Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angiee wrote:Okazuje się, że jest wiele składników niewskazanych do stosowania w ciąży. Przeczytałam o tym na blogu SROKAO. Ale przeraziła mnie trochę ich ilość i analizowanie składu każdego kremu.
Przyznam szczerze, że dotychczas nie zwracałam za bardzo uwagi na to jaki skład ma mój krem do twarzy. Ciąża skłania mnie trochę do większej świadomości tego co używam. Zdecydowałam się na krem z Vianka, mają naprawdę fajne składy i ten który wybrałam nie zawiera "zakazanych" składników
Znalazłam fajną stronę "lupa kosmetyczna" można wkleić skład i każdy składnik będzie opisany
Ja w ogóle na to nie zwracam uwagi. -
Ja z wyprawką tak pół na pół. Ubranka mam aż chyba już czasem myślę że przesadzam 🤪 wózek mam. Muszę się zabrać trochę za kosmetyczne rzeczy i dla siebie. Myślałam żeby może chociaż swoją torbę już jako tako ogarnąć ?? Bo dla dziecka to jeszcze za wcześnie. Muszę poprac pieluchy , poście i leżaczek ale czekam aż zrobi się cieplej.
Ogólnie to mi już mega ciężko 😢 jakiś mam kryzys od 2 dni , nie wiem jak dam radę jeszcze te 3 miesiące a niestety dupka usiedzieć nie może i podwójnie się przejmuje.. 😣
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
vatolina wrote:Ja z wyprawką tak pół na pół. Ubranka mam aż chyba już czasem myślę że przesadzam 🤪 wózek mam. Muszę się zabrać trochę za kosmetyczne rzeczy i dla siebie. Myślałam żeby może chociaż swoją torbę już jako tako ogarnąć ?? Bo dla dziecka to jeszcze za wcześnie. Muszę poprac pieluchy , poście i leżaczek ale czekam aż zrobi się cieplej.
Ogólnie to mi już mega ciężko 😢 jakiś mam kryzys od 2 dni , nie wiem jak dam radę jeszcze te 3 miesiące a niestety dupka usiedzieć nie może i podwójnie się przejmuje.. 😣
Ja tak miałam wcześniej. Od połówkowego jest trochę lepiej. Mniej się martwię że coś z małą nie tak. Nie mam aż tyle twardnien. Staram się zebrać w sobie. No ale mam wahania nastroju okropne. Mąż stara się nie marudzić, ale widzę że go wkurzam. Robi za mnie praktycznie wszystko, ale ze oprócz ciśnienia nic się nie dzieje na ten moment to się mobilizuje jakoś do działania. -
Mi się nic nie dzieje , nie mam twardnień ani niczego jest mi ciężko i tyle.... 😔jedynie zaczynaja mnie plecy bolec. A mąż mnie nie wyręcza w niczym bo i tak jest ciagle w pracy. Wiem wiem marudzę , potem będzie gorzej 🤪 tylko jak mały wazy 800g to co będzie przy 3kg 🙈 mam nadzieje ze to chwilowy spadek formy 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 12:03
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
olimama wrote:Ja zaczęłam troche przeglądać te kosmetyczne i higieniczne produkty. I nie ma kremu do pupki, który używałam przy synu. Wiecie może, czy Bepanthen Baby Extra juz nie jest produkowany? A moze polecacie coś innego do codziennej pielegnacji?
Pranie zostawię sobie chyba na maj, ale pokupowac rzeczy wolę wcześniej żeby się nie gonić na ostatni moment, bo roznie może być. Czuję, że rozpakuje się jeszcze w czerwcu.
Też czeka nas lekki remont i odświeżanie mieszkania, ale czekam na lepszą pogodę żeby szło przewietrzyć pomieszczenia.
Vatolina, mam podobnie.
My na kwiecień lub majówkę planujemy pomalować u dzieci. Potem złożymy meble no i pranie mnie czeka. Może w przyszłym tygodniu zrobię wstępne zakupy w hm.
Do pupy używałam jakiś bepanten lub sudocrem lub zasypkę alantan plus. Kupię wszystkie trzy jak poprzednio i będę używać na zmianę. Do kąpania będzie to samo co syn używa, musze poszukać pieluch po synu bo gdzieś na pewno mam flanele. Używałam ich jako poduszki. Ratowały mi prześcieradła jak syn ulał, podobnie do wózka, na kanapie kładłam. Tetre to chyba do okien zużyłam 😅 mam muślin chyba że dwie duże i trzy bambusy. Dokupie duże otulacze za dwa i jakiś ładny kocyk dziewczęcy. Pościel też dziewczęca chce kupić. Na vinted poszukam ładniejszych ciuszkow może dziewczyńskich. Śliczne są te wzory kwiatowe 😍 -
Ja z wyprawką jeszcze w polu. Mam dużo rzeczy po synu- łóżeczko, wózek, fotelik.
Zostaje najgorsze czyli prześcieradła, ceratki i tetra🙈 Jakoś nie chce mi się o tym myśleć jeszcze.
Mam kilka pieluszek flanelowych, też je pod buzię podkladalam w łóżeczku czy wózku. Na pewno przejdę się do Kik-a, bo mają tam mini ręczniczki. Przy synu miałam z 20 i życia sobie bez nich nie wyobrażam.
Idealnej do wycierania buzi.
-
Anszelika, też właśnie wzbogacam ubranka o te dziewczęce akcenty. 😁 No i poszalałama z kocykami, choć wszystkie po synku są dobre, ale jednak niebieskie. 😅 Czekam wlasnie na kuriera z HM. 😋 Ja biorę rozmiary 56, a nawet 50. Myślę, że lato zamkniemy max na 62, więc 68 szykuję juz bardziej jesienne. Poprzegladalam po zdjeciach w czym syn chodzil w poszczegolnych miesiacach i tym się sugeruję. Roozmiarowka hm jest w miarę dobrze dobrana z tego co pamiętam.
-
olimama wrote:Anszelika, też właśnie wzbogacam ubranka o te dziewczęce akcenty. 😁 No i poszalałama z kocykami, choć wszystkie po synku są dobre, ale jednak niebieskie. 😅 Czekam wlasnie na kuriera z HM. 😋 Ja biorę rozmiary 56, a nawet 50. Myślę, że lato zamkniemy max na 62, więc 68 szykuję juz bardziej jesienne. Poprzegladalam po zdjeciach w czym syn chodzil w poszczegolnych miesiacach i tym się sugeruję. Roozmiarowka hm jest w miarę dobrze dobrana z tego co pamiętam.
Ja się zastanawiam czy mała będzie jak brat czy mniejsza. Rozmiarowke kojarzę. Syn w 56 się nie zmieścił 😅 -
olimama wrote:Anszelika, też właśnie wzbogacam ubranka o te dziewczęce akcenty. 😁 No i poszalałama z kocykami, choć wszystkie po synku są dobre, ale jednak niebieskie. 😅 Czekam wlasnie na kuriera z HM. 😋 Ja biorę rozmiary 56, a nawet 50. Myślę, że lato zamkniemy max na 62, więc 68 szykuję juz bardziej jesienne. Poprzegladalam po zdjeciach w czym syn chodzil w poszczegolnych miesiacach i tym się sugeruję. Roozmiarowka hm jest w miarę dobrze dobrana z tego co pamiętam.
A u branek po synu nie mam. Zaklinalam rzeczywistość żeby druga była dziewczynka i sprzedałam 😁 -
Teoretycznie dziewczynki są mniejsze, ale kto wie. 🤔 To może bierz 62, a mniejsze dokupisz jak będziesz widziała jak rosnie.
Anszelika lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Teoretycznie dziewczynki są mniejsze, ale kto wie. 🤔 To może bierz 62, a mniejsze dokupisz jak będziesz widziała jak rosnie.
Już byłam większa od brata 😉 wezmę to 62, jak będą prognozować mniejszą to faktycznie najwyżej dokupie, a 62 zawsze będzie na zaś 😉 -
Też się zastanawiam właśnie nad rozmiarem ubranek,na razie w większości kupiłam 62 ale myślę że poza jednym kompletem wyprawowym który mam na 56 coś jeszcze na 56 dokupie🙂
My na razie kończymy remont więc nie szaleję jeszcze z większymi zakupami choć trochę rzeczy już mam wybranych,tylko potem kupićAnszelika lubi tę wiadomość
-
Synek 2980g ważył jak się urodził, w rozm 56 chodził przez miesiąc, więc kilka zestawów się przydało. Wg usg w dniu porodu prawie 500g więcej wychodziło także lekko przeszacowali😛. Ja z kolei słyszałam że kolejne dziecko zwykle jest większe niż pierwsze niezależnie od płci i faktycznie w moim otoczeniu to się sprawdza
-
martini92 wrote:Synek 2980g ważył jak się urodził, w rozm 56 chodził przez miesiąc, więc kilka zestawów się przydało. Wg usg w dniu porodu prawie 500g więcej wychodziło także lekko przeszacowali😛. Ja z kolei słyszałam że kolejne dziecko zwykle jest większe niż pierwsze niezależnie od płci i faktycznie w moim otoczeniu to się sprawdza
U mnie wśród znajomych też tak jest. A idąc po linii od strony mamy jest idealnie odwrotnie. Pierwsze większe. Ciekawe co u nas będzie. Bo patrząc na dzisiejsze normy to poprzednio miałam cukrzycę. Znaczy na czczo 95 mniej wiecej -
nick nieaktualnyJa odkąd zaczęłam czuć ruchy, to czuję je codziennie. Faktycznie raz mniej, raz więcej ale codziennie. Dzięki za odpowiedzi w sprawie pieluch. Dzisiaj trochę poszalalam i kupiłam 2 otulacze muslinowe, kilka pieluch tetrowych + zakupy w aptece- laktator, szczoteczka do włosów, nożyczki, smoczki, butelka i inne drobiazgi .
olimama lubi tę wiadomość