Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
910608 wrote:Mam pytanie, bierze / brała któraś z Was heparynę w ciąży? Jak się po niej czułyście? I czy można zmieniać Clexane na Neoparin, bo w aptekach oczywiście nie ma tego co w recepcie...?
Ja zaczelam 3 dni temu brac, też miałam zapisany Clexane ale nie było, farmaceutyka dala mi Neoparin bo to jest to samo. Na tą chwilę czuje się ok, nawet mam wrażenie że nie mam aż takich mdłości jak były. Co do siniaków, na razie zrobił mi się tylko jeden i tylko raz zabolało, wczoraj weszła igła jak w masło 🤭
Edit. Ja mam brać do końca ciąży, no ale tlumacze sobie ze to dla dobra bobasa a zrobię wszystko żeby był ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 13:51
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Asia2309 wrote:Ja zaczelam 3 dni temu brac, też miałam zapisany Clexane ale nie było, farmaceutyka dala mi Neoparin bo to jest to samo. Na tą chwilę czuje się ok, nawet mam wrażenie że nie mam aż takich mdłości jak były. Co do siniaków, na razie zrobił mi się tylko jeden i tylko raz zabolało, wczoraj weszła igła jak w masło 🤭
Edit. Ja mam brać do końca ciąży, no ale tlumacze sobie ze to dla dobra bobasa a zrobię wszystko żeby był ❤910608 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Asia2309 wrote:Edit. Ja mam brać do końca ciąży, no ale tlumacze sobie ze to dla dobra bobasa a zrobię wszystko żeby był ❤
Ja tak samo i podejrzewam każda z nas tutaj
Przeszkadza mi to tylko o tyle, że nie mam siły kompletnie na nic. Przez ostatnie 3 dni mierzenia kroków średnio robię ich tylko niemal 4 tys... A żeby ciąża zdrowo się rozwijała, trzeba być aktywnym, chociaż na spacery. Samo utrzymanie brzucha to wysiłek dla organizmu przecież.
Ale zobaczymy. Tak jak pisałam wyżej, na razie piłka jest w grze, może tylko 1 trymestr z heparyną będzie
Red, Dżasta jak u Was sytuacja? Nie ma Was i nie ma... 🤞 -
To trzymam za Was kciuki żeby to był tylko 1 trymestr z zastrzykami ✊🏼
Ja od jakiegoś tygodnia jestem baaaardzo mało aktywna bo czuje się okropnie osłabiona, tyle co pójdę do pracy, a tak to całe dnie spędzam w łóżku 🥴21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Dobra laski, kciuki możecie puścić. 😅 HAHAHAHA, ta krew i plamienia... To otarcia po współżyciu. 🤦♀️ Myślałam, że się spalę ze wstydu. 😂 Lekarz kazał zakupić w aptece żel (jak to ujął) do poślizgu i raczej odradzał durexa, bo może uczulać. Miałam na 12, weszłam o 12:30 a wyszłam o 13:10, ciężko było uchwycić fasolkę na zdjęciu. 😂 Mamy ❤, bije 131 ud./min. i mam nawet zdjęcie 3D. Dodam jak będę w domu. 🥰😊
Dziekuje za Wasze kciuki! 😍Daisy___, Asia2309, Izik, Marmurkowa, Duzaa, MDW, mcdulka, 910608, myszajda, Lolita, Wiolala, Justaaa, JUST7797 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
🤣🤣🤣 Dżasta powaliłaś mnie na łopatki z diagnozą. Najważniejsze, że maleństwo ma się dobrze ❤ czekam na fotkę 😍
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Dżasta, powinnaś wydać pamiętniki z przypałami życia 🤣 to byłby bestseller, mówię Ci, a potem bardziej kultowe niż Bridgett Jones 🤣
Można na takim etapie zdjęcie 3d robić? Wow! Czekam strasznie
Red trzymam kciuki nadal 🤞Ultra-Dżasta, Katsy, Skinny lubią tę wiadomość
-
Katsy, już się przyzwyczaiłam do tego, że jestem przypałowa. 🤦♀️ Szczerze, nie dość, że od momentu jak zaszłam w ciążę moje libido jest zmienne, to kuźwa tak mnie boli współżycie i czuję, że mam tam ciasno jak nigdy przedtem. 😆 Poniżej foto. Pierwsza fasolka a za nią pozostałość po pęcherzyku żółtkowy i pępowina. ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 16:35
Lolita, Izolda7913, Asia2309, Skinny, 910608, Sendi94, Izik, Morgana, MamaTrójki, JUST7797, Sylwia1182 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Red, co u Ciebie? 🥺☘️🤞
910806 nie podpuszczaj mnie 😆
W ogóle widzicie to zdjęcie dziewczyny? Chyba źle zdjęcie wstawiłam. 🙃
Edit. Jest, musiało się wczytać. 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 15:53
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
🤩😍❤ mega jest to zdjęcie, zazdroszczę widoków. Dżasta pamiętaj: na przypale albo wcale 😜🤣 u mnie też ciasno jak diabli 😅 chłop zadowolony pezynajmniej 😜
Red jak tam? 🥺 czekamy tutaj wszystkie na infoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 16:22
-
Musiałaś mieć minę
ja miałam takie plamienie raz właśnie na drugi dzień po tym, ale że była to już jakiś połowa ciąży to dr Google mi to zasugerował i poczekalam na spokojnie czy będzie się cos więcej działo. I ewidentnie musiało być po tym bo to było tylko tego jednego dnia. . Ale na początku ciąży to wiadomo że lepiej wszystko sprawdzić od razu. Przynajmniej jesteś spokojna i słyszałaś serduszko ❤
U mnie libido wynosi zero więc w ogóle o tych sprawach teraz nie myślę.
Red ciągle myślę o Tobie. Czekam na dobre wieści ❤ -
Dzasta dobrze ze wszystko dobrze. Taki problem to nie problem
)
Jesli chodzi o Neoparin to mam juz haki na brak siniakow. Spuscic powietrze ktore tam jest, podac zastrzyk pomaluuuutku i jak juz sie wszystko wpusci to poczekac z wyciagnieciem igly okolo 10 sekund. Przycisnac kolejne 10sekund gazikiem. Opanowalam to do perfekcji)
-
Dżasta ale super foto ☺️ no i cieszę się, że wszystko dobrze. Co do seksu to ja wolę dmuchać na zimne... przy pierwszej ciąży właśnie po seksie zaczęło się krwawienie zapowiadające poronienie. W dodatku teraz biorę luteinę i jakoś nie czuje się z tym komfortowo...
-
Coralinio wrote:Dzasta dobrze ze wszystko dobrze. Taki problem to nie problem
)
Jesli chodzi o Neoparin to mam juz haki na brak siniakow. Spuscic powietrze ktore tam jest, podac zastrzyk pomaluuuutku i jak juz sie wszystko wpusci to poczekac z wyciagnieciem igly okolo 10 sekund. Przycisnac kolejne 10sekund gazikiem. Opanowalam to do perfekcji)