Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
martini92 wrote:Vatolina ft4 to tyroksyna, to hormon tarczycy który bezpośrednio wpływa na organizm i to on jest najważniejszy, tsh jest hormonem, który jedynie zwiększa wydzielanie ft4. Euthyrox to właśnie egzogenna tyroksyna, dlatego zwiększenie dawki powinno zwiększyć poziom ft4. Możliwe że szybki spadek tsh spowodował czasowe zmniejszenia ft4 mimo suplementacji, gospodarka hormonalna nie zdążyła się jeszcze wyrównać.
O ładnie jasno napisane 😘 dziękuje !!! Ja się dopiero tego „uczę” wszystkiego. Cóż słucham jej i każe brać 75 w tym miesiącu to niech tak będzie.
My jutro na krzywą 🤨 jakoś nie mam weny 🙃
888 ale piękna waga TabolekTabolek lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
vatolina wrote:O ładnie jasno napisane 😘 dziękuje !!! Ja się dopiero tego „uczę” wszystkiego. Cóż słucham jej i każe brać 75 w tym miesiącu to niech tak będzie.
My jutro na krzywą 🤨 jakoś nie mam weny 🙃
888 ale piękna waga Tabolek
Krzywa... najgorzej,ale trzymam kciuki żeby szybko i sprawnie poszło 🙂 -
Dawno się nie odzywałam. U nas w tamtym tygodniu były połówkowe (wszystko w porządku). A wczoraj widziałam się z moją Doktor. Mała w ciągu tygodnia urosła 109 g (ma już 512 g) i cały czas boksuje mi brzuch. Niestety nie mamy ładnych zdjęć, bo ciągle zakrywa sobie twarz. Na wczorajszej wizycie to już w ogóle przeszła siebie - zwinęła się w kłębuszek i założyła na głowę rączki i ... nóżki.
Kolejna wizyta dopiero 19.04. Też czeka na mnie jeszcze krzywa, planuję ją zrobić tydzień po świętach Wielkanocnych.anjaa25, Mimi2, Kosmo, Alunis, lysinka, Tabolek, Maniuś, Kama_86, aliciaaa lubią tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Super że wszystkie nasze maluchy zdrowo rosną i mają się dobrze 🙂
Mi w ciągu ostatniego tygodnia tak brzuch urósł i mam dni że strasznie mnie boli odcinek lędźwiowy 🤦 Chyba jeszcze do mnie nie docierało że bobas już ma poważne rozmiary i muszę kupić jakieś tshirty na wiosnę w rozmiarze XL chyba 🙆 -
Witajcie dziewczyny!
Wyłączyłam się z wątku i będę się też żegnać. Nasz Jasiek jest już Aniołkiem, mój organizm wraca do normy, za tydzień kontrola u lekarza. W maju chcemy zabrać naszą śnieżynkę 💙
Chciałabym zasięgnąć rady, może któraś z Was będzie znała odpowiedź na moje pytanie.
Otóż od końcówki listopada do 5 marca byłam na zwolnieniu ciążowym. Teraz jestem na L4 od psychiatry. Nie chcę wracać do pracy, tylko przedłużyć zwolnienie i potem przejść od razu znowu na ciążowe (o ile transfer się powiedzie). Wiecie może czy mogę tak zrobić. Czy nie skróci to nowego zwolnienia ciążowego, albo nie wpłynie na długość macierzyńskiego? -
Aneta8 wrote:Witajcie dziewczyny!
Wyłączyłam się z wątku i będę się też żegnać. Nasz Jasiek jest już Aniołkiem, mój organizm wraca do normy, za tydzień kontrola u lekarza. W maju chcemy zabrać naszą śnieżynkę 💙
Chciałabym zasięgnąć rady, może któraś z Was będzie znała odpowiedź na moje pytanie.
Otóż od końcówki listopada do 5 marca byłam na zwolnieniu ciążowym. Teraz jestem na L4 od psychiatry. Nie chcę wracać do pracy, tylko przedłużyć zwolnienie i potem przejść od razu znowu na ciążowe (o ile transfer się powiedzie). Wiecie może czy mogę tak zrobić. Czy nie skróci to nowego zwolnienia ciążowego, albo nie wpłynie na długość macierzyńskiego?
Od kilku dni zbieralam się żeby zapytać co u Ciebie.
Jeśli nie chcesz, to nie odpowiadaj. Jak wyglądała u Was ostatecznie sytuacja?
Robiliście dodatkowe badania oprócz amniopunkcji?
Wada okazała się letalna? Napisz coś więcej, proszę.
Co prawda nie miałam takiej sytuacji jak w pytaniu, ale koleżanka miała identyczną.
Była na l4 i poroniła. Następnie ciągnęła przez jakiś czas l4 właśnie od psychiatry. Nawet chyba do czasu zajścia w kolejną ciążę 🤔 później od razu znowu przeszła na l4 ciążowe. Do pracy nie wróciła nawet na jeden dzień i tak obskoczyła 3 ciążę. Poronienie zdarzyło jej się między 2,a 3 ciążą. Cały czas miała świadczenia i ma do tej pory. Jest na trzecim macierzyńskim.
Później znowu planuje ciągnąć l4 ile się da.
Nie ma zamiaru przechodzić na wychowawczy, a do starej pracy nie planuje wracać.
Życzę Wam wszystkiego dobrego ❤️ oby transfer się udał ❤️Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziękuję Niezapominajko 💙
Pożegnaliśmy Jasia, ale to była nasza decyzja. Musieliśmy wyjechać, ale wszystko przebiegło bez komplikacji i byłam bardzo dobrze zaopiekowana.
W miedzy czasie dostaliśmy telefon z IMID z informacją, że była to trisomia prosta, więc „przypadek”. Czekam jeszcze aż doślą szczegółowy wynik. My mimo wszystko zrobiliśmy badanie kariotypów i czekamy na wyniki. Jeśli wyjdą ok, nie będziemy badać zarodka, tylko transferujemy wierząc, że będzie już dobrze. -
Aneta8, również bardzo liczę, że wpadniesz i dasz nam znać, czy transfer się udał.
Niestety siedziałam sporo w temacie niepłodności i znam też kwestie np. PGS,PGD.
Warto się nad tym zastanowić, czy rzeczywiście korzyść z badania przewyższa ryzyko.
Są teorie, że takie badania osłabiają zarodek. Inni natomiast twierdzą, że zarodek ma tendencję do regeneracji i badanie mu nie szkodzi.
Warto jednak znać temat i świadomie podjąć decyzję.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aneta8 teraz już musi być tylko dobrze! Powodzenia!
Tobolek już konkretna dzidzia!
Rosną te skarby!
Ja byłam dziś na wizycie i mała ma 358g. Duża nie, będzie ogólnie wszystko ok, mam skierowanie na grupę krwi, morfo, mocz, toksoplazmozen i na krzywa.
W którym tygodnia wykonujecie krzywa? Nie wiem kiedy isc.. Hmm
Aneta8, Andziorek, sandrina22, anjaa25, Alunis, lysinka, Tabolek, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kosmo, LENi dziękuję 😘
Niezapominajko, dokładnie mamy takie dylematy. Bo po pierwsze musielibyśmy przenosić zarodek do innej kliniki, bo nasza się nie zajmuje badaniem, po drugie zarodek nie ma najlepszej klasy, bo 4.2.2, a jest to nasz ostatni zarodek z tej pierwszej procedury. Boimy się więc, że samo odmrażanie i zamrażanie może go uszkodzić. Dlatego zaryzykujmy chyba transfer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 16:48
-
nick nieaktualny
-
Anetko, aby kolejny transfer był tym szczęśliwym. Trzymam mocno kciuki ✊✊✊
Leni, ja idę na krzywą w 25 tygodniu. Na skierowaniu mam, żeby wykonać 24-26 tc.Aneta8, LENi lubią tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Aneta8 wrote:Kosmo, LENi dziękuję 😘
Niezapominajko, dokładnie mamy takie dylematy. Bo po pierwsze musielibyśmy przenosić zarodek do innej kliniki, bo nasza się nie zajmuje badaniem, po drugie zarodek nie ma najlepszej klasy, bo 4.2.2, a jest to nasz ostatni zarodek z tej pierwszej procedury. Boimy się więc, że samo odmrażanie i zamrażanie może go uszkodzić. Dlatego zaryzykujmy chyba transfer.
Życzę Ci takiego naturalnego cudu jak teraz u nas. Jeszcze rok temu myślałam, że nie mamy szansy na biologiczne dziecko, ale życie bywa naprawdę nieprzewidywalne ❤️Aneta8, Alunis, lysinka lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aneta8, również trzymam kciuki żeby maj okazał się szczęśliwy, a w przyszłym roku o tej porze będziesz mogła tulić dzidziusia. Koniecznie napisz nam jak poszło.
-
Gratuluję udanych wizyt. 😊
Ja też już po z małą wszystko ok ma 660g.Natka95, Kosmo, Alunis, sandrina22, Mimi2, Niezapominajka5, lysinka, Tabolek, Maniuś, Kama_86, anjaa25, aliciaaa, Andziorek lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam kochane za dobre słowa 🧡 Na pewno dam znać co u nas ☺️
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i życzę spokojnych i pięknych najbliższych miesięcy ❤️
Alunis, olimama, Maniuś lubią tę wiadomość
-
LENi wrote:Ja byłam dziś na wizycie i mała ma 358g. Duża nie, będzie ogólnie wszystko ok, mam skierowanie na grupę krwi, morfo, mocz, toksoplazmozen i na krzywa.
W którym tygodnia wykonujecie krzywa? Nie wiem kiedy isc.. Hmm
Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Dzieci rosną jak na drożdżach.
LENi ja zrobię w następną środę, to będzie 24+5.
Powiedzcie mi proszę, czy jeśli w trakcie ciąży wyszedł mi GBS(+) w posiewie moczu, to czy przed porodem na 100% dostanę antybiotyk? Jeśli tak, to czy muszę w takim razie robić na koniec ciąży wymazy?
W sobotę moje dzieciątko skończyło roczek! Jestem po prostu w szoku jak ten czas leci, a zaraz będziemy tuliły swoje maluszki.
Aneta8 Super, że się odezwałaś, dobrze, że zabieg masz za sobą i trzymam kciuki za transfer! Życzę Wam dużo spokoju psychicznego. Ja także kibicuję Wam, żebyście za rok tulili bobaska.Aneta8, LENi lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero.