LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też trochę świruje, bo też dwa poronienia za mną, a wizyta dopiero w środę. Z objawów zgaga, zgaga i jeszcze raz zgaga
a poza tym nic. Może czasem lekki ból piersi po bokach i na zmianę zimno i gorąco.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Ostatnio sobie mysle kiedy widac pierwsze powiekszanie sie brzuszka? Slyszalam wiele ze w kazdej kolejnej ciazy brzuszek szybciej sie pokazuje.
Jestm w 8+1 i zaczynaja mi moje spodnie uciskac brzuch a wzdec nie mam. Ogolnie dol brzucha mam dosyć napięty ale czy juz na takim etapie moze byc tak?
Pierwsze dwie ciaze to 3 miechy i niec widac nie bylo z 3 fakt juz 11 tydzien pokazal ze cos rośnie.
Ogolnie u nas nadal mi ciezko bo plamie caly czas kazdego dnia z inna intensywnoscia a ja sie oczywiscie zamartwiam. Boje sie cieszych tym groszkiem aby nie płakać jak cos sie stanie. Oczywiście mam wielkie nadzieję ze wszystko sie ułoży.
Pozdrawiam nowe mamusie i trzymam kciuki.
Moje drogie mamusie zastanowcie się aby moze za jakis czas utworzyc nasza grupę na fb. Zrobiliśmy to jako grudniowki 3 lata temu i długo sie trzymalysmy razem. Fakt ze po pewnym czasie troszke nas ubyło ze względów pogladowych. Bardzo fajnie bylo i o wiele latwiej pisac i radzić. Chyba najpiękniejszym momentem bylo jak rodziłysmy i w naszym gronie wstawialysmi zdjecia naszych maluszkow. Propozycje dalam ta grupa byla by tajna i tylko my moglibyśmy do niej dołączyć. Zastanówcie sie ja jestem na tak bo duzo mozna bylo sie dowiedziec i podzielić doświadczeniami. Chyba najbardziej ciezkie chwile to byly naszych dwóch super walczących ksiezniczek ktore sie wczesnie urodziły ale daja sobie teraz świetnie rade. Taka grupa daje malega duzo wsparcia i zrozumienia sama wiem po sobie. Prosze pomyślcie i wiem ze to tez wymaga zaufania bo to sa dane typu nazwisko czy miejsce zamieazkania a tu jestesmy bardziej anonimowe.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Wariatka, jak najbardziej jestem za przejściem na fb, ale może za jakiś czas, jak już grupa będzie docelowo uformowana 🙂 tez jestem nadal na grupie moich czerwcówek 2016, po ok 4 latach została nas garstka, ale ta grupa prawie jak rodzina 🙂
Co do brzuszka, to pojawia się on w kolejnej ciąży szybciej niż w pierwszej, ale macica wychodzi z miednicy mniejszej ok 12 tygodnia, więc wcześniej to raczej wzdęcia, rozluźnienie mięśni 🙂[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Cześć dziewczyny, czytam Was od początku i każdej mocno kibicuje. Swoje upragnione dwie kreski zobaczyłam 10.11, ale do wizyty u lekarza byłam sceptycznie nastawiona z powodu poronienia w 2016 r. Na szczęście wczoraj lekarz potwierdził, że wszystko w porządku. Maleństwo ma 7 mm i serduszko bije.
Madzik84, aLunia, Monia/89, Martusska, Tygrysek, Nati12, Solcito, AnnaB. lubią tę wiadomość
11.2016 poronienie 9 tc
Allo mlr 7%-> 3 szczepienia -> Allo 39,9 %
12.11 beta 3699
14.11 beta 6861 -
Dziewczyny może któraś będzie znała odpowiedź przed wizytą u ginekologa 😉
Wczoraj robiłam Oggt i wyniki mam takie
93 na czczo
po 1h 163
po 2h 129
Czy to przekroczenie o 2 na czczo będzie już oznaczało cukrzycę i czeka mnie dieta? -
Widzę, że dużo z nas jest po przejściach...
Mam nadzieję, że teraz każda się doczekać zdrowego dziecka o czasie
Madzik84, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Ja chyba niepotrzebnie panikowałam, powtórzyłam dziś bete i wynik 6995,52 ❤️ Ale teraz martwi mnie coś innego. Miałam kontakt z dziećmi chorymi na rumień zakaźny (parwowirus b19). W przedszkolu epidemia od miesiąca i dopiero teraz rozpoznanie, wcześniej były błędne diagnozy, że to tylko wysypka i nic zakaźnego 😕 ehh zawsze coś... W dodatku na początku tego cyklu miałam objawy grypopodobne plus mega ból stawów. U mnie wysypka nie wystąpiła..
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
aaniluap wrote:Ja tez mam super wspomnienia z grupą na fb. Popieram pomysł ale tez uważam ze najlepiej dopiero za jakiś czas się przenieść
-
Minisia82 tak, jeśli którykolwiek cukier jest przekroczony to diagnozuje się cukrzycę ciążową. Czemu robiłaś teraz krzywą? Standardowo robi się dopiero ok 24-28 tygodnia.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Bo pierwsza glukoza wyszła mi 96,a że mam już swoje lata lekarz po tym wyniku kazał zrobić oggt jak najszybciej. Kurcze dopiero co wyszłam z jednej diety a tu następna się szykuje
-
Madzik84 wrote:Wariatka, jak najbardziej jestem za przejściem na fb, ale może za jakiś czas, jak już grupa będzie docelowo uformowana 🙂 tez jestem nadal na grupie moich czerwcówek 2016, po ok 4 latach została nas garstka, ale ta grupa prawie jak rodzina 🙂
Co do brzuszka, to pojawia się on w kolejnej ciąży szybciej niż w pierwszej, ale macica wychodzi z miednicy mniejszej ok 12 tygodnia, więc wcześniej to raczej wzdęcia, rozluźnienie mięśni 🙂
Właśnie wzdęc nie mam ale jednak przez 3 ciaze mięśnie mam oslabione zauwazylam to jak ćwiczyłam. Czuje starość 😂😂😂
Z grupą na fb to nie mowie ze juz tak ok nowego roku jak juz sie upewnimy i bedziemy pewne ze chcemy.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka3 wrote:Właśnie wzdęc nie mam ale jednak przez 3 ciaze mięśnie mam oslabione zauwazylam to jak ćwiczyłam. Czuje starość 😂😂😂 .
😂😂😂
Ja po dwóch donoszonych mam galaretę z mięśni i sporawy rozstęp mięśni prostych brzucha. Od 1,5 miesiąca chodzę na zajęcia ze zdrowego kręgosłupa i tam bezpiecznie wzmacnia się też brzuch, ale sporo czasu trzeba na poprawę takich zmian. Ale co tam, ciąża nie choroba 😜[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Tak sobie dziewczyny myślę, bo nie każda chce wszystkich tak szybko informować (np ja), a po dołączeniu na fb do grupy Lipcówki 2020 znajomi będą widzieć takie info, więc od razu proponuję, żeby ta grupa była tajna - tylko na zaproszenie, żeby nie dało się jej wyszukać 😉[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
-
Madzik84 wrote:Tak sobie dziewczyny myślę, bo nie każda chce wszystkich tak szybko informować (np ja), a po dołączeniu na fb do grupy Lipcówki 2020 znajomi będą widzieć takie info, więc od razu proponuję, żeby ta grupa była tajna - tylko na zaproszenie, żeby nie dało się jej wyszukać 😉
myśle ze tajna grupa będzie super 👍
Madzik84 lubi tę wiadomość