Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, macie jakieś opinie o wózkach Bebetto? Wpadły mi w oko Luca i Torino 2w1, ale widziałam ze dziewczyny narzekają na ciężka spacerówkę 🤔 co byście poleciły? Chce kupić nowy wózek, ale szczerze chciałbym się jednak zmieścić w ok. 2 tysiącach, bo ceny niektórych po 5 k mnie przerażają.
-
olimama wrote:Ja niestety z synem przeszlam tych badań moczu wiele. 😕 Ale u chlopca to jeszcze te woreczki da się podkleic, chociaz bywało, że jak za dlugo nie polecialo siku to tez różne kwiatki w wynikach wychodziły. Najpewniej to bezposrednio do pojemniczka. I to jedna z tych rzeczy, przed ktorymi mam obawy zwiazane z dziewczynka. 😅
Ja z córką tez dużo badan moczu robiłam, nawet byłam z nią w szpitalu, bo miała ZUM. Myłam dokładnie okolice intymne i pupę, osuszałam i przyklejalam woreczek, a potem od razu karmiłam. Siusiu było niemal natychmiast. Ale woreczki lubią się odklejać, naklejałam je zupełnie na oko i tylko raz mi się odkleił.
Ja się obawiam pielęgnacji chłopczyka, bo u dziewczynki to po prostu wszystko wycieram, a u chłopczyka jest jeszcze napletek i sama nie wiem czy to się sciaga? Bo wydaje mi się, że nie, ale sama nie wiem. Dzieci umieją się urobić po pachy i Zastanawiam się co wtedy z ptaszkiem poza wytarciem :p
Kosmo z ciuszkami to co dziewczyny napisały to się zgadzam. Nie polecam jedynie kaftaników. W szpitalu super się sprawdzają pajacyki i body kopertowe(te zakładane przez głowę mnie przerażały na początku. Co do pakowania się do szpitala,, to najlepiej sugerować się pomiarem z ostatniego usg(w sensie wymienić sobie ciuszki w torbie). Ja na ostatnim usg miałam szacowane, ze dziecko urodzi się max 3kilo do 3100, a urodził mi się okruszek 2600g, wiec rozmiar 50 wisiał na niej, polspiochy miała naciągnięte pod pachy 😅 wiec miałam ze sobą tylko rozmiar 50 i 56, już wiedziałam, ze 62 nie ma sensu brac. Mojej kumpeli zapowiedzieli dziecko około 4-4,5kg, wiec wzięła tylko rozmiary 56 i 62.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Dziewczyny, macie jakieś opinie o wózkach Bebetto? Wpadły mi w oko Luca i Torino 2w1, ale widziałam ze dziewczyny narzekają na ciężka spacerówkę 🤔 co byście poleciły? Chce kupić nowy wózek, ale szczerze chciałbym się jednak zmieścić w ok. 2 tysiącach, bo ceny niektórych po 5 k mnie przerażają.
Też spodobał mi się Bebetto Luca, ale z tego co czytałam w internecie wiele osób pisało ,że ten wózek jest bardzo wadliwy.
Mi wizualnie bardzo podoba się cybex leotie lux, ale ta niska cena jakoś budzi moje wątpliwości -
Z cukrzycą pierwsze dziecko urodziłam z wagą 3300, a miał niby mieć prawie 4. Także tyle w temacie dokładności pomiarów 😂
Kosmo kupowała bym teraz ubranka 62 i trochę 56. Jak coś ciekawego by mi wpadło w oko z 56 zapisałabym sobie linki i kupiła bliżej terminu porodu- jeżeli na USG nie będzie waga wychodziła powyżej 4 kg.
Natka ja mam Bebetto ale vulcano. Jestem zadowolona z wyjątkiem wagi właśnie. Trzymaliśmy go w wózkowni i tak naprawdę trzeba było go przez półpiętro po schodach wciągnąć, ale dla mnie to była masakra. A to i tak chyba jeden z lżejszych wózków z Bebetto.
No ale poza tym super, w każdym terenie i pogodzie.
Co do wygody spacerówek to chyba kwestia indywidualna. Nasz bobo był zadowolony 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 11:17
-
Ja to ciągle te wózki oglądam i oglądam i nie umiem się zdecydować, nie chce drogiego bo to drugie i ostatnie dziecko. Jako, że u Nas różnica 8lat będzie to nic po córce mi nie zostało, jedynie łóżeczko mało używane bo korzystałam z kolyski.
Ale poza tym nie mam nic.
Ciagle myślę czy nie kupić samej gondoli a później dokupić inna spacerowke, ale najpewniej się wybiorę do jakiegoś sklepu z wózkami aby pojeździć, pooglądać bo co oglądam jakieś recenzje na YT to w jednym mi się podoba gondola ale zaś spacerówka nie i na odwrót :p więc temat ciągle u mnie przynajmniej na tapecie
Ale wozek kupimy na samym końcu raczej.
Chyba że coś faktycznie mi się mega spodoba.
W każdym razie nie chce wydać fortuny, bo później pójdzie a sprzedaż za bezcen.. Więc szkoda mi.. -
Natka95 wrote:Dziewczyny, macie jakieś opinie o wózkach Bebetto? Wpadły mi w oko Luca i Torino 2w1, ale widziałam ze dziewczyny narzekają na ciężka spacerówkę 🤔 co byście poleciły? Chce kupić nowy wózek, ale szczerze chciałbym się jednak zmieścić w ok. 2 tysiącach, bo ceny niektórych po 5 k mnie przerażają.
Nie polecam. Miałam z synem Torino i zapadł mi się z dzieckiem w środku podczas spaceru po pół roku używania. I to jeszcze w sobotę... Dobrze że wtedy normalnie w niedzielę było wszystko otwarte... -
Dzięki dziewczyny za rady dotyczące pielęgnacji ptaszka 🐥 Ja dodam od siebie apropo dziewczynek, że u mnie zaskoczeniem było, że po porodzie córeczka miała sporo wydzieliny z miejsc intymnych. Ja już się zastanawiałam, czy to kwestia jakiejś infekcji? Okazało się, że w krwi dziecka krążą jeszcze hormony mamy po porodzie, minęły 2 tygodnie i już się ona nie pojawiała. Szkoda, że nie mówią o takich rzeczach nigdzie, bo co się nastresowałam, to moje. 🙈
Z wózków ja polecam baby design husky, jedynym jego minusem jest to, że jest ciężki. Mam windę, wiec nie jest to problemem. Uwielbiam go tak bardzo, że nie będę wymieniać go na podwójny, tylko dokupię do niego dostawkę. Ma super amortyzację, co jest plusem nawet w mieście, dobrze wiemy jakie chodniki są w niektórych miejscach. Złe opinie słyszałam o wózkach bebetto, potrafi się łamać stelaż. Co złego ktoś nie mówił o wózkach, to właśnie było bebetto.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis, o widzisz, bo w sumie póki co moje typy to ten właśnie husky albo espiro next. Wymiary mają całkiem podobne i wagowo też. Możesz mi powiedzieć jak po złożeniu z miejscem w bagażniku? Mam małe auto i nie potrafię sobie tego zobrazować 😆 Espiro chyba ma przednie kółka ciut większe, więc znów nie wiem czy lepiej by się w terenie nie sprawdził 🤔
-
Dzięki dziewczyny, zatem zrezygnuje z tego Bebetto.
Espiro tez mi się spodobał, Kosmo nie wiesz jak u niego z amortyzacja? Ale tu cena już trochę wyższa.
Znalazlam jeszcze dobre opinie o Roan. Bass Next, albo Bloom wygląda całkiem spoko.
Zależy mi w sumie na amortyzacji, bo mieszkam na wsi..Kama_86 lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Alunis, o widzisz, bo w sumie póki co moje typy to ten właśnie husky albo espiro next. Wymiary mają całkiem podobne i wagowo też. Możesz mi powiedzieć jak po złożeniu z miejscem w bagażniku? Mam małe auto i nie potrafię sobie tego zobrazować 😆 Espiro chyba ma przednie kółka ciut większe, więc znów nie wiem czy lepiej by się w terenie nie sprawdził 🤔
Zula36 ja poważnie zastanawiam się nad czymś takim https://dostawka.com.pl/produkt/boczna-dostawka-do-wozka-side-rider/
Podobno ma dobre opinie 😊
Natka95 to koniecznie pompowane koła. Moim zdaniem na wsi spokojnie by sobie poradził ten baby design husky co ja mam 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 14:27
Kosmo lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero.