Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Która idzie w tym tygodniu do lekarza? Ja idę w środę 🥰 ciekawa jestem czy którejś dzidzior osiągnie już to 3 kg 🙈 nie wiem czemu ale ja czuje że mój będzie ważył 3 z kawałkiem 😝
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
olimama wrote:Zamowilam sobie koszule do karmienia Lupoline i jestem nią zachwycona, ma górę uszyta na ksztalt miekkiego biustonosza z odpinanymi ramiączkami. Juz w niej śpię jest lekka i wygodna dla brzuszka, a do tego czuję się w niej całkiem zgrabnie. Myślę, że do przytulasow z malenstwem i karmienia tez będzie bardzo poręczna. Szkoda, że wczesniej na nia nie trafiłam, bo mam już inne, więc na tej jednej przestanę.
W ogóle zaczynam puchnąć, zwłaszcza stopy i kostki. 😖
Do karmienia mam dr Nap. Dla mnie są idealne. Fajny materiał i spory wybór wzorów. -
Kosmo wrote:Przykro mi, to dobrze że jednak zostaliście na weekend na obserwacji 😕 A Ty czujesz te skurcze? Czy tylko twardnienie brzucha?
Czuję jak rośnie brzuch i wtedy pisze się gorka na ktg... ale nie jest to bolesne... raczej taki dyskomfort... lekarz mówi że mogą to być skurcze ćwiczebne. Ale słabiej tez generalnie czuje małego, więc to im ciągle zgłaszam... W nocy zrobili mi badanie I dziś rano ordynator tez. Mówił, że przepływy są bardzo dobre, dlatego leżymy i próbujemy to wyciszać. Wydaje mi się ze po kroplówkach jest trochę lepiej.
Gdyby było coś nie tak z przepływami od razu byłoby cięcie, bo mały taki ospały praktycznie na każdym ktg. -
gf95 wrote:Tez mamy avionauta
My za to tez pojechaliśmy po avionauta a wróciliśmy z maxi Cosi pebble pro okazało się że nasze auto posiada bardzo nachylone siedziska przez co nachylenie w avionaucie było powyżej chyba 45 stopni. Wcześniej sprzedawca nam o tym nie mówił. Dopiero jak go przymierzaliśmy w aucie to wyszedł zonk. Nie miałam pojęcia że na to trzeba zwracać uwagę.... -
anjaa25 wrote:My za to tez pojechaliśmy po avionauta a wróciliśmy z maxi Cosi pebble pro okazało się że nasze auto posiada bardzo nachylone siedziska przez co nachylenie w avionaucie było powyżej chyba 45 stopni. Wcześniej sprzedawca nam o tym nie mówił. Dopiero jak go przymierzaliśmy w aucie to wyszedł zonk. Nie miałam pojęcia że na to trzeba zwracać uwagę....
-
vatolina wrote:Która idzie w tym tygodniu do lekarza? Ja idę w środę 🥰 ciekawa jestem czy którejś dzidzior osiągnie już to 3 kg 🙈 nie wiem czemu ale ja czuje że mój będzie ważył 3 z kawałkiem 😝
Ja mam w piątek zaplanowaną kontrolę o ile nic do tej pory się nie wydarzy. Wątpię żeby mój osiągnął 3kg. Ostatnio miał ledwie 2100 -
LENi wrote:A ja kurcze nie wiem ile moja teraz ma, 5.05 miała 1,1kg, wizytę miałam w piątek ale nie powiedział mi ile już waży.. Hmm
-
Kosmo wrote:A nie dostajesz zdjęć z USG? Mój gin zawsze dołącza wydrukowaną tą tabelkę i wykres z centylami i tam mogę znaleźć wszystko
Właśnie zawsze miałam, tym razem nie drukował nic.. Nawet w karcie ciąży nie mam wpisane a wcześniej też miałam.. No cóż.. Muszę wytrzymać do 15.06 do kolejnej wizyty -
Alunis wrote:Dzięki ze pytacie, na szczęście tylko się stłukłam, dziecku się nic nie stało. 🙏🏻 Jestem narazie na obserwacji. Jeśli nadal będzie ok, to myśle, ze długo tu nie zostanę.
Zemdlałam, bo w maseczce mi gorąco, zaczęłam sie pocić, potem kręcenie w głowie i już poszło mam alergie i zatkany nos, wiec moje oddychanie jest i tak już ograniczone, pulmonologicznych problemów nie mam, mam problemy z krążeniem. Ja nie wiem, czy oni dogrzewają te sklepy, czy co, po prostu aż mnie wtedy zemdliło z gorąca 🥵
Ja też w sklepach często mam problem z oddychaniem. Szukam ustronnego miejsca, oddycham chwilę i idę dopiero dalej. Od paru tygodni ogólnie ciężko mi się oddycha. Pewnie nacisk na przeponę jest duży. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, ale i brzuch miałam mniejszy.
-
gf95 wrote:Tez macie takie obawy jak ja, ze babki na sali beda na was patrzec jak na nieporadne ( zwłaszcza na pierwiastki), bo ja bym chyba wolała miec sale jednoosobowa. Ja nigdy nie mialam dziecka ponizej 6 msc na rekach, a co dopiero noworodka. Nie wiem czy ogarnę kiedy przewijac, karmic
-
Kama_86 wrote:A dobrze biust podtrzymuje? Bo ja śpię w miękkim staniku i koszulce t-shirtowej teraz. Bardzo ładne te koszule z Lupoline.
Do karmienia mam dr Nap. Dla mnie są idealne. Fajny materiał i spory wybór wzorów.Kama_86 lubi tę wiadomość
-
Współczuje Wam tych lokatorek po porodach, zwłaszcza jak przy pierwszym dziecku człowiek wystraszony. Ja taką agentkę trafiłam jak leżałam z synem na rotawirusa. Przyszła do naszej izolatki z innej sali, zostawiła syna i poszła sobie na fajkę...
Natka. Dobrze, że jednak zostałaś w szpitalu i masz to pod kontrolą. Kciuki za Was.
Anjaa, u nas w samochodzie tez najlepiej pasował Maxi Cosi. -
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Hej, tak z innej beczki dziś ma któraś z Was może Suzuki Swift IV generacji, chodzi mi o to czy do bagaznika tego samochodu wejdzie wózek? Gondola + stelaż? Mamy jechac ponad 100 km oglądać samochód i teraz czy warto czy w ogole odpuscic ten model, bo sie nie zmiesci
Nie ma szans. Tam duża walizka się nie mieści. Mąż tym jeździł w pracy. Nawet stelaż mógłby być problemem.