X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje ruchy - przeważnie jak leze, takie jakby ruchy jelit, przelewanie. Jak chodzimy to dziecko jest kolysane więc zasypia, więc najlepiej wyczuć leżąc. :)

Moja córka się bardzo wierciła w brzuszku jak zjadałam czekoladę.. Wiadomo że na wczesnym etapie to nie działa bo mało co czujemy te ruchy, ale później dawała czadu jak zjadłam kostkę czekolady :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siarę czyt. To wczesne mleko dostałam dopiero przed samym porodem, więc na szczęście nic nie ciekło, ale cycki mam większe niż miałam, jak smaruje to takie są napięte bardzo.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem czy już coś czuję, bo to pierwsza ciąża, więc raczej wydaje mi się że nie 😅. Dopiero 15+5 więc jest czas jeszcze, mam też trochę tłuszczyku pod pępkiem to też pewnie wpływa. Jedyne co to często jak usiądę na kanapie już na dłużej po pracy 😉 To czuję w różnych miejscach pod pępkiem właśnie takie ukłucia jakby, ale to pewnie się wszystko rozciąga tam bo chyba ruchy na tym etapie by tak nie wyglądały 😁 Ale to w sumie dziwne jest bo siedzę i co jakąś chwilę cyk i już, i za chwilę znowu 🤔 To bardzo dziwne jak nie wiem czego się mam spodziewać i skąd mam wiedzieć czy toto czy nie 😂

Tabolek lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam duża przerwę między pierwsza ciąża a tą więc też expertem nie jestem czy to na pewno dzidzia, ale jednak jeśli czujesz coś czego nigdy wcześniej nie odczuwałaś to jednak coś w tym jest :)

Podobno u kobiet drobnych i szczupłych wcześniej można odczuć, a że ja akurat mam 154cm i przed ciąża ważyłam 43kg to podejrzewam ze to moga być właśnie ruchy fasolki :)
    Wkoncu mamy ruszające się intruzy w brzuszkach hehe więc coś tam innego można wyczuć :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Dziewczyny, które jesteście na podobnym etapie ze mną jak u Was ruchami? Ja pierwsze uczucie przepływania poczułam w 15 tyg (tak samo było w pierwszej ciąży), natomiast teraz mam wrażenie, ze są one bardzo marne. Niby czuje jakieś delikatne puknięcie ale martwię się. Mam teraz przerwę miedzy wizytami aż 5 tyg🤦🏼‍♀️. Zostało jeszcze z półtora tygodnia.
    Jesteśmy wg suwaczka na podobnym etapie. Z USG ciąża jest u mnie o tydzien starsza. Pierwsze delikatne i niregularne ruchy poczułam jakis miesiac temu. Ok 2 tyg temu mialam czas, ze przez kilka dni nic, też się martwiła, ale na wizycie okazało się, ze wszystko ok, więc moze takie było ułożenie dziecka. Od ok 1,5 tygodnia ruchy są już u mnie dosyć mocne i częste. Mieliśmy pierwszą czkawkę. A syn wyczuł kopniaki rączką. 😍

LENi, Kama_86 lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, dobry patent z tym recznikiem muszę zapamiętać.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Czy to możliwe, żeby już pokazało się mleko? Wstałam po drzemce z mokrą koszulką :/ Cycki bolą niemiłosiernie od początku ciąży :/
    Mysle, że jest to możliwe, u mnie na szczęście jeszcze nie ruszyło. Narazie tylko obrzmiałe.

A jak tam po wizytach? Jakieś nowe wieści?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 18:13

akilegna♥ lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Mi hemoroidy wyszły przy pierwszym porodzie i miałam z nimi mały problem. Pomogły właśnie maści i czopki ogólnodostępne w aptece. Teraz dbam o odpowiednią technikę i higienę przy 2 w toalecie ;) nie chce żeby te cholery wróciły ;)
    Tzn? :)
    Jaka technika itp 😁
    Mi wyszły w pierwszej ciąży i nawet nie wiedziałam, że to to.
    Obwiniałam podrażnienie przy luteinie.
    Po porodzie była masakra, ale jakoś po czasie samo przeszło.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Spróbuj posterisan h o ile dobrze.pamietam. Albo coś w ten deseń z literka H na bank. Jedna z najbardziej polecanych. U mnie zadziałała. Teraz mam problem raczej nie z zaparciami a w drugą stronę. Chyba dopegyt tak u mnie działa, bo nie mam pojęcia co mogło by innego. Chyba że to przez ilość wody.

Odstawiłam dziś swoich chłopaków do szpitala. Lekarka nie mogła przeżyć że ojciec z dzieckiem zostaje... Bo jak to tak, dziecko samo z ojcem 🤣
    Ja też tak mam w tej ciąży. Zamierzam powiedzieć na najbliższej wizycie.
    Zdarza mi się, że zjem posiłek i jakiś czas później muszę lecic do toalety. Albo po prostu.. Z rana.
    Skusiliśmy się ostatnio na kubełek KFC, to obudził mnie o 6 ból brzucha i resztę możecie sobie wyobrazić.
    W pierwszej ciąży tak nie miałam 🙄
    A teraz już od dobrych kilku tygodni.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę, dzidzia wazy już 250g!
    Płeć niezmiennie ta sama- chłopak 😊

Kosmo, sandrina22, olimama, Tabolek, martini92, Alunis, Zula36, vatolina, anjaa25, LENi, StarającaSię, Maniuś, misia-kasia, Aneta8, aliciaaa, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

Wysłany: 28 stycznia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny a może któraś z was zna się na kadrach? Mam kilka dni zaległego urlopu i zastanawiam się czy jak za dwa tygodnie pójdę już na zwolnienie lekarskie i do końca ciąży nie wrócę do pracy to czy on mi przepadnie? Nikt mnie nie poinformował że muszę go wybrać przed L4.
    Ja po macierzyńskim wykorzystywałam ponad 4 miesiące urlopu (wraz z zaleglym). Nic nie przepadlo.
    Nie wiem jak podeszliby do urlopu zaległego starszego niż 3 lata.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • vatolina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja to nawet nie wiem czy już coś czuję, bo to pierwsza ciąża, więc raczej wydaje mi się że nie 😅. Dopiero 15+5 więc jest czas jeszcze, mam też trochę tłuszczyku pod pępkiem to też pewnie wpływa. Jedyne co to często jak usiądę na kanapie już na dłużej po pracy 😉 To czuję w różnych miejscach pod pępkiem właśnie takie ukłucia jakby, ale to pewnie się wszystko rozciąga tam bo chyba ruchy na tym etapie by tak nie wyglądały 😁 Ale to w sumie dziwne jest bo siedzę i co jakąś chwilę cyk i już, i za chwilę znowu 🤔 To bardzo dziwne jak nie wiem czego się mam spodziewać i skąd mam wiedzieć czy toto czy nie 😂

Ja mam coś właśnie podobnego :) i nawet czasem te cyki są bolesne dlatego jakoś mi to na bobasa nie pasuje. Ja pamietam z synem już te późne ruchy czyli jak wypychał albo obracał się jak ryba takiego czegoś nie pamietam a już napewno bolesnych cyknięć, ale ja to czuje kilka razy dziennie to wątpię ze to się naciąga dlatego cyka.

Teraz zjadłam mcflurry leżę przed filmem i cisza 🤣 co ja zrobię może słodkiego nie lubi 😅

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vatolina dobrze że dopiero teraz przeczytałam o tym mcflurry, bo maz by musiał jechać. Ślinotok od razu dostałam...
    Właśnie na pobranie krwi czekam. Mało ludzi więc się nie pcham na ciężarna.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham mc flurry! Ale sam z Lion, żadnych polew. :P Ale nie mam faz na razie na nic w sumie. Pączki tylko pięknie pachną 😂

Ja q poniedziałek uderzam na krew i mocz. W mesicover od razu się zapisuje jako ciężarna, więc mam wizytę wcześniej i bez czekania. 😊

👧 07.2021
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie śpiąc na boku musiałam ściskać pewnie cycki i dlatego coś tam wyleciało. Myślałam, że siara pojawia się na krótko przed porodem a nie już. No nic, wkładki mam w razie w.

Co do ruchów dziecka to nie zawsze jest tak, że szczupłe poczują szybciej niż te z tłuszczykiem na brzuchu. W obu ciążach miałam/mam otyłość brzuszną przez IO i w obu poczułam bardzo szybko. Więc raczej reguły nie ma.

Ktoś dziś wizytuje?

Ja dopiero 12.02 a 8.02 diabetolog 🙄

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • LENi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jacie MC Flurry..ochote mi narobiłyście haha chyba trzeba będzie zawitać do McD :p

Ja w przyszłym tygodniu zrobię badanie krwi i moczu.

Już takie większe te nasze szkraby się robią :) niedługo się będziemy kulać hehe

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mc flurry z lionem i polewą karmelową 😍🤤 idę szukać lodów w zamrażarce 😅

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Dziewczyny, które jesteście na podobnym etapie ze mną jak u Was ruchami? Ja pierwsze uczucie przepływania poczułam w 15 tyg (tak samo było w pierwszej ciąży), natomiast teraz mam wrażenie, ze są one bardzo marne. Niby czuje jakieś delikatne puknięcie ale martwię się. Mam teraz przerwę miedzy wizytami aż 5 tyg🤦🏼‍♀️. Zostało jeszcze z półtora tygodnia.
    U mnie też słabo z tymi ruchami.niby czasem poczuje jakieś delikatne pojedyńcze puknięcia ale to nie to samo co czułam w poprzednich ciążach,albo już zapomniałam jak to jest bo ostatnio byłam w ciąży 9lat temu🙈
    W środę mam wizyt3 i już się niecierpliwię.mam nadzieję że wszystko ok u maluszka ,bo wiadomo różne rzeczy człowiek sobie wkręca....ostatnio wizytę miałam 8 stycznia to też dłuuuuga przerwa.najchętniej chodziłabym co tydzień.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to tak jak ja, u mnie różnica 8 lat:)
    Jednak te wizyty 1 raz w miesiącu to jakaś masakra.. Wytrzymać się nie da :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój z jakimiś mcflury 😆 U mnie króluje dieta cukrzycowa i max na co sobie mogę pozwolić to jogurt naturalny z mrożonymi owocami 🤦 Plus mam wrażenie że jem kanapki z chleba jak podeszwa 4 razy dziennie 🙆

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ