Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Katsy wrote:Ja mam 3 koty w domu niewychodzące i nadal z nami śpią 😁 poza tym toksoplazmozą łatwirj się zarazi' poprzez brudne lub surowe jedzenie niż od kota 🤷♀️
Bardziej obawiam sie niedokładnie umytych owoców. A i tez nie wiem czy kiedy niedogotowanego mięsa nie skosztowalam. W poniedziałek zrobię badania i będę wiedzieć na czym stoję.
Co do plamien- mój ginekolog mówił, ze tych brązowych nie trzeba sie obawiać- to moze być krwiak albo łożysko zaczyna sie wszczepiać . Ja od początku ciąży biore duphaston. W pierwszej ciąży plamilam do 11tc. -
Dostałam zdjęcia ale jak to lekarz ująl "widoku 3d jeszcze się nie da zrobić", także to zdjęcie to nic specjalnego: pęcherzyk z zarodkiem i ys w środku i to bardzo słabo widoczny. Podziwiam tego lekarza, że umie to jeszcze wymierzyć z taką dokładnością. Liczę że za dwa tygodnie będzie już jakiś konkret
Walczę ze złymi myślami i staram się myśleć że wszystko będzie dobrze, że zobaczę ten zarodek za dwa tygodnie i będzie nadal bilo serce ale po tych akcjach ze złymi przyrostami bety ciężko mi to idzie. Chciałabym dla własnego zdrowia psychicznego zacząć się cieszyć, nie martwić.
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
910608 słyszałam dużo dobrego o Żelaznej, ale wiem też, że mają małą porodówkę i ciężko się tam dostać z ulicy dlatego nie brałam pod uwagę tego szpitala w pierwszej ciąży (byłam nastawiona na poród naturalny, ale po 17h wylądowałam na stole...). Teraz jestem w innej sytuacji więc może się zainteresuje, jak wygląda kwalifikacja do cc. Myślałam też o Żwirki i Wigury, podobno opiekę poporodową mają fantastyczną. To też jeden z nielicznych szpitali, gdzie nie możesz wykupić sobie położnej, bo z założenia każda kobieta tam rodzącą ma równy dostęp do opieki na możliwie najwyższym poziomie, i ja to szanuję. Osobiście mam systemową awersję do instytucji prywatnej położnej.
910608 lubi tę wiadomość
-
W ogóle wczoraj dopadły mnie takie zachcianki, że przed 21 zeszłam do Żaby po taki oto zestaw: paluszki serowo-cebulowe, lody sernik z jagodami i piwo 0% 😃 Było pysznie. Dziś na bazarku kupiłam najlepsze ever ogórki kiszone (takie wiecie, że aż gazowane). Słodki jeżu w morelach, zjadłabym najchętniej wszystkie naraz i popiła wodą z tych ogórków 🤪
Ultra-Dżasta, Moniika, Red555 lubią tę wiadomość
-
Lolita wrote:W ogóle wczoraj dopadły mnie takie zachcianki, że przed 21 zeszłam do Żaby po taki oto zestaw: paluszki serowo-cebulowe, lody sernik z jagodami i piwo 0% 😃 Było pysznie. Dziś na bazarku kupiłam najlepsze ever ogórki kiszone (takie wiecie, że aż gazowane). Słodki jeżu w morelach, zjadłabym najchętniej wszystkie naraz i popiła wodą z tych ogórków 🤪
Ja z kolei nie mam apetytu… schudłam już kilogram - półtora kilograma, a nie wymiotuję 🙊Tyle dobrze, że mam ochotę na zdrowe rzeczy - owoce: banany, jabłka. Z mniej zdrowych - czekolada 😅 ale kawa, chipsy, mięso - totalnie nie. Bierze mnie ostatnio na zupy, zamówiłam u mamy pyszną a la bałkańską z czerwoną fasolą i boczkiem. Zamówię sobie tez won ton i zrobię kalafiorową 🤩👧 07.2022 -
910608 ja robię podyplomówkę z pojazdów szynowych 🙈 takie tam pierdoły, jednak widze, że Ty prawniczka?
Akta mi się kojarzą z adwokatem, prokuratorem, sędzia no... Prawo i sądowe sprawy ogólnie. 😂
Witam nowe osoby! 😊
Wracam z tych studiów, jeszcze chodze po wagonach i szukam wolnego miejsca by usiąść, ledwie stoje. W sumie cały dzień dziś stoję, dajcie spokój. Znów mam ochotę płakać, brzuch mi pulsuje co jakiś czas, ogólnie żal post nr 2. 😭11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tokdoplazmoza lepiej jak wyjdzie, że już się miało przed ciążą. Nie trzeba się już potem martwić bo generalnie choruje się na to raz i potem ma się przeciwciała. Podobnie jak z różyczką czy cytomegalią. Ale jak się robi te badania pierwszy raz to jest zawsze strach. Mi tak wyszedł wyszedł wynik wątpliwe o musiałam robić awidność, to czas oczekiwania na wyniki dluzyl się niemiłosiernie. Ale moja koleżanka miał teraz niedawno wynik pozytywny w trakcie ciąży i jadła antybiotyk cała ciążę. Maluszek miesiąc temu urodził się zdrowy. Więc dobrze, że teraz to badają. Jak wyjdzie że ktoś nie ma przeciwciał to powtarza się badanie potem w połowie ciąży jeszcze.
mcdulka lubi tę wiadomość
-
MDW to mamy dokładnie taki sam termin teraz. Nie pamiętam czy poprzednio miałaś córeczkę czy synka. Śpi z wami czy osobno w łóżeczku? Bo mój ląduje w połowie nocy że mną i nie chce się tego oduczyć. Ale jak brzuch urośnie to chyba będę musiała jakoś to zrobić.
-
Cześć Dziewczyny.
Ja w 2012 roku przechodziłam toksoplazmozę, zaraziłam się od kota teściów ( innej możliwości nie było, mam świra na punkcie czystości sushi nie jadłam ani surowego mięsa) miałam wtedy ciążę obumarłą. Moja koleżanka przechodziła toxo i boreliozę jednocześnie podczas ciąży i urodziła zdrowego dzidziusia więc co komu pisane. Teraz mam w domu 2 koty i psa, jeden mały kocur przyszedł do nas pod koniec października więc u nas nie bocian przyniósł dzidziusia ani nie wyskoczył on z kapusty tylko koteczek przyciągną bobasa haha Dodam że mam straszną alergię na koty ale mąż jest kociarzem a ja się zgodziłam, teraz na pewno nie pozbędę się moich kotów.
Nie mogę doczekać się już wizyty, chyba do wtorku jajko zniosę.
Witam nowe KoleżankiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 18:16
-
Ultra-Dżasta, niestety nie po prawie, jestem polonistką xD tak może bym pisała postanowienia i wyroki, a niestety po moim wykształceniu pozwalają mi tylko spisywać to, co mówią ludzie. No i grzebię aktach, czyli w brudzie i kurzu.
Osobiście mnie rozczula wszystko co z pociągami związane. Pochodzę z miejscowości, która w zasadzie utrzymywała się dzięki jednemu tylko zakładowi naprawczemu taboru kolejowego. Więc kocham pociągi z każdej stronyAle wstyd się przyznać, że ani razu nie byłam w Warsie 😅
Nie wiem jak Ci pomóc, ale wszystkich Twoich żali wysłucham. Uważaj na siebie, żeby ten brzuszek to spokojnie tam rósł, bez pulsacji, bo nie wiem czy to tak powinno być 😟 Mam nadzieję, że jutro tylko odpoczywasz?
Love22, jest taki świetny profil na instagramie dziewczyny, która uczy treningu snu dzieci. Cien_wiatru się nazywa. To kopalnia wiedzy! Na pewno znajdziesz tam sposoby jak nauczyć dziecko spania osobnoPolecam to w sumie nam wszystkim, tak na zaś
-
910608 wrote:Ultra-Dżasta,
Osobiście mnie rozczula wszystko co z pociągami związane. Pochodzę z miejscowości, która w zasadzie utrzymywała się dzięki jednemu tylko zakładowi naprawczemu taboru kolejowego. Więc kocham pociągi z każdej stronyAle wstyd się przyznać, że ani razu nie byłam w Warsie 😅
A to ciekawe, o ile pamiętam jesteś z podlasia mogę wiedzieć jakie to miasto...?
Ja obecnie w takim mieszkam
-
Ja jutro też mam zajęcia ale chyba nie wstanę. 😂Piernicze, jutro same wykłady to poproszę ludzi, by na koniec wykładów wpisali mnie na listę.
Odnośnie toksoplazmowy, to kiedyś moja ciotka nie mogła utrzymać ciąży przez to 💩 ale była wytrwałą, jeździła po lekarzach i ma dwóch dorosłych synów. Miałam kota na mieszkaniu, więc strach jest no ale mam dobre myśli. Bardziej niż mieszkaniowego kota boje sie mięsa i ryb, do których aktualnie mam wstręt. 🤢🤮 Boreliozę też miałam, ale nie wiem, czy to była ona (wg lekarzy tak, coś mnie ugryzło w nogę jak piłam piwo ze znajomymi ze studiów na Wawelu, zaczęło swędzieć, ja drapać i cała stopa zrobiła mi się sina, tydzień na zakaźnym spędziłam i wg lekarzy była to dziwna odmiana boreliozy, no nie wiem) i tak sie zastanawiam czy przy okazji toxo nie zrobić sobie badań na przeciwciała boreliozy. 🤔 Nigdy nie zapomnę tego ciulowego antybiotyku, dajcie spokój.
A odnośnie kolejnictwa to już mam takie odchylenia zawodowe, że jak widzę lokomotywę to od razu zwracam uwagę na wszystkie interesujące mnie rzeczy. Mąż się śmieje, że kolejarz nam w brzuchu rośnie (coś w tym jest, bo my oboje z branży a ode mnie z dziada pradziada w rodzinie maszyniści 😂).11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Cześć dziewczyny! Podczytuje Was co jakiś czas i postanowiłam że się przywitam 🙂
Test pozytywny miałam 6 listopada, jakie było moje zdziwienie, bo po niemal dwóch latach pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski. Miałam już wizytę w poradni leczenia niepłodności, skierowanie na badania, które miałam zrobić 2-4 dzień cyklu i się nie doczekałam 😁 we wtorek mam wizytę, na której miałam pokazać badania, ale pokaże coś innego 😉 Po roku walki (bo pierwszy rok totalnie na luzaku traktowałam) poczułam ulgę, że udało się naturalnie, przy stymulacji nic, dopiero po sono hsg (4cykl po) zaskoczyło. Teoretycznie na chwilę obecną poród przewidywany jest na 15 lipca 🙂Moniika, Lolita, Ultra-Dżasta, 910608, myszajda, Cytrusowa lubią tę wiadomość
-
Witamy 😄 no to będziemy czekać razem z Tobą we wtorek na wizytę 😉
Pomarańcza, Grażynka lubią tę wiadomość
-
Love22 wrote:MDW to mamy dokładnie taki sam termin teraz. Nie pamiętam czy poprzednio miałaś córeczkę czy synka. Śpi z wami czy osobno w łóżeczku? Bo mój ląduje w połowie nocy że mną i nie chce się tego oduczyć. Ale jak brzuch urośnie to chyba będę musiała jakoś to zrobić.
Cześć Pomarańcza 🍊🍊🍊 super, że się udało naturalnie. Witamy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 19:40
Pomarańcza, Love22 lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Love22 wrote:MDW to mamy dokładnie taki sam termin teraz. Nie pamiętam czy poprzednio miałaś córeczkę czy synka. Śpi z wami czy osobno w łóżeczku? Bo mój ląduje w połowie nocy że mną i nie chce się tego oduczyć. Ale jak brzuch urośnie to chyba będę musiała jakoś to zrobić.
Love22 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Pomarańcza witamy ☺
Mamy bardzo podobna sytuację. My też staraliśmy się dwa lata i dostałam już skierowanie do kliniki na które nie poszłam bo zaszłam naturalnie. Niestety poroniłam ale teraz po 7 miesiącach znów się udało 😊
Co do spania dzieci samemu to trudny temat. Wydaje mi się że to najbardziej zależy od dziecka. Razem z moją przyjaciółka byłyśmy razem w ciazy i miałyśmy świetna położna którą właśnie uczyła nas treningu spania. Obie robiłyśmy wszystko dokładnie tak samo. Mój synek jak miał 3 miesiące sam przesypial cała noc w.sqoim łóżeczku i tak zostało do dziś. A jej córeczka do dzisiaj ma problemy a ma już ponad 3 latka. Wydaje mi się że niektóre dzieci poprostu potrzebują tej bliskość nocą i nawet najlepsze sposoby nie pomogą póki nie będzie na to samo gotowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 08:49
-
Cześć dziewczyny! Pomarańcza witaj! ☺
Zostałam w domu, rano czułam się jakbym nie spała i stwierdziłam, że pitolę. Jak raz mnie nie będzie to nic się nie stanie 🤭. Ale, żeby nie było nudno załączyłam sobie na XBOXIE Wiedźmina 3. 😂😂😂Red555 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Hejka, nie odzywałam się wczoraj ale organizowałam baby shower i cały dzień ogarniałam. Na koniec byłam już tak zmęczona ze myślałam że padnę...
A jak Wy się czujecie? Ja chyba się umowie jutro na usg prywatnie, bo wizytę mam dopiero w piątek w lux medzie. Tak chciałabym wiedzieć, czy kropek już się pojawił...