X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam dziś w gatta stanik miękki Bra Perfekt i topy dwa. Nie ma sensu kupować do karmienia już bo rozmiar jeszcze się zmieni a taki miękki rozciągliwy to się dopasuje do biustu i obwodu.
    Takze od razu wygodniej :)

Kama_86 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    No i najwygodniejsze na początek są rozpinane body u góry. Łatwiej główkę wsadzić. Polspichy. Bo to szybko Ubierzesz. Potem te śpiochy. Ja najczęściej ubierałam body i jakieś legginsy, Polspichy.

Teraz tyle ślicznych rzeczy :p. Już myślałam, że mi przejdzie z drugą cora, ale nie.. Wszystko kusi haha :p tylko gdzie to trzymać :p. Ale pocieszam się, że jeszcze nic nie kupiłam :p choć teraz akurat dużo promocji więc może się skusze na parę bodziaków chociaż :p

Jeśli chodzi o h&m mają zawyzona rozmiarówke, w smyku raczej normalnie.
    Kappahl uwielbiam ale tam mają stanowczo za drogie te ciuszki. Choć piękne ale nie wiem jak rozmiarówka, nie pamiętam bo dawno nic nie kupiłam tam.
    Przy 1 córce ubranka kupowałam w sklepach przydomowych Dziecięcych - fajne materiały mieli, dużo też używanych kupiłam. Choć z tym to jakoś pójdzie.
    Bardziej się martwię dodatkami - posciele, kocyki, wózek itd :p za dużo tego i nie umiem. Się zdecydować :p
    Ja za to kochałam body kopertowe 😁
    Dla niedoświadczonych mam, to naprawdę wybawienie.
    Nie ma strachu przed przekładaniem przez główkę, u takiego malucha.

Kappahl (newbie) ma zawyzona rozmiarowke. Wiem, bo przepadłam i muszę się wybrać na jakiś odwyk 🤭
    Co do cen- przyznaje rację,ale czasem można trafić coś z wyprzedaży.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nic dosłownie nie mam. O karmieniu nawet nie myślałam, z synem nie miałam pokarmu i nie udało mi się przez.miesiac rozkręcić laktacji więc odpuściłam. Teraz nie wiem czy coś z tego będzie, nie nastawiam się. Na mm też się wychowa.
    Biust mam obecnie 85G, na szczęście nie rośnie. Wszystkie staniki mam z miękkich koronek z fiszbinami. Nie umiem chodzić bez ani w sportowych stanikach...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    A dlaczego pompowane koła? Wydaje mi się, że to właśnie na wsi, na polnych drogach, leśnych, nie utwardzonych jest większa możliwość złapania gumy. Mój pierwszy wózek miał silikonowe i drugi też ma. Idealnie na takie tereny, nawet po plaży dał radę ;)
    Przerobilam takie i takie, w czasie brzydkiej pogody pompowane były lepsze, a szczegolnie na śniegu. Gumy nie zlapalismy nigdy. I na wertepach moim zdaniem, jedzie się bardziej miekko w pompowanych.

sandrina22, akilegna♥ lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znielubiłam kopertowe. Za dużo motania.
    Najbardziej kocham pajacyki i na początek dobre są też body rozpinane przez środek. Ja kupowałam na allegro i fajnie się sprawdzały.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kopertowych nie lubię, ani kaftaników - za dużo zapinania, wiązania, kombinowania :p Wolę na napkę przy szyjce. Dostaliśmy wczoraj od kuzyna kilka rzeczy. Im się urodziła cora rok temu.

Jak miło, że dziś słoneczko i 8stopni na plusie na być :) miłego dnia!

l22ndf9helggnp3z.png
  • Mimi2 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj właśnie dostanę paczkę ciuszkow od znajomej i już się nie mogę doczekać 😊
    Pogoda idealna na spacer🙂 Również miłej niedzieli wszystkim :)

LENi lubi tę wiadomość

km5s8iik6akuuidv.png
    2690g i 51cm słodkości- Igusia ❤
    USG 18.04 1011 gram ❤
    USG 18.03 700 gram szczęścia 🥰
    USG 18.02 Dziewczynka ❤ 320 gram 😍
    USG 04.01 - 152bpm, CRL 6,64 cm szczęścia <3
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie mi, wiem że kilka stron temu była dyskusja o magnezie ale czy w moim wypadku jest on zasadny, czy na takie coś może pomóc?

Generalnie wczoraj postalam w kuchni z 3h i rozbolały mnie krzyże a później promieniowało na podbrzusze, przeszło wieczorem dopiero. A znów dzisiaj byliśmy na krótkim spacerze (może 1,5km), ugotowałam tylko obiad i znów boli mnie podbrzusze podobnie jak na okres. Nie wiem czy to od wysiłku (no ale nie przepracowuje się wcale...) Czy po prostu wszystko się tam rozciąga. Może magnez by mi pomógł? Wizytę mam dopiero 10.03 🙄

Jeśli tak to jaki dokładnie polecacie i jaka bezpieczna dawka?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ja takie bóle miałam cały ten tydzień, dziś już lepiej. I brałam magnez. Nie wiem, czy pomogło, na pewno nie zaszkodziło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to dziewczyny od 2 dni czuję ruchy, to na pewno to ❤. A macie może jakieś opinie o wózku Tutis Uno plus? Podoba mi się wygląd i funkcjonalność (żelowe, spore koła, amortyzacja, ponoć składa się do fajnych rozmiarów). Szukam wózka także do lasu, nad jezioro.

Tabolek, Kosmo lubią tę wiadomość

• maggaw Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wy znacie odpowiedz w którym tygodniu dziecko zaczyna już się tak bardzo bardzo ruszać ? I często ? Tak ze jest to mega widoczne
    Pierwsze ruchy poczułam w 18+3 i o ile na początku faktycznie to było kilka razy dziennie to teraz nie wiem czy jest to częściej i już zaczynam się martwić ..
    obecnie 20+3 i w czwartek ważyła dzidzia 275 gram.

• LENi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero koło 30tygodnia dziecko ma mniej miejsca i wtedy mocno czuć ruchy. Teraz ma dużo miejsca więc fikać - fika ale nie zawsze możemy odczuć. Zależy jak się ułoży :)

maggaw lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo magne b6 3x1 tabletka, nie zaszkodzi na pewno.

Maggaw z poprzedniej ciąży pamiętam że tak pod koniec drugiego trymestru dopiero te ruchy są takie konkretne i widoczne. Tak 25tydzien jak dla mnie. Ja już poczułam tym razem koło 16tc i też mam dni że nie czuje. Najszybciej zlape wieczorem jak leżę na plecach.

maggaw lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ja biorę magne b6 3x2 dziennie

Dziewczyny byliśmy dzisiaj kupić autko dla mnie, jestem super zadowolona 😁 choć trochę zmęczona bo 3h w jedną stronę jechaliśmy

Piękna pogoda dzisiaj była 🙂❤️

Kosmo lubi tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • maggaw Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, Anszelika dziękuje bardzo ! Trzymacie na duchu ❤️

LENi lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Kosmo ja biorę magne b6 3x2 dziennie

Dziewczyny byliśmy dzisiaj kupić autko dla mnie, jestem super zadowolona 😁 choć trochę zmęczona bo 3h w jedną stronę jechaliśmy

Piękna pogoda dzisiaj była 🙂❤️

Na co się zdecydowałas? Pytam bo właśnie jestem w temacie sprzedaży i kupna 😜

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggaw wrote:
    Może wy znacie odpowiedz w którym tygodniu dziecko zaczyna już się tak bardzo bardzo ruszać ? I często ? Tak ze jest to mega widoczne
    Pierwsze ruchy poczułam w 18+3 i o ile na początku faktycznie to było kilka razy dziennie to teraz nie wiem czy jest to częściej i już zaczynam się martwić ..
    obecnie 20+3 i w czwartek ważyła dzidzia 275 gram.

Ja poczułam ruchy w 15+3 powiem szczerze,że te pierwsze tygodnie to były bardzo delikatne ruchy, wyczuwalne jedynie po przyłożeniu ręki. Chodziłam zła i zdenerwowana jak mała się długo "nie odzywała". Teraz jestem w 20+6 i czuję już mocno ruchy, na ostatniej wizycie moja córka obróciła się totalnie w drugą strone i wtedy rzeczywiście była cisza. Ale doskonale Cię rozumiem, bo sama odchodziłam od zmysłów jak w brzuchu była cisza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 20:52

• lysinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, w końcu udało mi się doczytać do końca :)
    Na wózkach zupełnie się nie znam, mimo że to będzie moje 3 dziecko. Mam spacerówkę babyjogger city mini gt i zastanawiam się, czy dokupić do niej gondolę, czy kupić jakąś gondolę po taniości.
    Z ubranek to najbardziej lubię body plus leginsy lub półśpiochy, albo rampersy, pajace. Body zakładane przez głowę, bo kopertowe były dla mnie zbyt skomplikowane ;)
    Chciałam napisać więcej, ale zapomniałam większość, co przeczytałam.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie ruchy czuję delikatnie, co jakiś czas. Często wieczorem, jak leżę, ale nieregularnie. W poprzednich ciążach na pewno po 25 tygodniu było to bardziej wyczuwalne już.
    W piątek byłam u fizjo, bo kość krzyżowa nie dawała mi żyć. Wymasowała mnie, dostałam ćwiczenia i mam nadzieję, że przestanie mi dokuczać.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Ja na razie ruchy czuję delikatnie, co jakiś czas. Często wieczorem, jak leżę, ale nieregularnie. W poprzednich ciążach na pewno po 25 tygodniu było to bardziej wyczuwalne już.
    W piątek byłam u fizjo, bo kość krzyżowa nie dawała mi żyć. Wymasowała mnie, dostałam ćwiczenia i mam nadzieję, że przestanie mi dokuczać.

Moge wiedzieć jakie miałas dolegliwości?
    Ja też zastanawiam się nad wizytą u fizjoterapeutki, bo kregosłup daje mi nieżle popalić

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ