X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis a Ty dostałas antybiotyk na tego paciorkowca w pecherzu?

• olimama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpatruje Espiro Next 2.1 ta wersję z wentylacją gondoli i koniecznie wzielabym do niego pompowane koła, u mnie w okolicy też mnóstwo dróg gruntowych.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka espiro jeśli chodzi o amortyzacje to chyba nieźle sobie radzi, gdzieś widziałam recenzje w porównaniu właśnie z xlanderem xmove (z ktorego zrezygnowałam bo po złożeniu jest sporo większy niż taki espiro). Generalnie bardzo dużo ma pozytywnych opinii, używany w dobrym stanie można wyhaczyc za 1300zl nawet. Mi się podoba wersja 2.0 Manhattan

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Dzięki dziewczyny, zatem zrezygnuje z tego Bebetto.
    Espiro tez mi się spodobał, Kosmo nie wiesz jak u niego z amortyzacja? Ale tu cena już trochę wyższa.
    Znalazlam jeszcze dobre opinie o Roan. Bass Next, albo Bloom wygląda całkiem spoko.
    Zależy mi w sumie na amortyzacji, bo mieszkam na wsi..

Ja się do roana przymierzam. Poprzednio też brałam pod uwagę, ale stanęło na bebetto i żałuję.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Alunis a Ty dostałas antybiotyk na tego paciorkowca w pecherzu?
    Tak 😊

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych...potwierdzony chłopak,będzie Fabian...waży 350g i wszystko jest w porządku🥰

Alunis, sandrina22, Kosmo, Zula36, olimama, Natka95, LENi, anjaa25, Kama_86, lysinka, vatolina, Mimi2, Tabolek, shooa, akilegna♥, Maniuś, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis ja też myślałam o tej dostawce z linku. Albo o buggypod - tu można dokupić daszek i folię przeciwdeszczową.
    Coś pewnie na ostatnią chwilę kupię 🤷

Ja też po wizycie. Mała ma 228 g. Szyjka 4 cm. Łożysko zapowiada się na przodujące, bo jest bardzo nisko i zasłania szyjkę. Także no....

Kosmo, Zula36, Natka95, Alunis, LENi, anjaa25, lysinka, Tabolek, shooa, akilegna♥, Maniuś, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Alunis ja też myślałam o tej dostawce z linku. Albo o buggypod - tu można dokupić daszek i folię przeciwdeszczową.
    Coś pewnie na ostatnią chwilę kupię 🤷

Ja też po wizycie. Mała ma 228 g. Szyjka 4 cm. Łożysko zapowiada się na przodujące, bo jest bardzo nisko i zasłania szyjkę. Także no....

Ja też, sama się jeszcze zastanawiam, czy taka dostawka ma w miare dobrą amortyzację, żeby starsze dziecko miało jakiś komfort jazdy.

Gratuluję! :) Łożysko jeszcze może się podnieść po 20 tygodniu.
    PS nie wiem czy Twój lekarz to badał, ale czy byłaś od razu też badana pod kątem naczyń przodujących(vasa previa)? Pytam dlatego, że one czasami pojawiają się z łożyskiem przodującym, przynajmniej tak mi mówili w szpitalu.
    Mówię o tym, bo miałam to w poprzedniej ciąży... :(
    Poprosiłam lekarza o zbadanie tego i wyszło, że to mam, ale ja miałam akurat łożysko dwupłatowe. Podobno zdarza się to szalenie rzadko. Od 30 tc musiałam leżeć w szpitalu, a w 37tc miałam cięcie.

Moja kuzynka miała natomiast łożysko przodujące i podniosło jej się, dzięki czemu mogła urodzić naturalnie. :)

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Od zawsze z mężem byliśmy zgodni, że jeżeli będziemy mieli córkę, to będzie Łucja.
    Wczoraj lekarz potwierdził, że będzie dziewczynka :)
    Nasza dwulatka ma na imię Łucja. Jak będzie druga dziewczynka, to będzie Helena, a jak chłopak to Józef. Dawno już ustaliliśmy takie imiona i się ich trzymamy.

Miałam dziś krzywą cukrową. Znowu wyszła dobrze. Może wcześniej cukier na czczo wyszedł podwyższony, bo byłam przemęczona i może miałam zaczątki infekcji, bo w nocy po tamtym badaniu dopadły mnie dreszcze.
    Teraz kolejna krzywa już w 24 tygodniu. Oby było dobrze, to będzie już ostatnie takie badanie.

Angiee lubi tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis mi się wydaje, że z amortyzacją to kiepsko w tych dostawkach- ale zwykle spacerówki też nie są amortyzowane.

Dzieki, że piszesz o tych naczyniach. Zapytam na kolejnej wizycie.
    Też dr mówił, że może się podnieść ale jak u mnie nachodzi na szyjkę,to już gorzej.

Kama super wieści. A dlaczego jeszcze jedną krzywą robisz?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dzięki dziewczyny za rozjaśnienie sytuacji 😁 Nie mam dużo tych ubranek, kilka sztuk dosłownie bo kosztowały grosze na vinted więc kupiłam, bo ceny w sklepach mnie powaliły, zwłaszcza mnożąc przez ilość ciuszkow które są potrzebne, szybka kalkulacja 😉

A z wielkością dziecka to też te ostatnie USG mogą się nawet sporo mylić prawda 🤔 Moja ginekolog i diabetolog od razu mi zapowiedziały że jak tylko będę się trzymać porządnie mojej cukrzycowej diety (plus mam ją właściwie od samego początku ciąży) to dziecko nie powinno być duże. Zwłaszcza że ginekolog nie jest zwolennikiem czekania na spokojnie na rozwój akcji tylko termin z USG jest dla niego ostatecznym terminem, jak do tego czasu nic się nie wydarzy to będziemy pewnie wywoływać poród.

W pierwszej ciąży miałam cukrzycę, ale trzymałam ją w ryzach dietą. Córka urodziła się 3550g,55 cm. Na ostatnim usg szacunkowo miało być chyba 3300,ale z zastrzeżeniem, że +/- 400 g. Waga zależy też od tego czy urodzisz bliżej terminu, czy np. 2 tygodnie po. Ja urodziłam 1 dzień przed terminem wyznaczonym z om. Z usg wychodziło kilka dni wcześniej. Ubranka w rozmiarze 56 były na początku za duże. Rękawy podwijałam, a pół śpiochy były naciągnięte wysoko. Ale po miesiącu już zaczęliśmy sięgać po 62. Dla mnie wygodniejsze do zakładania były body wkładane przez głowę.

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Alunis mi się wydaje, że z amortyzacją to kiepsko w tych dostawkach- ale zwykle spacerówki też nie są amortyzowane.

Dzieki, że piszesz o tych naczyniach. Zapytam na kolejnej wizycie.
    Też dr mówił, że może się podnieść ale jak u mnie nachodzi na szyjkę,to już gorzej.

Kama super wieści. A dlaczego jeszcze jedną krzywą robisz?
    Ten 24 tydzień to chyba standardowy czas na robienie krzywej w przypadku jak nie było wcześniej wskazań. Wtedy hormony ciążowe zaczynają najbardziej wpływać na cukry. Teraz wszystko jest ok, ale za te 6 tygodni wynik już może być inny. Jeśli w 24 tygodniu wyjdzie dobrze, to później już ta cukrzyca się nie pojawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już jedną krzywą za sobą. Jak to ja naczytałam się wcześniej w internecie,że można sie czuc po tym fatalanie. Samo badanie przeszłam totalnie bezproblemowo. Natomiast największym problemem jest u mnie pobranie krwi, od zawsze jest z tym u mnie kłopot, krew nie chce lecieć, żyły pękaja, koszmar 🙄

• LENi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    W pierwszej ciąży miałam cukrzycę, ale trzymałam ją w ryzach dietą. Córka urodziła się 3550g,55 cm. Na ostatnim usg szacunkowo miało być chyba 3300,ale z zastrzeżeniem, że +/- 400 g. Waga zależy też od tego czy urodzisz bliżej terminu, czy np. 2 tygodnie po. Ja urodziłam 1 dzień przed terminem wyznaczonym z om. Z usg wychodziło kilka dni wcześniej. Ubranka w rozmiarze 56 były na początku za duże. Rękawy podwijałam, a pół śpiochy były naciągnięte wysoko. Ale po miesiącu już zaczęliśmy sięgać po 62. Dla mnie wygodniejsze do zakładania były body wkładane przez głowę.

Ja urodziłam 8 dni po terminie a córka urodziła się 2560g więc nie jest powiedziane jak z tą waga będzie :)

Kama_86 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak rozwiązujecie sprawę z łóżeczkiem w dwupiętrowym domu? Ja na górze w sypialni chcę mieć normalne łóżeczko drewniane, ale nie wiem co na dół. Nie chcę kosza Mojżesza ani niczego takiego małego, co starczy na 3-4 miesiące. Myślałam o kołysce drewnianej, ale też jest dosyć mała. Ewentualnie łóżeczko turystyczne, ale materac jest za cienki,jak na cały dzień leżenia. A może po prostu drugie normalne łóżeczko?

• LENi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziewczyny, jak rozwiązujecie sprawę z łóżeczkiem w dwupiętrowym domu? Ja na górze w sypialni chcę mieć normalne łóżeczko drewniane, ale nie wiem co na dół. Nie chcę kosza Mojżesza ani niczego takiego małego, co starczy na 3-4 miesiące. Myślałam o kołysce drewnianej, ale też jest dosyć mała. Ewentualnie łóżeczko turystyczne, ale materac jest za cienki,jak na cały dzień leżenia. A może po prostu drugie normalne łóżeczko?

W sensie że na górze starsze dziecko na piętrowym a na dół dla maluszka? Ja bym dala normalne drewniane łóżeczko. Kołyska starcza do czasu kiedy dziecko zacznie się podnosić. A takie łóżeczko starczy Ci na dłużej, najlepiej takie które później zmienia się w tapczanik, będzie na dłużej :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    W sensie że na górze starsze dziecko na piętrowym a na dół dla maluszka? Ja bym dala normalne drewniane łóżeczko. Kołyska starcza do czasu kiedy dziecko zacznie się podnosić. A takie łóżeczko starczy Ci na dłużej, najlepiej takie które później zmienia się w tapczanik, będzie na dłużej :)
    Nie nie ;). To moje pierwsze dziecko. Chodzi mi o dom dwupoziomowy, że w ciągu wieczora i nocy dziecko będzie w sypialni na górze domu, w normalnym łóżeczku drewnianym. A w ciągu dnia będę je zabierała na parter i wtedy będzie leżało w salonie, ale w czym? W drugim łóżeczku drewnianym ? W turystycznym? W kołysce? 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 08:22

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ja na górę kupię łóżeczko drewniane, na razie oczywiście będzie w naszej sypialni a na dół kolyske, np kinderkraft, ważne żeby można było sprawnie ja przenosić i żeby można moskitierę zamontować jak będzie na tarasie

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich wizyt 🙂👏 jak te nasze dzieci rosną 🙂 dzisiaj w nocy nie mogłam spać i uzmysłowiłam sobie ze za chwilę skończy się luty i jeszcze tylko 4 miesiące i malutka będzie już z nami 😁❤️ ale ten czas szybko leci

LENi, shooa, olimama, lysinka, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1jezu przepraszam nie wiem co mi się ubzdurało :p źle przeczytałam albo jakieś zaćmienie :p
    to na górze na pewno łóżeczko normalnie lub dostawka zależy jak macie zamiast spać. Czy razem czy w łóżeczku..
    to na dół może jakieś łóżeczko na kółkach aby móc przenosić. Są takie małe na kółkach chyba kinderKraft ma albo chicco, maxi cosi.. Tak myślę że to dobre rozwiązanie. :)

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ