Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażynka wrote:Dziewczyny, Red z tego co widziałam odezwała się w innym wątku...
Sprawdziłam, widziałam. 😞 Red, jeśli to czytasz wiedz, że jest mi bardzo przykro. 😓11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kochane przepraszam, ze tak mało sie odzywam, ale przez ktopka musialam na szybko znalezc suknie slubna zeby Panie miary zebrały z przed ciazy🙈 Od poniedzialku bede tutaj czesciej🤗
Gratuluję pięknych usg❤❤❤
Red trzymaj się, dla Ciebe tez wyjdzie słonce❤Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Bumszakalaka wrote:W jakim wątku? Rozumiem, że nic dobrego na wizycie nie usłyszała?
Musisz wejść w jej profil i znaleźć przed ostatni wątek a później szukasz po postach. 😉 Nie będę pisać nic o wizycie, bo może sobie tego nie życzyć 😓.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Red, bardzo mi przykro ☹️☹️💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Cześć dziewczyny 😉 ale mam dziś wymagania kulinarne. Na śniadanie wjechał swojski, chudy twaróg z dżemem i kakao - nie ma to jak smaki dzieciństwa. 😅 Wczoraj odrzuciło mnie od Rafaello i Wedla totalnie. 🤢11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Witam z rana
Z jedzenie też u mnie o ostatnio ciężko. Nawet nie zwracając uwagi, że mnie mdli cały czas🤢, to nic nie smakuje tak jak powinno. Ale taki twaróg z dżemem.😊 Nie pogardziłabym
Chociaż na słodycze nie mogę wcale patrzeć i na mięso. Jadłabym tylko nabiał i owoce 🙃
33l. ♀ ➥PCOS -
Red przykro mi 😔 trzymaj się 💜
Ultra-Dzasta rozumiem doskonale ja na śniadania wcinam płatki chocapic bo rano nic innego nie przełknę 😂 nie wiem skąd ten powrót do płatków śniadaniowych i to musza być właśnie te,inne nie smakują🤣 Z kolei rzeczy które zwykle lubię bardzo,totalnie nie wchodzą 🙄 macie wrażenie,że niektóre rzeczy smakują po prostu inaczej niż wcześniej? -
Morgana wrote:Witam z rana
Z jedzenie też u mnie o ostatnio ciężko. Nawet nie zwracając uwagi, że mnie mdli cały czas🤢, to nic nie smakuje tak jak powinno. Ale taki twaróg z dżemem.😊 Nie pogardziłabym
Chociaż na słodycze nie mogę wcale patrzeć i na mięso. Jadłabym tylko nabiał i owoce 🙃
No właśnie nic nie smakuje tak jak powinno o to mi chodzi,ja kocham jogurty a teraz mi zupełnie nie smakują,masakra, za to owoce też wcinam co chwilę 😁 -
W pierwszej ciąży miałam ochotę tylko na kwaśne. Najlepiej gdyby mnie podłączyli do kadzi z gazowana woda z sokiem z cytryny. Tego soku lałam tyle że lemoniada była mętna i żółta. Aż zęby mnie piekły pod koniec. A teraz odwrotnie, teraz zupełnie mam ochotę zjeść czekoladę 🤯 co trochę mnie niepokoi bo jak popłynę na tych czekoladach to nie wiem ile na plusie skończę. Ostatnio miałam +12 kg i dla mnie to takie optimum.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Izolda7913 wrote:macie wrażenie,że niektóre rzeczy smakują po prostu inaczej niż wcześniej?
Kompletnie nie! U mnie ze smakiem nic się nie zmieniło. Do wszystkiego dodawałabym majonez 😊 aż dziwne, że w moich żyłach zamiast krwi majonez nie płynie. Ale mam tak całe życie 😊 majone i czosnek to królowie mojej kuchni 🤣
Nie mam zachcianek, ani nie odrzuca mnie od niczego. Generalnie jedzenie w siebie wmuszam, bo głodu nie czuję 🤷🏼♀️ -
Hej, dziewczyny 😊 U mnie z jedzeniem to aktualnie tragedia, przez mdłości najchętniej nic bym nie jadła więc każdy posiłek muszę w siebie wmuszać 😣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 10:24
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
MDW wrote:W pierwszej ciąży miałam ochotę tylko na kwaśne. Najlepiej gdyby mnie podłączyli do kadzi z gazowana woda z sokiem z cytryny. Tego soku lałam tyle że lemoniada była mętna i żółta. Aż zęby mnie piekły pod koniec. A teraz odwrotnie, teraz zupełnie mam ochotę zjeść czekoladę 🤯 co trochę mnie niepokoi bo jak popłynę na tych czekoladach to nie wiem ile na plusie skończę. Ostatnio miałam +12 kg i dla mnie to takie optimum.
A właśnie. Jak to jest z tym przybieraniem na wadze? Na etapie drugiego miesiąca powinno być coś na plusie? Ważycie się już i kontrolujecie?
Moja mama przybrała w obu ciążach po 30 kg i trochę boję się, że powtórzę historię... -
910608 wrote:A właśnie. Jak to jest z tym przybieraniem na wadze? Na etapie drugiego miesiąca powinno być coś na plusie? Ważycie się już i kontrolujecie?
Moja mama przybrała w obu ciążach po 30 kg i trochę boję się, że powtórzę historię...
Schudłam kilogram (a nawet 1,5 kg) - zaczynam trzeci miesiąc. Ginekolog mówiła, ze może tak być w związku z mniejszym apetytem, mdłościami czy wymiotami. -
Ja jem ciut więcej niż wcześniej, ale wszystko bez problemu. Smaki mi się nie zmieniły, od kawy nie odrzuca więc jedno słabe mleko z kawą musi być 😁 Mdłości nie mam i jakoś nie chciałabym, żeby się pojawiły 😅
910608 co do wagi to podobno 0,5- 2 kg w pierwszym trymestrze jest optymalnie przytyć