Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęczowa wrote:Ja się dziś zastanawiałam w jaki dzień tygodnia w tym roku wypada Wielkanoc 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
😁😁😁 Powiem Wam że jak mi koleżanki mówiły że w ciąży pracuje tylko pół mózgu to im nie wierzyłam, ale to prawda 😂😂 mój mąż ma ze mnie mega polew bo zdążają mi się wpadki myślowe jak nigdy w życiu 😂 -
nick nieaktualny
-
Tabolek mi mówiły, że mózg się zmniejsza. Coś w tym jest 😂
Najgorsze, że mam wrażenie, że po pierwszej ciąży nie wrócił u mnie do poprzedniej kondycji. Aż strach się bać co to będzie teraz 🤯
Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Ja z niecierpliwością czekam na piątek, po tym jak mnie diabetolog nastraszyła, że jednak te cukry trochę u mnie za bardzo się rozszalały.
A co do spinania brzucha - biorę luteinę od miesiąca niemal, i dopiero od kilku dni czuję wyraźną ulgę. W sensie nadal się spina, ale już bezboleśnie.
Dr mówił poprzednio, że jak spinanie nie boli to nie ma się czym martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 21:29
-
Sandrina masz problem z cukrami na czczo czy po posiłkach? Moja diabetolog wspominała że pierwsze zawirowania cukrów mogą być właśnie 16-19tc, że jakiś skok hormonów jest wtedy czy coś w ten deseń 🤷 U mnie odpukac póki co są w normie, nawet te na czczo jakoś tygodniami prób uregulowalam. Mam wizytę we wtorek więc zobaczymy co mi powie czy dla niej też te wyniki są ok 😅
Tak swoją drogą ja już 6tygodnii jestem na diecie cukrzycowej, a ostatnie 2tyg tak mnie ciągnie na słodycze 😕 A zawsze byłam fanką czipsów i słonych przekąsek. Teraz michalki mi się śnią po nocach 😳 -
Ja mam problem z tymi na czczo, taka sinusoida... W sobotę lekarz, i cos czuję że na insulinie się skończy... Po posiłkach na razie ok.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
U mnie mózg nadal na miejscu, chociaż zauważyłam że się zawieszam w połowie zdania czasem. W poprzedniej ciąży gorzej miałam podczas siedzenia z dzieckiem w domu, niż w ciąży, ale też długo pracowałam. Teraz myślę żeby w końcu usiąść do pisania pracy...
Dziś od rana znów akcja brzuch. Najpierw kręci jak na dwójkę z okrutnym zatwardzeniem, a potem woda leci, plus dziś wymioty. Czuje się jakby mi bok miało wyrwać. Nie wiem o co chodzi. Myślałam że od leków, ale odstawiłam ten który podejrzewałam. -
olimama wrote:Odnośnie spinajacego się brzucha ja tak miałam ok 14-15 tygodnia, teraz na szczęście uspokoiło się, biorę magnez i oszczędzam się. Szyjka na szczęście długa.
Wzielam dodatkowy magnez i nospe rano i w południe. Pomogłoolimama lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Czyli na l4 dostałaś tylko 50 zł mniej, niż Twoja typowa wypłata netto?
Ja mam pracę akordową więc wypłaty w poszczególnych miesiącach wąchały się znacznie.Ale ogólnie teraz jestem zadowolona będąc na L4.4x córka😁❤️🤪
-
StarającaSię wrote:Nie.chodzi o to że :grudzień 31 dni-l4(cały miesiąc),styczeń to samo a jest różnica na wypłacie 50 zł.
Ja mam pracę akordową więc wypłaty w poszczególnych miesiącach wąchały się znacznie.Ale ogólnie teraz jestem zadowolona będąc na L4.
A już cały grudzień na L4 byłaś? -
To też moja druga cukrzyca ciążowa i jak narazie na czczo jest ok bo max 90 (norma 95) ale po posiłkach typowo polskich, że tak powiem już wysoko. Narazie po schabowym z ziemniaczkami i buraczkami było 160 a po 3 pączkach z kawą z mlekiem tylko 120. Już wiem, że to co dziś mi cukru nie wybije, za jakiś czas może. Dlatego tak ważne jest mierzenie i zapisywanie co się jadło. A insulina nie taka straszna, przynajmniej głowa spokojniesza. Podejrzewam, że za około miesiąc zaczną się piąć w górę ranne cukry.
-
nick nieaktualny
-
Angiee wrote:Za styczeń dostałam ok 70 zł więcej niż wyliczona średnia z ost 12 miesiecy, natomiast za luty widze, ze bedzie 120 mniej niż średnia. Także u mnie zależne jest to od długości miesiąca
-
Kama_86 wrote:To właśnie chyba zależy ile dni roboczych w miesiącu. I liczą do średniej tylko stałe elementy wynagrodzenia, czyli bez premii. Ja mam np. stały dodatek za znajomość języka, i on się liczy, ale premie już nie. Jeśli ktoś ma jakiś dodatek funkcyjny, który dostaje stale, to też się chyba wlicza do średniej.
Liczy się każdy element opodatkowany wypłaty. Tak więc jeśli od premii pracodawca odprowadza podatek to też się liczy. Podobnie nadgodziny. Dlatego ja mam bardzo dużą różnicę w wypłacie podstawowej a na l4Kama_86 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam pytanie do osób które biorą magnez jaki bieżecie i w jakiej dawce? Bo ja biorę Magne B6 forte 3x1. Ale dziś zaczęło się latanie gałki ocznej. ( to tylko czuje że drży a nic nie widać) przed ciąża jak tak miałam to brałam chwile magnez i przechodziło. A teraz nie wiem co bo cały czas biorę ten magnez a tu drży oko. I chciałam wiedzieć jakie macie Wy dawki czy można by to zwiększyć jeszcze chodź na kilka dni. Wizyte dopiero za 2tyg mam.
-
Aneta wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do osób które biorą magnez jaki bieżecie i w jakiej dawce? Bo ja biorę Magne B6 forte 3x1. Ale dziś zaczęło się latanie gałki ocznej. ( to tylko czuje że drży a nic nie widać) przed ciąża jak tak miałam to brałam chwile magnez i przechodziło. A teraz nie wiem co bo cały czas biorę ten magnez a tu drży oko. I chciałam wiedzieć jakie macie Wy dawki czy można by to zwiększyć jeszcze chodź na kilka dni. Wizyte dopiero za 2tyg mam.
Ja biorę nawet 3*2tabletki jak mi się brzuch spina. Także możesz spokojnie brać kilka dni wiecejAneta lubi tę wiadomość
-
Pisze dopiero po porannej wizycie 🥰 z synkiem wszyskto dobrze , potwierdzony chłopak na 100% 😛 waży 390g (mój pierwszy synek w tym tygodniu ważył 518g) spokojniutki się wydawał, trochę nas lekarz przemaglował bo 45 minut leżałam aż mi potem ciężko wstać było 😄 ale ważne ze wszyskto wymierzył i jest dobrze 🤍 synek wytrzymał z 10 - 15 minut na oglądaniu brata 🥱😂
Aha No i dostałam żelazo bo hemoglobinę mam 11,9 wiec tak jak w pierwszej ciąży już zaczyna spadać. 🤨
Szczęśliwa 🥰🥳
Aneta, anjaa25, StarającaSię, Zula36, Maniuś, Kosmo, olimama, Tabolek, LENi, Anszelika, sandrina22, Niezapominajka5, Alunis, aliciaaa, lysinka, akilegna♥ lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈