Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do szczepień ja już jestem od miesiąca po trzeciej dawce covid. Zależało mi żeby odświeżyć przed tą cholerną falą. Nie ma dnia żebym się nie dowiedziała o kolejnych przypadkach wśród znajomych, którzy np do tej pory nie chorowali.
Co do ubranek (pierwsze dziecko urodziłam początkiem sierpnia): mam dużo ubranek cienkich z krótkim rękawkiem, jedno bez rękawków. Do tego po dwa zestawy spodenkow ze stopkami i kaftaników w najmniejszym rozmiarze (do szpitala i chwilę po). Nasz małych leżał zazwyczaj w jednym body i skarpetkach na rożku w koszu i było ok. Na noc możliwe że będzie rampers czy na chłodniejsze dni.Daisy___ lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Gosia miałam ostatnio podobne przemyślenia. Od początku walczyłam ze starszym pokoleniem, że czapeczka nie jest potrzebna, a dziecku nie jest zimno. Zawsze ubierałam młodą jak najcieniej mogłam. Jeszcze przed wyjściem ze szpitala lekarz mi powiedział, że jak dziecku będzie zimno to pokaże, a jak za ciepło to nie. No i u nas zasada jednej warstwy więcej się sprawdziła. Przez pierwsze tygodnie młoda nie dała ubrać się cieniej niż body z długim plus spodenki (to był upalny czerwiec), a po samym wyjściu ze szpitala do tego miała jeszcze bambusowy kocyk 🤦♀️ W innym wypadku trzęsła jej się szczęka. Jak było bardzo ciepło to ubierałam jej krótkie body i na to kocyk. Może dopiero po miesiącu była cały czas w krótkich bodziakach jak stała się bardziej ruchliwa. Wczesniej jak robiłam doslownie przez chwilę pamiątkowe zdjęcia w tych ślicznych, krótkich rampersach itp. To się cała trzęsła. Dlatego w tej ciąży jako, że rodze pod koniec lipca dopiero to kupię jakieś krotkie rampersy, ale bardziej pójdę w krótkie body na które zawsze mogę założyć bluzke/bluzę i spodenki
wiadomo każde dziecko jest inne, może moja córka potrzebowała wyjatkowo dużo czasu żeby się przyzwyczaić
też nie pamiętam dokładnie jaka była temperatura w lipcu, ale raczej było gorąco. Miałam pol na pół długich i krótkich ubranek, tych długich dostałam chyba nawet wiecej i sie przydały
młoda nie miała potówek itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:22
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Dziewczyny ja w pracy
jeszcze 12 dni i będę już na zwolnieniu 😍🌸
Gośkasamoska ja nie jestem wcale zaszczepiona bo ja jestem anty nastawiona do tego wszystkiego . Jeśli chodzi o medycynę i ich pomysły wole poczekać a w ciąży nie myślałam się szczepić.
U mnie w Szwecji są zniesione wszystkie restrykcje i tylko namawiają na szczepienia ale bardzo dużo ludzi jest nie zaszczepionych.
Bumszakala tez jestem tego zdania ale w razie wu będę miała coś z dłuższym rękawkiem.
Dziewczyny skąd jesteście wszystkie z jakich miast ??
Jest któraś z Częstochowy ? Ja pochodzę z pod Częstochowy jak mieszkałam w Pl
-
Iwona:) wrote:Dziewczyny ja w pracy
Gośkasamoska ja nie jestem wcale zaszczepiona bo ja jestem anty nastawiona do tego wszystkiego . Jeśli chodzi o medycynę i ich pomysły wole poczekać a w ciąży nie myślałam się szczepić.
U mnie w Szwecji są zniesione wszystkie restrykcje i tylko namawiają na szczepienia ale bardzo dużo ludzi jest nie zaszczepionych.
Bumszakala tez jestem tego zdania ale w razie wu będę miała coś z dłuższym rękawkiem.
Jest któraś z Częstochowy ? Ja pochodzę z pod Częstochowy jak mieszkałam w PlIwona:) lubi tę wiadomość
-
Iwona:) wrote:Dziewczyny ja w pracy
Jest któraś z Częstochowy ? Ja pochodzę z pod Częstochowy jak mieszkałam w Pl
KrakówAMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Nika Weronika wrote:Ja z Wejherowa , Bumszakalaka mieszkasz gdzieś obok mnie ? Bo pisałaś że masz blisko morze 🙂
wcześniej Kraków a wcześniej Gdańsk (studia) a pochodzę z Władysławowa
do Wejherowa chodziłam do liceum
-
GoskaSamoska1 wrote:Nie czekaliśmy na podwyżki i kupiliśmy już wózek dla bobasa... 🤗
Pochwalisz się jaki wózek wybraliście? -
910608 wrote:Pochwalisz się jaki wózek wybraliście?
Na internecie on jest za 2k a ja kupiłam za 1,5k więc wydaje mi się że atrakcyjnie cenowo. A jeśli chodzi o jakoś to w sumie wszystkie podobne. Mi zależało na dużej gondoli i to był wyznacznik. Chcę całą zimę trzymać dziecko w gondoli (przynajmniej takie jest założenie a życie zweryfikuje)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 18:29
Love22 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a może miałyście styczność z wózkiem z firmy Stokke model trailz? Koleżanka bardzo mi go poleca a ja coraz bardziej jestem do niego przekonana.
Chce kupić używkę.
[/url]
Co o nim myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 12:28
-
Gośka fajny wózek !
My kupiliśmy z miesiąc temu cybexa priam używanego i stoi zaparkowany pod schodami
Jak bym nie znalazła tego wózka używanego to podobał nam się junama wózek ale nie mam żadnego z nim doświadczenia . Opinie słyszałam ze ma dosyć fajne i fajnie wyglada tez -
Iwona:) wrote:Gośka fajny wózek !
My kupiliśmy z miesiąc temu cybexa priam używanego i stoi zaparkowany pod schodami
Jak bym nie znalazła tego wózka używanego to podobał nam się junama wózek ale nie mam żadnego z nim doświadczenia . Opinie słyszałam ze ma dosyć fajne i fajnie wyglada tez