Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie. Mały człowiek trzyma sie dzielnie, ma 17mm.
Krwiak dalej straszy ale doktor mówi że czym ciąża starsza i większa tym krwiak stwarza mniejsze zagrożenie.
A z moją szyjką wszystko ok🤣🤣
Na drugim zdjęciu po prawej to ciemne to krwiak 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:06
JUST7797, 910608, MamaTrójki, Moniika, Daisy___, Ultra-Dżasta, myszajda, Lolita, Duzaa, PatkaPP, Wiolala, Izik, Sendi94 lubią tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Red! Jesteśmy z Tobą 🤗
Ultra-Dżasta trzymam kciuki za wizytę, obyś zobaczyła ❤️ a te plamienia były nic nie znaczące!
Przepraszam Was, że się tutaj zbyt bardzo nie udzielam ale w tygodniu pracuje. W weekend mamy ciągle znajomych, także zaraz znowu maszeruje do kuchni a mój będzie sprzątać 🙈
Poranne mdłości mnie nie opuszczają, ale na szczęście bez wymiotów (nienawidzę)😁
Myślę, że ta luteina którą przyjmuje moze miec też wpływ na to.
Co do pracy.. Siedzę w biurze tylko z kierownikiem serwisu, ja jestem jego zastępca. Jemu przychodzi na świat dziecko 15 grudnia prawdopodobnie, więc musiałam powiedzieć w pracy co jest na rzeczy ponieważ jego ma nie byc 6 tygodni... A ja nie wiem co będzie za tydzień czy dwa, czy bede się dobrze czuła. Szef był w lekkim szoku i błagał zebym go nie zostawiła i pracowała chociaż do 15 stycznia (jego mina bezcenna) 😁 przestraszył sie, ze nagle z dwóch osób zrobi mu sie zero i będzie musiał sam wszystko ogarniać 🙈 Jest mi lżej, ze w pracy wiedzą ponieważ teraz jak bede sie źle czuć, mogę śmielej wykorzystywać urlop.
Trzymam za wszystkie kciuki 🤞
Niech nasze kropeczki i serduszka rosną 💪
A my nie przejmujmy się rzeczami na które nie mamy wpływu, róbmy swoje Kobitki. Pamiętajcie, że teraz mamy podwójna moc więc niech nikt lepiej z nami nie zadziera 😁
Miłego dnia ❤️
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Red555 ✊✊✊ trzymam i nie puszczam. Daj znać po wizycie, siedzę jak na szpilkach, jakby o moją chodziło 😘 wierzę, że będzie dobrze.
Justaa ✊✊✊ żeby krwiak się jak najszybciej wchłoną. Mały człowiek uroczy 😍 i już nie taki mały
Ultra-Dżasta daj znać jak tam kropek urósł po wizycie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:37
Red555, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Red! Trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze! 🍀🤞
Też czekam pod gabinetem i stres mnie zaczyna łapać. Będzie opóźnienie ok. 20 minut 🙃, no chyba, że ta laska obok to do dentysty. 😪11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Red, Dżasta, ja również trzymam kciuki 🤞💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Red, Dżasta - trzymam kciuki! MOCNO! I czekam na wieści po wizytach.
Mam pytanie, bierze / brała któraś z Was heparynę w ciąży? Jak się po niej czułyście? I czy można zmieniać Clexane na Neoparin, bo w aptekach oczywiście nie ma tego co w recepcie...? -
910608 wrote:Red, Dżasta - trzymam kciuki! MOCNO! I czekam na wieści po wizytach.
Mam pytanie, bierze / brała któraś z Was heparynę w ciąży? Jak się po niej czułyście? I czy można zmieniać Clexane na Neoparin, bo w aptekach oczywiście nie ma tego co w recepcie...?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Dziewczyny wizytujące, jajko przez Was zaraz zniosę 😅 czekam na wieści z frontu od Was ❤
-
ja też ciągle odświeżam 🙆♀️ szczerze mówiąc nie sądziłam, że będą mnie interesować wizyty w sumie obcych mi osób 😅
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
MDW wrote:Ja biorę pod samego początku plus acard rano. Czasem upoluje clexane ale niestety przez większość czasu biorę neoparin. Braki wynikają z tego, że szpitale skupiły cały clexane z hurtowni z okazji covid. Zdaniem lekarzy można zamienić. Jedna farmaceutka powiedziała, że neoparin jest "organiczny" i że skonsulowac z lekarzem a potem zgodnie stwierdziłyśmy ze jaki mam wybór skoro nie ma tego clexanu?! Neoparin jest chu$owy w stosowaniu bo bolesny, igła tępa i robią się kilkucentymetrowe krwiaki. Mam nadzieję że pozwolą mi odstawić po 1 trymestrze. Ty do kiedy masz brać? Masz jakieś szczególne wskazania czy prewencja?
Kurcze, nie pocieszyłaś mnie... kupiłam ten Neoparin, bo z Clexanu ostatni zastrzyk na dziś mi został, a właśnie też wiem o problemie z dostawą. Do tej pory zero siniaków, ale obawiam się tych tępych igieł... póki co mam brać pierwszy trymestr, tak jak Ty, niezależnie od tego co powie hematolog. Zlecił mi gin, bo chciał spróbować inaczej prowadzić tę ciążę niż to było poprzednio. Uznał, że może pomóc w przepływach, zaszkodzić nie powinno.
Ale czuję się strasznie źle i podejrzewam, że to od zastrzyków.
U Ciebie skąd to zalecenie heparyny?
Oby skończyło się na 3 miesiącach i u mnie i u Ciebie, bo to żadna przyjemność 😪 -
910608 wrote:Kurcze, nie pocieszyłaś mnie... kupiłam ten Neoparin, bo z Clexanu ostatni zastrzyk na dziś mi został, a właśnie też wiem o problemie z dostawą. Do tej pory zero siniaków, ale obawiam się tych tępych igieł... póki co mam brać pierwszy trymestr, tak jak Ty, niezależnie od tego co powie hematolog. Zlecił mi gin, bo chciał spróbować inaczej prowadzić tę ciążę niż to było poprzednio. Uznał, że może pomóc w przepływach, zaszkodzić nie powinno.
Ale czuję się strasznie źle i podejrzewam, że to od zastrzyków.
U Ciebie skąd to zalecenie heparyny?
Oby skończyło się na 3 miesiącach i u mnie i u Ciebie, bo to żadna przyjemność 😪
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc