarodajny. Wiem ze dziewczyny to ignoruja, znajoma dobrze sie czula i poszla na zakupy w tym czasie. Ale skoro zalecaja odpoczynek w tym czasie to widocznie ma to znaczenie. Po za tym po godzinie od wypicia jest kolejne pobranie krwii i potem znow godzina czekania i pobranie. To trzeba by i tak pilnowac zeby na czas wrocic. Ja i tak po jakos 30-40 minitach od wypicia mdleje za kazdym razem i ląduje na kozetce wiec nawet nie ludze sie ze tym razem bedzie inaczej. Z tym ze ja mialam tą krzywa dopiero po 20 tygodniu.
-
Ja robiłam krzywa do tej pory dwa razy. Dla mnie w sumie bez znaczenia co mam wypić 😅 podchodzę do tego zadaniowo, ale po pierwszym razie naprawdę zle się czułam, a nie byłam nawet w ciazy. Także współczuję Wam teraz robić. Ja bym na pewno zwymiotowała na tym etapie. Za to już w ciąży w II trymestrze bardzo dobrze zniosłam krzywą. Ale rzeczywiscie cytrynowa/pomarańczowa jest troche lepsza (nie pamiętam która miałam).
Lola ja biorę Pregne Plus z polecenia lekarza. Do tego mam 3x magnez b6 forte przez tego krwiaka i wiadomo jeszcze duphaston.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 10:34
Lola098 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Lola moja lekarka powiedziała, że mam brać pregna plus cały czas. Ma kwas, jod i największą dawkę wit D. Miże najlepiej spytaj swojego lekarza? On powinien dopasować Ci witaminy na podstawie wyników badań tak naprawdę.
-
Izolda7913 wrote:Nieee,szłam tylko do innej części korytarza bo taka masa ludzi ze nawet nie było gdzie usiąść,także kazały mi pójść czekać na poradnie k🙂
A to zmienia postać rzeczy, przepraszam, źle zrozumiałamIle Ci jeszcze czasu zostało do końca?
-
Glukoza najgorsze badanie
Lola dopytaj czy na pewno musisz powtarzać, bo to bardzo obciążające badanie i powinno się robić częściej niż raz w roku. Ja w drugiej ciąży mialam na początku już krzywą, bo glukoza na czczo wyszła za duża a potem w tym 24 niby znowu chcieli mi robić, ale zlecila jedna ginekolog a jak potem skonsultowałam u innej czy u położnej (nie pamiętam już) to mówiła, że broń Boże nie robić w takim odstępie czasu i ostatecznie wszyscy jednym głosem i diabetolog i ginekolog wycofali się z tego, że rzeczywiście drugie badanie jest zbędne i może być szkodliwe.
Ja mialam miec wizytę za tydzień w środę, ale zmarla babcia tżta i będziemy jechać na pogrzeb, muszę przełożyć. Oby nie było problemu i oby na wcześniej a nie na później, bo od kilku dni brzuch mnie boli i się stresuję -
Ja biorę pregna plus i dodatkowo Wit D vigantoletten 2000 przez to, że mam niedobór.
No i luteinęz metforminy stopniowo schodziłam i jutro już koniec, jakie szczęście bo tak jej niecierpie 🤢
-
Bumszakalaka wrote:Glukoza najgorsze badanie
Lola dopytaj czy na pewno musisz powtarzać, bo to bardzo obciążające badanie i powinno się robić częściej niż raz w roku. Ja w drugiej ciąży mialam na początku już krzywą, bo glukoza na czczo wyszła za duża a potem w tym 24 niby znowu chcieli mi robić, ale zlecila jedna ginekolog a jak potem skonsultowałam u innej czy u położnej (nie pamiętam już) to mówiła, że broń Boże nie robić w takim odstępie czasu i ostatecznie wszyscy jednym głosem i diabetolog i ginekolog wycofali się z tego, że rzeczywiście drugie badanie jest zbędne i może być szkodliwe.
Ja mialam miec wizytę za tydzień w środę, ale zmarla babcia tżta i będziemy jechać na pogrzeb, muszę przełożyć. Oby nie było problemu i oby na wcześniej a nie na później, bo od kilku dni brzuch mnie boli i się stresuję