Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Leni właśnie dlatego chyba Lena odpadnie, nawet u sąsiadów mamy Lenkę, często się bawią razem z moim...
Angiee tak, Ty chyba też? 😉
Tak, tak kiedyś przeczytałam w intetnecie, ze to imie jest patologiczne 😂Anszelika lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:U nas będzie Marysia, już na szczęście przed ciążą mieliśmy wymyślone i tak zostaje 🙂
Dziewczyny powiedzcie, też macie takie spadki energii? Śpię 7h w nocy, w ciągu dnia dodatkowe 2h a średnio co trzeci dzień to ledwo mam siłę na podstawowe obowiązki w domu taka niemoc mnie dopada 🤷 A miało być tak pięknie w 2 trymestrze 🤦
Kosmo ja śpię po 9h w nocy i najchętniej jeszcze z godzinie w dzień... Narkoleptyk... -
Mimi2 wrote:Już po wizycie 😊
Będzie dziewczynka - Iga ❤
Aktualna waga 320g 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 16:18
Anszelika lubi tę wiadomość
-
Angiee wrote:Fakt z piciem u mnie średnio to wygląda, zrobie powtórne badanie moczu w takim razie. Cały czas jednak myślę czy ta bakteria w moczu może jakoś zaszkodzić mojemu dziecku jeszcze w brzuchu...
- Zinnat (2 x dziennie przez 5 dni)
- Monural 3g (2 x w odstępie 5 dniowym)
- Augmentin (2 x dziennie przez 7 dni).
Miałam to dziadostwo ilości 10^6, a Monural brałam w 11 tc. Tak jak dziewczyny piszą powtórz badanie po 5-7 dniach od antybiotyku. Będzie dobrze ✊✊✊Angiee lubi tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Anszelika wrote:Kosmo ja śpię po 9h w nocy i najchętniej jeszcze z godzinie w dzień... Narkoleptyk...
-
Hej, dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco w wolnych chwilach.
Widzę, że jest na tu więcej budujących się. Super! My dopiero na etapie załatwiania wszystkich papierów i liczymy, że końcem wakacji uda się nam wylać fundamenty więc jeszcze dłuuuga droga przed nami.
Za tydzień połówkowe. Już nie mogę się doczekać, bo może wreszcie poznamy płeć.
U mnie dziś 18+6 tc
Co do wózków. 10 lat temu, w pierwszej ciąży kupiliśmy musty transporter (szary) Super sprawdził nam się wtedy, potem jak na świecie pojawiło się drugie dziecko i liczę, że i tym razem się na nim nie zawiodę. Dodam, że chciałam go sprzedać jakieś pół roku temu, bo sądziłam, że jest nam już nie potrzebny... Życie to jednak bywa przewrotne -
LENi wrote:Hehe, dobrze dobrze, czyli zakodował Marcelka 🤪tak Antkow jest dużo, choć Antki to fajne chłopaki a jak pierwszy syn ma na imię?
Michaś czyli będzie Michaś i Marcyś 😁LENi, Tabolek lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Angiee wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was w poprzednich ciążach miała dodatni GBS? Ja mam w moczu i jestem przerażona po tym co przeczytałam w internecie
Tak, ja miałam, ze mną i z dzieckiem wszystko było ok. Ponadto wczoraj odebrałam wyniki posiewu moczu, który zrobiłam przez bole podbrzusza i mi też ten GBS wyszedł w moczu co oznacza, że niemal napewno bytuje on nie tylko w moczu. Czyli znowu będę gbs(+). Z całego porodu najgorzej wspominam podanie antybiotyku dożylnie(dostajesz tylko antybiotyk dożylnie przed porodem i to wszystko), zaczęłam tracić przytomność i robiło mi się ciemno przed oczami. Na szczęście po ok 20 min wszystko było już ok. Możliwe, że na jakiś byłam uczulona, sama nie wiem. W każdym razie jestem spokojna, teraz muszę się podleczyć antybiotykiem i przed porodem powtórka z rozrywki 🙈
Gratuluje udanych wizyt i poznania płci maleństw. 😍 Sama miałam problem wybrać imię dla chłopczyka. Dla dziewczynki wiedziałam od razu, że mam w brzuchu „wymarzoną Marzenkę” i nazwaliśmy córkę Marzena, mojemu mężowi od razu się spodobało to imię. Z damskich podobały mi się jeszcze Urszula, Elwira, Magdalena, Małgorzata.
Dla synka mąż chciał dać imię Aleksander, ale ja poprosiłam, żeby to nie było imię z 10 najczęściej nadawanych, po prostu nie chciałabym krzyknąć imienia mojego dziecka na podwórku i żeby przybiegło ich pięciu. 🙈 Ja natomiast bardzo chciałam imię Artur, ale to imię jest w bliskiej rodzinie męża, wiec odpadło i finalnie wygrało imię Karol i wszystko wskazuje na to, że zostanie tak do końca. Imiona typu Antoni, Franciszek czy Stanisław nie podobają mi się, także nie brałam ich nawet pod uwagę.Angiee lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlunis wrote:Mam zapisane tak: poniżej 10000CFU/ml cokolwiek to znaczy. A przyjmujesz na to antybiotyk?
Tak, dostałam Monural i Nystatyne
Natomiast ja nie mam żadnych dolegliwości ze strony układu moczowego i wydaje mi sie, ze dostałam ten antybiotyk tak bardziej zapobiegawczo 🤷♀️ -
Ja natomiast wczoraj robiłam badanie moczu i mam do powtórki 😕 bo tak mi się rano chciało siku ze nasikalam szybko do kubka i zapomniałam się podmyć po nocy 🙄 miała któraś tak?
Wyszły mi takie negatywne rzeczy:
Leukocyty 1+
Nabłonki płaskie - nieliczne wpw
Leukocyty w osadzie - 6-10
Bakterie - liczne wpw !
Miała kiedy któraś takie coś przy złe pobranym moczu?
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
vatolina wrote:Ja natomiast wczoraj robiłam badanie moczu i mam do powtórki 😕 bo tak mi się rano chciało siku ze nasikalam szybko do kubka i zapomniałam się podmyć po nocy 🙄 miała któraś tak?
Leukocyty 1+
Bakterie - liczne wpw !
Ja tak zrobiłam jakiś czas temu i wyszły mi jakieś drożdże i bakterie liczne. Były pasma śluzu i kilka leukocytów. Po powtórzeniu badania bakterie były wtedy nieliczne, ilości leukocytów było "w normie"
vatolina lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
vatolina wrote:Ja natomiast wczoraj robiłam badanie moczu i mam do powtórki 😕 bo tak mi się rano chciało siku ze nasikalam szybko do kubka i zapomniałam się podmyć po nocy 🙄 miała któraś tak?
Leukocyty 1+
Bakterie - liczne wpw !
Zapomniałam pobrać mocz 🙈
W labie powiedziałam, że jutro doniosę, a babka kazała mi pobrać w labie. Nie miałam jak się podmyć i wyszły liczne bakterie.
Później robiłam posiew i wyszło całkiem czysto.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝