Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
olimama wrote:U mnie narazie brzuch się uspokoił, nawet mało się spina. Natomiast stresuje się, bo ostatnie dwa dni, nie wyczuwam ruchów. 😕
Pogoda piękna, też staramy się korzystac, bo na horyzoncie odwilż. Ale dzisiaj to już niezły mróz. Brrr 🌬❄
Aha no i kciuki za dzisiejsze wizyty. 🤞
U mnie te ruchy tylko czuje wieczorem, i to też nie zawsze ,jak się położę i skupię 🤔olimama lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
StarającaSię wrote:Też tak u mnie było kilka dni temu.Nie martw się bo narazie ruchy są tak delikatne se można je po prostu przegapić.
U mnie te ruchy tylko czuje wieczorem, i to też nie zawsze ,jak się położę i skupię 🤔 -
olimama wrote:Aneta, jakkolwiek te wyniki wyglądają słabo, pamiętaj, że wg tej statystyki wciąż są większe szanse, że dziecko będzie zdrowe, czego Ci życzę. Czeka Cię teraz sporo badań i stresu, ale bądź silna. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u genetyka, koniecznie daj znać jak poszło.
Jeśli chodzi o terminacje, wg mojej wiedzy orzeczenie trybunału nie zostało opublikowane, więc dalej jest możliwa, choc niektóre szpitale robią problemy. A gdyby była taka konieczność dobrze jest ją przeprowadzić jak najszybszej.
Dziękuję ❤️
Wizyta była telewizytą, właśnie jestem po rozmowie. Tak jak się domyślałam nic nowego nie wniosła, poza ustalonym terminem amniopunkcji. 8.02 mam się stawić. Wyniki po ok 17 dniach.
Za tydzień mam usg, może uda się przełożyć na troszkę wcześniej. -
Kosmo wrote:Dziewczyny a w pierwszej ciąży kiedy poczulyscie pierwsze ruchy? Nie wiem kompletnie kiedy mogę się tego spodziewac, internet mówi i o 16tc jak i o 20tc 🙄. Ja dopiero co skończony 14tc ale tak z ciekawości bo to moja pierwsza ciąża, żadnych ślimaków i innych dziwnych odczuć póki co nie mam 😆
Ja w 17tc jakoś. Pamiętam że położna w szkole rodzenia przeprowadzała sondę na ten temat i większość mam mówiła że od 19-20t.c.Kosmo lubi tę wiadomość
-
Ja z pierwszym dzieckiem na na 100% to był 20 tydzień. Wcześniej to były takie niejednoznaczne ze tylko się domyślałem. Teraz soe trochę martwię bo poczułam 3 razy coś w przeciągu ostatnich 3 tygodni a tak to cisza a jestem już w 17 tc, myślałam ze takie 100% poczuje wcześniej
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Kciuki dziewczyny!
Ja dzisiaj powiedziałam w pracy że od połowy lutego idę na zwolnienie, co tam że wiedzą o mojej ciąży od końca listopada a osoba za mnie ma przyjść 1.02 i jej nie wyszkole 🤦 Oczywiście padło hasło żebym się zastanowiła jeszcze ale ja już podjęłam decyzję. Jednak dieta przy cukrzycy ciążowej jest na tyle upierdliwa dla mnie że mam już po dziurki w nosie ustalania na dni do przodu, przygotowywania tego wszystkiego do pojemników i jeszcze kłucia się w pracy 🤦 -
Aneta8 wrote:Dziękuję ❤️
Wizyta była telewizytą, właśnie jestem po rozmowie. Tak jak się domyślałam nic nowego nie wniosła, poza ustalonym terminem amniopunkcji. 8.02 mam się stawić. Wyniki po ok 17 dniach.
Za tydzień mam usg, może uda się przełożyć na troszkę wcześniej.
Pytaliście o coś, czy tylko odbębnił teleporade?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
A ja dziewczyny wyskoczyłam dzisiaj do gina.
Z racji, że mój lekarz na nfz był do d.., to go zmieniłam.
Z dzidzią wszystko w porządku
Nie wiem nic więcej, bo wiecie jak to na nfz.
Ale przynajmniej przyłożył głowice do brzucha
Chyba zmieniła się płeć 🙈
Miał być chłopiec, a ten lekarz obstawia na 90% dziewczynke.
Czekam do wizyty u mojego dr prowadzącego. Za 2 tyg to już raczej będzie wiadomo na 100%😊
Co do ruchów. Ja przestałam czuć
Także nie martwicie się. Też się bałam, a wszystko jest ok.Aneta8, Maniuś lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:A co w ogóle mówił lekarz?
Pytaliście o coś, czy tylko odbębnił teleporade?
W zasadzie to omówił tylko tą pappe i zebrał wywiad o rodzinie.. nie powiedział, że sytuacja jest jakoś szczególnie beznadziejna, ale tez nie tchnął nadziei. Także odbębnione, odhaczone.
Super, że u Ciebie wszystko w porządku ☺️Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Hejka, a ja czekam na te wyniki Pappy już 10 dni i nic..
zadzwoniłam tam teraz i co się okazuje, aby wysłali wyniki trzeba napisac maila :p
Na wizycie powiedziano mi, że wyniki wyślą sami, podpisywałam zgodę :p
No nic, dobrze, że już są - przynajmniej będę miała co pokazać jutro lekarzowi
Trzymajcie kciuki aby wyniki były okAneta8 lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie, odebrałam wyniki krzywej.. Dziwna sprawa, bo na czczo 113, po 1h 117, a po 2h 77. Zastanawia mnie tylko, że tuż przed pobraniem na czczo z palca wyszło 86, a tu z żyły aż 113!!(z żyły pobrał może minute po glukometrze) . Możliwe są takie cuda?Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
jusci wrote:Słuchajcie, odebrałam wyniki krzywej.. Dziwna sprawa, bo na czczo 113, po 1h 117, a po 2h 77. Zastanawia mnie tylko, że tuż przed pobraniem na czczo z palca wyszło 86, a tu z żyły aż 113!!(z żyły pobrał może minute po glukometrze) . Możliwe są takie cuda?