X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • MDW Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień ja już jestem od miesiąca po trzeciej dawce covid. Zależało mi żeby odświeżyć przed tą cholerną falą. Nie ma dnia żebym się nie dowiedziała o kolejnych przypadkach wśród znajomych, którzy np do tej pory nie chorowali.

Co do ubranek (pierwsze dziecko urodziłam początkiem sierpnia): mam dużo ubranek cienkich z krótkim rękawkiem, jedno bez rękawków. Do tego po dwa zestawy spodenkow ze stopkami i kaftaników w najmniejszym rozmiarze (do szpitala i chwilę po). Nasz małych leżał zazwyczaj w jednym body i skarpetkach na rożku w koszu i było ok. Na noc możliwe że będzie rampers czy na chłodniejsze dni.

Daisy___ lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia miałam ostatnio podobne przemyślenia. Od początku walczyłam ze starszym pokoleniem, że czapeczka nie jest potrzebna, a dziecku nie jest zimno. Zawsze ubierałam młodą jak najcieniej mogłam. Jeszcze przed wyjściem ze szpitala lekarz mi powiedział, że jak dziecku będzie zimno to pokaże, a jak za ciepło to nie. No i u nas zasada jednej warstwy więcej się sprawdziła. Przez pierwsze tygodnie młoda nie dała ubrać się cieniej niż body z długim plus spodenki (to był upalny czerwiec), a po samym wyjściu ze szpitala do tego miała jeszcze bambusowy kocyk 🤦‍♀️ W innym wypadku trzęsła jej się szczęka. Jak było bardzo ciepło to ubierałam jej krótkie body i na to kocyk. Może dopiero po miesiącu była cały czas w krótkich bodziakach jak stała się bardziej ruchliwa. Wczesniej jak robiłam doslownie przez chwilę pamiątkowe zdjęcia w tych ślicznych, krótkich rampersach itp. To się cała trzęsła. Dlatego w tej ciąży jako, że rodze pod koniec lipca dopiero to kupię jakieś krotkie rampersy, ale bardziej pójdę w krótkie body na które zawsze mogę założyć bluzke/bluzę i spodenki :) wiadomo każde dziecko jest inne, może moja córka potrzebowała wyjatkowo dużo czasu żeby się przyzwyczaić :) też nie pamiętam dokładnie jaka była temperatura w lipcu, ale raczej było gorąco. Miałam pol na pół długich i krótkich ubranek, tych długich dostałam chyba nawet wiecej i sie przydały ;) młoda nie miała potówek itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:22

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pracy :) jeszcze 12 dni i będę już na zwolnieniu 😍🌸

Gośkasamoska ja nie jestem wcale zaszczepiona bo ja jestem anty nastawiona do tego wszystkiego . Jeśli chodzi o medycynę i ich pomysły wole poczekać a w ciąży nie myślałam się szczepić.
    U mnie w Szwecji są zniesione wszystkie restrykcje i tylko namawiają na szczepienia ale bardzo dużo ludzi jest nie zaszczepionych.

Bumszakala tez jestem tego zdania ale w razie wu będę miała coś z dłuższym rękawkiem :).
    Dziewczyny skąd jesteście wszystkie z jakich miast ??
    Jest któraś z Częstochowy ? Ja pochodzę z pod Częstochowy jak mieszkałam w Pl :)

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Wejherowa , Bumszakalaka mieszkasz gdzieś obok mnie ? Bo pisałaś że masz blisko morze 🙂

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) wrote:

Gośkasamoska ja nie jestem wcale zaszczepiona bo ja jestem anty nastawiona do tego wszystkiego . Jeśli chodzi o medycynę i ich pomysły wole poczekać a w ciąży nie myślałam się szczepić.
    U mnie w Szwecji są zniesione wszystkie restrykcje i tylko namawiają na szczepienia ale bardzo dużo ludzi jest nie zaszczepionych.

Bumszakala tez jestem tego zdania ale w razie wu będę miała coś z dłuższym rękawkiem :).
    Jest któraś z Częstochowy ? Ja pochodzę z pod Częstochowy jak mieszkałam w Pl :)
    Mój mąż jest Szwedem,ale bardziej stacjonujemy w PL niż SWE

Iwona:) lubi tę wiadomość

• Estrella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kraków :)

AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍

23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
    25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
    21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Weronika wrote:
    Ja z Wejherowa , Bumszakalaka mieszkasz gdzieś obok mnie ? Bo pisałaś że masz blisko morze 🙂
    Mieszkam w Gdyni aktualnie od 4 lat :) wcześniej Kraków a wcześniej Gdańsk (studia) a pochodzę z Władysławowa :) do Wejherowa chodziłam do liceum :D

Wysłany: 11 lutego 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia oooooo !! W jakim języku rozmawiacie ?? 😊

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czekaliśmy na podwyżki i kupiliśmy już wózek dla bobasa... 🤗

p19udqk32h2163o8.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Nie czekaliśmy na podwyżki i kupiliśmy już wózek dla bobasa... 🤗

Pochwalisz się jaki wózek wybraliście? :)

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm

Wysłany: 11 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Pochwalisz się jaki wózek wybraliście? :)
    Jasne, ten mi się podobał bo jakoś w tych sklepach wszystko takie szaro bure było: Screenshot-2022-02-09-19-58-24-856-com-google-android-googlequicksearchbox.jpg

Na internecie on jest za 2k a ja kupiłam za 1,5k więc wydaje mi się że atrakcyjnie cenowo. A jeśli chodzi o jakoś to w sumie wszystkie podobne. Mi zależało na dużej gondoli i to był wyznacznik. Chcę całą zimę trzymać dziecko w gondoli (przynajmniej takie jest założenie a życie zweryfikuje ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 18:29

Love22 lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje lipcowe maluchy do marca/kwietnia jeździły w gondoli więc to wykonalne :) ale wiadomo, że są rożne dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 14:15

202206271756.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje grudniowe oba i żadne nie jeździło w gondoli 😅 także no nic się nie da zaplanować 😂

Wysłany: 12 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może miałyście styczność z wózkiem z firmy Stokke model trailz? Koleżanka bardzo mi go poleca a ja coraz bardziej jestem do niego przekonana.
    Chce kupić używkę.
    Screenshot-2022-02-12-12-14-58-903-com-android-chrome.jpg[/url]
    Co o nim myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 12:28

Wysłany: 12 lutego 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka fajny wózek !
    My kupiliśmy z miesiąc temu cybexa priam używanego i stoi zaparkowany pod schodami :)
    Jak bym nie znalazła tego wózka używanego to podobał nam się junama wózek ale nie mam żadnego z nim doświadczenia . Opinie słyszałam ze ma dosyć fajne i fajnie wyglada tez :)

uwo99jcga0vdsd7t.png

Wysłany: 12 lutego 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka fajny wózek !
    My kupiliśmy z miesiąc temu cybexa priam używanego i stoi zaparkowany pod schodami :)
    Jak bym nie znalazła tego wózka używanego to podobał nam się junama wózek ale nie mam żadnego z nim doświadczenia . Opinie słyszałam ze ma dosyć fajne i fajnie wyglada tez :)
    Też patrzyłam za Junama ale ostatecznie na zdjęciach wyglądał lepiej niż w rzeczywistości. W sklepie też go polecali.

p19udqk32h2163o8.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Weronika, ma kubełkową spacerówkę a to niezdrowe dla dziecka, także dla mnie odpada. Musi się normalnie na płasko rozkładać. No chyba, że dziecko nie będzie w niej spało. Ale i tak pozycja nóżek jest wymuszona

Wysłany: 12 lutego 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam tylko o gondoli , spacerówkę dostaje od siostry 🙂

Bumszakalaka lubi tę wiadomość

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, że tak. Chociaż z kolei gondola jest na tak krótką chwilę i nie ma znaczących różnic między nimi, żeby jakoś szaleć z najwyższą półką cenową tak myślę 🤔 ile taka używana gondola kosztuje?

Wysłany: 12 lutego 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki planujecie kupić fotelik samochodowy? My skłaniamy się ku Fotelik samochodowy Avionaut Pixel Pro. Podobno bardzo fajny, też podzielicie tą opinię?

p19udqk32h2163o8.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ