Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angiee wrote:Moge wiedzieć jakie miałas dolegliwości?
Ja też zastanawiam się nad wizytą u fizjoterapeutki, bo kregosłup daje mi nieżle popalić
Bolała mnie okolica kości krzyżowej, zwłaszcza jak spor się ruszałam. Miałam później problem ze zmianą pozycji, jak siedziałam lub leżałam.
Na wizycie byłam u fizjo uroginekologicznego.
-
lysinka wrote:Ja na razie ruchy czuję delikatnie, co jakiś czas. Często wieczorem, jak leżę, ale nieregularnie. W poprzednich ciążach na pewno po 25 tygodniu było to bardziej wyczuwalne już.
W piątek byłam u fizjo, bo kość krzyżowa nie dawała mi żyć. Wymasowała mnie, dostałam ćwiczenia i mam nadzieję, że przestanie mi dokuczać.
Właśnie mam to samo i tez się chyba wybiorę -
nick nieaktualnylysinka wrote:Bolała mnie okolica kości krzyżowej, zwłaszcza jak spor się ruszałam. Miałam później problem ze zmianą pozycji, jak siedziałam lub leżałam.
Na wizycie byłam u fizjo uroginekologicznego.
Oo to ja mam dokładnie tak samo. Chyba się wybiore, znam super kobiete, ktora prowadzi swój własny gabinet i dodatkowo jest położnąWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 21:54
-
Laski bierze któraś już żelazo ? Ja dostałam te fiolki Feroplex i nie wiem jak to pogodzić z euthyroxem 🤔 euthyrox biorę po przebudzeniu godzinkę przed śniadaniem i tyle a Feroplex przepisał mi gin rano i wieczorem czy to jakoś nie koliduje z tym euthyroxem? Tym bardziej ze Feroplex nie można przez conajmniej 2h przed ani po łączyć z kawą , mlekiem, herbatą. W poprzedniej ciąży brałam Ferrum i nie pamietam żeby takie jakieś zależności byly😐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 08:14
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Vatolina jeszcze nie biorę żelaza bo mam w normie ale w poprzedniej ciąży brałam.
I tak jak ty rano tabs na tarczycę, od razu Kawa bo inaczej nie funkcjonuje. Po około godzinie śniadanie i po kolejnej godzinie tabletka na żelazo popita sokiem pomarańczowym. To funkcjonowało dobrze nawet z moją cukrzycą, mimo że soki nie są zalecane.
Skutkiem ubocznym są zaparcia więc warto wdrożyć od razu produkty "przepychające " -
Kosmo, olimama, Kama_86, StarającaSię, lysinka, aliciaaa, LENi, Maniuś, sandrina22, Zula36, Andziorek, anjaa25, akilegna♥, ina-1409, Tabolek, Natka95, shooa lubią tę wiadomość
-
Co do magnezu to też biorę magne b6 3x2tabl. Tylko u mnie było dosyć mocne i bolesne spinanie macicy to też taką dawkę zalecił mi ginek.
I ruchy już widzę gołym okiem. Wiadomo, nie jakieś super wypychanie ale widać gdzie kopnie, ruszy się. Oczywiście jak tylko wolałam mojego żeby zobaczył to koniec 😂 A już nagrać to w ogóle marzenie haha to samo było z pierwszym synkiem 😃
A no i autko też będziemy zmieniać bo.teraz mamy 3drzwiowe Clio. Przy dwóch fotelikach nie będzie dało się jeździć więc jeszcze chwila i czas zmiany 😃Maniuś lubi tę wiadomość
-
aliciaaa wrote:Co do magnezu to też biorę magne b6 3x2tabl. Tylko u mnie było dosyć mocne i bolesne spinanie macicy to też taką dawkę zalecił mi ginek.
I ruchy już widzę gołym okiem. Wiadomo, nie jakieś super wypychanie ale widać gdzie kopnie, ruszy się. Oczywiście jak tylko wolałam mojego żeby zobaczył to koniec 😂 A już nagrać to w ogóle marzenie haha to samo było z pierwszym synkiem 😃
A no i autko też będziemy zmieniać bo.teraz mamy 3drzwiowe Clio. Przy dwóch fotelikach nie będzie dało się jeździć więc jeszcze chwila i czas zmiany 😃
3drzwiowe? Podziwiam. Nasze ma 5, ale nie wyobrażam sobie jechać z wózkiem w czwórkę. Dlatego kombi, żeby się zmieściły i torby i wózek. -
Anszelika wrote:3drzwiowe? Podziwiam. Nasze ma 5, ale nie wyobrażam sobie jechać z wózkiem w czwórkę. Dlatego kombi, żeby się zmieściły i torby i wózek.
Przy synku nie było problemu nigdy z tytułu tego,że jest 3drzwiowe. wózek zawsze się mieścił bez problemu. Jeszcze miejsce na zakupy było 😃 . Fotelik pięknie się mieścił i mieści. Jeszcze spokojnie siedzą dwie osoby z tyłu. Szczerze mówiąc jechałam ostatnio nowym Clio w kombii i to był dramat z jednym fotelikiem🙈 nie wiem czemu było tak mało miejsca,ale było strasznie. Teraz będziemy się rozglądać za czymś wygodnym z tyłu. No i z dobrym bagażnikiem 😃
A to nasze obecne kupowailismy zaraz po 18 jak prawko zrobiliśmy, z małym przebiegiem i w super cenie. Wtedy nam 3drzwiowe nie wadzilo. W sumie do teraz nie widzi póki drugi synek nie przyjdzie na świat 😅 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ma któraś z Was problemy z żylakami nóg? Kurcze u mnie się zaczęło. W poprzedniej ciąży wyszedł mi jeden żylak ale tak sobie był i nic się nie działo. A teraz w tam tym tygodniu ten żylak zrobił się gruby na wierzchu i taki cały pofalowany. I do tego po drugiej stronie nogi wyszedł cały nowy żylak ale puki co go widać ale jeszcze nie pofalowany. A dziś mam takie rwanie nóg,głupie uczucie. Od ok 13tyg biore na żylaki: Cyclovena, calcium dobesilate i teraz się martwię że jak mi zaczną tak wychodzić bardziej to masakra. A też jest to że dużo leże bo mam to łożysko na ubytku po CC. Teraz mam w czwartek połówkowe ,a wizyte u swojego lekarza mam dopiero za tydzień. I nie wiem czy jakaś maść można jeszcze stosować czy coś. Ma któraś z Was taki problem?
-
Angiee wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakie macie podejście do picia kawy w ciąży? Wczesniej słyszałam, że niby te 2 filiżanki dziennie sa okej, a teraz znowu jakieś badania,że nie powinno sie jednak kawy pić 🤷♀️
Ciężko powiedzieć, jedni twierdzą że można, inni ze lepiej nie.. Tak jak piszesz.. Ja na szczęście nie mam tego problemu - kawa mi nie smakuje od początku ciazy i jakoś żyje bez niej, nie ciągnie mnie, nie smakuje mi nawet.. Więc nie mam problemuAngiee lubi tę wiadomość
-
Angiee wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jakie macie podejście do picia kawy w ciąży? Wczesniej słyszałam, że niby te 2 filiżanki dziennie sa okej, a teraz znowu jakieś badania,że nie powinno sie jednak kawy pić 🤷♀️
Angiee, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Ja też uważam jak Kosmo, że umiar to podstawa.
Ja jak już pije kawę to z pół łyżeczki kawy, wody i duuuuuzo mleka. A ze ostatnio miałam bardzo ochotę na takie "napoje" to kupiłam sobie Inke i resztę dnia pije ta Inke z mlekiem 😂Angiee lubi tę wiadomość
-
Angiee lubi tę wiadomość