Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kosmo, ja przez moment wczoraj delikatnie czułam brzuch.
Nawet się zastanawialam, czy się przeforsowałam, czy możne znowu jakaś infekcja?
A tak to nie boli, nie twardnieje. Na razie jest wszystko ok.
Za to dzisiaj w nocy czułam więzadła jak się przekręcałam 🤦♀️
Za szybko chciałam się przekręcić i poczułam rwący, chwilowy ból. Wszystko powoli zaczyna się powiększać i trzeba będzie bardziej uważać.
Ja mam kłopoty z tsh w ciąży.
Mam dość małą tarczycę i bez leków jest na poziomie 2,5-3,8, w zależności od pory roku.
W ciąży wyszło mi 4. Ciąża udała się z zaskoczenia, dlatego tym razem nie przypilnowałam sobie tsh przed zajściem.
Postarałam się o szybką teleporade i receptę na eutyrox.
Teraz już zbiłam i jest 1,3.
Niestety zapisałam się do endo na nfz i tam wizyty to jakaś porażka. Wizytę mam po 2,5 miesiąca od poprzedniej konsultacji 🙄
Tsh badam sobie prywatnie przy okazji badań krwi, bo nie chce ryzykować. Skierowanie pewnie będzie na ft4 i tsh.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mnie z kolei brzuch nie boli ale praktycznie codziennie mam to uczucie tampona w pochwie i klucie macicy35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Niezapominajka5 wrote:
Ja mam kłopoty z tsh w ciąży.
Mam dość małą tarczycę i bez leków jest na poziomie 2,5-3,8, w zależności od pory roku.
W ciąży wyszło mi 4. Ciąża udała się z zaskoczenia, dlatego tym razem nie przypilnowałam sobie tsh przed zajściem.
Postarałam się o szybką teleporade i receptę na eutyrox.
Teraz już zbiłam i jest 1,3.
Niestety zapisałam się do endo na nfz i tam wizyty to jakaś porażka. Wizytę mam po 2,5 miesiąca od poprzedniej konsultacji 🙄
Tsh badam sobie prywatnie przy okazji badań krwi, bo nie chce ryzykować. Skierowanie pewnie będzie na ft4 i tsh.
Z ciekawości ile bierzesz tego euthyroxu? Ciekawa jestem ile mi przepisze na pierwszy raz i jak szybko udało ci się ją zbić? Czy waga ci się zmieniła po uregulowaniu?
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
vatolina wrote:Z ciekawości ile bierzesz tego euthyroxu? Ciekawa jestem ile mi przepisze na pierwszy raz i jak szybko udało ci się ją zbić? Czy waga ci się zmieniła po uregulowaniu?
Po 3tyg brania spadło do 2,4. A po 6 tyg do 1,3.
Mysle,że nie dostaniesz więcej niż 25 a może być też tak, że na razie tylko do obserwacji.
U mnie z wagą nigdy nie było większych problemów.
Teraz nadal jestem na lekkim minusie w stosunku do wagi sprzed ciąży.
Pewnie zaraz się to wyrówna, bo z mdłościami jest nieco lepiej.
W pierwszej ciąży byłam u bardzo fajnej endokrynolog prywatnie. Zrobiła obszerny wywiad, obliczyła nawet "pojemność" tarczycy. To ona stwierdziła, że jest mała i dlatego mam takie, a nie inne wyniki.
Kiedyś podejrzewałam tarczycę o bycie jednym z czynników, który powodował u mnie niepłodność. Ale zaszłam w tą ciążę przy dość wysokim tsh, dlatego raczej to wykluczę.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Dziewczyny a czy Wy na tym etapie 14/15tc macie jeszcze takie pobolewanie podbrzusza i okolic? U mnie ze dwa tygodnie był spokój a dzisiaj znowu 🤔
-
Mnie tez czasem boli brzuch zwłaszcza jak się przemęczę ale po nospie przechodzi. Ale odkąd przesunęło mi się łożysko do góry to jest ok. Na początku mnie pobolewał jak było nisko.
Dzięki Niezapominajka za info 😘Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
nick nieaktualny
-
My mieliśmy bardzo intensywny weekend bo odmalowalismy pokój plus każdą wolną chwilę spędzaliśmy na dworze korzystając z pięknej zimy. Teraz się położyłam na kanapie i już mi sie nawet jednym palcem nie chce ruszyć😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 18:45
-
nick nieaktualny
-
StarającaSię wrote:My dziś byliśmy na sankach 2x 1.5 h
Zjeżdżałam z górki nawet.zmarzłam okropnie.Teraz mnie ciągnie w pachwinach tak, że chodzę jak kaczka.😁
Ale za to z ogromną zazdrością patrzę jak inni zjeżdżają 🙈Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aneta, jakkolwiek te wyniki wyglądają słabo, pamiętaj, że wg tej statystyki wciąż są większe szanse, że dziecko będzie zdrowe, czego Ci życzę. Czeka Cię teraz sporo badań i stresu, ale bądź silna. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u genetyka, koniecznie daj znać jak poszło.
Jeśli chodzi o terminacje, wg mojej wiedzy orzeczenie trybunału nie zostało opublikowane, więc dalej jest możliwa, choc niektóre szpitale robią problemy. A gdyby była taka konieczność dobrze jest ją przeprowadzić jak najszybszej.
-
U mnie narazie brzuch się uspokoił, nawet mało się spina. Natomiast stresuje się, bo ostatnie dwa dni, nie wyczuwam ruchów. 😕
Pogoda piękna, też staramy się korzystac, bo na horyzoncie odwilż. Ale dzisiaj to już niezły mróz. Brrr 🌬❄
Aha no i kciuki za dzisiejsze wizyty. 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 09:41
-
Dziewczyny a w pierwszej ciąży kiedy poczulyscie pierwsze ruchy? Nie wiem kompletnie kiedy mogę się tego spodziewac, internet mówi i o 16tc jak i o 20tc 🙄. Ja dopiero co skończony 14tc ale tak z ciekawości bo to moja pierwsza ciąża, żadnych ślimaków i innych dziwnych odczuć póki co nie mam 😆
-
Niezapominajka5 wrote:Nie balas się? 😁 ja to zaraz mam schizy, że mogłoby się coś dziecku stać z moim sprytem w ciąży 🤦♀️
Ale za to z ogromną zazdrością patrzę jak inni zjeżdżają 🙈
4x córka😁❤️🤪