Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angiee wrote:Za styczeń dostałam ok 70 zł więcej niż wyliczona średnia z ost 12 miesiecy, natomiast za luty widze, ze bedzie 120 mniej niż średnia. Także u mnie zależne jest to od długości miesiąca
4x córka😁❤️🤪
-
Ja do tej pory w ogóle prawie nie czułam brzucha. Wczoraj miałam bardzo aktywny i stresujący dzień i zaczął trochę mnie pobolewać.
Dzisiaj też trochę chwilowo się spina. To już praktycznie 20 tydzień, więc liczę się z tym, że może coś być, ale miałam nadzieję, że będzie dobrze jak do tej pory.
Magnez oczywiście biorę i to dość duże dawki.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
StarającaSię wrote:Luty króciutki więc na pewno będzie mniej.Co ciekawe grudzień i styczeń mają po 31 dni a mi naliczyli 50zł mniej-nie wiem jakim cudem.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A mówi się, że będzie to 100% wypłaty.
Podatek nie do przeskoczenia? Czy można to jakoś odliczyć w urzędzie skarbowym?
Niestety podatków nie unikniemy.
Jak zobaczyłam na picie za zeszły rok że zabrali ponad 15 tys podatku to aż mnie zatrzęsło.Tyle z tego że sobie go "odbiorę" w 500+🤣4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnymaggaw wrote:Ja tez chodzę prywatnie i naprawdę doktorka jest super zawsze odpowie na wszystkie pytania ale tak sama z siebie jest małomówna a mnie na wizycie również zjada stres i dopiero po wyjściu dochodzi do mnie ze mogłam o to i o tamto dopytać
Nie wiem być może mój lekarz uznaje, ze jezeli wszystko jest dobrze, to nie ma potrzeby tego komentować. Ale czuję, że przez jego małomównośc wiele ważnych informacji mnie omija. Być może powinnam więcej od niego wymagać skoro płace mu za to pieniadze 🤷♀️ Jutro mam wizyte, poprosze żeby sprawdził płeć. Nie wiem tylko czy się zgodzi skoro w ostatni piątek miałam USG 🤷♀️ -
Angiee wrote:Prywatnie,u mnie również wszystkie wyniki są dobre. Wolałabym jednak aby lekarz powiedział mi coś więcej niż tylko "wszystko ok". Ostatnia wizyta mnie strasznie zdołowała. Lekarz podczas USG zapomniał sprawdzić płeć, nie dostałam zdjęcia, nie wiem ile dziecko ma cm no nie wiem totalnie nic. Wiem, że powinnam się postawić i domagać takich podstaw, ale stres mnie zjada i dopiero po wizycie mysle o tym czemu sie nie odezwałam Byłam u innego lekarza w 16 tygodniu, ale była to wizyta na NFZ trwała 5 min także tak...
Ojej to faktycznie kiepsko.. A może warto poszukać w twojej okolicy jakiegoś ginekologa z polecenia.
to mi sprawdza wszystko - mówi ile dziecko waży, mierzy,sprawdza parametry - komentuje, dziś jedynie zapytałam czy jest w stanie sprawdzić płeć - bez problemu sprawdził. Przepływy, wody płodowe wszystko prawidłowo. Serduszko miarowe. Więc faktycznie możesz być niezadowolona. Eh -
nick nieaktualnyLENi wrote:Ojej to faktycznie kiepsko.. A może warto poszukać w twojej okolicy jakiegoś ginekologa z polecenia.
to mi sprawdza wszystko - mówi ile dziecko waży, mierzy,sprawdza parametry - komentuje, dziś jedynie zapytałam czy jest w stanie sprawdzić płeć - bez problemu sprawdził. Przepływy, wody płodowe wszystko prawidłowo. Serduszko miarowe. Więc faktycznie możesz być niezadowolona. Eh
Podczas USG mój lekarz nie odzywa się ani słowem
Dojeżdżam na wizyty do innego miasta, w moim jest tylko jeden ginekolog.Ciąże chciałam prowadzić u kogoś innnego, ale nie było terminów na najbliższe 2 miesiące i w ten sposób padło na obecnego lekarza
-
Jestem i ja po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. Moja maleńka waży 380g, ułożona jest główkowo. Połówkowe za 2 tygodnie, już nie mogę się doczekać.
Zula36, martamus, LENi, Kosmo, Tabolek, anjaa25, Maniuś, Niezapominajka5, StarającaSię, akilegna♥, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie spinajacego się brzucha ja tak miałam ok 14-15 tygodnia, teraz na szczęście uspokoiło się, biorę magnez i oszczędzam się. Szyjka na szczęście długa.
-
nick nieaktualny
-
Ja też w końcu doczekałam się wizyty. Wszystko jest dobrze:) Mała ma już 218 g.
Kolejna dobra wiadomość - pozbyłam się w końcu Klebsielli (to był 3 antybiotyk).
U mnie połówkowe będą 08.03olimama, Tabolek, sandrina22, Kosmo, anjaa25, Maniuś, Niezapominajka5, StarającaSię, akilegna♥, Kama_86, lysinka lubią tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Kosmo wrote:Dziewczyny a ja dziś mam taki zwis że szok... Kaszka zamiast mózgu normalnie, nic nie pamiętam, zbilam dwa talerze a później prawie porysowałam auto cofając do garażu 🤦🤦🤦
Ja się dziś zastanawiałam w jaki dzień tygodnia w tym roku wypada Wielkanoc 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️Andziorek, Tabolek, sandrina22, Mimi2, Kosmo, olimama, Anszelika, anjaa25 lubią tę wiadomość
18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc