X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:05

Kosmo lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całe życie w 60 piorę, nasze ciuchy tez. Ciuszki syna to na 90 wrzucałam na początku ale się sprały. Też mam wiele z vinted i grup fejsbukowych. Nie widzę żeby cokolwiek się niszczyło. Ubranka dziecięce to jednak bawełna.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martamus Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Martamus, każdy tydzien na wagę złota. Waga juz ładna. Najwazniejsze, że narazie jest ok.
    Ja mam kontrolę we wtorek. Też mam obawy przed wczesniejszym rozwiązaniem. Byłam dziś zrobić wszystkie badania do porodu, to będzie mi brakować tylko GBS.
    Heh coś ten nasz 5 lipiec pechowy 😒 jeju byle do 36 dotrwać, mój gin mówi, że chyba ten pessar trzyma wszystko w kupie.. Ja już śpię prawie na siedząco, mam 3 poduszki pod sobą. Ja bardzo nie chce cc ale dziś mnie straszył, że np pępowina może wypaść pierwsza.. On co prawda nic o tym cc jeszcze nie mówił, muszę z nim chyba o tym pogadać.
    Torby spakowana, pokój przygotowany, ja już chyba zaczynam czekać bo masakra ledwo chodzę, tak brzuch ciągnie i boli przy każdym ruchu.. Ta ciąża to strasznie po grudzie u mnie idzie..

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też posucha od wieków.
    W końcu zapomnę jak się seks uprawia 🤭

A jak to jest z tymi wodami dziewczyny? Zbyt duża ilość jest wskazaniem do czegoś? Może źle wpływać na wyniki itp?
    Ja w poprzedniej ciąży miałam dość mało wód i teraz np obawiam się, czy nie będzie za mało.
    Tak źle i tak niedobrze 😥

Anszelika, Ty się póki co ciesz, że masz taką szyjkę 😁 możesz być w 100% aktywna. Zazdroszczę :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny w jakiej temperaturze pierzecie ubranka dla maluchów? Mam w mojej pralce program do dziecięcych ale on zakłada 60 stopni. Ja sama swoje ubrania zawsze w 40 stopniach piorę, nie zniszczy mi się to? Większość mam używana z vinted, nie jestem jakimś świrem bakterii więc wiecie, nie mam zamiaru tego prac dwa razy ani prasować bo nie widzę sensu. Tylko się zastanawiam czy 60 stopni to nie za dużo na takie ciuszki? 🤷

Taka ze mnie pani domu 😁
    Mogę Ci piątkę przybić 🤭

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc mój mąż ostatnio na szkole rodzenia był w szoku, jak położna mówiła, że się w ciąży normalnie seks uprawia :D. A ja tu mu 30 tygodni wmawiałam, że nie można. chociaż 2 razy była próba, ale dla mnie nie bardzo :p. Także wytrzymał tyle, to i jeszcze 7 tygodni wytrzyma. A potem indukcja porodu :D
    Ja ubranek jeszcze nic nie ruszyłam. Tak myślałam, że zrobię pranie koło 34 t.c., chociaż widzę, że większość z Was już ma to ogarnięte wcześniej. Póki co nie mam weny.
    I też będę prać na 40st. Boje się że w 90 to nic z tego nie zostanie.

martini92 lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    U nas też posucha od wieków.
    W końcu zapomnę jak się seks uprawia 🤭

A jak to jest z tymi wodami dziewczyny? Zbyt duża ilość jest wskazaniem do czegoś? Może źle wpływać na wyniki itp?
    Ja w poprzedniej ciąży miałam dość mało wód i teraz np obawiam się, czy nie będzie za mało.
    Tak źle i tak niedobrze 😥

Anszelika, Ty się póki co ciesz, że masz taką szyjkę 😁 możesz być w 100% aktywna. Zazdroszczę :)

Trzeci trymestr dla mnie najlaskawszy do tej pory. Jak nie rzyganie to zawroty głowy i zgaga wcześniej, albo ogólnie samopoczucie takie że nic tylko leżeć. Za to jak mam już siłę i ochotę polatać, to skręciłam kostkę... Takie moje zezowate szczęście...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie druga pralka właśnie rzeczy leci. Znaczy kołdra, i jakieś elementy pościeli. Pieluchy wyprasowałam. Jutro wrzucę pierwsza turę ciuszkow. Jak mówicie że na 40, to może też tak wstawię. Bo tu jednak dla dziewczynki dużo różnych falbanek i koronek, to trochę szkoda zniszczyć by było.
    Właśnie mi mama powiedziała, że się chętnie do wyprawki dorzuci, żeby dać jej znać co jeszcze potrzeba, to jej wysłałam stronę bajkowe wnętrza kids. Pewnie popłynie tak jak ja 😅

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pralka tez ma program dziecięce i to jest 90 stopni 😳 pierwszy raz piorę wszystkie ubranka w 60, potem jak będą użytkowane pewnie normalnie w 40 :) Ja prasuje wszystko, bo nie mam suszarki, ale dzis jakos nie mam weny do tego...

Bylam na wizycie, maly ma już 2 kg, rośnie sobie idealnie w normie, oby tak dalej. Przepływy dobre, wody w normie...szyjka nie wiem jaka bo mój lekarz uważa że wszystko jest dobrze i nie trzeba sprawdzać... także no.. 😒

Za 3 tygodnie pobieramy Gbs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 15:35

olimama, shooa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula przepraszam, ale wyobrażam sobie minę Twojego męża na wieści od położnej i ze śmiechu nie mogę😂 niestety w połogu seks nie jest dobrym pomysłem więc będzie musiał trochę dłużej wytrzymać😛
    Ja jeszcze ubranek od szwagierki nie odebrałam, nawet nie wiem co tam dla mnie ma i co powinnam dokupić. O praniu i torbie do szpitalu nie wspominam. Teraz będę miała więcej czasu to się w końcu porządnie do tego zabiorę. U mnie pozamykane wszystko na 4spusty więc powinnam zdążyć 🙃

preg.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie badania lekarz kazal Wam powtórzyć przed porodem ?
    U mnie HIV i Hbs, czytam w necie że jeszcz WR powienien być?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie mogę narzekać na ten trzeci trymestr - jedyne z czym się zmagam to albo bezsenne noce, albo nocny RLS i problemy ze znalezieniem dobrej pozycji. W ciągu dnia się czuje super chociaż wkurzam się często, ewidentnie hormony mi buzują. I już w mało co się mieszczę więc jak mam wyjść z domu to są małe dramaty 🤦

Miałam się was jeszcze spytać czy do wózka macie poduszkę motylek? Czytam tyle sprzecznych informacji trzeba nie trzeba 🤷 Trochę mi się wydaje że w wózku lekko może trzepać tym maluszkiem. Niby mamy porządny terenowy wózek ale pod mieszkaniem nie mamy nawet asfaltu więc jest pełno nierówności i wydaje mi się że ta główka może latać troszkę 🤔🧐

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Jakie badania lekarz kazal Wam powtórzyć przed porodem ?
    U mnie HIV i Hbs, czytam w necie że jeszcz WR powienien być?
    Ja też mam HIV i hbs powtórzyć - może na tej kolejnej wizycie mi każe wr zrobić 🤷 No i gbs mam mieć już na najbliższej wizycie pobrany - to będzie u mnie skończony 33tc. Bo potem to już trochę późno pewnie w okolicy 36/37 się spotkamy ostatni raz

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja póki co nie mogę narzekać na ten trzeci trymestr - jedyne z czym się zmagam to albo bezsenne noce, albo nocny RLS i problemy ze znalezieniem dobrej pozycji. W ciągu dnia się czuje super chociaż wkurzam się często, ewidentnie hormony mi buzują. I już w mało co się mieszczę więc jak mam wyjść z domu to są małe dramaty 🤦

Miałam się was jeszcze spytać czy do wózka macie poduszkę motylek? Czytam tyle sprzecznych informacji trzeba nie trzeba 🤷 Trochę mi się wydaje że w wózku lekko może trzepać tym maluszkiem. Niby mamy porządny terenowy wózek ale pod mieszkaniem nie mamy nawet asfaltu więc jest pełno nierówności i wydaje mi się że ta główka może latać troszkę 🤔🧐

Kupiłam z synem i mnie denerwowała, dlatego nie używałam. Nawet nie wiem gdzie obecnie jest... Chyba wywaliłam. Jakoś za wysoko ta główka jest wg mnie na tej poduszce. Ja syna woziłam na płasko całkiem, i to bardzo długo. Znaczy aż wyrósł z gondoli jak miał 4 m-ce 😜 w spacerówce też długo był na płasko, aż w sumie się sam zaczął podnosić i siadać.

A co do ciuchów to chwalą że jest cieplej i można kiecki nosić , i że mam takie trochę za kolano też, bo w tych przed kolano mam dosłownie Bożenę na wierzchu 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 16:18

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja też mam HIV i hbs powtórzyć - może na tej kolejnej wizycie mi każe wr zrobić 🤷 No i gbs mam mieć już na najbliższej wizycie pobrany - to będzie u mnie skończony 33tc. Bo potem to już trochę późno pewnie w okolicy 36/37 się spotkamy ostatni raz

Na pewno HIV, hbs i WR, wymagają tego w szpitalu. Pewnie w czerwcu dostanę skierowanie. Ciekawa jestem czy będą częściej wizyty teraz czy jak do tej pory.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😚

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie program ubranka niemowlęce to 60st, ale ja taka temperature używam tylko do ręczników, ewentualnie poscieli po chorobie. W 90 to pralam chyba tylko raz, jak wyszłam z synem ze szpitala po rotawirusie. 🤔

Odnośnie badań ja dostałam jeszcze toksoplazmoze do powtórzenia.

Poduszki motylka poprzednio nie miałam, teraz tez nie planuje.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ