Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj po krzywej, na szczęście wyniki dobre, więc dieta mnie przynajmniej ominie 😅
Co do wyprawkowych rzeczy, ja zamówiłam kosz na allegro, zobaczymy jak się sprawdzi, planuję przemieszczać się z nim po domu.
Ostatnio tez kupiliśmy wózek i fotelik, także czekam na dostawę
Dziewczyny, znacie jakieś naturalne sposoby poza sokami i zakwasami z buraków, na podniesienie żelaza ? Cały czas mi się waha choć od prawie 2 msc jestem na Tardyferonie... dziś robiłam morfo i mam hemoglobine 11.63... ostatnio 11.7 także mimo tabletek spadła.. Choć wydaje mi się ze nie ma jakiejś tragedii?
Ciekawe co lekarz powie, nie chciałabym zwiększać ilości tych tabletek, bo nie najlepiej się po nich czujęolimama lubi tę wiadomość
-
Natka95, a jak bierzesz żelazo? Zgodnie z ulotką?
Np żelaza nie łączy się z magnezem, bo oba źle się wchłaniają. Nie zaleca się też popijać herbatą, bo herbata zaburza wchłanianie żelaza. Bierzesz w kontakcie z wit C? Witamina C poprawia wchłanianie żelaza.
Ja sama jestem w złej sytuacji, bo będąc w szpitalu hgb wyszła mi tylko 10 z hakiem.
Lekarz tego nie wychwycił i nic mi nie przypisał🙄 Wypis odebrałam 3 dni po wyjściu i musiałam się sama ratować żelazem bez recepty.
Kilka dni temu znalazłam w domu tardyferon z poprzedniej ciąży i zaczęłam brać,ale boję się, że mimo wszystko wyniki bardzo mi poleciały.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dzięki za odpowiedzi 😊
Myślę, że chyba zdecyduje się kupić. Nowe mieszkanie jest trochę większe i myślę, że to by było rozwiązanie na drzemki bądź w nocy w razie w. My z narzeczonym śpimy na narożniku więc dostawka w grę nie wchodzi. Kosz jest akurat na tyle mały, że idealnie się wszędzie zmieści.
Wózka w mieszkaniu nie będę mieć, bo to 4 piętro bez windy 😅
A no i to też przemawia za mną, że znalazłam super okazje. Jak się nie sprawdzi to trudno , sprzeda się dalej 😉
Jeszcze raz dziękuję wam, za wszystkie odpowiedzi❤olimama, Anszelika lubią tę wiadomość
-
lysinka wrote:Miałam kosz przy pierwszej córce, bardzo krótko korzystała, bo spała tylko w wózku na zewnątrz. Przy drugiej nie miałam. Teraz zastanawiam się, czy wybrać kosz, kokon, żeby odkładać na kanapę, czy leżaczek Tiny love. Przeprowadziliśmy się do szeregowca i chciałabym mieć coś dla małej też na dole.
-
My tylko łóżeczko.Młoda będzie z nami w pokoju na dole (na górze reszta dzieciaków urzęduje) a zresztą lato będzie w pełni to myślę że mnóstwo czasu będziemy siedzieć na podwórku no to wiadomo w wózku będzie spać.
Zaczynamy dziś remont 😁.Nareszcie.
Muszę ciuszki dokupić bo przejrzałam te co dostałam i mało mam takich 56 rozmiar...🤨4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a ubranka na początek raczej kupować 56 czy 62? Też dziś przejrzałam i w sumie nie mam tak dużo, jak myślałam. W rozmiarze 56mam 5x body na długi rękaw, 2x body na krótki rękaw, pajac 3x, śpiochy 2x, spodenki 4x, rampersy 2x. Chcę dokupić body na krótki, bluzę/sweterek, pajace to brać jeszcze 56 czy już 62? Mam też koszulki 56 ale nie mam pojęcia, z czym je łączyć. Bo jak ze spodenkami to się będzie podwijać i brzuch na wierzchu.
-
Ja z synem też koszulek nie używałam. Teraz jak odkupowalam ciuszki z vinted to mi sprzedające dołożyły właśnie różnych bluzeczek. Ja planuję je zakładać w razie czego zamiast bluzy jak będzie ciepło, ale tak umiarkowanie, że bluza za gruba. Na 56 to chyba nic nie mam. Jutro mam wizytę, zobaczymy jak duża już jest córa.
-
Ula, ja myślę, że bluzeczki możesz dorzucic na body z krótkim, jakby pogoda była średnia albo zamiast kaftanika do spiochow, czy ogrodniczek. Ja narazie przygotowalam po 3szt. body z krótkim i długim, pajacykow, rampersow, spiochow, polospiocho/leginsow na 50 i tyle samo na 56, na 62 mam więcej, ale pewnie uzupełnię jeszcze te mniejsze. Takie cieplejsze ubranka typu sweterek, bluzeczki, czy cieplejszy pajacyk mam tylko na 62.
-
Zula36 wrote:Natka, Niezapominajka moja hemoglobina to 10,85. Od piątku biorę tardyferon. Zobaczymy czy pomoże. Generalnie jest mi słabo i jestem nie do życia. Tez tak kiepsko się czujecie?
A jakie masz dodatkowe objawy?
Mi ciężko było wczoraj małą wykapac, bo zrobiło mi się słabo. Musiałam usiac i złapać oddech.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Tabolek - oby było ok
Odebrałam wyniki i cukrzyca ciążowa mnie ominęła uff... 😊
Teraz byle do czwartku i wizyty po 4 tygodniach 😱olimama, lysinka, sandrina22, Tabolek, anjaa25, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
My już po badaniu Dziewczyny, myślę że jest dobra wiadomość,szyjka się nie skróciła od czasu przyjęcia do szpitala,dalej jest 1,2 cm, zrobili mi wymazy i czekamy na wyniki,jak infekcja się wyleczyła to będą się zastanawiać nad założeniem szwu.Najwazniejsze że ta szyjka stanęła i spokojnie mogę leżeć dalej.Ola przybrała ponad 300 gram przez te 2 tygodnie i waży 1400 🙂 wszystko wymierzyli,zrobili przepływy, wszystko w porządku 🙂 o kciuki za nas proszę dalej 🙂😘
A jak tam u Was po wizytach?sandrina22, shooa, medimind, Kosmo, martini92, lysinka, Aneta, anjaa25, Mimi2, Niezapominajka5, Maniuś, aliciaaa, StarającaSię, Alunis, Agi83, olimama, Kama_86, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngiee wrote:Byłam dzisiaj na wizycie, jak to lekarz powiedział wszystko przebiega książkowo. Wyniki krwi "rewelacja" mocz tak samo.
Lekarz kazał mi się nastawiać na cesarke, bo moja królewna ułożona miednicowo. Jest szansa,że się obróci? Tak bardzo nie chcę cesarki...27+3 1240 g
jak mieszkałam jeszcze we wrocławiu to chodziłam do Pani Kasi Pokrywki.
do tej pory obserwuje ją na FB i wrzuca czasem posty z podziękowaniami matek za pomoc ze zmiana ułożenia dziecka przed porodem -
nick nieaktualnyTabolek wrote:My już po badaniu Dziewczyny, myślę że jest dobra wiadomość,szyjka się nie skróciła od czasu przyjęcia do szpitala,dalej jest 1,2 cm, zrobili mi wymazy i czekamy na wyniki,jak infekcja się wyleczyła to będą się zastanawiać nad założeniem szwu.Najwazniejsze że ta szyjka stanęła i spokojnie mogę leżeć dalej.Ola przybrała ponad 300 gram przez te 2 tygodnie i waży 1400 🙂 wszystko wymierzyli,zrobili przepływy, wszystko w porządku 🙂 o kciuki za nas proszę dalej 🙂😘
A jak tam u Was po wizytach?