Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
vatolina wrote:Dziewczyny powiedzcie jakie imiona wam się podobają? Jakie byście chciały dać
U nas już prawie wybrane i jak będzie dziewczynka to Iga A jak chłopak to Wojtek albo Damian 😊
Cały czas nastawiam się na dziewczynkę, żebym nie musiała dalej się zastanawiać, które lepsze dla chłopca 😂 -
U nas jak chłopak będzie Filip, dziewczynka na razie Pandemia 🤣 kiedyś miała być Lena, ale teraz bardzo dużo dziewczynek ma tak na imię, więc damy spokój. Jak się okaże dziewczynka to się będziemy zastanawiać.
vatolina, Tabolek lubią tę wiadomość
-
U nas chyba będzie prosto bo narazie jest dziewczynka to będzie Aleksandra albo Oliwia w ostateczności Julia a jak chłopak to Aleksander albo Oliwier 😂😂
Co do zwolnienia to ja jestem od początku i narazie wie jedna dobra koleżanka. W poniedziałek idę powiedzieć kierowniczce, powiedziałabym jej wcześniej ale średnio mnie potraktowała, wiedziała ze mam problemy z zajściem w ciąże ze jestem na leczeniu i jak poinformowałam ja po pierwszym l4 ze idę dalej to nie odezwała się NIC ani me ani be. Obrażona ze tyle mnie nie ma a na logikę skoro jakiś lekarz od tyle mi daje l4 (końcówka października) to znaczy ze coś jest nie tak raczej nikt by nie dawał bez powodu🤦🏽♀️
A poszłam ze względu na bóle brzucha noi praca w handlu, niby drogeria ale masz pracować jak mrówka 🤦🏽♀️ -
vatolina wrote:Ja też chce zmienić na to ale premium plus czy normalne? Mama dha? ja mam z zaleceń tylko kwas foliowy wiec chce to mama dha dla własnego spokoju (kwas dha i d3, jod) mi ogólnie mówił lekarz ze te preparaty witaminowe nie dość ze zwiększają wagę urodzeniową i to jeszcze sprawiają ze główka szybciej twardnieje i potem ciężej dziecku przejść (???🤭🤭) tak czy siak tez chce sobie zminimalizować do minimum to co trzeba brać tak jak ten tabletka wypisał. I szukam tez dobrego magnezu ?
Mamadha premium 🙂 ja bym jednak zaufała szybciej wytycznym PTG szybciej i suplementowała to co rekomendują. A magne b6 też słyszałam że dobry.
Mnie też ostatnio wzięła straszna ochota na mcflurry, ale ostatecznie zadowolilam się białą czekoladą 😉
-
U nas będzie Marysia 🙂 Zastanawiam się tylko czy urodzi się z takimi długimi włosami jak ja, właśnie w weekend oglądaliśmy zdjęcia z moimi rodzicami po wyjściu ze szpitala już miałam spinki we włosach 😆 Za to tata był łysy jeszcze na roczek, ciekawe jak będzie 😉
olimama, martini92 lubią tę wiadomość
-
My jeszcze nie wiemy jakie imię, córka wypaliła Hania mąż stwierdził że jest to jakiś pomysł. Także zobaczymy.
Odnośnie witamin to poprzednio z zalecenia tez brałam magne b6. Teraz tylko pregna plus i dha. Odnośnie tych kompleksów z witaminami nie sadze żeby powodowały zwiększenie wagi dziecka. Ja brałam poprzednio całą ciąże a urodziłam córkę z wagą 2890g i to w terminie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 11:55
-
olimama wrote:Dopadła mnie mega zachcianka na lody. 🍦🍨🍧 Dieta dietą, ale no nie moglabym nie zjeść i wysłałam wieczorem m do sklepu. 🙈
A jak u Was w tym temacie? -
Co do imienia to Jan lub Filip, a dziewczynka nie wiem, może Tośka, Lilianna mi się podoba, jak znam siebie, to do końca się nie zdecyduje 😊
Weźcie mnie nie straszcie, biorę od początku mama dha premium plus, oby to nie miało wpływu na wielkość, bo ja mam 176 cm, m 195, to i tak pewnie urodzę raczej spore dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 12:44
-
Zula36 wrote:Mi lekarz odrazu powiedział, ze cc bo już miałam. Poza tym z tego co się orientuję, to podpisuje się jakiś papier, ze chce się SN po cc i chyba sama z siebie bym się na to nie zdecydowała. Poza tym wciąż mam w głowie historię z Pyskowic o śmierci kobiety i dziecka zaraz po porodzie.
Co do imienia to Adam.
Zula, tez bierzemy pod uwagę to imięZula36 lubi tę wiadomość
-
Ja namotałam z tymi suplementami 😄źle napisałam. Chodzi mi ze ta mama dha ma fajny minimalny skład tego co powinno się brać wiec JEST GIT👍🏼👍🏼 natomiast są suplementy które są wzbogacone 20 innymi witaminami które niekoniecznie są potrzebne Ja np w femibionie 2 (brałam go cała pierwsza ciąże) jak patrze na skład to mam tam wszyskto 🙈 ale nie pamietam czy wtedy 5 lat temu tez był tak napakowany... dlatego chce zmienić na te podstawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 13:40
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈