Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmurkowa wrote:Izik. Wszystko na to wskazuje, pod warunkiem że się zarodki pokażą.
A na ile obstawiasz wiek swojej ciąży?
Ja miałam miesiączkę 12.10, ale żadnych zarodkow też nie była widać tylko dwa pęcherzyki;-/
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Ja już nic nie obstawiam liczę tylko na to że się pojawią. Z bliźniakami też jest trochę inaczej bo mogą być kruszynki dlatego jeszcze nie widoczne, nie wiem czekam 9 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 21:28
Izik lubi tę wiadomość
-
Aassiiaa wrote:U mnie niestety dzis nagłe krwawienie, spadek bety i wizyta, która potwierdziła poronienie samoistne. Muszę teraz jakoś to przepracowac w głowie. Życzę Wam dziewczyny spokojnych ciąz bez komplikacji i szczęśliwych rozwiązan. Pewnie z sentymentu czasem będę zaglądać żeby zobaczyć co u Was słychać
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Marmurkowa wrote:Ja już nic nie obstawiam liczę tylko na to że się pojawią. Z bliźniakami też jest trochę inaczej bo mogą być kruszynki dlatego jeszcze nie widoczne, nie wiem czekam 9 dni.
Trzymaj się
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Marmurkowa wrote:Izik ja okres miałam wcześniej niż Ty. Czekaj spokojnie, u mnie lekarz nie przekreślił tej ciąży i liczy na pozytywne rozwinięcie twierdząc że już różne rzeczy widział.
A co powiedział Twój lekarz?
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
Hej. Rzadko się jeszcze udzielam bo wciąż czekam na wizytę (1 grudnia) poza tym umieram na mdłości i codzienne wymioty
W obu ciążach było ciężko ale teraz jest jakieś apogeum. Wychodzi na to, że nic nie mogę jeść, a jak już się zmuszę to od razu jest mi strasznie niedobrze. Ciężko ogarnąć w takim stanie dwójkę dzieci w dodatku chorych, obie gorączkują już drugą dobę
Kciuki za wszystkie najbliższe wizyty -
Ultra-Dżasta wrote:Odebrałam wyniki, betę mam 18929,0 mlU/ml, więc myślę że jest okej. TSH mi spadło z 2,4 do 1,8 a żelazo lekko drgnęło, nie żebym brała Tardyferon 2 miesiąc, coś czuję, że trzeba będzie wrócić do dwóch tabletek dziennie. Zobaczę co powie na te wyniki lekarz za tydzień, jeszcze mam w piątek iść po wyniki na Toxoplazmozę i mega się boję. 😬 Zwłaszcza, że tyle rzeczy się przez nią dzieje. ☹️
Mam nadzieję że moje tsh również spadnie do wizyty bo 2.67...
Dobrze pamiętam że idziesz już na L4? -
malutka199922 wrote:Hej to moja trzecia ciąża, termin mam na 4 sierpnia ale rozwiązanie będzie pod koniec lipca. Mam dwie córeczki, starsza w styczniu skończy 7lat najmłodsza w listopadzie skończyła 5 ❤️ Moja najstarsza Zuzia autysta wyczuła już kilka dni wcześniej że coś jest na rzeczy. Bardzo tuliła się do brzucha ❤️
Jakbym słyszała o sobie ☺️
Też mam starszą 7letnia Zuzię i ostatnio bardzo przykłada głowę do mojego brzucha..
Do tego Energiczna 4 latka 😊 -
Wczoraj nie miałam siły już na nic, wizytę miałam niby 16.40, opóźnienie 50 min, powrót do domu tyle samo... wiecie jak jest :p
U mnie straaasznie leniwie zarodek rośnie, ale lekarz uspokajał i mówił, że na tym etapie vo wizyta mogą być różne rozbieżności. Zamiast 7t6d (wg OM 8t2d) zarodek miał wielkość odpowiadającą 7t1d... Ale było nadal serduszko, więc staram się być dobrej myśli ❤ na twardnienie brzucha zlecił magnez No i mam brać Clexane i wyniki badań zakrzepowych skonsultować z hematologiem i wrócić do gin. lekarz nie podjął się nawet określenia terminu porodu 🤷🏼♀️ powiedział, że nie jest wróżką 😅
Ale dziewczyny że złym samopoczuciem! Mam dla was doskonałe wieści 😋 nim gorzej Wy się czujecie, tym lepiej niby dla ciąży. Także niech moc będzie z nami! 💪
Na prenatalne umówiłam się na 22.12, razem z pappą, bo mąż sobie zażyczył. On kocha statystyki i mi chyba tak nie wierzy jak statystyce właśnie
A i nie wzięłam L4, bo... głupio zostawiać mi dziewczyny z pracy z tym burdelem. Nie żebym była w stanie burdel naprawić, ale dla nich to więcej obowiązków. Najpierw je uprzedzę, żeby być fair.
W ogóle dzień dobryy w środę! 😊 jakie macie na dziś plany? -
Lolita wrote:910608 jak u Ciebie? Myślałam o Tobie cały wieczór.
Dziękuję Ci! Mam wrażenie, że to dzięki takim myślom tak dzielnie wczoraj się trzymałam.
I za polecenie okazji w Lidlu na książeczki wydawnictwa Dwie Siostry też dziękujęplanuję atak na Lidla
-
karm3lka wrote:Hey
Jakbym słyszała o sobie ☺️
Też mam starszą 7letnia Zuzię i ostatnio bardzo przykłada głowę do mojego brzucha..
Do tego Energiczna 4 latka 😊
Moja najmłodsza też jest bardzo energiczna i rozgadana. Moja Zuzia całą noc jest wtulona w mój brzuch. Mimo niepełnosprawnosci rozumie i wyczuwa wiele rzeczy😊 -
Cześć dziewczyny! ❤ U mnie coraz gorzej ze spaniem i wstawaniem z łóżka. Dziś się popłakałam, nie mam już siły na nic.
Asiu, bardzo mi przykro 😞. Odpocznij i daj sobie czas. Mam nadzieję, że później wszystko poukłada się po Twojej myśli.
Marmurkowa! Trzymam kciuki za Twoje Kropki. 🙏 Mam nadzieję, że za 9 dni je zobaczysz. ❤🙏
910608 cudne wieści, rośnijcie zdrowo! 😍
karm3lka na L4 wybieram się pod koniec stycznia, tzn. mam taki plan. Natomiast obecnie skłaniam się ku temu, by iść na L4, na 2 tygodnie po premii świątecznej do 5 stycznia. Później zobaczymy. 😉
Ze mną coraz gorzej, jak wspomniałam wcześniej - wstawanie o 5 zaczyna się kończyć płaczem jak u 3latki, która nie chce iść do przedszkola, odliczam dni do świąt. 😑 Wszystko mi śmierdzi, mąż kupił wczoraj wędlinę, moja ulubioną i ona już nie jest moim nr 1. Kolega z pracy przyszedł dzisiaj z pączkami, tak mi śmierdzą, że nie wytrzymam. Odbija mi się cały czas śniadaniem i myślę tylko o tym, by nie zaliczyć pierwszego 🤮 w pracy. 😂11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
malutka199922 wrote:Moja najmłodsza też jest bardzo energiczna i rozgadana. Moja Zuzia całą noc jest wtulona w mój brzuch. Mimo niepełnosprawnosci rozumie i wyczuwa wiele rzeczy😊
Niezły armagedon nam się szykuje 😊🧡 jakieś masz przeczucia co do płci? :-p czy prawo serii - trzecia dziewczyna? 🍀 -
Wracając do badań, bo nie pamiętam już która z Was 😅 pytała, ja dostałam na pierwszej wizycie poniższy zestaw badań, wizyta była 5+4. Ogólnie to morfologia i mocz z tego co kojarzę są obowiązkowe do 10 tygodnia, więc masz jeszcze czas na nie, chociaż to dziwne, że od razu ich nie zlecił
Justaaa lubi tę wiadomość
-
O matko, ale dziś miałam rano klasyczne wymioty niczym. Najgorsze. Nie cierpię tego. Mam nadzieję,że już tak nie Bedzie codziennie. Córka jak mnie zobaczyła od razu z pytaniem- czy ty masz dzidziusia mamo? Bo wyglądasz jakbyś miała 😅 bystrzak. Oczywiście zbyłam ją nie chce jej jeszcze robić nadziei. Ona liczy na siostrę i wolałabym nie mówić jej dopóki nie będzie choć wstępnie wiadomo.