LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lara88 wrote:Fooskate dobrze zrobiłaś nie ma co ryzykować. Ja planuję powiedzieć za dwa tygodnie . Wtedy porozmawiam z szefową , wolę żeby ona jako pierwsza się dowiedziała o ciąży ode mnie. Mam nadzieję tylko że wszystko będzie dobrze.Nastepna wizytę mam 9.12.Beta 18.11 5085❤️
Martynka 08.06.2018 ❤️ -
Przychodze znów ze smutkiem. Od wczoraj objawy same ustapily i bardzo sie cieszylam ze bede w koncu żyć. Dzis wlasnie poza brudzeniem pojawiło sie czerwone plamienie i odczuwam podbrzusze takie mega napięte. Nie wiem co mam myśleć. No spa wypita i leżę sobie i czekam co bedzie dalej. Juz sie oswajam z myślą ze pojawi się maluszek i znów to samo. Płakać mi sie chce. Nie chce stracić tej fasolki jak juz sie pojawiła.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
aLunia wrote:Wariatka doskonale rozumiem twoje obawy. U nas 3, a od strony męża nasłucham się pewnie samych negatywnych rzeczy. U was to już w ogóle co za sytuacja z wkładką, no życie samo zadecydowało. Ważne, żeby dzidzia była zdrowa.
Ja to się zastanawiam jak ogarniasz pranie, prasowanie, sprzątanie, gotowanie? Ja przy dwójce wiecznie piorę i sprzątam, boje się co będzie dalej 🤦Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Nati12 wrote:Wariatka3, ja jestem z Lublina i do Świdnika mam bliżej do szpitala niż na Krasnickie na drugi koniec miasta. Ale jakoś tam pierwsze rodziłam i chyba też bym chciała drugie, a jeszcze na wiosnę ponoć ma się remont skończyć, więc będzie wszystko nowiutkie 😊
Nati12 lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Zajsonek wrote:Wariatko, nie znam się ale może przez ta wkładkę tak palmisz na czerwono.. brzuch po nospie powinien juz nie boleć, kiedy masz wizytę?Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam. Czytam wątek od pierwszej strony ale bałam się odzywać żeby nie zapeszyć. Dziś byłam na trzeciej wizycie, z czego już na dwóch biło serce dziecka, wiec trochę się uspokoiłam. Jestem po 3 poronieniach na etapie wczesnej ciąży przez co trochę ze mnie panikara. W domu mam cudowną dwulatkę. Termin z OM pokrywa się z USG i wychodzi 4.07.2020
Moje bety:
12 dpo 173,8
16 dpo 1453,6
23 dpo 19503,0wariatka3, Madzik84, Nati12, mila_88, AnnaB., Aga26 lubią tę wiadomość
-
ren-ka11 wrote:Dziewczyny,
które już maja dzieciaczki, czy jesteście w stanie polecić jakiś dobry krem na rozstępy??
Trzeba i o tym pomyslec, bo ja jestem zdania, ze lepiej zapobiegać niż leczyc
Powiem Ci ze w dużej mierze to genetyka. Ja np nie smarowalam niczym i nie mam zadnych rozstępów na brzuchu jedynie mam na piersiach. Moja mama tak samo. Mam. Koleżanki co smarowaly się bio oilem odkąd widziały że są w ciąży a i tak mają rozstępy. Czasami nie mamy na to wpływu. Aczkolwiek warto natluszczac to najważniejsze żeby skóra nie była sucha tylko elastyczna. Więc warto zasięgnąć czegoś z naturalnymi olejkami oczywiście dedykowane dla kobiet w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 17:46
-
Ja się smarowałam serią Mamas Babydream z Rossmana, rano emulsją, wieczorem oliwką i mimo skłonności do rozstępów po 2 ciążach nie mam ani jednego. Dopiero po porodzie od karmienia zrobiły mi się na piersiach... 😕[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)