LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam do Was takie dwa pytania, kiedy miałyście robioną ostatnią cytologię ? Ja mam z września 2018 i lekarz powiedział, ze powtórzymy koło 16-ego tygodnia.. i drugie pytanie - miałyście kiedykolwiek robione usg piersi? Bo tak teraz wszędzie się o tym trąbi
-
Seiba wrote:Dziewczyny mam do Was takie dwa pytania, kiedy miałyście robioną ostatnią cytologię ? Ja mam z września 2018 i lekarz powiedział, ze powtórzymy koło 16-ego tygodnia.. i drugie pytanie - miałyście kiedykolwiek robione usg piersi? Bo tak teraz wszędzie się o tym trąbi
-
Zajsonek wrote:Addka jak tam wizyta?
U mnie mdłości juz przeszły na te poranne i późno wieczorowe 😂
Wymioty od czasu do czasu, no ale zawroty głowy z rana to przegięcie 🤪 -
Mi na mdłości nie pomaga nic... próbowałam wszystkiego. Piłam dużo naparu z imbiru, tonik, colę...właśnie leżę i „umieram”.
Przedwczoraj byłam na wizycie u położnej i ona mi powiedziała, ze jeżeli te mdłości będą naprawdę ciężkie i będą mi utrudniały normalne funkcjonowanie i opiekę nad dzieckiem to żebym się koniecznie do niej zgłosiła to przepiszą mi wtedy jakieś tabletki, które podobno pomagają.
Dodam tylko, ze ja mieszkam w UK wiec nie wiem, czy w Polsce tez takie coś przepisują
-
chce_byc_mama wrote:Mi na mdłości nie pomaga nic... próbowałam wszystkiego. Piłam dużo naparu z imbiru, tonik, colę...właśnie leżę i „umieram”.
Przedwczoraj byłam na wizycie u położnej i ona mi powiedziała, ze jeżeli te mdłości będą naprawdę ciężkie i będą mi utrudniały normalne funkcjonowanie i opiekę nad dzieckiem to żebym się koniecznie do niej zgłosiła to przepiszą mi wtedy jakieś tabletki, które podobno pomagają.
Dodam tylko, ze ja mieszkam w UK wiec nie wiem, czy w Polsce tez takie coś przepisują -
Seiba wrote:Dziewczyny mam do Was takie dwa pytania, kiedy miałyście robioną ostatnią cytologię ? Ja mam z września 2018 i lekarz powiedział, ze powtórzymy koło 16-ego tygodnia.. i drugie pytanie - miałyście kiedykolwiek robione usg piersi? Bo tak teraz wszędzie się o tym trąbi
-
Cytologia w ciąży jest wymagana. Przynajmniej ja mam w lux medzie. W każdej ciąży miałam, przy drugiej córce robiłam chwilę przed zajściem a i tak w ciąży mi gin kazał.
-
Witam sie. U mnie te objawy ciazowe kazdego dnia inne. Dzis męczyły mnie mdłości silne przy jedzeniu a popołudniu zasnelam z telefonem. Dobrze ze mam madre dzieci i nic nie nabroiły. Teraz mam zgage. Ogolnie moje wahania nastrojów sa straszne a samotnosc w domu mnie dobija. Przed wczoraj pies wieczorem mi uciekł i myslalam ze jak zawsze wroci na nastepny dzien. Pies nie wrócił i juz nadzieja umiera ze juz nie wróci. Nocami spać nie moge to filmy zaczelam oglądać. Chyba zadna ciaza tak na mnie nie działała i czuje sie kiepsko. Plamie nadal i kazdy dzien to inna intensywność. Nie zrobilam moczu do badań i nie mialam kiedy nadrobic a samochod dalej mam nie sprawny a musze dojechac 15 km. Teoche słabo ze wszystkim u mnie. Na szczęście dzieci zdrowe.
Ładnie grupa sie powiększa o następne fasoleczki. Gratulacje i trzymam za każdą kciuki bardzo mocno. PozdrawiamJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Cześć dziewczyny!
Termin porodu mam na 11.07. To moja 3 ciąża i ostatnia:) Na pewno urodzę szybciej ze względu na planowane CC:) Kolejna wizytę mam 9.12 a prenatalne 30.12
Co do oznak ciążowych to permanentne wymioty i plamienia... No cóż taka moja uroda:)
Cytologię robiłam w styczniu tego roku i dwa tygodnie temu na wizycie - to chyba standard na początku ciąży, później jeszcze lekarz pobiera wymaz z pochwy czy nie ma żadnych niepokojących bakterii, które mogłyby przyczynić się do przedwczesnego porodu:)
Solcito, wariatka3, Zajsonek, AnnaB. lubią tę wiadomość
Aleksander - 19/08/2015
Miłosz - 09/11/2018 -
Jeny, jak tak czytam o tych Waszych objawach, mdłościach itd, to się zastanawiam, czy u mnie wszystko ok.Niby wcześniej czułam delikatnie brzuch i do wczoraj ból piersi, a dziś kompletnie nic. Aż się chyba jutro na bete wybiorę 😏
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Marika92 wrote:Jeny, jak tak czytam o tych Waszych objawach, mdłościach itd, to się zastanawiam, czy u mnie wszystko ok.Niby wcześniej czułam delikatnie brzuch i do wczoraj ból piersi, a dziś kompletnie nic. Aż się chyba jutro na bete wybiorę 😏
Marika92 lubi tę wiadomość
-
Better_togother wrote:Cześć dziewczyny!
Termin porodu mam na 11.07. To moja 3 ciąża i ostatnia:) Na pewno urodzę szybciej ze względu na planowane CC:) Kolejna wizytę mam 9.12 a prenatalne 30.12
Co do oznak ciążowych to permanentne wymioty i plamienia... No cóż taka moja uroda:)
Cytologię robiłam w styczniu tego roku i dwa tygodnie temu na wizycie - to chyba standard na początku ciąży, później jeszcze lekarz pobiera wymaz z pochwy czy nie ma żadnych niepokojących bakterii, które mogłyby przyczynić się do przedwczesnego porodu:)
Ja też 3 ciąża i ostatnia i też będę mieć cesarke że wzgledu na to że jestem po operacji kręgosłupa. Ale dwoje dzieci urodziłam SN także nie czuję się przez to gorsza. Ty masz dwóch chłopców ja dwie dziewczynki ciekawe co teraz nam się urodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 21:32
-
Witam
Nie zaglądałam tu od 2015 roku.
Zajsonek kojarzę Cię z tego czasu właśnie.
Ja mam IO, policystyczne i pewnie inne takie... od 3 lat bez zabezpieczeń i nie mogłam zajść. Ale bez parcia, bez badań.
Od wakacji zaczęły mi się wydłużać dni cyklu. We wrześniu byłam na cytologi i przy okazji dowiedziałam się ze mam torbiele na obu jajnikach. Gin dał mi duphaston żeby zlikwidować torbiele. No to wzięłam go w następnym cyklu i po odstawieniu czekałam na @. No i się nie doczekałam...
od ponad tygodnia miałam wszystkie (oprócz wymiotów) dolegliwości, ale nic nie przypuszczałam. Wczoraj zrobiłam 3 testy bo jednemu nie dałam wiary! Dwie grubaśne krechy!!!! Dziś beta i ponad 5 tysięcy!
Obstawiam ze jestem 6+ coś wiec chyba 7 tydzień. W poniedziałek dowiem się kiedy będzie wizyta pierwsza.
Taka to moja historia. Trochę kinder niespodzianka
Z szoku się jeszcze nie otrząsnęłam.
Pozdrawiam!Lyanna, aLunia, wariatka3 lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Marika92, u mnie też w zasadzie żadnych objawów. Trochę mnie tylko bolą piersi ale też jakoś niespecjalnie. W poprzedniej ciąży miałam całodniowe mdłości i jadlam tylko suche bułki i jogurty owocowe. Wcale bym się nie obraziła, gdyby teraz mnie to ominęło
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyMarika ja już mam 9 tydzień i tylko przez chwilę po zagnieżdżeniu miałam uderzenia gorąca i mega ból piersi. Teraz są odrobinę większe a tak to kompletnie nic. A od 4 dni wymiotuje plus przeziębienie. Więc ciesz się dobrym samopoczuciem 😜 chociaż wiem, że łatwo się mowi, bo sama świrowałam bo dwóch poronieniach