Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo ja chyba jestem jedyną której połówkowe się nie udały. Mały nie chciał współpracować, obrócił się plecami i miał nas w nosie 😑. Dr powiedział, że nic tak nie zobaczy i badanie bez sensu. Za tydzien podejście drugie. Dziewczyny, a czy wy odczuwacie kłucia w pochwie? Nie w podbrzuszu, tylko właśnie głęboko w pochwie,na szyjce? Oprócz tego nie mam innych dolegliwości. Brzuch już się nie spina. W zeszłym tygodniu 2x miałam wizyte-we wtorek i w czwartek i szyjka była ok. Ale kłucia są od dzisiaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 20:46
-
Ula30 wrote:To ja chyba jestem jedyną której połówkowe się nie udały. Mały nie chciał współpracować, obrócił się plecami i miał nas w nosie 😑. Dr powiedział, że nic tak nie zobaczy i badanie bez sensu. Za tydzien podejście drugie. Dziewczyny, a czy wy odczuwacie kłucia w pochwie? Nie w podbrzuszu, tylko właśnie głęboko w pochwie,na szyjce? Oprócz tego nie mam innych dolegliwości. Brzuch już się nie spina. W zeszłym tygodniu 2x miałam wizyte-we wtorek i w czwartek i szyjka była ok. Ale kłucia są od dzisiaj.
Dziewczyny a jak u was z seksem? Wszędzie mnie atakują jakieś artykuły że drugi trymestr to bajka i wstąpi we mnie demon 😂 Raczej wstąpił demon spania i bólu miednicy i lędźwi 🤦 Generalnie mam ochotę może raz na 2tyg, to już nawet w 1 trymestrze u nas było częściej niż teraz. W dodatku mam wrażenie że dużo dłużej to u mnie trwa żeby mieć orgazm i początki bolą jakbym dziewica była 🤷 A no i o ile na co dzień mam sporo śluzu, tak jak go potrzeba to słabo z tym... -
Ja dziś robiłam krzywą 😕 czuje się do dupy cały dzień , nie lubię tego 😫 ale wyniki ok chociaż mi ulżyło i już w tej ciąży spokój z krzywą 🤮 😁 25 tydzień.
Jutro się nie mogę doczekać wizyty jak Marcyś się zmienił 🤍
Aneta, życzę dużo zdrówka i powiedzenia w walce o zdrowego maluszka ✊🏼Tabolek, olimama, Aneta8, Kama_86 lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Anetko dobrze że zabieg za Wami i trzymam kciuki za udany transfer albo cud natury jak u nas bo życie jednak pokazuje że potrafi pozytywnie nas zaskoczyć ❤️
Krzywą robiłam w 25 tygodniu.
Z nowinek to rozmawiałam z położna która bedzie ze mną przy porodzie, w 32 tygodniu mamy się spotkać, umówiłam też wizytę do urofizjoterapeutki, chce żeby mi pokazała jak mogę ćwiczyć przed porodem żeby sobie pomóc 🙂
Gratuluję wszystkich wizyt, rosną nasze maluszki jak na drożdżach 🙂❤️olimama, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Ula30 wrote:To ja chyba jestem jedyną której połówkowe się nie udały. Mały nie chciał współpracować, obrócił się plecami i miał nas w nosie 😑. Dr powiedział, że nic tak nie zobaczy i badanie bez sensu. Za tydzien podejście drugie. Dziewczyny, a czy wy odczuwacie kłucia w pochwie? Nie w podbrzuszu, tylko właśnie głęboko w pochwie,na szyjce? Oprócz tego nie mam innych dolegliwości. Brzuch już się nie spina. W zeszłym tygodniu 2x miałam wizyte-we wtorek i w czwartek i szyjka była ok. Ale kłucia są od dzisiaj.
Teraz już rzadziej ale dalej się zdarza że kłuje, z szyjka cały czas wszystko ok -
Kosmo wrote:Ja tak czasem mam, to chyba więzadła się tam poluzowują 🤷
Dziewczyny a jak u was z seksem? Wszędzie mnie atakują jakieś artykuły że drugi trymestr to bajka i wstąpi we mnie demon 😂 Raczej wstąpił demon spania i bólu miednicy i lędźwi 🤦 Generalnie mam ochotę może raz na 2tyg, to już nawet w 1 trymestrze u nas było częściej niż teraz. W dodatku mam wrażenie że dużo dłużej to u mnie trwa żeby mieć orgazm i początki bolą jakbym dziewica była 🤷 A no i o ile na co dzień mam sporo śluzu, tak jak go potrzeba to słabo z tym...
Kosmo u nas przeciwwskazań nie ma od strony lekarza ale ja się do tej pory bałam i od początku ciąży abstynencja 😉 może teraz jak już jest starsza ciąża to się jakoś przekonam, po prostu stwierdzilam że nie będę ze sobą walczyć -
Kosmo wrote:Ja tak czasem mam, to chyba więzadła się tam poluzowują 🤷
Dziewczyny a jak u was z seksem? Wszędzie mnie atakują jakieś artykuły że drugi trymestr to bajka i wstąpi we mnie demon 😂 Raczej wstąpił demon spania i bólu miednicy i lędźwi 🤦 Generalnie mam ochotę może raz na 2tyg, to już nawet w 1 trymestrze u nas było częściej niż teraz. W dodatku mam wrażenie że dużo dłużej to u mnie trwa żeby mieć orgazm i początki bolą jakbym dziewica była 🤷 A no i o ile na co dzień mam sporo śluzu, tak jak go potrzeba to słabo z tym...
Bajka nie jest bo podobnie wszystko trwa dłużej, ale parę razy w tygodniu coś tam jest. Z nawilżeniem też zwykle nie mam problemu. Wg mnie to siedzi w głowie. Jak się boisz to się blokujesz. -
Tabolek wrote:Kosmo u nas przeciwwskazań nie ma od strony lekarza ale ja się do tej pory bałam i od początku ciąży abstynencja 😉 może teraz jak już jest starsza ciąża to się jakoś przekonam, po prostu stwierdzilam że nie będę ze sobą walczyć
Od początku? Bede wredna, ale współczuje. Chłopu tez. Ja uwazam że seks jest bardzo ważnym elementem związku i jak go nie ma, to się psuje. Seks rozładowuje napięcie, wyzwala endorfiny, człowiek się relaksuje. Odkąd mam takie podejście jakoś życie jest prostsze.Aneta lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Aneta, trzymam kciuki żeby jak najszybciej udało się Wam zajść w zdrową ciążę ♥️ odezwij się czasem co u Ciebie 😘
Ja byłam wczoraj na wizycie, wszystko wygląda dobrze i mamy 740 g ślicznego chłopczyka 😍olimama, sandrina22, Aneta8, Kosmo, Andziorek, Niezapominajka5, Alunis, lysinka lubią tę wiadomość
-
Aneta8, Trzymam kciuki za maj albo niespodziankę wcześniej ❤️
Leni, krzywą trzeba zrobić po 24 tygodniu. Ja będę robić 9 kwietnia, bo robię w przychodni diabetologicznej, a tam chyba tylko w piątki robią. To będzie 25 tydzień. Tam mam na wyznaczoną godzinę. Mam nadzieję, że znowu będę mogła poleżeć w gabinecie, bo co i rusz przychodzą starsze osoby z 2 godziny przed swoją wizytą, bo tak i upierają się, że będą siedzieć w poczekalni. Albo nie pamiętali, że wizyta miała być telefoniczna.
Wczoraj miałam test na koronawirusa. Trzymajcie kciuki.
Myślę, że powinno być dobrze, bo nie mam gorączki, tylko kaszel, zatkany nos i ból mięśni, ale dostałam skierowanie ze względu na ciążę. Młoda też w domu, bo miała wczoraj stan podgorączkowy i kaszel. Dobrze przynajmniej, że mąż dopiero dziś na nockę pójdzie (jeśli będę miała wynik negatywny).Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie dostałam skierowania na krzywa. Pewnie da mi w kwietniu. To już będzie 25tc więc pewnie będę musiała szybko zrobić. Źle się czułam ostatnio po tym badaniu. I ogólnie boje się, że mi wyjdzie cukrzyca bo na czczo pewnie będzie z 95. Jak dla mnie to w ogóle bzdura. Teraz każdemu cukrzycę chcą diagnozować.
-
Ja byłam wczoraj na krzywej,zniosłam ja trochę gorzej niż w pierwszej ciąży 😅
A po wszystkim wyszłam z laboratorium i coś zaczęłam się źle czuć. Z godziny na godzinę gorzej i dopadło mnie jakieś przeziębienie😕 A rano i w laboratorium było wszystko super... -
nick nieaktualnyU nas seksu też nie ma. Przez prawie 21 tygodni ciąży zdarzyło się 3 razy. Było beznadziejnie,bo ja się bałam i w sumie czułam tylko ból i strach. Po ostatnim razie twardniala mi macica, więc już do końca ciąży będzie chyba abstynencja. Ja nie mam jakiejs dużej potrzeby, a o męża staram się dbać na inne sposoby :p
Zula36 lubi tę wiadomość
-
My po wizycie , Marcyś urósł 773g chłopczyka wszystko ok 🤍
Porównując brata w 24+1 ważył 728g
Lekarz mi kazał mniej pić bo wód mam w górnej granicy (stad pewnie moje +12kg ) 🙈
No i magnezu kazał mi nie brać jak się źle czuje ,bo jest mi nie potrzebny przy mojej szyjce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 13:49
Kosmo, Zula36, martini92, Mimi2, sandrina22, Kama_86, Andziorek, Niezapominajka5, Maniuś, Alunis, Tabolek, aliciaaa, lysinka, olimama lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Maniuś, vatolina cieszę się z dobrych nowin☺️
Z seksami to miałam opory w pierwszym trymestrze bo moje poprzednie poronienie zaczęło się właśnie krwawieniem po zbliżeniu - raczej przypadek, ale na głowę trochę siadło. Teraz już spoko, raczej ani lepiej ani gorzej niż przed ciążą, nawilżenie dodatkowe stosujemy zawsze i tak. Staramy się korzystać bo w trzecim trymestrze to już niezłe akrobacje trzeba będzie wymyślać żeby z takim wielkim brzuchem do czegoś doszło 😂. A po porodzie to jeszcze gorzej.Maniuś, vatolina lubią tę wiadomość
-
Hejka, dzięki za odpowiedzi w sprawie krzywej cukrowej. Umowie się w 25tygodniu
Co do sexy - nie mam w ogóle ochoty, więc biedny mój chłop ale cóż poradzę :p
Myślałam, że w 2 trymestrze coś się zmieni ale nie czuję potrzeby ani trochę
Miałam też was pytać, jakie przyjmujecie witaminy w ciąży.. Mi lekarka przepisała composita mama dha. Pierwszy raz widzę takie tabletki gdzie są 3 na dzień... Ogólnie wyniki mam wszystkie dobre, ale kazała brać. -
nick nieaktualny