Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane ,ja znowu o tym samym 🙈 ale myślałem że już więcej tego nie będę czuć a to takie fajne. Od rana sprzątam intensywnie i teraz usiadłam. Zjadłam pączka i maly takie akrobacje robi w brzuchu. Siedzę i śmieje się jak głupia do brzucha 🙈
Lolita lubi tę wiadomość
-
Ja też mniej więcej od 2-3 tygodni czuję codziennie ruchy małej i dzięki temu łatwiej mi czekać na kolejne wizyty.
Co do Avionaut Pixel, to już w tym wątku był poruszany temat tego fotelika. Sama mam wcześniejszą wersję i, jeśli faktycznie w Pro poprawili ten beznadziejny daszek,to z czystym sumieniem można brać, pod warunkiem ze pasuje do samochodu.Love22 lubi tę wiadomość
-
Jak ja Wam zazdroszczę... Ja przedwczoraj czułam tylko dwa puknięcia i od tamtej pory cisza .
Starania od 10.2016 na tzw. "luzie"
Od 2018 już na poważnie...
02.2019 cb 6tc*
01.2021 cp w lewym i prawym jajowodzie
Laparotomia.
*Pcos* + wszystkie tego objawy
09.2021 HyCoSy jajowody drożne, lewy zwężony
03.11.21 ⏸️ promyczek nadziei 💛🙏
30.11 nasze szczęście ma 1.07cm i bijące ♥️
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️
♥️♥️♥️ -
Ja ostatnio miałam łożysko na dole tak, że prawie zasłaniało szyjkę. Mam nadzieję, że się podniosło. Wizyta dopiero za tydzień.
Starania od 10.2016 na tzw. "luzie"
Od 2018 już na poważnie...
02.2019 cb 6tc*
01.2021 cp w lewym i prawym jajowodzie
Laparotomia.
*Pcos* + wszystkie tego objawy
09.2021 HyCoSy jajowody drożne, lewy zwężony
03.11.21 ⏸️ promyczek nadziei 💛🙏
30.11 nasze szczęście ma 1.07cm i bijące ♥️
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️
♥️♥️♥️ -
Moniika wrote:Ja dalej nie czuję jednak.. łożysko na przedniej ścianie. Może to przez to. Lekarz mówił, ze tak 18-20 tc. No to czekamy dalej... 😒
Ja jestem w 21 tygodniu i nadal nie czuję typowych ruchów, ale! Powiedziałam o tym ginekolog na prenatalnych i mnie uspokoiła. Wyjaśniła mi, że jelita mam teraz nad pępkiem, więc bulgoty albo ruchy trawienne w dole brzucha to najpewniej dzieckoZmierzyła rączkę małej i pokazała, że jej nadgarstek ma tylko pół centymetra, więc tego nie poczuję przez łożysko na przedniej ścianie (do dziecka jest teraz łącznie 7 cm). Te bulgotki na dole - których w życie nie skojarzyłabym z ruchem - to prawdopodobnie piruety dzieciaczka
Wyjaśniła, że mała będzie coraz większa, więc będzie miała więcej siły i za jakiś czas będą regularne ruchy
Moniika, Lolita lubią tę wiadomość
-
Czy Wy teraz rano jak wstajecie to brzucha prawie nie ma, jest miękki a w ciągu dnia staje się większy, nabrzmiały i twardy? Zastanawiam się na ile to normalne a na ile świadczy o niedoborze magnezu i tym sławnym "twardnienie brzucha" jako jakiegos typu skurcze.
-
Hej dziewczyny
na chwile przepadlam i widzę ile mam nadrabiania 😂 od razu poproszę o zmianę terminu na 4 lipca
i mojej dziewczynce, zgodnie z wróżbami ktorejs z Was, wyrósł siusiak😂 będzie parka
Widzę, ze wiele z Was czuje juz ruchya w ktorym miejscu? Mnie jakiś niepokój łapie bo czuje kopniaki jakos dziwnie nisko 😅 a brzuch mam wielki i unosi się juz
Miałam avionauta przy córce i byłam bardzo zadowolonaten daszek to faktycznie taki mało spełniający jakakolwiek funkcje i często spadał i bałam się ze córa dostanie gumka w twarz. Poza tą wadą jest ok / nie widać po nim śladu użytkowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 11:59
Lolita lubi tę wiadomość
-
Cytrusowa wrote:Widzę, ze wiele z Was czuje juz ruchy
a w ktorym miejscu? Mnie jakiś niepokój łapie bo czuje kopniaki jakos dziwnie nisko 😅 a brzuch mam wielki i unosi się juz
Cytrusowa lubi tę wiadomość
-
GoskaSamoska1 wrote:Ponizej pępka. Też czuje nisko, ale lekarka mówiła że dobrze jest umiejscowione itd. Specjalnie o to pytałam bo córkę w 20 tygodniu miałam już w kanałem rodnych obrócona do porodu.
jestem w szoku, ze już czuję bo jestem typem mocno nieczułym😅 kiedyś się zastanawiałam czy coś ze mną nie tak bo mało czułam ruchy pierwszego dziecka🤷🏼♀️
Lola, myślę, że bez problemute dwa dni nie sprawią wielkiej różnicy
gdzieś czytałam, ze można by było robic nawet i chwile później, chodzi bardziej o kwestie prawne i regulacje po stwierdzeniu poważnych wad np. Nie chciałam wnikać głębiej
Lola098 lubi tę wiadomość
-
Hej
Tez was podczytuje ostatniojeśli chodzi o ruchy dziecka to tez czuje codziennie bardzo często 😍😍😍😍 tylko nie wiem kto mnie tam kopie 😅😅 czy piłkarz czy jakaś łobuziara 😍😍
To druga ciąża ale uważam ze w pierwszej czułam dużo wcześniej ruchyco ciąża to inaczej . W tej ciąży są bardziej intensywne i mocne ruchy