Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze dziewczyny ale mnie dziś bobas straszy... Cały dzień brzuch mi się stawia mam bóle jak na okres i jakieś dziwne kłucie w okolicach szyjki jeśli można to tak nazwać... Jak nie przejdzie do wieczora pewnie pojadę to sprawdzić. Trzymajcie kciuki żeby to byly tylko ćwiczenia macicy
-
Duzaa wrote:Kurcze dziewczyny ale mnie dziś bobas straszy... Cały dzień brzuch mi się stawia mam bóle jak na okres i jakieś dziwne kłucie w okolicach szyjki jeśli można to tak nazwać... Jak nie przejdzie do wieczora pewnie pojadę to sprawdzić. Trzymajcie kciuki żeby to byly tylko ćwiczenia macicy
Tez tak mam ale delikatnie. To ponac są skurcze zapowiadające. Wczoraj badał mnie lekarz na fotelu i jest wszystko dobrzepoleż troszkę, zrelaksuj się.
Ja tez patrzyłam na wózki używane, niestety to nie przejdzie z moim mężem i mama// maja dziwne podejście. A ja na Vinted i OLX znalazłam takie perełki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 15:36
-
Oj nie nie skurcze przepowiadające miałam nie raz dziś to coś innego niestety ale wzięłam nospe i mam nadzieję że przejdzie.
Co do wózków każdy robi jak uważaale gondole w szczególności zwykle są wcale nie zniszczone po takich maluszkach
MamaKaji lubi tę wiadomość
-
Duzaa, ogromne dzięki za odpowiedź! A co do Twojego brzuszka... Obserwuj siebie, odpoczywaj i w razie czego na SOR. Trzecie doświadczenie ciąży nauczyło mnie, że to co u jednej ciężarnej nic nie znaczy, to u innej może być bardzo poważnie, więc nie bagatelizuj niczego. Tym bardziej, że to 30 tc, więc lepiej dmuchać na zimne. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! 🍀
MamaKaji, doskonale rozumiem, mój mąż też nie chce nic używanego kupić, ani wózka, ani nawet łóżeczka w obawie, że brak będzie jakiejś śruby, coś będzie nie takie jak powinno być i pogadane. Taki typ! 🤦♀️
Co do samego wózka to zamówiliśmy Inglesinę Electę, jest w miarę kompaktowy, lekki (niecałe 9kg) i ma baaardzo dużą (79x37 cm wewnątrz) gondolę z opatentowanym materacykiem przez włoskich neonatologówJak próbowałam się z nim zmierzyć w sklepie, to jeździł równie lekko jak polecana tu wcześniej spacerówka Cybex Melio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 16:37
MamaKaji lubi tę wiadomość
-
Myślę, że Vigantol to bardzo dobry wybór. Tak jak dziewczyny piszą jest lekiem. Ja akurat miałam Bioaron i sprawdziło mi się w nim to, że miał fajny, zakrzywiony dozownik. Byłam pewna, że wszystko trafiło do buzi
dalej podaje go córce, ale następne dawki to już uciążliwe dla mnie kapsułki twist off
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 17:16
910608 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Aktualizuję brzuszek, z lewej prawie 13.tc (12+5), z prawej dziś, 30+0:
Trochę śmieszy fakt, że na początku człowiek tak odliczał i nawet spodnie rozpinał, coby "więcej" brzuszka było widać 😂 człowiek patrzył na suwaczek, który zdawał się stać w miejscu, a teraz?
A jak u Was sytuacja?
Duzaa, jak z Twoim spinającym się brzuszkiem? Wyciszyło się? 😊MamaKaji, Love22 lubią tę wiadomość
-
910608,
Super wyglądasz, u mnie jest bardzo podobny przyrost i kształt brzuszkajest mi z nim całkiem wygodnie i nie ciąży
Duzaa,
Bardzo się cieszę ze wszystko wróciło do normy. Ja w przychodni tez widzę imponujące brzuszki a terminy są zbliżone do mojego
każda z nas jest inna i to jest piękne, byle by zdrowie dopisywało ✊
-
Duzaa, uff, kamień z serca. Jeszcze nie czas na takie akcje. Chociaż pewnie powoli musimy się przygotowywać, że maluchy mogą chcieć poznać drugą stronę brzucha w każdej chwili
MamaKaji, mi już ciężko z tym brzuchem. Ma to swoje plusy, bo ludzie na ulicy się uśmiechają, przepuszczają na pasach, czy ustępują miejsca w tramwaju, ale życiowo to już bardzo odczuwam. Ale u mnie już niemal +9kg, więc nie ma co się dziwić! A u Ciebie jak to wagowo wygląda?
I dziękuję kochane za dobre słowa -
910608 wrote:Duzaa, uff, kamień z serca. Jeszcze nie czas na takie akcje. Chociaż pewnie powoli musimy się przygotowywać, że maluchy mogą chcieć poznać drugą stronę brzucha w każdej chwili
MamaKaji, mi już ciężko z tym brzuchem. Ma to swoje plusy, bo ludzie na ulicy się uśmiechają, przepuszczają na pasach, czy ustępują miejsca w tramwaju, ale życiowo to już bardzo odczuwam. Ale u mnie już niemal +9kg, więc nie ma co się dziwić! A u Ciebie jak to wagowo wygląda?
I dziękuję kochane za dobre słowa
U mnie tez 9kg 🤩
Tylko ja jestem większa od Cb (przed ciąża ważyłam 62kg/1,7m). Ja czuje tylko po piętach. Kości pięty po całym dniu dają się odczuć ale to normalneja nie chce zapeszać ale jestem zdziwiona, ze to narazie tak gładko idzie
Dostałam dzisiaj telefon ze szkoły rodzenia iiiiiii… po majowce mamy z mężem pierwsze spotkanie praktyczne z położna 🤩 już się nie mogę doczekać 🤩
Odnoście dobrych słów 😊 na tej grupie jest mega wsparcie! Bardzo aktywny udział i dobre rady oraz szacunek! Jestem zapisana na innym forum ale tam jest cisza jak makiem zasiał a uczestników sporo 🙈 bardzo cieszę się ze trafiłam w Wasze grono 🤩 -
MamaKaji wrote:U mnie tez 9kg 🤩
Tylko ja jestem większa od Cb (przed ciąża ważyłam 62kg/1,7m). Ja czuje tylko po piętach. Kości pięty po całym dniu dają się odczuć ale to normalneja nie chce zapeszać ale jestem zdziwiona, ze to narazie tak gładko idzie
Dostałam dzisiaj telefon ze szkoły rodzenia iiiiiii… po majowce mamy z mężem pierwsze spotkanie praktyczne z położna 🤩 już się nie mogę doczekać 🤩
Odnoście dobrych słów 😊 na tej grupie jest mega wsparcie! Bardzo aktywny udział i dobre rady oraz szacunek! Jestem zapisana na innym forum ale tam jest cisza jak makiem zasiał a uczestników sporo 🙈 bardzo cieszę się ze trafiłam w Wasze grono 🤩
Ja też się cieszęZawsze mnie Dziewczyny uspokoicie. Dziękuję
-
A tak ogólnie to mam dziś ciężki dzień, ciężko dojść nawet do toalety. Nie wiem czy to pogoda.
Moja paczka z apteki czeka od miesiaca w pudle. Nie mam jeszcze tylko witaminy d ,bo wlasnie nie wiem jaką wybrac. Zawsze mialam te twist of. Jedno dziecko ok, a u drugiego pogarszaly ból brzucha. Ale kropelki to chyba tylko na receptę?
Wózka tez nie kupiłam, waham sie mieszy adamex a kinderkraft. Adamex droższy, ale wizualnie mi sie podoba bo chcialabym cos ze srebrną ramą. Ma ktoś juz z tych firm? -
Haha, Love22, mój mąż twierdzi, że te 9kg to się rozłożyło, trochę dziecko, trochę biust, ja za to uważam, że większość poszło mi w twarz. Jestem okrągła jak księżyc w pełni 😂
Do mnie właśnie dziś drugie pudło z wyprawką apteczną przyszło. Jestem zadziwiona, zamawiałam wczoraj, dziś już jest. To apteka Melissa jakby coJa kupiłam Vigantol ostatecznie, nie trzeba na to recepty, więc śmiało można zamawiać
Co do wózka to ja niestety nie widziałam Adamexa, Kinderkrafta nawet przód-tył wypróbowałam. Wydawał się ok, ale wiadomo, po gładkiej powierzchni sklepu wszystko dobrze jeździ i ładnie wygląda.
MamaKaji, jak zacznie się szkoła rodzenia to już robi się poważnieMi zostały tylko 3 zajęcia jeszcze! 🙈 W sumie cieszę się, że zajęcia są 2 razy w tygodniu, ale jednak trochę żałuję, że nie jest to szkoła ze szpitala, który jest moim pierwszym wyborem. Dawaj znać jak Twoje odczucia po zajęciach
Macie jakieś plany na majówkę? Szykują się jakieś wyjazdy? 🌞 -
910608,
Nie możemy się doczekać, bo idziemy razem z mężem 😊. U nas w szkole pracują położne ze szpitala wiec jestem w 7mym niebie i ma być wycieczka do szpitalasama prowadząca to megakobieta
Będę pisać jak wrażenia
Co do majówki to konkretów brak ale takie małe wypady do innego miasta na spotkanie ze znajomymijestem z zachodniej Polski to pogoda ma być piękna
-
Cześć dziewczyny 😍🤓
Melduje się ze żyje i mam się dobrzeCzasem Was podczytywalam ale latałam tu i tam
Byłam na Majorce a później poleciałam na Fuerteventura 🤫🤫😇😁
Widziałam u Was niektóre wrzucały brzuszki i są piękne ! Mój troszkę urósł i na razie 5 na plusie . Czuje się czasem zmęczona i więcej śpię , a mój mały tak mnie mocno kopie ze aż mnie skóra boli … tez tak macie ??? Uważam ze ten mój mały jest bardzo aktywny !
Co do wyprawki to czuje się trochę z tylu …. Nie mam wszystkiego i coś pomału zamawiam przez internet … jedynie z większych rzeczy to wózek , łóżeczko , fotelik do samochodu i pare ubranek …Ale jeśli chodzi o rzeczy na poród to nie mam nic ( pojedyncze rzeczy zamówione ) kosmetyki dla bobo tez maja przyjść na dniach ale nie wszystko . Muszę poprosić teściowa żeby mi wysłała paczkę z polski z brakującymi rzeczami . Czy tylko ja taka do tylu ze wszystkim ???
Pozdrawiam was 😍Love22 lubi tę wiadomość
-
Iwona no nieźle
super, ze miałaś możliwość jeszcze skorzystać z takiego fajnego wypoczynku. Ja już 10 kg na plusie i ledwo chodzę. Trochę ruchu i zaraz skurcze mimo brania sporej dawki magnezu. Ruchy byly bardzo intensywne miedzy 26 a 29 tc. Teraz coraz częściej jest to rozciąganie, rozpychanie. Ale takie bolesne właśnie.