Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ultra-Dżasta wrote:O której wizyta? Trzymam kciuki! 🍀🤞
Myszajda! Za Ciebie tez! To już niedługo! 🍀🤞
Ani_7 jak ktoś nie cytuje i się nie wypowiada tzn. że się nie zna np. ja - do obecnego dnia, czyli 6+3 nie miałam plamień i co miałabym napisać, skoro nawet lekarz powiedział Ci, że wszystko jest okej. 😌 Nie sadzę by to było od razu powodem by opuszczać forum...
za co trzymasz kciuki? przecież ja dopiero co po wizycie a kolejna 22 grudnia 😅
Czytałam, że plamisz, nie przejmuj się na pewno wszystko ok. Mój gin powiedział, że interesuje nas tylko krwawienie a plamienie bez bolesnych skurczy to nic groźnego 😊
Coralinio, biedna 🥺 odpoczywaj, trzymam kciuki 🤞💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
CarmeLatte93 wrote:Co z 3 dawka szczepienia? Tak czy nie? Na pewno zapytam i swojego ale jestem ciekawa różnych opinii
Mi lekarz powiedział, że szczepić się, ale na pewno nie w pierwszym trymestrze, bo to etap organogenezy, kiedy tworzy się mały człowiek. I dentystę odwiedzać nawet odradzał.
Szczepić, ale najszybciej po prenatalnych, optymalnie w drugim trymestrze.
Bardzo mi przykro czytać wiadomości o plamieniach/krwawieniach. Odżywają wtedy przeszłe doświadczenia... Ultra-Dżąsta, Coralina, bardzo, baaardzo trzymam za Was kciuki! 🤞 🍀
Chyba przed nami wszystkimi teraz bardzo nerwowy czas, jeszcze wysokie ryzyko najgorszych scenariuszy Chciałabym przyspieszyć czas, bo mam wrażenie, że stoi w miejscu... -
910608 wrote:Mi lekarz powiedział, że szczepić się, ale na pewno nie w pierwszym trymestrze, bo to etap organogenezy, kiedy tworzy się mały człowiek. I dentystę odwiedzać nawet odradzał.
Szczepić, ale najszybciej po prenatalnych, optymalnie w drugim trymestrze.
Dobrze,że piszesz o dentyście bo planowałam się wybrać,ale w takim razie poczekam do stycznia 🙂 -
Mój gin powiedział żeby od razu iść do dentysty na przegląd więc jak widać zależy od lekarza 🤷♀️ Ja byłam tuż przed ciąża więc nie muszę, ale chore zęby mogą wyrządzić trochę szkód więc jeśli coś się dzieje to myślę, że warto iść, dentysta też na pewno powie co można a czego nie na danym etapie ciąży.💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Patrzysz na klasę przy każdym wyniku i sprawdzasz z legendą poniżej Wszystkie masz ujemne oprócz dwóch ostatnich.
Morgana lubi tę wiadomość
-
Morgana wrote:
O wow, szczerze powiem, że pierwszy raz na oczy widzę coś takiego. Nie ma żadnego załącznika z legendą?
Może ułatwi nam odczytanie wykresu jak powiesz co miałaś zlecone za badania? Widzę toksoplazmozę, cytomegalię, różyczkę. Ale Igm może być do każdej z tych chorób... Miałam dwa razy robione badania biochemiczne na etapie wczesnej ciąży i za każdym razem do chorób zakaźnych ODRĘBNIE miałam IgM i IgG do każdej. A u CIebie jakby wszystko w jednym worku, dlatego nie rozumiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 20:01
Morgana lubi tę wiadomość
-
myszajda wrote:Mój gin powiedział żeby od razu iść do dentysty na przegląd więc jak widać zależy od lekarza 🤷♀️
Doprecyzuję: mój lekarz powiedział, żeby nie iść do dentysty, jeśli chce się grzebać w nich, coś naprawiać. Ale wiem, że są u niektórych wymagane zaświadczenia od stomatologów właśnie, że wszystko jest ok.
Myślę, że najlepiej zaufać własnemu lekarzowi prowadzącemu -
To była toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia i herpes (ale tego ostatniego nie zlecał mi gin, było to po prostu w takim pakiecie 4 chorób infekcyjnych).
I to były jakby dwa badania Igg i Igm. A wynik taka jedna tabelka i nie widzie gdzie to igg i igm do każdej z tych chorób 🤷♀️ Zakładałam, że to tak będzie a to jakoś całkiem inaczej piszą.
Wydaje mi się, że to jest tylko Igm, a do Igg będzie osobna tabelka? Zobaczę, czy jeszcze coś wrzucaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 20:13
33l. ♀ ➥PCOS -
Rudakostka - wiem o Twoich plamieniach z innego wątku. Dzisiaj nawet nie miałam siły go nadrabiać. 😪 Co tam u Ciebie? Plamienia ustały?
Marmurkowa ja od momentu pierwszego USG odmawiam Nowennę Pompejańską o zdrowie malucha, jakoś tak mi lżej jak chwytam za Różaniec. ☺
myszajda yyy 🤭 jakoś zrozumiałam, że miałaś mieć dzisiaj wizytę. 😂😅 No ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tyle, że trzymanie kciuków i dopingowanie bez niczego też jest przydatne w ciąży. 🤫
U mnie z tym plamieniem to na dwoje babka wróżyła - raz jest a raz go nie ma, ale jakiś wielkich plamień niż lekko różowego śluzu to nie ma, zastanawiałam się nad tym i może to oznaka, że macica się rozszerza. Nic innego do głowy mi nie przychodzi. 😪 Bardzo bolało mnie podbrzusze po pracy, więc może coś jest na rzeczy... Wizyty już nie odmówię, jak umówiona to nie wytrzymię, muszę iść i zobaczyć co u Kropka.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja otrzymałam informację, żeby nie szczepić się w pierwszym trymestrze, pewnie doszczepię się na spokojnie trzecią dawką w drugim. Na grypę szczepiłam się w ciążowym cyklu - cyklu starań
Ultra-Dżasta, trzymam kciuki! Ja raz plamiłam na brązowo, oczywiście wtedy pomknęłam do gin i usłyszałam serduszko - a plamienie się nie powtórzyło -
Dżasta moje kropki są wymodlone NP🙂 Odmówiłam ich kilka w intencji zajścia w ciążę. Teraz mówię w innej intencji i ciężko byłoby odmawiać dwie na raz więc za kropka odmawiam codzienny Rożaniec- tak jest lżej kiedy czujesz że masz wsparcie z góry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 20:53
Daisy___ lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety bez happy endu. Byłam dzisiaj na rutynowym usg w lux medzie żeby podejrzeć kropka. Jesy mniejszy niż był i serduszko podobno za wolno biję. Za tydzień mam się umówić na kontrolę chociaż oczywiście nie ns terminów No i to by było ns tyle mojej przygody...
-
Red555 trzymaj się a my trzymamy kciuki póki jest serduszko jest nadzieja!
Przykro mi dziewczyny z powodu waszych stresów i plamień ale wierzę że wszystko będzie dobrze!
Zazdroszczę Wam trochę wiary.. Ja już nie potrafię się modlić
Co do objawów to brzuch wysadziło mi jak w 5 miesiącu... Serio! 4 ciąża w odstępie ciut ponad 5 lat zrobiła swoje :p
Ciągle bym spala a w nocy nie mogę bo... Mam mdłości i gule w gardle nie rano ale wlasnie w nocy i to tak że nie daje spać
Dziś po pracy myślałam że odpłynę, byłam w terenie i polatałam trochę po budowach itp zrobiłam jakieś 15tys kroków a czułam się jakbym maraton przebiegła :p
Do tego straszny ból brzucha lekarka ostrzegała ze może się przytrafić bo mam 5cm torbiel na jajniku, trochę mnie postraszyła ze może pęknąć etc ale cały czas liczę że się wchlonie! Tylko ten nawracający ból jest nie do wytrzymania czasem.
Trzymam dziewczyny za Was wszystkie kciuki oby już wszystko wyszło na prostą -
Red555 wrote:U mnie niestety bez happy endu. Byłam dzisiaj na rutynowym usg w lux medzie żeby podejrzeć kropka. Jesy mniejszy niż był i serduszko podobno za wolno biję. Za tydzień mam się umówić na kontrolę chociaż oczywiście nie ns terminów No i to by było ns tyle mojej przygody...
Red555 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Red555 wrote:U mnie niestety bez happy endu. Byłam dzisiaj na rutynowym usg w lux medzie żeby podejrzeć kropka. Jesy mniejszy niż był i serduszko podobno za wolno biję. Za tydzień mam się umówić na kontrolę chociaż oczywiście nie ns terminów No i to by było ns tyle mojej przygody...
A ja za godzinę mam prywatną wizytę u gina, może tym razem dowiem się coś sensownego o tym moim krwiaku.Red555 lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Red, póki jest serduszko, jest nadzieja! 🍀
I pieprzyć luxmed, w większych miastach dostać się do internisty nie ma szans, a o specjalistach to ja już nie mam słów... Spróbuj iść do kogoś innego, prywatnie. Nie poddawaj się! Pytaj o luteinę, o L4, mojej koleżance z pracy to właśnie lekarz zlecił i wyszła na prostą.
Nie poddawaj się! Jestem z TobąRed555, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Igm to oznaczenie trwającej infekcji A igg o przebytej. Ale ta twoja tabelka dziwna nigdy takiej nie widziałam. Zawsze mam nazwę badania i pod nim Igm igg , do każdego osobno. I obok normy jeśli są jakieś. Więc najlepiej żeby to lekarz odczytał to twoje badanie, żeby niepotrzebnie się nie stresować. No chyba że któraś tez ma takie same wyniki w tabelce i umie to odczytać.
Red to straszne co piszesz. Jeszcze jest szansa, nie poddawaj się. Współczuję Ci strasznie tego czekania na następne wizyty. Ściskam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 09:39