Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona:) wrote:Hej
Tez was podczytuje ostatnio jeśli chodzi o ruchy dziecka to tez czuje codziennie bardzo często 😍😍😍😍 tylko nie wiem kto mnie tam kopie 😅😅 czy piłkarz czy jakaś łobuziara 😍😍
To druga ciąża ale uważam ze w pierwszej czułam dużo wcześniej ruchy co ciąża to inaczej . W tej ciąży są bardziej intensywne i mocne ruchy
Dokładnie, tez jakoś mocniej je czuję naczytałam się, ze to ma być mizianie a czuje kopniaki wyraźne nie chcialas poznać płci czy nie było okazji stwierdzic na 100%Iwona:) lubi tę wiadomość
-
Cytrusowa wrote:Dokładnie, tez jakoś mocniej je czuję naczytałam się, ze to ma być mizianie a czuje kopniaki wyraźne nie chcialas poznać płci czy nie było okazji stwierdzic na 100%
Jak bym miała wybierać to chciałabym już wiedzieć bo oglądam ubranka i są takie piękne ale mieć nie kupuje bo nie wiem co tam będzie jedynie co kupiłam to bodziaka i taka piżamkę 😅😍❤️ -
U mnie też dziewucha!
Duzaaa, poproszę o różowe serduszko na pierwszej stronieMoniika, Lolita, Love22, Daisy___, Asia2309, Bumszakalaka, BasiaIR, Izolda7913, Sendi94, Wiolala 1 lubią tę wiadomość
-
A u mnie pierwsze mocniej wyczuwalne ruchy dziecka - tak jak pisałam, do tej pory mi bulgotało, a wczoraj poczułam dwukrotnie intensywny bulgot - puknięcie od wewnątrz jestem w 21 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 12:11
Asia2309, BasiaIR, Izolda7913, Wiolala 1 lubią tę wiadomość
-
To tylko u mnie nastąpiło przeobrażenie?😂 w ogóle byłam przekonana, ze będzie to dziewczyna - tak wynikało z poprzednich wizyt;) miałam jednak mało przyjemną sytuację i potrzebowałam pójść do lekarza „na już”. Na wizycie, podczas usg, opowiadam coś o dziewczynce a lekarz patrzy na mnie skonsternowany i mówi, ze on tu dziewczynki nie widzi😂 potwierdził to tydzień później mój lekarz prowadzący mam na usg niezaprzeczalny dowód 😂 mąż się śmieje, ze ma nadzieje ze siusiaki magicznie nie odpadają 😂
Gratuluję dziewczynek! ja juz nie mogę się doczekać aż będę mogła plesc mojej warkocze
A jak u Was z wyprawką? Mam sporo ubranek po córce bo starałam się ubierać ja neutralnie (z myślą o drugim dziecku). Dokupiłam kilka ubranek na razie i kosmetyki Hagi - uwielbiam i bardzo kojarzy mi się ich zapach z pierwszymi dniami życia mojej córki ❤️ Ach i butelki kupiłamLola098, Love22, BasiaIR lubią tę wiadomość
-
Asia2309 wrote:Sendi, 910608 możecie zacząć kupować słodkie sukieneczki 😊
Daisy to Twoja pierwsza ciąża? Ale zazdroszczę tych ruchów 🥰
Tak, pierwsza ciąża - ale tak jak pisałam, łożysko na przedniej ścianie nie ułatwia wyczucia ruchów i faktycznie można je pomylić z jelitami - a one są już dość wysoko.
Ja mam kupionych trochę ubranek -
Cytrusowa wrote:To tylko u mnie nastąpiło przeobrażenie?😂 w ogóle byłam przekonana, ze będzie to dziewczyna - tak wynikało z poprzednich wizyt;) miałam jednak mało przyjemną sytuację i potrzebowałam pójść do lekarza „na już”. Na wizycie, podczas usg, opowiadam coś o dziewczynce a lekarz patrzy na mnie skonsternowany i mówi, ze on tu dziewczynki nie widzi😂 potwierdził to tydzień później mój lekarz prowadzący mam na usg niezaprzeczalny dowód 😂 mąż się śmieje, ze ma nadzieje ze siusiaki magicznie nie odpadają 😂
Gratuluję dziewczynek! ja juz nie mogę się doczekać aż będę mogła plesc mojej warkocze
A jak u Was z wyprawką? Mam sporo ubranek po córce bo starałam się ubierać ja neutralnie (z myślą o drugim dziecku). Dokupiłam kilka ubranek na razie i kosmetyki Hagi - uwielbiam i bardzo kojarzy mi się ich zapach z pierwszymi dniami życia mojej córki ❤️ Ach i butelki kupiłam
Jakie butelki? -
Ja na razie kupilam podusie,otulacz i pieluszki qbana mama, kocyk memi azurkowy, ochraniacz warkocz, 10 szt tetry, jedno ubranko i sobie 3 koszule. Niestety nie poszaleje bo mam wszystko po synku w stanie idealnym a u mnie na bank 2 chlopak bedzie
-
Ja jeszcze dla tego maluszka nic nie kupiłam. Teraz jesteśmy trochę w finansowym dołku, mam nadzieję że do mają z niego wyjdziemy i będę mogła coś nowego maluszkowi dokupić. Z wyprawki najważniejsze rzeczy mamy , ale te wszystkie podkłady poporodowe i inne rzeczy higieniczne to wiem już z doświadczenia że się uzbiera jeszcze przy tych cenach teraz z 4 stówy napewno więc to w pierwszej kolejności. Ale jak już pisałam,te co mają pierwsze dziecko albo teraz innrj płci - szalejcie z wyprawką bez wyrzutów sumienia jeśli tylko możecie, bo to najpiękniejszy czas i daje dużo frajdy te maleńkie ubranka i w ogóle 🤗
-
GoskaSamoska1 wrote:Czy Wy teraz rano jak wstajecie to brzucha prawie nie ma, jest miękki a w ciągu dnia staje się większy, nabrzmiały i twardy? Zastanawiam się na ile to normalne a na ile świadczy o niedoborze magnezu i tym sławnym "twardnienie brzucha" jako jakiegos typu skurcze.
Nikt? Jeśli tylko u mnie tak to w takim razie muszę o tym porozmawiać na najbliższej wizycie. Wcześniej nie mówiłam bo wydawało mi się że pewnie to normalne... -
Gosiu, ja rano mam miękki A z biegiem dnia robi się bardziej wydety twardy. Ale ja już mam spory bo mięśnie słabe bo 4ciaza więc nie ma tak że rano płaski. Jeśli masz nieduży ogólnie brzuszek to myślę że tak może być. U mnie tak do ok 14 tyg było jak Ty piszesz że masz teraz. Oczywiście, zapytaj lekarza przy wizycie, ale myślę że co najwyżej przepisze Ci magnez na twardnienie. Rano jesteśmy wypoczęte po nocy, bo lezalysmy te kilka godzin. A potem w ciągu dni moze dużo chodzisz, zginasz się i w ogóle więc myślę że to od tego.
GoskaSamoska1, 910608 lubią tę wiadomość
-
Wogóle wam powiem że wczoraj miałam trochę stres, bo dwa dni robiłam porządki i dużo chodzilam po schodach. Czułam się dobrze więc chciałam to wykorzystać. No i wczoraj jak mnie już prze południem zlapaly bóle w kroku i brzuch się spinal. Pamiętam że tak to się czułam w 9 miesiącu. Ewidentnie przesadzilam chyba. Mały jak usiadłam to kopał wiec raczej ok, ale potem już do wieczora chodziłam jak kaczka. Dziś już nic nie robiłam i leżę ile się da i już wróciło do normy. Nie boli na szczęście już.
-
GoskaSamoska1 wrote:Nikt? Jeśli tylko u mnie tak to w takim razie muszę o tym porozmawiać na najbliższej wizycie. Wcześniej nie mówiłam bo wydawało mi się że pewnie to normalne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 20:17
-
Basiu, w ciążach mnie to na szczęście omijalo, ale po porodzie była masakra. Jedyne co Ci mogę polecić to sok śliwkowy z rana , 0rzynajmniej szklankę. Jak znajdziesz taki prawdziwy. A jak nie to to słoiczek tych śliwek dla dzieci- suszona sliwka. Potem szklanka soku jabłkowego 100%. I 2 kiwi dziennie. Unikaj bananów, czekolady. Dużo wody pij. Nie są to jakieś lekarskie rady ,raczej z domowe sposoby z bacinego zeszytu. Mi po ciężkich dwóch tygodniach , jak wprowadziła to po 2-3 dniach było już dobrze.
A jak jest bardzo źle to sporadycznie czopek glicerynowy możesz w ciąży też stosowac.
Edit. Przypomniałam sobie że w szpitalu jak byłam na patologi ciąży to tydzień mnie też tak wstrzymało i położna poradziła właśnie kiwi jeść codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 21:21
BasiaIR lubi tę wiadomość
-
BasiaIR wrote:Ja też tak mam. Dodatkowo bardzo cierpię na zaparcia i przez to naprawdę brzuch mnie boli-w szczególności wieczorami. Może macie do polecenia jakąś metodę/preparat na ta dolegliwosc? Bardzo sie męczę. Ostatnio się nasiliło 😥
Odkąd jem codziennie na czczo kiwi i piję ispagul dwa razy dziennie jest o wiele lepiej. No i evaqu też polecam 🙂BasiaIR lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Co do brzucha u mnie po przebudzeniu jest twardy i okrągły, w ciągu dnia miękki i kompletnie nie ciążowy, wieczorem znów jest duży i twardy.
Starania od 10.2016 na tzw. "luzie"
Od 2018 już na poważnie...
02.2019 cb 6tc*
01.2021 cp w lewym i prawym jajowodzie
Laparotomia.
*Pcos* + wszystkie tego objawy
09.2021 HyCoSy jajowody drożne, lewy zwężony
03.11.21 ⏸️ promyczek nadziei 💛🙏
30.11 nasze szczęście ma 1.07cm i bijące ♥️
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️