Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam wynik testu na koronawirusa.Negatywny,jak się spodziewałam. Nie wiem tylko, jak mi to policzą, bo na czas kwarantanny nie ma L4, tylko idzie informacja z Sanepidu do pracodawcy.
Z witamin biorę Pregna Plus,ale tylko do końca opakowania chyba dojadę. Idzie wiosna, zaczną się nowalijki, kury już się zaczęły lepiej nieść i łatwiej będzie o dobrą dietę. Ginekolog, do którego wcześniej chodziłam twierdził, że żadnych witamin w tabletkach nie trzeba brać, wystarczająco jest w jedzeniu przy dobrym odżywianiu. -
Ja tak jak Ula biorę Prenatal Duo.
Na stronie Pana Tabletki jest fajne porównanie witamin w ciąży https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 17:49
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Dzięki. No właśnie mój gin twierdził ze nie muszę brać witamin. Ale teraz go nie było, więc poszłam na wizytę do innego i ten już kazał brać, że powinnam. Więc już zgłupiałam, ale może faktycznie będę brała bo ja to żadnych tabletek nie brałam, tylko kwas foliowy.
-
Tabolek wrote:Kosmo u nas przeciwwskazań nie ma od strony lekarza ale ja się do tej pory bałam i od początku ciąży abstynencja 😉 może teraz jak już jest starsza ciąża to się jakoś przekonam, po prostu stwierdzilam że nie będę ze sobą walczyć
Po pierwszym porodzie mi spadło libido tak bardzo, że byłam w szoku jakim cudem zmajstrowaliśmy to drugie dziecko. Przynajmniej wiedziałam co do dnia kiedy było poczęcie, bo nie mam terminu z OM, tylko z "daty poczęcia" i usg i one się pokrywają
Ja przyjmuję zwykły falvit, nie suplementuję dodatkowo DHA, bo jem bardzo dużo ryb
Gratuluję wizyt, ja też chcę takie usg 3d śliczne bużki
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualny
-
Anszelika wrote:Od początku? Bede wredna, ale współczuje. Chłopu tez. Ja uwazam że seks jest bardzo ważnym elementem związku i jak go nie ma, to się psuje. Seks rozładowuje napięcie, wyzwala endorfiny, człowiek się relaksuje. Odkąd mam takie podejście jakoś życie jest prostsze.
Anszelika nie jesteś wredna 🙂 myślę że każdy powinien postępować tak jak czuje, ja po tylu latach starań po prostu się boję a mój mąż to rozumie i wcale nie czuję żeby coś się między nami popsuło a wręcz odwrotnie 🙂LENi lubi tę wiadomość
-
Ja na początku miałam takie mdłości, że seks był ostatnią rzeczą, o jakiej myślałam. Jak przeszły, to ochota wróciła, zwłaszcza, że nie ma przeciwwskazań 🙂
Mój gin też uważa, że nie muszę brać witamin. Mimo to, brałam pregnę. Teraz też muszę coś kupić, bo mi się skończyły.LENi lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:A jak u Was sprawy wyprawkowe?
Mam już wózek,fotelik, bazę,laktator i trochę ubranek 😍 wolę stopniowo rozkładać wydatki to raz, a dwa kupuję teraz póki w miarę dobrze się czuję,bo przy dwójce dzieci i bardziej zaawansowanej ciąży podejrzewam że może być różnie 😅 poprostu później juz będę tylko czekać na maluszka ♥️
Dziewczyny,tak właściwie to już nam nie dużo czasu zostało 😳 chyba już każda z nas już jest za połową ciąży...tak że bliżej niż dalej 🙆🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 12:56
olimama lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Dziewczyny, macie jakieś opinie na temat Chicco baby Hug 4w1? Warto, nie warto? Długo się z tego korzysta?
U mnie stoi na parterze i służy jako kosz mojzesza.
Używałam przy pierwszym dziecku do około 8 miesiąca bo, bo moja córa dość późno zaczęła siadaćTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja jestem w dupie. Gdzieś między jelitem cienkim a dwunastnica, tak dosłownie żeby zobrazować głębokość tej dupy. Mam łóżeczko po synu, zaklepany wózek, od przyjaciółki kosz Mojżesza i fotelik. Sukienkę i ogrodniczki. A i laktator stary. Dwa rożki mi koleżanka dała. W sumie to pampersów brakuje i jakoś to będzie 😅😅😅 -
Ja w tej ciąży nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy😜 większość mam po starszaku albo dostanę od szwagierki. Resztę zacznę kupować jakoś w maju dopiero bo zaraz po świętach zaczynamy remont🙄 więc im mniej rzeczy w chałupie będzie na ten czas tym lepiej.Anszelika lubi tę wiadomość
-
Ja jedynie mam leżaczek, łóżeczko i trochę ciuszków od znajomych. Nie kupuje jeszcze bo będziemy się przeprowadzać więc nie chce kumulować rzeczy, aby było łatwiej to wszystko później przewozić i ogarnąć. W czerwcu ogarnę mam nadzieję że siły pozwolą
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Ja go mam i bardzo lubię sprawdza się np. do odłożenia dziecka na aktywność w dzień lub na krótką drzemke.
U mnie stoi na parterze i służy jako kosz mojzesza.
Używałam przy pierwszym dziecku do około 8 miesiąca bo, bo moja córa dość późno zaczęła siadać -
nick nieaktualnyAlunis wrote:Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Dzieci rosną jak na drożdżach.
LENi ja zrobię w następną środę, to będzie 24+5.
Powiedzcie mi proszę, czy jeśli w trakcie ciąży wyszedł mi GBS(+) w posiewie moczu, to czy przed porodem na 100% dostanę antybiotyk? Jeśli tak, to czy muszę w takim razie robić na koniec ciąży wymazy?
Też się nad tym zastanawiam, bo też mi wyszedł w moczu. Ale myślę, ze wymaz tak czy siak będziemy musiały mieć i wynik ma dokumencie, nikt nam na słowo w szpitalu nie uwierzy chyba 🤔
Robiłaś powtórnie badanie moczu? Mi lekarz zlecił tylko ogólne badanie moczu i wyszło idealnie -
nick nieaktualnyU nas celibat odkąd dowiedziedziałam się o ciąży. Jestem straszna panikarą i się boję 🤷♀️ to moja pierwsza ciąża i może stąd takie podejście.
Co do wyprawki to co jakiś czas coś kupuje. Mamy wózek, ubranka i dużo drobnych rzeczy typu smoczki,pieluchy itd. Czekam również na zamówienie z apteki. Nie lubie niczego zostawiać na ostatnią chwile, bo mnie to stresuje potem 🤷♀️olimama lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie i z Igusia wszystko w porządku.
Mała ma 700g 😁
Jedyny minus, że nogami w dół ale myślę, że się obróci. Ma jeszcze dużo czasu 😉
Anszelika, Natka95, aliciaaa, olimama, anjaa25, Maniuś, Kama_86, Tabolek, Zula36, Kosmo, lysinka, StarającaSię, Alunis lubią tę wiadomość
-
O aptece to jeszcze nawet nie pomyślałam 😅😅😅 przy synu w połowie już miałam większość wyprawki. Jakoś tak ta druga ciąża zupełnie inna, nawet jeśli o podejście chodzi. Za to mleko wybrałam i butelki 😜 nie będę się stresować czy cycki zalapia że mają mleko produkować. Na modyfikowanym też nieźle się dzieci rozwijają 😜 a i wina się napić można 😁