Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj na wizycie i najprawdopodobniej będziemy mieli 3 chłopca 🙈 strach się bać 😅 a co on dziś wyczyniał podczas badania to aż nie do wiary 😅 10 cm człowieczka ❤️
TP. 2 lipiec, więc możesz mnie tam przerzucić Olimama o dzień i płeć zaznaczyć. Następnie usg 02.02, a połówkowe 24.02sandrina22, Tabolek, Zula36, Alunis, olimama, martini92, LENi, StarającaSię lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Byłam dzisiaj na wizycie i najprawdopodobniej będziemy mieli 3 chłopca 🙈 strach się bać 😅 a co on dziś wyczyniał podczas badania to aż nie do wiary 😅 10 cm człowieczka ❤️
TP. 2 lipiec, więc możesz mnie tam przerzucić Olimama o dzień i płeć zaznaczyć. Następnie usg 02.02, a połówkowe 24.02
Czyli razem czekamy na 2.02Maniuś lubi tę wiadomość
18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
martamus wrote:Kosmo ja też mam dramat skórny. Swędzi mnie praktycznie wszystko. Mam przeokropną wysepkę na nodze, udzie i brzuchu. Obecnie mam maść od dermatolog sterydową ale mam się smarowac tylko 5 dni, na razie nie przechodzi więc też się martwię.
-
Aneta8 wrote:Z tym serduszkiem to mam jeszcze zrobić echo serca płodu w 16 i 20 tyg.
Liczę, że wszystko się wyjaśni i ten cały stres zostanie tylko wspomnieniem 🙏🏻
Kosmo wrote:Ja generalnie mam o tej porze roku dramat i to na calym ciele, skóra sucha i swędząca na wiór zwłaszcza te nogi, ręce i twarz. Ale widzę też że na udach, brzuchu i piersiach pełno żył mi prześwituje i są takie no, pełne 😅 To na pewno nie pomaga, liczę że jak zawsze z wiosną i końcem sezonu grzewczego się polepszy
Ja mam podobnie zimą, do tego w ciąży mam przesuszoną skórę wszędzie, szczególnie na twarzy(i mówi to posiadaczka na ogół tłustej, trądzikowej cery!) mi pomaga tylko Bioderma Atoderm Intensive Baume, polecił mi to mąż atopik, który przetestował dużo kremów nawilżających, emolientów itd i uważa, że to jest najlepsze.
Aneta8 lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
olimama wrote:☀️LISTA LIPCÓWEK 2021☀️
1 lipca
🤰 Tabolek (USG 26.06) ♀️ dziewczynka
🤰 Zuzia273
🤰 michasia-K (USG 26.06) ♂️ chłopiec
🤰 anjaa25 ♂️ chłopiec
2 lipca
🤰 StarającaSię (USG 28.06)
🤰 Maniuś (OM 26.06) ♂️ chłopiec
3 lipca
🤰 Magnolia6
4 lipca
🤰 vatolina ♀️ dziewczynka
🤰 Martynarasz
🤰 Karolajnos
5 lipca
🤰 martamus
🤰 olimama (USG 29.06)
6 lipca
🤰 aliciaaa
🤰 smeg
7 lipca
🤰 Zula36 ♂️ chłopiec
🤰 MALINAK
🤰 Kate87
8 lipca
🤰 Magda814 (USG 10.07)
9 lipca
🤰 Alunis ♂️ chłopiec
🤰 Niezapominajka5 ♂️ chłopiec
🤰 jusci ♂️ chłopiec
🤰 shooa ♂️ chłopiec
🤰 misia-kasia ♀️ dziewczynka
🤰 Asia_91 (USG 3.07)
🤰 maggaw (USG 11.07) ♀️ dziewczynka
10 lipca
🤰 Mimi2
🤰 Makowa Panna
11 lipca
🤰 Dudziakowa25
14 lipca
🤰 Natka95 ♂️ chłopiec
🤰 Nezka
🤰 Lumiko ♂️ chłopiec
15 lipca
🤰 AnnaMonika
🤰 Danio
16 lipca
🤰 Sylwunia82 ♂️ chłopiec
17 lipca
🤰 sandrina22 ♀️ dziewczynka
19 lipca
🤰 Tęczowa
20 lipca
🤰 martini92
🤰 iza-slonce007
🤰 Umina88 (USG 16.07)
21 lipca
🤰 Kosmo ♀️ dziewczynka
🤰 Vilemo
22 lipca
🤰 Pietrovna
23 lipca
🤰LENi
24 lipca
🤰 mamamajeczki
25 lipca
🤰 Kama_86
🤰 Aneta
26 lipca
🤰 adu
27 lipca
🤰 Stokrotka919
🤰 Ana33
28 lipca
🤰 Justyna27
🤰 PaulinaAlicja
🤰 PszczółkaBasia
🤰 Anszelika (USG 26.07)
🤰 Ula30
29 lipca
🤰 Nelkaaa
🤰 szarlota96
🤰 Baśka_89
30 lipca
🤰 Aneta8
Czekamy na:
♂️ 11 chłopców
♀️ 6 dziewczynek
Potrzebne info :
- effora
- TojaMagda
- Asia_91
- Patrycjaa
- KasiaLusia
Aniłkowe mamy:
- Ewciia 👼
- Daggi 👼
WIZYTY:
- Natka95 15.01
- Anszelika 18.01 (prenatalne)
- Karolajnos 18.01
- Heart 18.01 (prenatalne)
- Vilemo 19.01
- olimama 19.01
- Zuzia273 19.01
- Leni 19.01
- Ula30 19.01 (prenatalne)
- Ana33 19.01 (prenatalne)
- vatolina 20.01
- PaulinaAlicja 20.01 (prenatalne)
- maggaw 21.01
- Mimi2 21.01
- Sandrina 22.01
- Tabolek 25.01
- Aneta8 26.01
- Lumiko 27.01
- Niezapominajka5 1.02
- Tęczowa 2.02
- Maniuś 2.02
- anjaa25 5.02
- StarającaSię 10.02 (połówkowe)
- martamus 16.02 (połówkowe)
- anjaa25 16.02 (połówkowe)
- Zuzia273 19.02 (połówkowe)
- Mimi2 22.02 (połówkowe)
- jusci 23.02 (połówkowe)
- Zula36 23.02 (połówkowe)
- Maniuś 24.02 (połówkowe)LENi lubi tę wiadomość
-
Ja się zapisałam na 10.01 na samo usg u mnie w mieście do lekarza, to będzie 16 tc. W neducover dostane skierowanie na to 18-22, to się zapisze tak w 20. i potem znowu prywatnie 😂
Czy będziecie robić usg 3d/4d? Jeśli także to w którym tygodniu? Ja chce zrobić, w medivover mqja raczej chyba słaby sprzęt, więc pijde prywatnie.👧 07.2021 -
adu wrote:Ja się zapisałam na 10.01 na samo usg u mnie w mieście do lekarza, to będzie 16 tc. W neducover dostane skierowanie na to 18-22, to się zapisze tak w 20. i potem znowu prywatnie 😂
Czy będziecie robić usg 3d/4d? Jeśli także to w którym tygodniu? Ja chce zrobić, w medivover mqja raczej chyba słaby sprzęt, więc pijde prywatnie.
Jak się uda to połówkowe takie zrobię. W tym ostatnim już mało co widac. Teraz na tym genetycznym często można ładnie złapać potwora, ale zdarza się że nie da się w ogóle. Poprzednio miałam kilka podejść do tematu i dupa. Jedno mamy zdjęcie takie w miarę że cokolwiek widać. -
adu wrote:Ja się zapisałam na 10.01 na samo usg u mnie w mieście do lekarza, to będzie 16 tc. W neducover dostane skierowanie na to 18-22, to się zapisze tak w 20. i potem znowu prywatnie 😂
Czy będziecie robić usg 3d/4d? Jeśli także to w którym tygodniu? Ja chce zrobić, w medivover mqja raczej chyba słaby sprzęt, więc pijde prywatnie.
Ja poprzednio na połówkowym robiłam 3d, fajnie było widać dzidzie tylko właśnie się zastanawiam czy iść gdzie teraz robiłam, czy jednak gdzieś indziej.
Ogólnie Lekarz był spoko, ale miałam wrażenie że tym razem się mniej dowiedziałam niż będąc w 1 ciąży. Hmm -
Leni A długo czekasz?
Ja miałam mieć wyniki w ciągu tygodnia A tu dwa mijają i nic... Jak w poniedziałek nic nie będzie to zadzwonię. -
Ooo super! Ja zobacze jakie będzie to połówkowe w medicover, najwyzej znowu dopłacę te 90 zł za pendriva
Ja robiłam pappe w poniedziałek a dzis dostałam SMS, że wyniki są do odbioru. Lejarz w panelu skomentował, że są dobre wiec teraz tylko odebrać, bo ja ich zdalnie nie widzę.olimama lubi tę wiadomość
👧 07.2021 -
Mi wczoraj dał zdjęcie 3d,malo co widać, ale i tak się cieszylam
Dziewczyny pomóżcie mi, bo troche nie ogarniam, chodzę do lekarza prywatnie, ale to jest ginekolog, który ma umowę z NFZ i przyjmuje też w szpitalu, jest tam ordynatorem. Czy jeśli chodzę prywatnie, to zawsze bede musiala płacić za badania, chodzi mi o krew, jakos nigdy się tym nie interesowałam, a do lekarzy chodziłam prywatnie, żeby nie czekać miesiącami.
Dziś mnie w labo skasowała miła pani 340 zł, a mialam skierowanie, czy w takim razie żeby badania były darmowe wizyta też musi być w ramach NFZ? -
Adu, super, że wyniki dobre. A możesz wziąść swoj pendrive?
Ana, niestety za skierowania na badania od prywatnego lekarza trzeba płacić, wizyta musiałaby być na NFZ.Ana__33 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny..
długo tu nie zaglądałam ale po długich staraniach i poronieniu woleliśmy poczekać z większą radością.
Teraz po prenatalnych w 13t+3 wszystko wyszło poprawnie ryzyka niskie.. ale wiadomo trzymamy kciuki caly czas za wszystkich
Przeczytałam kilka ostatnich ston aby zobaczyć co sie tutaj dzieje I widzę że akurat była dyskucja o glukozie. Powiedźcie dlaczego niektóre robiły krzywą juz tak szybko?? Ja mialam tylko po prostu glukoze sprawdzaną (wyszło ok) a krzywa ma byc jakos później..
Pytam ponieważ po rozmowie z genetykiem wyszło ze moze byc zagrożenie cukrzycy ponieważ sporo jej w rodzinie
Czy ktoś spotkał sie z tematem zakrzepicy?? Również poprzez udary w rodzinie może być takie ryzyko do tego cera naczynkowa i żylaki.. wyczytalam o trombofilii i zrobie badania ale dopiero wchodze w temat
Alunis lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Adu, super, że wyniki dobre. A możesz wziąść swoj pendrive?
Ana, niestety za skierowania na badania od prywatnego lekarza trzeba płacić, wizyta musiałaby być na NFZ.
Dziękuję za odpowiedź, aż mnie skręca, tyle lat płacenia składek 🤣
Może z nim zagadam, żeby mnie czasem w szpitalu przyjął po prostu.