X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wynik testu na koronawirusa.Negatywny,jak się spodziewałam. Nie wiem tylko, jak mi to policzą, bo na czas kwarantanny nie ma L4, tylko idzie informacja z Sanepidu do pracodawcy.

Z witamin biorę Pregna Plus,ale tylko do końca opakowania chyba dojadę. Idzie wiosna, zaczną się nowalijki, kury już się zaczęły lepiej nieść i łatwiej będzie o dobrą dietę. Ginekolog, do którego wcześniej chodziłam twierdził, że żadnych witamin w tabletkach nie trzeba brać, wystarczająco jest w jedzeniu przy dobrym odżywianiu.

• Andziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Ula biorę Prenatal Duo.
    Na stronie Pana Tabletki jest fajne porównanie witamin w ciąży https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 17:49

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. No właśnie mój gin twierdził ze nie muszę brać witamin. Ale teraz go nie było, więc poszłam na wizytę do innego i ten już kazał brać, że powinnam. Więc już zgłupiałam, ale może faktycznie będę brała bo ja to żadnych tabletek nie brałam, tylko kwas foliowy.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Kosmo u nas przeciwwskazań nie ma od strony lekarza ale ja się do tej pory bałam i od początku ciąży abstynencja 😉 może teraz jak już jest starsza ciąża to się jakoś przekonam, po prostu stwierdzilam że nie będę ze sobą walczyć

Po pierwszym porodzie mi spadło libido tak bardzo, że byłam w szoku jakim cudem zmajstrowaliśmy to drugie dziecko. o.O Przynajmniej wiedziałam co do dnia kiedy było poczęcie, bo nie mam terminu z OM, tylko z "daty poczęcia" i usg i one się pokrywają :D

Ja przyjmuję zwykły falvit, nie suplementuję dodatkowo DHA, bo jem bardzo dużo ryb :D

Gratuluję wizyt, ja też chcę takie usg 3d śliczne bużki <3

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś opinie na temat Chicco baby Hug 4w1? Warto, nie warto? Długo się z tego korzysta?

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni ja biorę prenatal duo

LENi lubi tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Od początku? Bede wredna, ale współczuje. Chłopu tez. Ja uwazam że seks jest bardzo ważnym elementem związku i jak go nie ma, to się psuje. Seks rozładowuje napięcie, wyzwala endorfiny, człowiek się relaksuje. Odkąd mam takie podejście jakoś życie jest prostsze.

Anszelika nie jesteś wredna 🙂 myślę że każdy powinien postępować tak jak czuje, ja po tylu latach starań po prostu się boję a mój mąż to rozumie i wcale nie czuję żeby coś się między nami popsuło a wręcz odwrotnie 🙂

LENi lubi tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam takie mdłości, że seks był ostatnią rzeczą, o jakiej myślałam. Jak przeszły, to ochota wróciła, zwłaszcza, że nie ma przeciwwskazań 🙂

Mój gin też uważa, że nie muszę brać witamin. Mimo to, brałam pregnę. Teraz też muszę coś kupić, bo mi się skończyły.

LENi lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Omegamed Optima Forte, 4 tabletki 🙄, ale pasuje mi, że ma DHA z alg.

LENi lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was sprawy wyprawkowe?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Ja już kompletuję wszystko pomału,bo pomimo że to 3 dziecko,to nie zostało nam nic 🙆🏼‍♀️
    Mam już wózek,fotelik, bazę,laktator i trochę ubranek 😍 wolę stopniowo rozkładać wydatki to raz, a dwa kupuję teraz póki w miarę dobrze się czuję,bo przy dwójce dzieci i bardziej zaawansowanej ciąży podejrzewam że może być różnie 😅 poprostu później juz będę tylko czekać na maluszka ♥️
    Dziewczyny,tak właściwie to już nam nie dużo czasu zostało 😳 chyba już każda z nas już jest za połową ciąży...tak że bliżej niż dalej 🙆🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 12:56

olimama lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś opinie na temat Chicco baby Hug 4w1? Warto, nie warto? Długo się z tego korzysta?
    Ja go mam i bardzo lubię :) sprawdza się np. do odłożenia dziecka na aktywność w dzień lub na krótką drzemke.
    U mnie stoi na parterze i służy jako kosz mojzesza.
    Używałam przy pierwszym dziecku do około 8 miesiąca bo, bo moja córa dość późno zaczęła siadać :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:

Ja jestem w dupie. Gdzieś między jelitem cienkim a dwunastnica, tak dosłownie żeby zobrazować głębokość tej dupy. Mam łóżeczko po synu, zaklepany wózek, od przyjaciółki kosz Mojżesza i fotelik. Sukienkę i ogrodniczki. A i laktator stary. Dwa rożki mi koleżanka dała. W sumie to pampersów brakuje i jakoś to będzie 😅😅😅

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:

Ja w tej ciąży nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy😜 większość mam po starszaku albo dostanę od szwagierki. Resztę zacznę kupować jakoś w maju dopiero bo zaraz po świętach zaczynamy remont🙄 więc im mniej rzeczy w chałupie będzie na ten czas tym lepiej.

Anszelika lubi tę wiadomość

preg.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedynie mam leżaczek, łóżeczko i trochę ciuszków od znajomych. Nie kupuje jeszcze bo będziemy się przeprowadzać więc nie chce kumulować rzeczy, aby było łatwiej to wszystko później przewozić i ogarnąć. W czerwcu ogarnę :) mam nadzieję że siły pozwolą :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja go mam i bardzo lubię :) sprawdza się np. do odłożenia dziecka na aktywność w dzień lub na krótką drzemke.
    U mnie stoi na parterze i służy jako kosz mojzesza.
    Używałam przy pierwszym dziecku do około 8 miesiąca bo, bo moja córa dość późno zaczęła siadać :)
    Dzięki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt. <3
    Dzieci rosną jak na drożdżach.
    LENi ja zrobię w następną środę, to będzie 24+5. :)

Powiedzcie mi proszę, czy jeśli w trakcie ciąży wyszedł mi GBS(+) w posiewie moczu, to czy przed porodem na 100% dostanę antybiotyk? Jeśli tak, to czy muszę w takim razie robić na koniec ciąży wymazy?

Też się nad tym zastanawiam, bo też mi wyszedł w moczu. Ale myślę, ze wymaz tak czy siak będziemy musiały mieć i wynik ma dokumencie, nikt nam na słowo w szpitalu nie uwierzy chyba 🤔
    Robiłaś powtórnie badanie moczu? Mi lekarz zlecił tylko ogólne badanie moczu i wyszło idealnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas celibat odkąd dowiedziedziałam się o ciąży. Jestem straszna panikarą i się boję 🤷‍♀️ to moja pierwsza ciąża i może stąd takie podejście.

Co do wyprawki to co jakiś czas coś kupuje. Mamy wózek, ubranka i dużo drobnych rzeczy typu smoczki,pieluchy itd. Czekam również na zamówienie z apteki. Nie lubie niczego zostawiać na ostatnią chwile, bo mnie to stresuje potem 🤷‍♀️

olimama lubi tę wiadomość

• Mimi2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i z Igusia wszystko w porządku.
    Mała ma 700g 😁
    Jedyny minus, że nogami w dół ale myślę, że się obróci. Ma jeszcze dużo czasu 😉

Anszelika, Natka95, aliciaaa, olimama, anjaa25, Maniuś, Kama_86, Tabolek, Zula36, Kosmo, lysinka, StarającaSię, Alunis lubią tę wiadomość

km5s8iik6akuuidv.png
    2690g i 51cm słodkości- Igusia ❤
    USG 18.04 1011 gram ❤
    USG 18.03 700 gram szczęścia 🥰
    USG 18.02 Dziewczynka ❤ 320 gram 😍
    USG 04.01 - 152bpm, CRL 6,64 cm szczęścia <3
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O aptece to jeszcze nawet nie pomyślałam 😅😅😅 przy synu w połowie już miałam większość wyprawki. Jakoś tak ta druga ciąża zupełnie inna, nawet jeśli o podejście chodzi. Za to mleko wybrałam i butelki 😜 nie będę się stresować czy cycki zalapia że mają mleko produkować. Na modyfikowanym też nieźle się dzieci rozwijają 😜 a i wina się napić można 😁

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ