Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
olimama wrote:Misia-kasia, a w tej ciąży juz białko pappa ok? A jak Ty zapatrujesz się na jeszcze jedną ciążę?
Ja mam 2 siostry, mąż tez ma 3 rodzeństwa. Duża rodzina jest super Może nie mam nic przeciwko, może nawet bym chciała ale mój obecny wiek to 34 wiec zdaje sobie sprawę ze kolejne dziecko musiałoby być szybko a to na to już nie wiem czy mam siłeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 22:13
-
Witam się ☺️ gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Coraz więcej z Was zna już płeć, super! Ja mam wizytę 14 i może juz uda się rozpoznać kto tam zamieszkał 😍
PS. Czy czujecie już ruchy? Tzn takie delikatne muśnięcia od środka? Mi się czasem wydaje że coś właśnie już czuję 🤔 tylko czy to już możliwe? Dziś 14+5 a wg usg prenatalnego 15+2 🤔 co myślicie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 09:22
-
U mnie też zaczęły się problemy z cera, a już naprawdę dawno ich nie miałam, poza jakimiś wypryskami codziennie rano mam na policzkach typowo naczynkowa cerę-nigdy tak nie miałam, dopiero po prysznicu i nakremowaniu twarzy znika. Moje mamy się śmieją ze malutka zabiera mi urodę 🙂 a ja mówię że niech zabiera co chce byleby była zdrowa 🙂
-
olimama wrote:Rozumiem, jesteśmy w tym samym wieku. Nie wiem jak u Ciebie, ale dla mnie juz ta ciąża jest cięższa i na chwilę obecną nie czuję chęci do powtórki. 🙈35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Maniuś wrote:Witam się ☺️ gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Coraz więcej z Was zna już płeć, super! Ja mam wizytę 14 i może juz uda się rozpoznać kto tam zamieszkał 😍
PS. Czy czujecie już ruchy? Tzn takie delikatne muśnięcia od środka? Mi się czasem wydaje że coś właśnie już czuję 🤔 tylko czy to już możliwe? Dziś 14+5 a wg usg prenatalnego 15+2 🤔 co myślicie???
Ja czuję. Wiem, że trudne do uwierzenia i sama pewnie mówiłabym, że to niemożliwe, gdybym tego nie czuła. To druga ciąża i wiem jakie to uczucie kiedy ktoś od środka zaczyna pukać
Jest to totalnie nieregularne i pewnie zależy od tego jak się dziecko ułoży.
Są dni, że nie czuję wcale, a są, że np. Za dnia i wieczorem jest parę puknięć, a potem cisza. Przeważnie w jednym i tym samym miejscu. Raz bylo już takie silniejsze, że myślałam, że zauważę, że skóra się rusza. Ale nic z tego. Czuję tylko od środka i tyle. Dziecko jeszcze jest za małe żeby móc poczuć przez dotknięcie brzucha zresztą zanim zacznę się temu bardziej przyglądać, to już się wycisza.Maniuś lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Myślę, że możliwe
Ja czuję. Wiem, że trudne do uwierzenia i sama pewnie mówiłabym, że to niemożliwe, gdybym tego nie czuła. To druga ciąża i wiem jakie to uczucie kiedy ktoś od środka zaczyna pukać
Jest to totalnie nieregularne i pewnie zależy od tego jak się dziecko ułoży.
Są dni, że nie czuję wcale, a są, że np. Za dnia i wieczorem jest parę puknięć, a potem cisza. Przeważnie w jednym i tym samym miejscu. Raz bylo już takie silniejsze, że myślałam, że zauważę, że skóra się rusza. Ale nic z tego. Czuję tylko od środka i tyle. Dziecko jeszcze jest za małe żeby móc poczuć przez dotknięcie brzucha zresztą zanim zacznę się temu bardziej przyglądać, to już się wycisza.Niezapominajka5, Maniuś lubią tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Mi wtedy i teraz chiński kalendarz pokazuje dziewczynkę no i w sumie będą dziewczynki Mąż mi już coś wspomina ze do trzech razy sztuka skoro znów dziewczynka
4x córka😁❤️🤪
-
martini92 wrote:Tez mam wypryski i jeszcze jakiejś dziwnej wysypki dostałam na twarzy, ale to kij. Najgorsze, że mnie wszystko swędzi ciągle, jak się zaczęłam smarować dwa razy dziennie to trochę lepiej, inaczej idzie zwariować, najgorzej plecy. Któraś też tak ma?
A jak nie cholestaza jeszcze to nie wiem może reakcja na płyn do płukania?kupiłam teraz neutralny sensitive.zobacze czy to coś pomoże
4x córka😁❤️🤪
-
U mnie narazie cisza z ruchami mimo tego dnia ze smyraniami to na następny dzień miałam takie coś dziwnego jakby od kręgosłupa jednorazowe i teraz kilka dni cisza.
Mnie już trochę roznosi 🤪 te 4 tygodnie odstępu między wizytami to za długo (zostały mi jeszcze 2) zobaczyłabym moją kluseczkę już i co u niej słychać.
Dziewczyny z połówkowymi na który tydzień jest się najlepiej zapisać? Im później tym lepiej czyli w 22 tygodniu czy tez są jakieś przedziały wielkościowe? Potem pamietam ze już ciężko uchwycić całego dzidziusia.
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Zobaczcie jakie odszukałam zdjęcie synka z 16+5 czyli w takim samym okresie jak będę teraz szła za 2 tygodnie
olimama, Tabolek, Maniuś, StarającaSię lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Starająca się, ryzyko cholestazy chyba dopiero w 3 trymestrze się pojawia, więc byłabym spokojna, chociaż oczywiście przy Twoim wywiadzie lepiej sprawdzić. Ja sie smaruje od stóp do głów balsamem do skóry atopowej na zmianę z jakims olejkiem dla kobiet w ciąży i widzę poprawę więc to na pewno kwestia przesuszenia, zimą zawsze mam z tym problem.
Zazdroszczę dziewczyny Wam tych ruchów, nie mogę się doczekać, w 1ciąży czułam od 17tc więc może już niedługo ☺️ -
Tabolek wrote:Dziewczyny mam wyniki tej krzywej, czy myślicie ze jest ok na czczo 89 mg/dl, po 1h 162 mg/dl, po 2h 101 mg/dl, trochę się martwię bo tak się źle czułam po tym badaniu
Tabolek lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
olimama wrote:Rozumiem, jesteśmy w tym samym wieku. Nie wiem jak u Ciebie, ale dla mnie juz ta ciąża jest cięższa i na chwilę obecną nie czuję chęci do powtórki. 🙈
Starająca się trzymam kciuki Ja kiedyś w kawiarni z dziećmi spotkałam mamę z dwoma synkami i w dodatku w ciąży. Taka luźna rozmowa i pytanie o płeć dziecka, a ona że już się pogodziła że same chłopaki są jej pisaneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:02
-
olimama wrote:U mnie z cerą bez zmian. Za to swędzi mnie skóra. 🤔
Martamus - 34lata
Ja też czuję ruchy takie delikatne musniecia, nieregularne, ale jestem pewna, że to maluch. Wg USG jestem tydzien do przodu to bedzie ok 15+4.
StarajacaSie to kciuki za syneczka, probowalas zgadnąć plec z wyrostka?
4x córka😁❤️🤪