Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam ten acard i nic się nie działo poza tym ze od wiosny aż do porodu czyli sierpnia często leciała mi krew z nosa. Kwestia rozszerzonych naczynek i pogody.
Ja właśnie odebrałam wynik nifty, bardzo szybko bo krew miałam pobraną 30.12. Wszystko dobrze, będzie kolejna dziewczynkaZula36, Ana__33, martini92, olimama, Niezapominajka5, StarającaSię, Tabolek, ❤️ Heart ❤️, shooa, vatolina, Maniuś, Alunis lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:rozumiem aż za dobrze.. ale posłuchałam rad koleżanki po podobnych przejściach z dwoma poronieniami (przed szczęśliwym urodzeniem synków). mowila, ze przez cała ciaze tak się bała i stresowała ze nie ma żadnych pozytywnych wspomnien, wiec radzi żeby się cieszyć każdym dniem, bo jest duża szansa ze będzie dobrze.
staram się isc tym tropem, choć strach jest codziennie w sumie.
Najgorzej, że mieszkam sama, to siedze i wymyślam glupoty, analizuje, musze sobie po prostu szukać zajęć ciagle, lekarz mnie na zwolnienie wygonił, bo plamiłam wcześniej, i tak wymyślam Myślę, że jak uda mi się dotrwać do 2 trymestru będzie lepiej
Umowilam sie na 7 do lekarza, mam nadzieję, że mnie nie wygoni 🤣 czytalam że najbezpieczniejsza jest nyststyna w 1 trymestrze, ale to chyba antybiotyk juz na receptę, to niech mnie obejrzy, nie będę czekać do 14.
-
Dziewczyny, wpadam się pochwalić, co prawda prenatalne mam równo za tydzień ale już trochę kamień z serca spadł bo mam już wynik Nifty. Zdrowa dziewczyna 😁😁😁 Mało mi serce nie wyskoczyło jak otwierałam te wyniki 😅
olimama, maggaw, Zula36, Ana__33, StarającaSię, misia-kasia, Natka95, Umina88, Tabolek, ❤️ Heart ❤️, shooa, sandrina22, vatolina, Alunis, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Dziewczyny, wpadam się pochwalić, co prawda prenatalne mam równo za tydzień ale już trochę kamień z serca spadł bo mam już wynik Nifty. Zdrowa dziewczyna 😁😁😁 Mało mi serce nie wyskoczyło jak otwierałam te wyniki 😅
-
vatolina wrote:Mam dla was zabawę z przymrużeniem okna co wam wychodzi i porównując tez z poprzednimi dzieciaczkami? Wiadomo termin zapłodnienia lepiej znany niż owu 😝
https://mamotoja.pl/kalendarz-chinski.htmlTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
maggaw wrote:Super gratulacje 🥰 dziewczyny co macie wynik z nitfy ze dziewczynka czy na etapie 12-13 tc czy lekarz tez wam powiedział ze dziewczynka ? Jestem ciekawa czy u nas zostanie dziewczynka czy jednak coś urośnie 😀
-
Chiński mi poprzednio pokazał chłopaka i jest synuś. Teraz pokazuje dziewczynkę niezależnie od wpisanego dnia zapłodnienia (bo sama nie wiem kiedy, ogólnie to ten cykl spisałam na straty, a to niespodzianka). Ja nie wiem jak ja do 18.01 do wizyty usiedzę...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratulacje po wizytach, super wieści 🙂 ❤️ i dziewczynek coraz więcej 🙂
Jestem po tej krzywej cukrowej Dziewczyny, dopóki siedzialam w przychodni było ok a przyjechałam do domu i mnie tak zamiotło że masakra jakaś, mega osłabienie, zawroty głowy, trzęsące się ręce, najpierw gorąco, potem zimno, udało mi się zasnąć i przed chwilą wstałam, zjadłam obiad i trochę lepiej -
maggaw wrote:Super gratulacje 🥰 dziewczyny co macie wynik z nitfy ze dziewczynka czy na etapie 12-13 tc czy lekarz tez wam powiedział ze dziewczynka ? Jestem ciekawa czy u nas zostanie dziewczynka czy jednak coś urośnie 😀
Ja mam prenatalne za tydzień to zobaczymy co dr znajdzie.
Jak nie określi płci, to mojego dr za dwa tyg trochę postresuję, że ja już znam płeć i teraz jego kolej żeby poznać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 16:36
olimama lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Dziewczyny, wpadam się pochwalić, co prawda prenatalne mam równo za tydzień ale już trochę kamień z serca spadł bo mam już wynik Nifty. Zdrowa dziewczyna 😁😁😁 Mało mi serce nie wyskoczyło jak otwierałam te wyniki 😅
A polażesz jak taki wynik nifty wyglada? Zrobisz foto? ☺️ Chciałam zobaczyć co tam jest wypisane i wogle w porównaniu do wyników prenatalnych , co tam jest wyszczególnione
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
vatolina wrote:A polażesz jak taki wynik nifty wyglada? Zrobisz foto? ☺️ Chciałam zobaczyć co tam jest wypisane i wogle w porównaniu do wyników prenatalnych , co tam jest wyszczególnione
https://zapodaj.net/c21188c85b6d6.png.htmlvatolina lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki pappa, wyniki super, niskie ryzyka 😉 zapisałam się na usg 2 trym na 23.02. Będzie na NFZ 😁
Kosmo, sandrina22, Zula36, olimama, Ana__33, Tabolek, Maniuś lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Anszelika wrote:Mama dha dwie tabletki. I ogólnie to jest wieeeele większych niż one. Ja biorę jedna plus folik, do tego magne b6 i devitum. A jak mi się przypomni to podbieram młodemu tran mollersa.
Wiem że najważniejsze żeby dziecko było zdrowe, ale ja to bym chciała dziewczynke... 😅
Mam podobnie, też marzy mi się druga dziewczynka ❤️
Ale najważniejsze by było zdrowe