Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak sobie radzicie z bólami kręgosłupa? Mnie tak gdzieś od 4 dni wieczorem jak zacznie boleć, to jeszcze rano się budzę z bólem, w ciągu dnia jakby przechodzi. I dosyć chyba nietypowo umiejscowiony bo od krzyża w górę, tak gdzieś kończy się pod biustem. Raczej to nie kwestia samego spania chyba, bo śpię na poduszce z gryki, materac mamy porządny, między nogami wałek... A boli dosyć mocno, może to po całym dniu.. Wiem że lepiej nie będzie, jak sobie z tym radzić?
-
Kosmo, ja póki co nie mam.
Bardzo wcześnie zaczęły Ci się te bóle pleców.
Moze pomyśl już teraz żeby to skonsultować, bo jak brzuszek Ci urośnie, to może być znacznie gorzej.
Mam znajomą, która miała ogromne problemy pod koniec ciąży z bólami brzucha i pleców. U niej było to na tle jakichś napięć 🤔 od któregoś miesiąca ciąży regularnie chodziła na rehabilitacje, bo wcale nie mogła sobie z tym poradzić. Na początku myślała, że to brzuch ją tak boli i doszukiwała się problemów z ciąża. Okazało się, że z ciążą wszystko jest ok, tylko właśnie te napięcia. Po masażach czuła się znacznie lepiej i jakoś dotrwała do poroduTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Kosmo ja polecam wizytę u fizjoterapeuty. Czasem wystarczy kilka masaży i będzie po sprawie. Może też podpowiedzieć co robić w domu, żeby sobie ulżyć.
Tak jak Niezapominajka pisze, może to być wynik np zwiększonego napięcia mięśni.
Warto się przejść sprawdzić.Kosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna__33 wrote:Mam w domu, kupilam w poprzedniej ciąży, ale się wystraszylam że za szybko szukałam, i moglam zaszkodzić, lekarz mi mówił, że za często też nie wolno sprawdzać, choć pewnie niedługo użyję. Jestem 11+3 dopiero, to może być trochę za wcześnie.
Dziewczyny odebrałam wyniki morfologii. i poczatki anemii niestety. w listopadzie były lepsze, ja z natury takie wyniki raczej w dolnej granicy normy ale w tym przypadku chciałabym bardziej zadbać o siebie.
Polecacie jakieś witaminy dla ciężarnych przy anemii właśnie. bo kończą mi się moje i i muszę kupić zestaw na 2trym a chciałabym coś sprawdzonego. -
Shooa, ja kupiłam pregna plus, tam jest w składzie żelazo. Jeszcze nie brałam, więc nie wiem jak z wynikami będzie. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży miałam przepisany na receptę, ale to w późniejszych tygodniach, a wcześniej niczym nie suplementowalam.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
sandrina22 wrote:Kosmo ja polecam wizytę u fizjoterapeuty. Czasem wystarczy kilka masaży i będzie po sprawie. Może też podpowiedzieć co robić w domu, żeby sobie ulżyć.
Tak jak Niezapominajka pisze, może to być wynik np zwiększonego napięcia mięśni.
Warto się przejść sprawdzić.
Jakiegos konkretnego fizjoterapeutę szukać ?nigdy nie byłam to jestem zielona -
Jak masz niska hemoglobinę to ginekolog ci coś pewnie przepisze ja w poprzedniej ciąży pod koniec tez miałam 1 miesiąc słabą i przepisał mi ferrum ale to na receptę. Z witamin ja biorę femibion 2 i podkład go zaczęłam brać to tez po morfologii widzę różnice bo wcześniej miałam hemoglobinę 12 z kawałkiem a teraz ponad 13 wiec może one tez coś dają bym bardziej ze tam jest dużo witamin ale mój gin każe mi brać o tak tylko kwas foliowy
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Mnie już chyba dolegliwości mdlosciowe przeszły. Ale tak jak piszecie to druga ciąża jakaś.gorsza. może już za stara jestem. A miało być trzecie wg chińskiego mam mieć dziewczynkę, poprzednio wychodził chłopak i jest syn. Ja się już nad porodem zastanawiam, bo mój lekarz upiera się na CC, a ja nie chcę A bardzo znowu. No ale jeszcze długa droga przed nami.
-
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Pod linkiem znajdziecie porządne zestawienie preparatów witaminowych wraz z informacjami jak skład preparatu ma się do aktualnych wytycznych. Ja się zaopatrze w dhamama adamedu bo nie zawiera żelaza a morfologię miałam ok. Żelazo może drażnić żołądek i powodować zaparcia, więc bez wskazań nie widzę sensu. Jak mi sie morfo sypnie to poprosze o coś na rp dodatkowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 14:40
Maniuś, Anszelika lubią tę wiadomość
-
Moja druga ciąża też gorsza, ale już powoli jest lepiej. Byłam bardzo zmęczona, teraz już mdłości słabsze, zgaga rzadziej. Tylko ta cera.. Tragedia.
Dziś na 17 mam prenetalne, trzymajcie kciuki za dziewczynkę 🤪 bardzo bym chciała no i oczywiście najważniejsze to aby fasolka była zdrowa!Maniuś, Anszelika lubią tę wiadomość
-
Ja już po plci niestety nie znam
Zrobiłam test pappa - robią kompleksowo : usg plus bad.krwi. Wyniki za 10dni.
Z badania przyzierność nosowa jest ok, karkowa też, także powinno być wszystko ok
Jak się załącza zdjęcie?Maniuś, olimama, Kosmo, Ana__33, Alunis, Niezapominajka5, jusci, Tabolek lubią tę wiadomość