Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Olimama dzięki, właśnie będzie parka jeśli się potwierdzi 😍 z koleżanką się śmialiśmy że obie o starszym bracie marzylysmy, to akurat się trafiło 😁
Niezapominajka nie dostaje się wypłaty brutto tylko normalnie netto, tyle że jak miałaś jakieś premie i nadgodziny to też się wliczają w średnie wynagrodzenie, które wylicza się z ostatnich oskladkowanych 12mcy. Dlatego właśnie moja pensja na zwolnieniu jest wyższa niż gdybym normalnie do pracy chodziła na 8h. -
Ja jestem na l4 od samego początku i nie żałuje.. w pracy wiedzieli ze mam problem z zajściem i mówiłam ze idę na leczenie (brałam l4 od dnia transferu) jak się udało to były złości i żale do mnie ze zaszłam w ciąże 🤦🏽♀️
W czwartek wizytuje i już się nie mogę doczekać 🤭
Coś mnie wczoraj zaczął bolec brzuch z boku po prawej stronie tak jak by ktoś mi skore przecinał .. ciekawe co to
A tak apropo wizyty o co wy pytacie swoich lekarzy ? Moja jest super babeczka zawsze na wszystko mi odpowie ale ja jestem zestresowana czy wszystko ok i wtedy zapominam języka w buzi 😂 muszę sobie listę zapisać -
Ula30 wrote:Mój jest w ścianie macicy i na razie nie wypukła się do środka. Oby tak zostało. No i blisko ujścia szyjki.
No oby nie rosły bardziej, ja bardzo chcę uniknąć cesarki, mam nadzieję że moje ciało będzie ze mną w tej kwestii współpracować 🙂 -
vatolina wrote:Nadrabiam trochę weekend i tak czytam marzec , marzec o czym wy gadacie jak to jeszcze kawał czasu ... a tu marzec za 12 dni 🙈🙀 ja to się chyba na sylwestrze zatrzymałam 😅
Na pocieszenie napisze, że mam tak samo😂
Nie mogę się doczekać wiosny a głową jestem ciągle na początku nowego roku 😁 -
Tabolek wrote:No oby nie rosły bardziej, ja bardzo chcę uniknąć cesarki, mam nadzieję że moje ciało będzie ze mną w tej kwestii współpracować 🙂
Jak to jest z tymi ruchami bo już szaleje 😔 pierwsze puknięcie 18+3 i faktycznie było rzadko raz na dzień /dwa razy na dzień. W niedziele czułam naprawdę często i rano i dzień oraz wieczorem a od wczoraj znowu jakoś tak mniej 😞 w dzień czułam nawet jak siedziałam a dziś to już prawie wg 😞 dziś mam 19+5 -
Cześć mamusie.
Dziękuję za dobre słowo i kciuki. Już zdaję relację.
Czuję się lepiej. Czekam jeszcze na wyniki krwi ale dzisiaj już w nocy bez wymiotów i biegunki. Tak na przyszłość dostałam zielone światło od ginekologa w przypadku dolegliwości żołądkowo-jelitowych na Smecta, Polprazol 20, Ranigast do ssania i Nifuroksazyd
Połówkowe wyszły w porządku. Młody waży około 420 gram. Serduszko, kości, mózg itd. prawidłowych rozmiarów, bez nieprawidłowości. Jestem przeszczęśliwa!!
Niestety nie dał sobie zrobić ładnego zdjęcia twarzyczki bo łobuz zasłonił się dwoma rękami. Nie wierzę że następne szczegółowe badania to już badania III trymestru!!
Trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu - dawajcie znaćsandrina22, vatolina, Aneta, Kama_86, Tabolek, akilegna♥, Zula36, Andziorek, lysinka lubią tę wiadomość
-
Hejka, ja już po wizycie
Robaczek ma 180g, serduszko pięknie i miarowo bije 140 uderzeń na minutę
I udało się podglądnąć kto u mnie mieszka 😁 córeczka 😍
A Jak u Was dzisiejsze wizyty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 11:59
sandrina22, Alunis, vatolina, Kosmo, anjaa25, Ana__33, Anszelika, Kama_86, Tabolek, akilegna♥, Zula36, Niezapominajka5, Andziorek, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
Ja idę jutro na połówkowe z synkiem 🥰 juz się doczekać nie mogę 🎶 jak zobaczy chyba brata 🤪
tak sobie myślałam czy nie za wcześnie ale zaczęłam dziś szorować wózek i chce go dać wypranego na strych bo w piwnicy leżał 5 lat i pewnie ten zapach trzeba będzie wietrzyć i wietrzyć 🙄
Anja prawie pół kilo szczęścia 😍 o wow aż to do mnie nie docieraanjaa25, LENi, Kama_86, akilegna♥, lysinka lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Niezapominajka5 wrote:Ja już na l4 😁
Przeszłam z wychowawczego i dostałam już nawet pierwsza wypłatę z ZUS. Także wszystko ułożyło się po mojej myśli z pracodawcą 👍
Ale na odpoczynek z 1,5 roczniakiem nie mam co liczyć 🙃
Aaa i teraz pytanie, czy dostajecie 100% wypłaty, czy potrącają Wam na l4 jakiś podatek?
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze ✊
Anjaa25 trzymaj się. Oby to nie było nic poważnego.4x córka😁❤️🤪
-
StarającaSię wrote:Podatki zawsze potrącają .umnie za cały miesiąc ok 1300 podatku zarypali.
Ja się staram nawet nie myśleć ile mi zabierają, ale jest to mocno irytujące. A jak potrzebujesz z NFZ skorzystać to umrzesz czekając w kolejce. emerytury pewnie też nie doczekamy... -
Nooo ja już po połówkowych. Stefcia jest przepiękną, zdrową dziewczynką. Jest dosyć mała ale wartości mieszczą się w słupkach. Stefania waży 280 gram a jej serduszko bije 147 ud/min. Ma prześliczną buźkę. Strasznie ją Kocham!!!
anjaa25, Anszelika, Kosmo, Kama_86, sandrina22, Tabolek, LENi, Zula36, akilegna♥, olimama, StarającaSię, Aneta, Andziorek, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
martamus wrote:Nooo ja już po połówkowych. Stefcia jest przepiękną, zdrową dziewczynką. Jest dosyć mała ale wartości mieszczą się w słupkach. Stefania waży 280 gram a jej serduszko bije 147 ud/min. Ma prześliczną buźkę. Strasznie ją Kocham!!!
-
nick nieaktualnyDziewczyny rzadko się tu udzielam, ale jestem "z wami" od samego początku.
Mam pytanie czy Wy również doświadczacie kilkusekundowego twardnienia macicy? Co jakiś czas w ciągu dnia odczuwam twardnienie po jednej stronie podbrzusza. Byłam w piątek u lekarza, ale nie powiedział mi w sumie nic konkretnego, tylko że jeżeli nie boli to jest to normalne. Natomiast ja cały czas o tym myślę i się tym zadręczam...
Jestem w 21 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 16:19
-
nick nieaktualnyAngiee wrote:Dziewczyny rzadko się tu udzielam, ale jestem "z wami" od samego początku.
Mam pytanie czy Wy również doświadczacie kilkusekundowego twardnienia macicy? Co jakiś czas w ciągu dnia odczuwam twardnienie po jednej stronie podbrzusza. Byłam w piątek u lekarza, ale nie powiedział mi w sumie nic konkretnego, tylko że jeżeli nie boli to jest to normalne. Natomiast ja cały czas o tym myślę i się tym zadręczam...
Jestem w 21 tygodniu -
Kosmo wrote:Cudowne wiadomości! W którym tygodniu jesteś?35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
maggaw wrote:Ja tez bardzo bym chciała urodzić SN 🙏🏻
Jak to jest z tymi ruchami bo już szaleje 😔 pierwsze puknięcie 18+3 i faktycznie było rzadko raz na dzień /dwa razy na dzień. W niedziele czułam naprawdę często i rano i dzień oraz wieczorem a od wczoraj znowu jakoś tak mniej 😞 w dzień czułam nawet jak siedziałam a dziś to już prawie wg 😞 dziś mam 19+5
Ja też bardzo nieregularnie czuje ruchy, ostatnio przez 3 dni prawie nic, od wczoraj znowu trochę bardziej, pytałam wczoraj o to lekarza, powiedział że regularność ruchów można mierzyć dopiero po 30 tygodniu i że mam się nie przejmować i że ważne że już czuje 🙂maggaw lubi tę wiadomość
-
Angiee wrote:Dziewczyny rzadko się tu udzielam, ale jestem "z wami" od samego początku.
Jestem w 21 tygodniu
Też tak miałam, od miesiąca biorę magnez 3x2 tabletki i jest zdecydowanie lepiej -
anjaa25 wrote:Cześć mamusie.
Dziękuję za dobre słowo i kciuki. Już zdaję relację.
Czuję się lepiej. Czekam jeszcze na wyniki krwi ale dzisiaj już w nocy bez wymiotów i biegunki. Tak na przyszłość dostałam zielone światło od ginekologa w przypadku dolegliwości żołądkowo-jelitowych na Smecta, Polprazol 20, Ranigast do ssania i Nifuroksazyd
Połówkowe wyszły w porządku. Młody waży około 420 gram. Serduszko, kości, mózg itd. prawidłowych rozmiarów, bez nieprawidłowości. Jestem przeszczęśliwa!!
Niestety nie dał sobie zrobić ładnego zdjęcia twarzyczki bo łobuz zasłonił się dwoma rękami. Nie wierzę że następne szczegółowe badania to już badania III trymestru!!
Trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu - dawajcie znać
Super że wszystko dobrze i że się lepiej czujesz 🙂 ❤️martamus lubi tę wiadomość