Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam zwykla wizytę, zmieniałam lekarza, wg usg 11+2,i powiedział że jeszcze za mały dzidziol, żeby coś konkretnie sprawdzać, umowil mnie za dwa tygodnie na ptenatalne dopiero. Trochę się zaczelam cieszyć, bo mówi, że wszystko wygląda książkowo
LENi, Zula36, Alunis, olimama, Maniuś, Tabolek lubią tę wiadomość
-
A ja się właśnie dowiedziałam, ze moja koleżanka z pracy również jest w ciąży Bardzo mnie ucieszyła ta informacja bo poprzednio tez tak wyszło ze najpierw ona, a potem ja i często na macierzyńskim się spotykałyśmy z bobasami. Heh no i tak samo jak my tutaj piszemy ona również gorzej znosi drugą ciąże.
LENi, Alunis, olimama lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Mnie już chyba dolegliwości mdlosciowe przeszły. Ale tak jak piszecie to druga ciąża jakaś.gorsza. może już za stara jestem. A miało być trzecie wg chińskiego mam mieć dziewczynkę, poprzednio wychodził chłopak i jest syn. Ja się już nad porodem zastanawiam, bo mój lekarz upiera się na CC, a ja nie chcę A bardzo znowu. No ale jeszcze długa droga przed nami.4x córka😁❤️🤪
-
Anszelika wrote:U mnie w pracy się dziś rozlazło że w ciąży jestem. Nie jestem zachwycona, bo koleżanka wygadala akurat takiej dziewczynie której osobiście nie cierpię. No ale mleko się rozlało, zaraz wszyscy będą wiedzieć.
To u mnie w pracy już większość wie, tzn Ci którzy powinni a reszta pewnie się i tak już domyśla, albo usłyszy od kogoś, ale ogólnie dobrze przyjęli, wspierają także fajnie.
Tobie też tego życzę 🥰Anszelika lubi tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Na ten moment nie, chyba że liczymy nadciśnienie i cesarkę 5 lat temu. Mój lekarz chyba po prostu lubi cesarki.
O sposobie rozwiązania ciąży decyduje lekarz na dyżurze, po cesarce na ogół pytają się kobietę, czy chce spróbować rodzić naturalnie, szczególnie, jeśli minęło więcej 1,5 roku. Jeżeli trafisz z akcją, to powinni pozwolić Ci na vbac, jeśli będziesz chciała i nie będzie innych wskazać do cięcia.
Gratuluję udanych wizyt.
Ana__33, Anszelika lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
U mnie w pracy też koleżanka w ciąży, z tym że już jest na zwolnieniu gdzieś od września. A taka z nią historia śmieszna, że o ciąży dowiedziała się chyba gdzieś w 14 tygodniu, jak jej się okres zaczął w końcu spóźniać, bo twierdzi, że wcześniej miała 😲 pewnie plamienia w terminie miesiaczki:) pamiętam jak mówiła, że coś tyje, ale w sumie troche dziwnie się czuje, poszła do lekarza i niespodzianka
olimama, Tabolek lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:U mnie w pracy się dziś rozlazło że w ciąży jestem. Nie jestem zachwycona, bo koleżanka wygadala akurat takiej dziewczynie której osobiście nie cierpię. No ale mleko się rozlało, zaraz wszyscy będą wiedzieć.
-
Dziewczyny powiedzcie jakie imiona wam się podobają? Jakie byście chciały dać
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Anszelika wrote:Na ten moment nie, chyba że liczymy nadciśnienie i cesarkę 5 lat temu. Mój lekarz chyba po prostu lubi cesarki.
Ja z wyboru nie chciała bym mieć CC.Przeżylam 2 porody naturalne i ten ostatni przeszło 8 lat temu to właśnie była cesarka ale nagła(ułożenie twarzyczkowe).Sama zabieg ok ale rekonwalescencja do dupy nie lubię być zdana na innych ,leżysz jak kłoda a jak już wstaniesz to łazić nie możesz,kichnąć się boisz a o wypróżnieniu się nawet nie wspomnę.Ogólnie bardzo źle wspominam.Po normalnym porodzie po przeleżeniu 2 h na obserwacji śmigałam jak 18-stka😁4x córka😁❤️🤪
-
martini92 wrote:https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Pod linkiem znajdziecie porządne zestawienie preparatów witaminowych wraz z informacjami jak skład preparatu ma się do aktualnych wytycznych. Ja się zaopatrze w dhamama adamedu bo nie zawiera żelaza a morfologię miałam ok. Żelazo może drażnić żołądek i powodować zaparcia, więc bez wskazań nie widzę sensu. Jak mi sie morfo sypnie to poprosze o coś na rp dodatkowo.
Ja też chce zmienić na to ale premium plus czy normalne? Mama dha? ja mam z zaleceń tylko kwas foliowy wiec chce to mama dha dla własnego spokoju (kwas dha i d3, jod) mi ogólnie mówił lekarz ze te preparaty witaminowe nie dość ze zwiększają wagę urodzeniową i to jeszcze sprawiają ze główka szybciej twardnieje i potem ciężej dziecku przejść (???🤭🤭) tak czy siak tez chce sobie zminimalizować do minimum to co trzeba brać tak jak ten tabletka wypisał. I szukam tez dobrego magnezu ?
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Ja biorę mama dha, ale z trochę innych powodów niż skład.
Magnez to magne b6 mój gin poleca. Ja ogólnie witaminy tylko w pierwszym trymestrze mam zamiar brać.
W pracy osoby które powinny wiedzą od grudnia, akurat się tak złożyło że pozamykalam najważniejszy projekt, resztę mogą młodsi specjaliści robić i się uczyć. Na zwolnieniu z racji wykonywanej pracy i tego nadciśnienia jestem od razu, od pierwszej wizyty.
A co do CC to sama nie chce, raz się poddałam z różnych przyczyn, ale nawet jednego skurczu nie miałam więc w sumie nie wiem jak to jest. Mam nadzieję że tym razem samo się zacznie przed 40tc, pewnie w innym wypadku mnie znów potną. W Łodzi mało kto jest pro vbac