Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do osób które biorą magnez jaki bieżecie i w jakiej dawce? Bo ja biorę Magne B6 forte 3x1. Ale dziś zaczęło się latanie gałki ocznej. ( to tylko czuje że drży a nic nie widać) przed ciąża jak tak miałam to brałam chwile magnez i przechodziło. A teraz nie wiem co bo cały czas biorę ten magnez a tu drży oko. I chciałam wiedzieć jakie macie Wy dawki czy można by to zwiększyć jeszcze chodź na kilka dni. Wizyte dopiero za 2tyg mam.
Biorę od ponad miesiąca 3x2 tabletki magne b6 i lekarz powiedział że tak zostaje do końca -
nick nieaktualny
-
Angiee wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was w poprzednich ciążach miała dodatni GBS? Ja mam w moczu i jestem przerażona po tym co przeczytałam w internecie
Nie czytaj internetów tylko zaczekaj co powie lekarz, tylko bez sensu się zestresujesz, kiedy masz wizytę? -
nick nieaktualnyTabolek wrote:Nie czytaj internetów tylko zaczekaj co powie lekarz, tylko bez sensu się zestresujesz, kiedy masz wizytę?
Byłam dzisiaj na wizycie, dostałam antybiotyk i globulki. Mój lekarz jakoś bardzo się tym nie przejął, ale wcale mnie to nie uspokoiło. -
Angiee miałam to w trzeciej ciąży antybiotyku nie dostałam bo mój gin stwierdził że to bez sensu bo jak skończę pić antybiotyk to to i tak wróci.Kazal stosować globulki żeby wyrównywać florę bakteryjna. Przy porodzie dostaniesz antybiotyk dożylnie żeby nie zakazic dziecka. Tez pamiętam naczytałam się głupot w necie a to nic strasznego tak naprawde.25.01.2014 córeczka Oliwia
22.01.2018 córeczka Milenka nasz kochany Aniołek (39tc)
02.06.2019 synek Wojtuś mój tęczowy cud
18.06.2021 córeczka Klara -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anszelika wrote:U mnie mózg nadal na miejscu, chociaż zauważyłam że się zawieszam w połowie zdania czasem. W poprzedniej ciąży gorzej miałam podczas siedzenia z dzieckiem w domu, niż w ciąży, ale też długo pracowałam. Teraz myślę żeby w końcu usiąść do pisania pracy...
Dziś od rana znów akcja brzuch. Najpierw kręci jak na dwójkę z okrutnym zatwardzeniem, a potem woda leci, plus dziś wymioty. Czuje się jakby mi bok miało wyrwać. Nie wiem o co chodzi. Myślałam że od leków, ale odstawiłam ten który podejrzewałam.
Niekiedy bywa lepiej, później parę dni gorzej.
Nie wiem co to🙄Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aneta wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do osób które biorą magnez jaki bieżecie i w jakiej dawce? Bo ja biorę Magne B6 forte 3x1. Ale dziś zaczęło się latanie gałki ocznej. ( to tylko czuje że drży a nic nie widać) przed ciąża jak tak miałam to brałam chwile magnez i przechodziło. A teraz nie wiem co bo cały czas biorę ten magnez a tu drży oko. I chciałam wiedzieć jakie macie Wy dawki czy można by to zwiększyć jeszcze chodź na kilka dni. Wizyte dopiero za 2tyg mam.
Brałam do tej pory 3x magne b6 max i 1 magnez 400 dopelhertz. Czasem dodatkowo brałam asmag ze 2 lub 3 tabletki.
I wiecie co?
Zrobiłam badania i wyszedł sporo poniżej normy 🤦♀️
To ja już nie wiem ile ja mam tego brać żeby chociaż normę złapać.
Teraz przynajmniej wiem dlaczego brzuch się zaczął spinać.
Angiee, tak mówią, że na dodatniego gbs-a to tylko antybiotyk przy porodzie.
Trzeba chyba tylko w miarę szybko jechać do szpitala jak się poród zacznie, a nie czekać aż się zaczną regularne skurcze 🤔Aneta lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Angiee wrote:10^3 CFU/ml jeżeli o to pytasz 🤔
-
Niezapominajka5 wrote:Ja tak mam w tej ciąży, tylko bez wymiotów. Daj znać jeśli znajdziesz przyczynę.
Niekiedy bywa lepiej, później parę dni gorzej.
Nie wiem co to🙄
Mnie po prostu się robi przy tym niedobrze, jak jestem przed śniadaniem to wtedy mnie tak ciągnie. Dziś cały dzień się toczył wokół WC. Porażka jakaś. Już sobie zespół jelita drażliwego zdiagnozowalam sama, ale to dziwne zeby akurat teraz jak wcześniej nigdy niż. Kazałam mężowi nakupić warzyw i zobaczymy czy pomoże dieta. Może za bardzo odstawiłam wieczną sałatę... Problem największy że przy tym mi się brzuch strasznie spina. Oszaleć można. -
nick nieaktualnyPosiew moczu zrobiłam na własną ręke bardziej profilaktycznie.Nie miałam żadnych objawów ze strony układu moczowego. Ostatnie badanie moczu:
pH-5.0
Glukoza-nieobecna
Ketony-nieobecne
Urobilinogen-w normie
Bilirubina-nieobecna
Białko-ślad
Azotyny-nieobecne
Erytrocyty- nie wykryto
Leukocyty- nie wykryto
OSAD MOCZU:
Nabłonki płaskie: nieliczne
Leukocyty: 1-3
Pasma śluzu: liczne
Bakterie: dość liczne
Moczany bezpostaciowe: bardzo liczne -
Anszelika wrote:Mnie po prostu się robi przy tym niedobrze, jak jestem przed śniadaniem to wtedy mnie tak ciągnie. Dziś cały dzień się toczył wokół WC. Porażka jakaś. Już sobie zespół jelita drażliwego zdiagnozowalam sama, ale to dziwne zeby akurat teraz jak wcześniej nigdy niż. Kazałam mężowi nakupić warzyw i zobaczymy czy pomoże dieta. Może za bardzo odstawiłam wieczną sałatę... Problem największy że przy tym mi się brzuch strasznie spina. Oszaleć można.
Niby mnie mdli, ale nie tak jak na zwykle mdłości ciążowe.
Dzisiaj np leżałam jeszcze z córką w łóżku z rana, poczułam brzuch i pędem musiałam lecieć do wc 🤦♀️
Oby to faktycznie było jednorazowe, bo ja się z tym bujam od kilku tygTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Zula36 wrote:Niezapominajka mi jedna lekarka tłumaczyła, ze magne b6 jest za słaby. W ciąży powinno się brać czysty magnez Asmag.
Na dodatek ma tak niskie dawki, że nie wiem ile tych tabletek musiałabym łykać.
W asmag forte jest chyba tylko 34 jony (jeśli dobrze pamiętam).
Ewentualnie dołożę jeszcze co jakiś czas tabletki asmagu, ale dla mnie nawet 3*2 było mało.
Ile bierzesz?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝