X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • olimama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    Heh coś ten nasz 5 lipiec pechowy 😒 jeju byle do 36 dotrwać, mój gin mówi, że chyba ten pessar trzyma wszystko w kupie.. Ja już śpię prawie na siedząco, mam 3 poduszki pod sobą. Ja bardzo nie chce cc ale dziś mnie straszył, że np pępowina może wypaść pierwsza.. On co prawda nic o tym cc jeszcze nie mówił, muszę z nim chyba o tym pogadać.
    Torby spakowana, pokój przygotowany, ja już chyba zaczynam czekać bo masakra ledwo chodzę, tak brzuch ciągnie i boli przy każdym ruchu.. Ta ciąża to strasznie po grudzie u mnie idzie..
    Ja też wolalabym uniknąć cc i dociagnac przynajmniej do 12 czerwca.

Jeszcze splynely mi wyniki morfolgii i znowu polecialy. 😕

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciuszki będą prane jutro.mysle że 40 stopni a potem prasowanie, no i torbę spakuję już bo to różnie może być.nie wiem co brać czego nie bo pierwszy maluch. A i będę miała CC,jak dotrwam,23 czerwca

olimama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ula przepraszam, ale wyobrażam sobie minę Twojego męża na wieści od położnej i ze śmiechu nie mogę😂 niestety w połogu seks nie jest dobrym pomysłem więc będzie musiał trochę dłużej wytrzymać😛
    Ja jeszcze ubranek od szwagierki nie odebrałam, nawet nie wiem co tam dla mnie ma i co powinnam dokupić. O praniu i torbie do szpitalu nie wspominam. Teraz będę miała więcej czasu to się w końcu porządnie do tego zabiorę. U mnie pozamykane wszystko na 4spusty więc powinnam zdążyć 🙃
    Tak, tak, w połogu to wiem, że nie. Ale mam zamiar go dopuścić po skończonym 37t.c, co by dziecko za długo nie siedziało, no i żeby mąż miał trochę przyjemności przed porodem 😄. Chyba, że się rozpakuję niespodziewanie wcześniej, to stracone ;)

olimama lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Tak, tak, w połogu to wiem, że nie. Ale mam zamiar go dopuścić po skończonym 37t.c, co by dziecko za długo nie siedziało, no i żeby mąż miał trochę przyjemności przed porodem 😄. Chyba, że się rozpakuję niespodziewanie wcześniej, to stracone ;)
    Aaa, taką indukcję to ja rozumiem 😀

Ula30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posegregowałam w końcu ubranka w rozmiarach 50 - 62. W przyszłym tygodniu zacznę prać.
    Piorę w 40 stopniach i suszę w suszarce, bo większość to bawełna.
    Przydałoby się może dokupić jakieś rampersy i na pewno duże pieluchy bambusowe do otulania.
    Poza tym z zakupów aptecznych jeszcze nic nie mam,ale co do tego mam poczucie, że jest jeszcze czas.

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prałam w 60 stopniach a tetrowe na 90 i mi sie skurczuły🙈🙈🙈
    kupiłam poduszke motylka ale tylko dlatego że kupowalam kilka rzeczy od jednej vintedzianki i miała tą poduszkę za 3zł.Ale gdyby ktoś chciał kupić to widziałam ostatnio w pepco za 15zł.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już powoli zaczynam się przygotowywać :)
    Zamówienie apteczne przyjdzie prawdopodobnie w poniedziałek.
    Kupiłam nową walizkę, bo duża wydaje mi się troche za duża do szpitala (przyszła mi w piątek).
    Chciałabym na dniach ją skompletować, bo u mnie poród może być wcześniej.

W poniedziałek mam wizytę u mojego dr prowadzącego i jestem mega ciekawa jak szyjka i ten cały pessar.

Macie czasem taki chwilowy ból jakby szyjki? Ból jakby w pochwie od środka?wczoraj kilka razy przeszedł mnie taki przeszywający i zastanawiam się co mogłoby być przyczyną.

No i wczoraj dokuczly mi pachwiny 🙈 macie już takie objawy? Czy po prostu u mnie powoli zaczyna się wszystko rozchodzić? 🙃

StarającaSię, a bardzo się skurczyły? Po prasowaniu nie wróciły mniej więcej do wielkości? Z tetra teoretycznie nie powinno się nic stać - TEORETYCZNIE 🙃

Kama_86 gdzie planujesz kupić te otulacze? Ja z jeden muszę dokupić :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 18:15

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:05

• olimama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, u mnie bóle w pachwinach coraz częstsze. Wczoraj tak mnie dopadło, że chodzić nie mogłam. 🙈

StarającaSię, dziwne, bo z tetra nie powinno nic sie dziać nawet po gotowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 18:40

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywalyscie poduszek do karmienia? Jeśli tak to jakie macie opinie?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Uzywalyscie poduszek do karmienia? Jeśli tak to jakie macie opinie?
    Nie mam opinii, bo pierwsza ciąża. Ale mam w koszyku na Allegro i będę zamawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Dolegliwosci to ja mam te kłucia, jakby w szyjce. A co gorsza mam jakies nietrzymanie moczu 🙈. Jak kichnę...

Wysłany: 22 maja 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Niezapominajka jaką walizkę kupiłaś? Ja mam mała kabinowa i nie mogę się zmieścić a torba dodatkowa znowu ja przewraca. Ja takie bóle i kłucia mam od dawna. Czasami tak mnie przeszywa, ze zginam się w pół. Wydaje mi się, ze to mały na szyjkę naciska. Czasami rano po wstaniu z łóżka chodzić nie mogę. Lekarz niewzruszony moim bólem 😂. Także muszę to przetrwać.
    Kupiłam średnią wittchen :) wydaje się fajna,ale jeszcze nie zaczęłam się pakować 🙈 jeśli jakimś cudem okaże się za mała, to jest miesiąc na zwrot :)
    https://www.wittchen.com/walizka-srednia,p7157292#906535

Pocieszyłaś mnie. Już się bałam, że coś od tego pessaru się porobiło 🙃

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 22 maja 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Niezapominajka, u mnie bóle w pachwinach co raz częstsze. Wczoraj tak mnie dopadło, że chodzić nie mogłam. 🙈

StarającaSię, dziwne, bo z tetra nie powinno nic sie dziać nawet po gotowaniu.
    Ja już się bałam, że to jakieś oznaki zbliżającego się porodu 🙈

Gf97, ja też mam czasem wrażenie, że zaraz rękę wyciągnie, jak tak się w szyjkę wypina 🤭

Olimama, uzywalam kurę z la millou. Fajnie wygląda jako poduszka nawet po zakończeniu kp, ale ja zawsze musiałam podkładać pod nią coś dodatkowo. Inne (dodatkowe) poduszki albo opierać o coś. Innej nie miałam, więc nie wiem, czy byłaby lepsza :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja też już powoli zaczynam się przygotowywać :)
    Zamówienie apteczne przyjdzie prawdopodobnie w poniedziałek.
    Kupiłam nową walizkę, bo duża wydaje mi się troche za duża do szpitala (przyszła mi w piątek).
    Chciałabym na dniach ją skompletować, bo u mnie poród może być wcześniej.

W poniedziałek mam wizytę u mojego dr prowadzącego i jestem mega ciekawa jak szyjka i ten cały pessar.

Macie czasem taki chwilowy ból jakby szyjki? Ból jakby w pochwie od środka?wczoraj kilka razy przeszedł mnie taki przeszywający i zastanawiam się co mogłoby być przyczyną.

No i wczoraj dokuczly mi pachwiny 🙈 macie już takie objawy? Czy po prostu u mnie powoli zaczyna się wszystko rozchodzić? 🙃

StarającaSię, a bardzo się skurczyły? Po prasowaniu nie wróciły mniej więcej do wielkości? Z tetra teoretycznie nie powinno się nic stać - TEORETYCZNIE 🙃

Kama_86 gdzie planujesz kupić te otulacze? Ja z jeden muszę dokupić :)

Planuję kupić na Allegro, mam już upatrzone.

Więzadła w pachwinach ciągnęły mnie już parę tygodni temu. W pierwszej ciąży też w okolicach połowy najbardziej mi dokuczały. Stopy zrobiły mi się szersze. Poprzednio pod koniec jedna bolała mnie przy chodzeniu. Nie wiem czy to przez dodatkowe 10 kilo czy też efekt działania relaksyny.

Ostatnio jak coś porobię, zdarza się, że mnie zatyka, ciężko mi się oddycha. Wczoraj wieczorem siedziałam i dostałam zadyszki.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszek mi położna odradzała te poduszkę kurę, bo w części gdzie powinna być twarda i stabilna pod maluchem to ona jest miękka i dla niedoświadczonej mamy nie spełnia swojego zadania. Mi polecała twarde poduszki z motherhood, ikei i z jukki. Wszystkie są przystępne cenowo i ostatnio wzięłam w ikei właśnie i wydaje mi się być super stabilna i odpowiednio twarda - ale u mnie to ważne bo mi piersi nie urosły nic a nic a mam małe B więc bobas do karmienia musi być dosyć wysoko. No i plus że mają ściągane poszewki, można bez problemu prac.

klz9mg7yyp19n25l.png

Wysłany: 22 maja 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Co do Dolegliwosci to ja mam te kłucia, jakby w szyjce. A co gorsza mam jakies nietrzymanie moczu 🙈. Jak kichnę...
    A miałaś już, czy teraz w ciąży tak się porobiło? :)

Oby po porodzie przeszło 🍀

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ