X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w szpitalu na krzywej glukozowej i ubolewam,że nie wolno mi się napić,nie wiedziałam tego,wzięłam ze sobą wode a tu dupa,nie wolno 🙄
    Walczę z mdłościami bo pora śniadaniowa i okropnie śmierdzi,jak tu wytrwać te dwie godziny 😂

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Ja siedzę w szpitalu na krzywej glukozowej i ubolewam,że nie wolno mi się napić,nie wiedziałam tego,wzięłam ze sobą wode a tu dupa,nie wolno 🙄
    Walczę z mdłościami bo pora śniadaniowa i okropnie śmierdzi,jak tu wytrwać te dwie godziny 😂
    Ja ci współczuję i sobie też... Dalej mam mdłości, muszę jeść nawet w nocy, zrobienie badania krwi odkładam jak mogę ale w poniedziałek ostateczny termin na zrobienie i nie wiem jak ja przeżyje ;-(

p19udqk32h2163o8.png

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekałam na ostatnią chwilę. Glukozę kupiłam cytrynową,polecam jak będziecie miały badania.
    W nocy nie jem,ale rano jak się obudzę to zwykle jest walka z czasem,koniecznie trzeba szybko przygotować śniadanie i coś do picia bo przed jedzeniem mysze wypić żelazo a jest tak okropne w smaku że od razu muszę popić i zagryźć żeby ten smak zabić

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Ja też czekałam na ostatnią chwilę. Glukozę kupiłam cytrynową,polecam jak będziecie miały badania.
    W nocy nie jem,ale rano jak się obudzę to zwykle jest walka z czasem,koniecznie trzeba szybko przygotować śniadanie i coś do picia bo przed jedzeniem mysze wypić żelazo a jest tak okropne w smaku że od razu muszę popić i zagryźć żeby ten smak zabić
    To ja z łóżka wogole nie wychodzę. Jak się przebudze to od razu męża budzę który idzie robić śniadanie, jem z przerwami i dopiero po kilku godzinach jestem w stanie wyjść z łóżka :/

p19udqk32h2163o8.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Ja robilam w zeszła srode i moglam po malenkim lyczku pic :) na szczecie nie wyszla mi cukrzyca, a w tamtej ciazy mialam juz od 10tc.

Bumszakalaka, Wiolala lubią tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda mi Panie z labu jak robiłam dały mały kubeczek wody i też mogłam po troszeczkę pić.

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze mogłam dopytać,mi tylko powiedziała że wypić glukozę w trzy minuty,potem nic nie jeść,nie pić i wrócić za godzinę a później za dwie. No ale mam to za sobą,jak tylko wyszłam z gabinetu po ostatnim pobraniu to zaraz wyciagalam wode z torby😁

Moniika lubi tę wiadomość

• 910608 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda, trzymam za Ciebie kciuki, bo domyślam się, że to jest żadna przyjemność, to obciążenie :P Ale kazali Ci wyjść do domu i wrócić po godzinie? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam, zawsze słyszałam, że każą siedzieć na tyłku, jak najmniej chodzić i czekać, ale widać co przychodnia, to obyczaj.

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, zwykle każą siedzieć w razie, gdyby się zasłabło to mogą od razu pomóc.

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja 3razy robilam i za kazdym razem Panie kazaly siedziec w labolatorium bo jesli sie wychodzi ,jezdzi itp. to wynik jest niemiarodajny. Wiem ze dziewczyny to ignoruja, znajoma dobrze sie czula i poszla na zakupy w tym czasie. Ale skoro zalecaja odpoczynek w tym czasie to widocznie ma to znaczenie. Po za tym po godzinie od wypicia jest kolejne pobranie krwii i potem znow godzina czekania i pobranie. To trzeba by i tak pilnowac zeby na czas wrocic. Ja i tak po jakos 30-40 minitach od wypicia mdleje za kazdym razem i ląduje na kozetce wiec nawet nie ludze sie ze tym razem bedzie inaczej. Z tym ze ja mialam tą krzywa dopiero po 20 tygodniu.

202206271756.png

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee,szłam tylko do innej części korytarza bo taka masa ludzi ze nawet nie było gdzie usiąść,także kazały mi pójść czekać na poradnie k🙂

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie chodzi to tez wynik moze wyjsc niewiarygodny :) ja siedzialam, słuchawki i you tube. Ja juz krzywa robilam 4 razy, i potwierdzam, cytrynowa najlepsza. Mnie czeka powtorka w po 20 tyg niestety

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminy polecacie? Ja bralam femibion2, do tej pory biore kwas foliowy metylowany ale juz lada chwila musze pomyslec o czyms innym

• Moniika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam krzywa do tej pory dwa razy. Dla mnie w sumie bez znaczenia co mam wypić 😅 podchodzę do tego zadaniowo, ale po pierwszym razie naprawdę zle się czułam, a nie byłam nawet w ciazy. Także współczuję Wam teraz robić. Ja bym na pewno zwymiotowała na tym etapie. Za to już w ciąży w II trymestrze bardzo dobrze zniosłam krzywą. Ale rzeczywiscie cytrynowa/pomarańczowa jest troche lepsza (nie pamiętam która miałam).
    ;)

Lola ja biorę Pregne Plus z polecenia lekarza. Do tego mam 3x magnez b6 forte przez tego krwiaka i wiadomo jeszcze duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 10:34

Lola098 lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola moja lekarka powiedziała, że mam brać pregna plus cały czas. Ma kwas, jod i największą dawkę wit D. Miże najlepiej spytaj swojego lekarza? On powinien dopasować Ci witaminy na podstawie wyników badań tak naprawdę.

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Nieee,szłam tylko do innej części korytarza bo taka masa ludzi ze nawet nie było gdzie usiąść,także kazały mi pójść czekać na poradnie k🙂

A to zmienia postać rzeczy, przepraszam, źle zrozumiałam :D Ile Ci jeszcze czasu zostało do końca?

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Jakie witaminy polecacie? Ja bralam femibion2, do tej pory biore kwas foliowy metylowany ale juz lada chwila musze pomyslec o czyms innym
    Ja biorę Mama Premium marki DopelHerz active.

p19udqk32h2163o8.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza najgorsze badanie :P Lola dopytaj czy na pewno musisz powtarzać, bo to bardzo obciążające badanie i powinno się robić częściej niż raz w roku. Ja w drugiej ciąży mialam na początku już krzywą, bo glukoza na czczo wyszła za duża a potem w tym 24 niby znowu chcieli mi robić, ale zlecila jedna ginekolog a jak potem skonsultowałam u innej czy u położnej (nie pamiętam już) to mówiła, że broń Boże nie robić w takim odstępie czasu i ostatecznie wszyscy jednym głosem i diabetolog i ginekolog wycofali się z tego, że rzeczywiście drugie badanie jest zbędne i może być szkodliwe.
    Ja mialam miec wizytę za tydzień w środę, ale zmarla babcia tżta i będziemy jechać na pogrzeb, muszę przełożyć. Oby nie było problemu i oby na wcześniej a nie na później, bo od kilku dni brzuch mnie boli i się stresuję :(

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregna plus i dodatkowo Wit D vigantoletten 2000 przez to, że mam niedobór.
    No i luteinę :) z metforminy stopniowo schodziłam i jutro już koniec, jakie szczęście bo tak jej niecierpie 🤢

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    Glukoza najgorsze badanie :P Lola dopytaj czy na pewno musisz powtarzać, bo to bardzo obciążające badanie i powinno się robić częściej niż raz w roku. Ja w drugiej ciąży mialam na początku już krzywą, bo glukoza na czczo wyszła za duża a potem w tym 24 niby znowu chcieli mi robić, ale zlecila jedna ginekolog a jak potem skonsultowałam u innej czy u położnej (nie pamiętam już) to mówiła, że broń Boże nie robić w takim odstępie czasu i ostatecznie wszyscy jednym głosem i diabetolog i ginekolog wycofali się z tego, że rzeczywiście drugie badanie jest zbędne i może być szkodliwe.
    Ja mialam miec wizytę za tydzień w środę, ale zmarla babcia tżta i będziemy jechać na pogrzeb, muszę przełożyć. Oby nie było problemu i oby na wcześniej a nie na później, bo od kilku dni brzuch mnie boli i się stresuję :(
    Wiem niestety ze nie wolno czesto. Ale wydaje mi sie ze trzeba będzie powtorzyc. No nic, zobaczymy. W kazdym razie zawsze to do przodu pare miesiecy z insulina i kluciem sie :)

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ