Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
martamus wrote:Nooo ja już po połówkowych. Stefcia jest przepiękną, zdrową dziewczynką. Jest dosyć mała ale wartości mieszczą się w słupkach. Stefania waży 280 gram a jej serduszko bije 147 ud/min. Ma prześliczną buźkę. Strasznie ją Kocham!!!
Ale fajnie, gratulacje 🙂❤️ -
nick nieaktualny
-
Otóż Kochane dziś po wizycie stwierdzony chłopak... Wszystko w porządku,serduszko bije równo i czekamy na piątkowe połówkowe ❤️
Kosmo, akilegna♥, Tabolek, martamus, Zula36, sandrina22, anjaa25, olimama, Niezapominajka5, Andziorek, vatolina, Maniuś, lysinka, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję bardzo za odpowiedzi
Myślę, że mój niepokój bierze się również z tego, że mój lekarz jest bardzo małomówny i ogranicza się jedynie do zdawkowego "wszystko ok" bez wchodzenia w szczegóły. Zastanawiam się nawet nad zmianą lekarza, ale boję się, że trafie jeszcze gorzej
LENi lubi tę wiadomość
-
LENi wrote:Co do tych napinań brzuszka. Czasem macica się stawia. Jest to normalne po 20 tyg ciąży. Skurcze przypominające. Ale nie są niebezpieczne. Po 30tc skurcze przepowiadające.
Nie powinny za to się pojawiać przed 20tc. Także myślę że wszystko ok
Mnie już się spina a dopiero 17tc. Już mam magnez w dużej ilości zlecony. Dziś to w ogóle jakieś szaleństwo. Jeszcze mi wczoraj lekarz powtórzył z osiem razy, że jak coś to mam jego numer... Jakos ciągle coś się w tej ciąży nie tak dzieje. -
Anszelika wrote:Mnie już się spina a dopiero 17tc. Już mam magnez w dużej ilości zlecony. Dziś to w ogóle jakieś szaleństwo. Jeszcze mi wczoraj lekarz powtórzył z osiem razy, że jak coś to mam jego numer... Jakos ciągle coś się w tej ciąży nie tak dzieje.
Fajnie ze mowil że możesz dzwonić w razie W. Korzystaj z tego jeśli się coś dzieje. Pewnie dlatego zalecił magnez. Ale jesteś pod kontrolą to wszystko będzie dobrze. -
Angiee wrote:Dziękuję bardzo za odpowiedzi
Myślę, że mój niepokój bierze się również z tego, że mój lekarz jest bardzo małomówny i ogranicza się jedynie do zdawkowego "wszystko ok" bez wchodzenia w szczegóły. Zastanawiam się nawet nad zmianą lekarza, ale boję się, że trafie jeszcze gorzej
Chodzisz prywatnie czy na NFZ.. Zawsze możesz pójść raz do kogoś innego i porównać. U mnie jest małomówny, ale jak trzeba to wszystko dobrze wyjaśni. Zresztą u mnie może inaczej bo u mnie wyniki wszystkie ok, nic się specjalnie nie dzieje, wszystko książkowo. -
LENi wrote:Fajnie ze mowil że możesz dzwonić w razie W. Korzystaj z tego jeśli się coś dzieje. Pewnie dlatego zalecił magnez. Ale jesteś pod kontrolą to wszystko będzie dobrze.
Jeśli coś by się mocno działo to tak. Z resztą już na początku się konsultowałam, bo test ciążowy i covidowy był pozytywny, nie wiedziałam do końca czy się martwić. Mój gin zawsze był spoko, z resztą w poprzedniej ciąży na NFZ jak chodziłam też nie było problemów i można się było kontaktować w razie czego. Jak się w ósmym miesiącu wywaliłam na lodzie to sam dzwonił zapytać jak tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 18:43
LENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Chodzisz prywatnie czy na NFZ.. Zawsze możesz pójść raz do kogoś innego i porównać. U mnie jest małomówny, ale jak trzeba to wszystko dobrze wyjaśni. Zresztą u mnie może inaczej bo u mnie wyniki wszystkie ok, nic się specjalnie nie dzieje, wszystko książkowo.
Prywatnie,u mnie również wszystkie wyniki są dobre. Wolałabym jednak aby lekarz powiedział mi coś więcej niż tylko "wszystko ok". Ostatnia wizyta mnie strasznie zdołowała. Lekarz podczas USG zapomniał sprawdzić płeć, nie dostałam zdjęcia, nie wiem ile dziecko ma cm no nie wiem totalnie nic. Wiem, że powinnam się postawić i domagać takich podstaw, ale stres mnie zjada i dopiero po wizycie mysle o tym czemu sie nie odezwałamByłam u innego lekarza w 16 tygodniu, ale była to wizyta na NFZ trwała 5 min także tak...
-
Anszelika wrote:Olimama dzięki, właśnie będzie parka jeśli się potwierdzi 😍 z koleżanką się śmialiśmy że obie o starszym bracie marzylysmy, to akurat się trafiło 😁
Niezapominajka nie dostaje się wypłaty brutto tylko normalnie netto, tyle że jak miałaś jakieś premie i nadgodziny to też się wliczają w średnie wynagrodzenie, które wylicza się z ostatnich oskladkowanych 12mcy. Dlatego właśnie moja pensja na zwolnieniu jest wyższa niż gdybym normalnie do pracy chodziła na 8h.ale pensja przyszła niższa niż powinna przyjść netto 🤔
L4 100% płatne, dlatego zastanawiam się czy to jakiś błąd, czy po prostu są jakieś podatki, o których nie wiem.
Edit: premii nie brałam pod uwagę. Jeśli na to patrząc, to kwota powinna być jeszcze wyższa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 19:08
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
StarającaSię wrote:Podatki zawsze potrącają .umnie za cały miesiąc ok 1300 podatku zarypali.
A mówi się, że będzie to 100% wypłaty.
Podatek nie do przeskoczenia? Czy można to jakoś odliczyć w urzędzie skarbowym?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Tabolek wrote:Ja też bardzo nieregularnie czuje ruchy, ostatnio przez 3 dni prawie nic, od wczoraj znowu trochę bardziej, pytałam wczoraj o to lekarza, powiedział że regularność ruchów można mierzyć dopiero po 30 tygodniu i że mam się nie przejmować i że ważne że już czuje 🙂
Tabolek lubi tę wiadomość
-
Angiee wrote:Prywatnie,u mnie również wszystkie wyniki są dobre. Wolałabym jednak aby lekarz powiedział mi coś więcej niż tylko "wszystko ok". Ostatnia wizyta mnie strasznie zdołowała. Lekarz podczas USG zapomniał sprawdzić płeć, nie dostałam zdjęcia, nie wiem ile dziecko ma cm no nie wiem totalnie nic. Wiem, że powinnam się postawić i domagać takich podstaw, ale stres mnie zjada i dopiero po wizycie mysle o tym czemu sie nie odezwałam
Byłam u innego lekarza w 16 tygodniu, ale była to wizyta na NFZ trwała 5 min także tak...