Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży w sumie przytyłam 10 kg, które zrzucilam praktycznie od razu.
Sprawdzałam ile ważylam wtedy i wagowo w tej ciąży tak samo tyje. Tylko pewnie finalnie w tej ciąży będzie więcej kg bo pierwszego synka urodziłam w 36tc, miesiąc przed terminem
A i u mnie wizyta teraz 26.03Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 08:23
-
Hej dziewczyny:)
Ja teraz póki co 4kg na plusie na diecie cukrzycowej. W poprzedniej ciąży przytyłam 6 kg i wszystko zeszło od razu po porodzie. Teraz widzę, że będzie więcej 🙈
Pisałyście o ubrankach z Sinsay. Jak dla mnie jakość jest bardzo nierówna. Kurtki, grube pajace i rampersy super, body niektóre super a inne szybko się mechacą. No ale za tą cenę i tak warto. Ja wolę Sinsay niż Lidl zdecydowanie.
U mnie połówkowe za tydzień. Jest stresik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 08:44
LENi lubi tę wiadomość
-
Anszelika, olimama - Emilka to też jeden z typów do wyboru dla starego🙈
Kosmo ja mam nocną insulinę. Tylko moje cukry rano były w przedziale 92-100. Zaczełam od 2j. Po tygodniu były już 4j. I na tej dawce już od stycznia mam cukry idealne bez przekroczeń.
A czemu pytasz? Dr chce Ci przepisać?olimama, Kosmo lubią tę wiadomość
-
Oprócz jedzenia przed spaniem, dobrze jest też dobrze się wyspać i żeby też nie było za długo od wstania do pobrania , bo to też chyba ma wpływ. Poszłam na badanie na czczo po ciężkiej nocy i miałam 93. Potem musiałam robić krzywą i wyszło już dobrze, ale ogólnie byłam przy tym w lepszej kondycji.
Anszelika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sandrina22 wrote:Anszelika, olimama - Emilka to też jeden z typów do wyboru dla starego🙈
Kosmo ja mam nocną insulinę. Tylko moje cukry rano były w przedziale 92-100. Zaczełam od 2j. Po tygodniu były już 4j. I na tej dawce już od stycznia mam cukry idealne bez przekroczeń.
A czemu pytasz? Dr chce Ci przepisać?
A jeszcze dostałam wyniki hemoglobiny glikowanej - z jakiegoś powodu diabetolog mnie poprosiła żebym wykonała i mam wynik 4,6 przy normie 4,0-6,5. Nie wiem co to znaczy, że generalnie w ostatnim czasie moje cukry są niższe czy jak? Coś tam próbowałam guglować ale wszędzie piszą tylko o osobach bez zdiagnozowanej cukrzycy, a o ciężarnych to już ani słowa 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 13:34
-
Kosmo, mi powiedział, 3-4 przekroczenia pod rzad i mam podnieść ilość jednostek. Myślę, ze 2 dni to jeszcze nie tregedia, też poczekalabym do poniedziałku. I jeszcze wspominał, że im dalej w las, czyli bardziej zaawansowana ciąża to te cukry mogą być wyższe. U mnie rowniez hemoglobina glikowana jak u zdrowej osoby.
-
olimama wrote:Kosmo, mi powiedział, 3-4 przekroczenia pod rzad i mam podnieść ilość jednostek. Myślę, ze 2 dni to jeszcze nie tregedia, też poczekalabym do poniedziałku. I jeszcze wspominał, że im dalej w las, czyli bardziej zaawansowana ciąża to te cukry mogą być wyższe. U mnie rowniez hemoglobina glikowana jak u zdrowej osoby.
Wiadomo, bobas najważniejszy 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 14:50
-
Powiem Ci, że tez bałam się insuliny, ale teraz czuję się z nią spokojniej. Jedyny problem to siniaki na udach. 😐 Pytalam lekarza, czy z tą cukrzycą bedzie problem z porodem w szpitalu 1 st., który biorę pod uwagę, powiedział, że nie.
-
olimama wrote:Powiem Ci, że tez bałam się insuliny, ale teraz czuję się z nią spokojniej. Jedyny problem to siniaki na udach. 😐 Pytalam lekarza, czy z tą cukrzycą bedzie problem z porodem w szpitalu 1 st., który biorę pod uwagę, powiedział, że nie.
olimama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny