Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrzylam na ten cabriofix, bo mogę mogę niego mieć bazę za free. Być może się zdecydujemy, choć chciałam wcześniej Avionaut Pixel. Ale i tak bedziemy musieli przymierzyć do obydwu samochodów.
Zamowilam wczoraj bezowy kocyk, stwierdziłam, że to neutralny kolor w ogóle pokój chce bezowy, mieszkanie mamy w szarościach to pokoik będzie bezowy. Bezowo turkusowy może 😊olimama, Tabolek lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Niestety dla starszaka nie ma już chyba tak fajnego rozwiazania jak bezpiecznie poprowadzic pasy pod kurtka, a u nas najczęstsze są te krótkie trasy, gdzie auto nawet nie zdąży się dobrze zagrzac. 😐
Misia-kasia, a Ty masz fotelik po córce, czy tez czekac Cię zakup?
W tym naszym też była wkładka, a nie zapomnę jak wsadzilam do fotelika tą moją kruszynę w szpitalu to się zgubił. -
My mieliśmy maxi cosi cabriofix - byłam zadowolona więc pewnie i tym razem też się zdecyduje. Pomyślę nad tą bazą też.
Łóżeczko mamy po córce, szkoda że kolyske sprzedałam...
A o wózku pomyślę później. Narazie nie myślę o wyprawce jakoś szczególnie.
Bezowy pokoik miałam dla córki jak była mała nawet pościel miała biało - beżowa też chciałam neutralnie teraz nie planuje bo nie wiem czy się zdążymy przeprowadzić czy nie.
-
adu wrote:Patrzylam na ten cabriofix, bo mogę mogę niego mieć bazę za free. Być może się zdecydujemy, choć chciałam wcześniej Avionaut Pixel. Ale i tak bedziemy musieli przymierzyć do obydwu samochodów.
Zamowilam wczoraj bezowy kocyk, stwierdziłam, że to neutralny kolor w ogóle pokój chce bezowy, mieszkanie mamy w szarościach to pokoik będzie bezowy. Bezowo turkusowy może 😊 -
My mieliśmy ocieplany kocyk z minki z otworami na pasy i kapturkiem. Bardzo dobrze nam się sprawdził i do fotelika, i do gondoli.
Jak u mnie pierwszy trymestr był zaskakująco dobry, tak teraz nie dość że czuję jak dętka, to mimo luteiny ciągle ten brzuch mi się napina.
W poprzedniej ciąży do porodu ani jednego skurczu nie miałam 🤷 A tu takie coś...
-
Olimama w naszym maxi Cosi też mimo wkładki się zgubił. My chyba przez miesiąc pod tą wkładkę podkladaliśmy złożony ręcznik - polecam ten patent.
Wydaje mi się też, że te nosidła z wózków 3w1 są płytsze, i bobasy początkowo lepiej w nich leżą.
No to tylko ja popłynęłam i synowi zrobiliśmy ściany w mięcie i dywan w kolorowe koła 😂
Dla córci pewnie zrobię coś w bladym różu albo jasnej brzoskwini, bo w jej docelowym pokoju jest ciemna zabudowa. No ale to pewnie za rok dopiero.olimama lubi tę wiadomość
-
U nas meble są biald w całym mieszkaniu q pokoiku dziecka tez kupiliśmy biala szafek dokupię biala komode. A właśnie x tym turkusem bez mi się podoba i jest neutralny dla obu płci. A do turkusu i beżu w razie razie pasują też różowe dodatki 😁 wiadomo, że teraz to sobie mogę rządzić, a potem jak już będzie dziecko to zabawki i tak zrobią swoje😂
O to fajnie, że piszecie, że ten cabriofix jest ok, bo on jest w ogóle tez bardzo tani. Podobno maxi cosi tiny tez jest super tylko jeszcze kwestia chwili aż dostanie punkty adac. On jest lżejszy od cabriofix. Mi się ten avionaut pod względem wagi właśnie podobał, bo z garażu musze wnieść na pierwsze piętro (nie mamy windy) aiwc szukam lekkich, ale no powiedzmy, że ten cabrio jest jeszcze znośny wagowo.olimama lubi tę wiadomość
👧 07.2021 -
olimama wrote:Leni, jaką kołyskę miałaś? Ja mam łóżeczko, ale planuję na poczatek coś mniejszego, bo mam ciasto w sypialni.
Drewniana biała z możliwością blokady, więc mogła służyć jako łóżeczko a wieczorami mogłam małą bujać do zasypiania fajna, bo mała i miała kółka więc mogłam z nią jeździć po całym mieszkanou - miałam w dużym pokoju kolyske a w małym pokoju łóżeczko
Ale nie pamiętam już jakiej firmy - sprzedałam.
Teraz też na pewno kupię leżaczek Bujaczek na baterie aby się samo bujało, ale to już bliżej terminu, latem.olimama lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Misia-kasia, a Ty masz fotelik po córce, czy tez czekac Cię zakup?
W tym naszym też była wkładka, a nie zapomnę jak wsadzilam do fotelika tą moją kruszynę w szpitalu to się zgubił.olimama lubi tę wiadomość
-
Ja po endokrynologu, przepisała mi euthyrox 50 na moją tarczycę 3,05. W rozpoznaniu mam wpisane „subkliniczna niedoczynnosc tarczycy w przebiegu choroby Hashimoto de novo u kobiety w ciąży” miałam tez usg i wyszło jakieś zapalenie. Miała któraś takie rozpoznanie? Mówiła ze musimy zbić do 1 i to szybko. Zobaczymy jak to pójdzie. Dodam tylko ze poszłam z TSH I FT4. Na następna wizytę kazała mi zrobić tsh, ft3,ft4, anty tpo i anty tg.
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Zula36 wrote:Dziewczyny, które jesteście na podobnym etapie ze mną jak u Was ruchami? Ja pierwsze uczucie przepływania poczułam w 15 tyg (tak samo było w pierwszej ciąży), natomiast teraz mam wrażenie, ze są one bardzo marne. Niby czuje jakieś delikatne puknięcie ale martwię się. Mam teraz przerwę miedzy wizytami aż 5 tyg🤦🏼♀️. Zostało jeszcze z półtora tygodnia.
Nie czułam ani rybek ani motylków tylko od razu puknięcia. W poprzedniej i w tej ciąży zaczęło się w okolo 14-15 tc. Czuję je kilka razy dziennie, czasami tylko pojedynczy kop czasami kilka -
Zula36 wrote:Dziewczyny, które jesteście na podobnym etapie ze mną jak u Was ruchami? Ja pierwsze uczucie przepływania poczułam w 15 tyg (tak samo było w pierwszej ciąży), natomiast teraz mam wrażenie, ze są one bardzo marne. Niby czuje jakieś delikatne puknięcie ale martwię się. Mam teraz przerwę miedzy wizytami aż 5 tyg🤦🏼♀️. Zostało jeszcze z półtora tygodnia.
To mam tak jak ty. Pierwsze puknięcia 14-15 tydzień. A teraz cisza. Rano o 5 czułam jakieś puki ale nawet nie wiem czy to to bo w pierwszej czułam zupełnie inaczej ruchy.
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Zula ja od kilku dni czuje delikatne puknięcia po bokach brzucha, żadnego bulkania, motylkow nic takiego nie czułam, dzisiaj od 4 rano pierwszy raz czuje takie ruchy w podbrzuszu jakby się obracała, czulam dziś to kilka razy więc to chyba ona tam fika 🙂 -
akilegna♥ wrote:Czy to możliwe, żeby już pokazało się mleko? Wstałam po drzemce z mokrą koszulką Cycki bolą niemiłosiernie od początku ciąży
Ja od wczoraj mam dużo, ale na razie tylko jak scisneakilegna♥ lubi tę wiadomość
18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc