X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE MAMY 2020
Odpowiedz

LIPCOWE MAMY 2020

Oceń ten wątek:
  • Seiba Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was takie dwa pytania, kiedy miałyście robioną ostatnią cytologię ? Ja mam z września 2018 i lekarz powiedział, ze powtórzymy koło 16-ego tygodnia.. i drugie pytanie - miałyście kiedykolwiek robione usg piersi? Bo tak teraz wszędzie się o tym trąbi

• ren-ka11 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seiba wrote:
    Dziewczyny mam do Was takie dwa pytania, kiedy miałyście robioną ostatnią cytologię ? Ja mam z września 2018 i lekarz powiedział, ze powtórzymy koło 16-ego tygodnia.. i drugie pytanie - miałyście kiedykolwiek robione usg piersi? Bo tak teraz wszędzie się o tym trąbi
    Hej.ja miałam we wrześniu 2019 cytologia i usg dopochwowe robione. Na pierwszej ciążowe wizycie doktor powiedział,że aktualne jest do pół roku wstecz.

2nn3leb4u6svm693.png
  • Addka Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Addka jak tam wizyta?
    U mnie mdłości juz przeszły na te poranne i późno wieczorowe 😂
    Wymioty od czasu do czasu, no ale zawroty głowy z rana to przegięcie 🤪
    Pęcherzyk ciążowy 10,3 mm, ginekolog pwoiedziala „ o i chyba zaczynam widzieć ciałko „ .. owulacja była prawdopodobnie 26-27 października dlatego mimo tego że od OM (7.10)minęło już sporo czasu to jeszcze nic nie ma .. troszkę się martwię ale ginekolog mówi że wszystko jest okej. Następna wizyta 3.12 . Muszę trenować koją cierpliwość ale chciałabym już zobaczyć serduszko, usłyszeć że jest okej i odetchnąć :D

b53fe4642b.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości nie pomaga nic... próbowałam wszystkiego. Piłam dużo naparu z imbiru, tonik, colę...właśnie leżę i „umieram”.

Przedwczoraj byłam na wizycie u położnej i ona mi powiedziała, ze jeżeli te mdłości będą naprawdę ciężkie i będą mi utrudniały normalne funkcjonowanie i opiekę nad dzieckiem to żebym się koniecznie do niej zgłosiła to przepiszą mi wtedy jakieś tabletki, które podobno pomagają.
    Dodam tylko, ze ja mieszkam w UK wiec nie wiem, czy w Polsce tez takie coś przepisują

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju umieram 🙄🙄🙄🙄
    Głowa mnie tak boli , ze oszaleje zaraz.
    We wtorek wizyta 🥰 nie mogę się doczekać.
    Mnie tutaj malutko bo Klara ostatnio słabo śpi w dzień

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Minisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mi na mdłości nie pomaga nic... próbowałam wszystkiego. Piłam dużo naparu z imbiru, tonik, colę...właśnie leżę i „umieram”.

Przedwczoraj byłam na wizycie u położnej i ona mi powiedziała, ze jeżeli te mdłości będą naprawdę ciężkie i będą mi utrudniały normalne funkcjonowanie i opiekę nad dzieckiem to żebym się koniecznie do niej zgłosiła to przepiszą mi wtedy jakieś tabletki, które podobno pomagają.
    Dodam tylko, ze ja mieszkam w UK wiec nie wiem, czy w Polsce tez takie coś przepisują
    Ja w 2 ciąży brałam jakieś leki na receptę na wymioty, ale to było 13 lat temu więc nie pamiętam nazwy ale po 2 dniach brania było prawie idealnie

hchy3e3k23m16piz.png
    f2wl3e5e4ch4t9s5.png
    7.11.19 Beta 1612
    19.11.19 jest ❤️
    24.02.20 mamy chłopca👩‍👦
    3.07.20 syn Ignaś
    3830g 57cm
    2003 córcia 2006 syn
    37 lat
    Ch. Leśniowskiego Crohna
  • Minisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seiba wrote:
    Cytogia w październiku i usg piersi też wtedy. Ja staram się robić to raz na rok lub 1,5

hchy3e3k23m16piz.png
    f2wl3e5e4ch4t9s5.png
    7.11.19 Beta 1612
    19.11.19 jest ❤️
    24.02.20 mamy chłopca👩‍👦
    3.07.20 syn Ignaś
    3830g 57cm
    2003 córcia 2006 syn
    37 lat
    Ch. Leśniowskiego Crohna
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia w ciąży jest wymagana. Przynajmniej ja mam w lux medzie. W każdej ciąży miałam, przy drugiej córce robiłam chwilę przed zajściem a i tak w ciąży mi gin kazał.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie. U mnie te objawy ciazowe kazdego dnia inne. Dzis męczyły mnie mdłości silne przy jedzeniu a popołudniu zasnelam z telefonem. Dobrze ze mam madre dzieci i nic nie nabroiły. Teraz mam zgage. Ogolnie moje wahania nastrojów sa straszne a samotnosc w domu mnie dobija. Przed wczoraj pies wieczorem mi uciekł i myslalam ze jak zawsze wroci na nastepny dzien. Pies nie wrócił i juz nadzieja umiera ze juz nie wróci. Nocami spać nie moge to filmy zaczelam oglądać. Chyba zadna ciaza tak na mnie nie działała i czuje sie kiepsko. Plamie nadal i kazdy dzien to inna intensywność. Nie zrobilam moczu do badań i nie mialam kiedy nadrobic a samochod dalej mam nie sprawny a musze dojechac 15 km. Teoche słabo ze wszystkim u mnie. Na szczęście dzieci zdrowe.

Ładnie grupa sie powiększa o następne fasoleczki. Gratulacje i trzymam za każdą kciuki bardzo mocno. Pozdrawiam

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Termin porodu mam na 11.07. To moja 3 ciąża i ostatnia:) Na pewno urodzę szybciej ze względu na planowane CC:) Kolejna wizytę mam 9.12 a prenatalne 30.12 :)

Co do oznak ciążowych to permanentne wymioty i plamienia... No cóż taka moja uroda:)

Cytologię robiłam w styczniu tego roku i dwa tygodnie temu na wizycie - to chyba standard na początku ciąży, później jeszcze lekarz pobiera wymaz z pochwy czy nie ma żadnych niepokojących bakterii, które mogłyby przyczynić się do przedwczesnego porodu:)

Solcito, wariatka3, Zajsonek, AnnaB. lubią tę wiadomość

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • Marika92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, jak tak czytam o tych Waszych objawach, mdłościach itd, to się zastanawiam, czy u mnie wszystko ok.Niby wcześniej czułam delikatnie brzuch i do wczoraj ból piersi, a dziś kompletnie nic. Aż się chyba jutro na bete wybiorę 😏

mhsvi09k9f9yh4tj.png

14.07.2020 Michaś ❤️

08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 u mnie mdłości pojawiły się chyba dopiero w 7 tygodniu, wiec albo wszystko przed Tobą, albo jesteś szczęściara i Cię to ominie😉

Marika92 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • ren-ka11 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Jeny, jak tak czytam o tych Waszych objawach, mdłościach itd, to się zastanawiam, czy u mnie wszystko ok.Niby wcześniej czułam delikatnie brzuch i do wczoraj ból piersi, a dziś kompletnie nic. Aż się chyba jutro na bete wybiorę 😏
    Marika92 u mnie podobnie. I też się zastanawiam, czy ok. Ale moja koleżanka przez całą ciaze się czuła bardzo dobrze, więc to też możliwe 🙂

2nn3leb4u6svm693.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poprzedniczki zero mdłości. Aż też się zastanawiam czy wszytsko dobrze. Jedynie biust wystrzelił z procy o rozmiar to jedyne co narazie mi się dzieje. No i trochę senna jestem.
    Witam nowe przyszłe mamusie :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Better_togother wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Termin porodu mam na 11.07. To moja 3 ciąża i ostatnia:) Na pewno urodzę szybciej ze względu na planowane CC:) Kolejna wizytę mam 9.12 a prenatalne 30.12 :)

Co do oznak ciążowych to permanentne wymioty i plamienia... No cóż taka moja uroda:)

Cytologię robiłam w styczniu tego roku i dwa tygodnie temu na wizycie - to chyba standard na początku ciąży, później jeszcze lekarz pobiera wymaz z pochwy czy nie ma żadnych niepokojących bakterii, które mogłyby przyczynić się do przedwczesnego porodu:)

Ja też 3 ciąża i ostatnia i też będę mieć cesarke że wzgledu na to że jestem po operacji kręgosłupa. Ale dwoje dzieci urodziłam SN także nie czuję się przez to gorsza. Ty masz dwóch chłopców ja dwie dziewczynki ciekawe co teraz nam się urodzi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 21:32

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Nie zaglądałam tu od 2015 roku.
    Zajsonek kojarzę Cię z tego czasu właśnie.

Ja mam IO, policystyczne i pewnie inne takie... od 3 lat bez zabezpieczeń i nie mogłam zajść. Ale bez parcia, bez badań.
    Od wakacji zaczęły mi się wydłużać dni cyklu. We wrześniu byłam na cytologi i przy okazji dowiedziałam się ze mam torbiele na obu jajnikach. Gin dał mi duphaston żeby zlikwidować torbiele. No to wzięłam go w następnym cyklu i po odstawieniu czekałam na @. No i się nie doczekałam...
    od ponad tygodnia miałam wszystkie (oprócz wymiotów) dolegliwości, ale nic nie przypuszczałam. Wczoraj zrobiłam 3 testy bo jednemu nie dałam wiary! Dwie grubaśne krechy!!!! Dziś beta i ponad 5 tysięcy!
    Obstawiam ze jestem 6+ coś wiec chyba 7 tydzień. W poniedziałek dowiem się kiedy będzie wizyta pierwsza.

Taka to moja historia. Trochę kinder niespodzianka ;)
    Z szoku się jeszcze nie otrząsnęłam.

Pozdrawiam!

Lyanna, aLunia, wariatka3 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92, u mnie też w zasadzie żadnych objawów. Trochę mnie tylko bolą piersi ale też jakoś niespecjalnie. W poprzedniej ciąży miałam całodniowe mdłości i jadlam tylko suche bułki i jogurty owocowe. Wcale bym się nie obraziła, gdyby teraz mnie to ominęło ;)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Marika92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, aż mi lepiej, że nie jestem jedyna co do braku objawów ☺️

mhsvi09k9f9yh4tj.png

14.07.2020 Michaś ❤️

08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z was preeklampsje (stan przedrzucawkowy) w ciąży ?
    Czy jak miała któraś z was to w drugiej ciąży ewentualnie tez się pojawiła?
    Tego się boje najbardziej 🙄🤔

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika ja już mam 9 tydzień i tylko przez chwilę po zagnieżdżeniu miałam uderzenia gorąca i mega ból piersi. Teraz są odrobinę większe a tak to kompletnie nic. A od 4 dni wymiotuje plus przeziębienie. Więc ciesz się dobrym samopoczuciem 😜 chociaż wiem, że łatwo się mowi, bo sama świrowałam bo dwóch poronieniach

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ