Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:Ana_33 pomysl o detektorze tętna płodu.
zawsze trochę uspokoi. odkąd przypomniałam sobie ze go mam i sprawdzam tętno to jakoś trochę spokojniejsza. -
Olimama my mamy ten sam termin, u mnie moje dziecko też nic nie pokazuje a ja nawet teraz lekarza nie pytałam bo wolę pewność niż gdybanie, na nieszczęście pod koniec USG on sam zaczął, że jakby ktoś mu przystawił pistolet do głowy to dziewczynka, ale powiedział, żeby jeszcze nie malować pokoju na różowo. Według horoskopu też dziewczynka. Ogólnie z profilu wygląda jak dziewczynka i nawet śnilo mi się ostatnio, że to dziewczynka.
I niestety z kolei ja muszę się przyznać, że miałam leciutką nadzieję, że będzie chłopczyk, bardziej chciałam, no ale jest jak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 18:45
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
vatolina wrote:Podajecie to pappa w przeliczeniu na MoM a jakie wogole jest zakres w tym przeliczeniu 0,5 - do?
Dziewczyny które biorą lub brały Acard , czy to jest rzeczywsice bezpieczne? Ja wiadomo się naczytałam , koedys ten lek był zabroniony teraz jest za to jak powiedział mój ginekolog „modny” co on tak naprawdę daje? Bo wiem ze jest często przepisywany po poronieniach?
Ja muszę sobie tez kupić tą poduszkę C bo od 3 dni spać nie mogę tak mi niewygodnie 🥴 dziś spałam z poduszka między nogami i było o wiele lepiej 🥰
Ja biorę i w pierwszej ciąży też brałam - wszystko ok 😊 Acard polepsza przepływy u dziecka, tak w bardzo dużym skrócie
Kosmo gratuluje zdrowej córeczki 🥰 Ja tez zawału prawie dostałam otwierając wynik i nie mogłam znaleźć info o płci, bo teraz wyglada to inaczej. 😀
Mi chiński kalendarz pokazuje, że powinnam mieć mieć dwie dziewczynki, a będę mieć parkę, u mojej mamy było tak samo 😀Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Natka95 wrote:Dziewczyny, bolą Was jeszcze persi? Mi znów wszystko jakby zeszło, juz nie są takie nabrzmiałe ani bolesne 🤷♀️ a to był mój jedyny objaw ciąży 🤔
-
olimama wrote:Martamus, mam Ci zaznaczyć dziewczynkę, czy chcesz się jeszcze wstrzymać?
Ja nie mam ciśnienia na konkretną płeć i przeczuć też nie mam. Ale ciekawa jestem bardzo. Poprzednio byłam pewna, że zrobiliśmy chłopca. 😅
Wyrostek na zdjeciu widać, kształtem bardziej dziewczecy, ale kąt chyba bardziej jak u chłopca. 🤔35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Natka95 wrote:Dziewczyny, bolą Was jeszcze persi? Mi znów wszystko jakby zeszło, juz nie są takie nabrzmiałe ani bolesne 🤷♀️ a to był mój jedyny objaw ciąży 🤔
Mnie też już tak nie bolą. Wymioty przeszły. Czasem dopadną mnie jeszcze mdłości ale szybko przechodzą. Ogromnie się cieszę, bo wymęczyło mnie strasznie. -
Ja ostatnio miałam względny spokój,ale ostatnio znowu zaczęły18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
Martamus nie trać nadzieji dziewczyny które nie robiły nifty to wcale nie jest pewne w 12/13 tygodniu to wróżenie płci siusiak zawsze może wam wyrosnąć czekaj spokojnie do następnej wizyty i na odwrót dlatego ja podchodzę na chłodno i czekam jeszcze 2 tygodnie do 17 tygodnia 😄
Mnie piersi nie bolą już od kilku tygodni teraz zrobiły się trochę wrażliwe na dotyk ale to nie to co na początku.
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Tez mam wypryski i jeszcze jakiejś dziwnej wysypki dostałam na twarzy, ale to kij. Najgorsze, że mnie wszystko swędzi ciągle, jak się zaczęłam smarować dwa razy dziennie to trochę lepiej, inaczej idzie zwariować, najgorzej plecy. Któraś też tak ma?
-
Mi też! A od czasu 13 roku życia miałam spokój. Jeszcze wysypka na kostce i brzuchu.
A dziewczyny co mają problemy z cerą macie dziewczynki czy chłopców w łonie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 21:42
35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Cera o niebo lepsza niż była przed ciążą. Ale to pewnie dlatego że na codzień pracowałam w zapyleniu 😛
Jedynie co to trochę na dekolcie czasem wyskoczy. -
martini92 wrote:Tez mam wypryski i jeszcze jakiejś dziwnej wysypki dostałam na twarzy, ale to kij. Najgorsze, że mnie wszystko swędzi ciągle, jak się zaczęłam smarować dwa razy dziennie to trochę lepiej, inaczej idzie zwariować, najgorzej plecy. Któraś też tak ma?
Ja tak mam! I zaczynam się zastanawiać nad dermo czy coś 🤷♀️ robi mi się jakaś wysypka, wygląda trochę jak pokrzywka i cholernie swędzi 🤯 raz to ustępuje, a zaraz znow się nasila. Głównie ręce, uda i troszke brzuch..😬 nie wiem czy coś mnie zaczęło uczulać czy co to jest 🤷♀️oprócz tego dekolt i plecy mam TRAGICZNE, ale to taki typowy trądzik.....