X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:19

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Hmm może ma kołki dlatego tak płacze..?
    Właśnie dziwna sytuacja że zatrzymali ich w szpitalu na 3 dni i sami nie wiedzieli co to może być. Na wizycie położnej po porodzie stwierdziła że na pewno nie kolki bo to dopiero po jakimś czasie mogą się przydarzyć a on już w szpitalu po porodzie strasznie płakał i budził inne noworodki na sali. Ja się nie znam, ale strasznie mi szkoda sąsiadki bo widać że już ma dosyć psychicznie a to też jej pierwsze dziecko i nie ma nikogo do pomocy 😔

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja tez 3 tyg przed sie stresowałam jak to będzie itp. Teraz nadszedl spokoj i to, ze nie moge sie doczekać.
    Oby u mnie też nadszedł ten spokój 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Ja miałam sen głupi z rowerem kilka dni temu wiec chyba bym nie wsiadła... a ciążko się jedzie z brzuchem? 😛 kurde może to jakiś pomysł na poród haha
    nooo trzeba nogi śmiesznie na boki rozkładać🙈🙈🙈🤪🤪🤪🤪 no i powiem ci że wczoraj już nie nadążałam za moimi młodszymi(9 i 10 lat).Tylko ja też mam mały brzuch to mi łatwiej

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kolejnej środy muszę wytrwać w dwupaku a później niech się dzieje, im szybciej tym lepiej ;) Przyjechała moja mama więc przynajmniej o starszaka jestem spokojna. Chciałabym bardzo sn ale co ma być to będzie, aby zdrowy. Ja tak jak Niezapominajka, nie mogę uwierzyć, że nadal jestem w ciąży

Mój też raczej z tych ruchliwych, widzę że ma swoje stałe pory. Najczęściej w trakcie posiłku, tak się rusza, że ciężko mi w ogóle jeść. A wczoraj wieczorem dostałam takiego kopa w żebra, że aż mnie zgięło w pół. Ta intensywność ruchów to też dla mnie nowość 😅 mimo łożyska na przedniej ścianie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Właśnie dziwna sytuacja że zatrzymali ich w szpitalu na 3 dni i sami nie wiedzieli co to może być. Na wizycie położnej po porodzie stwierdziła że na pewno nie kolki bo to dopiero po jakimś czasie mogą się przydarzyć a on już w szpitalu po porodzie strasznie płakał i budził inne noworodki na sali. Ja się nie znam, ale strasznie mi szkoda sąsiadki bo widać że już ma dosyć psychicznie a to też jej pierwsze dziecko i nie ma nikogo do pomocy 😔

Współczuję sąsiadce. I faktycznie kolki pojawiają się około 4 tyg po porodzie. Oby to nie był mały hajnid, bo raczej sąsiadka nie skusi się nigdy na drugie dziecko :/

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko u mnie z ruchami dziś w normie, czyli młody się wierci jak co dzień większość dnia.
    może wczoraj miał leniwy dzień alurat jak wizyta wypadała.
    jutro rano ktg i zobaczę co dr powie, na kiedy się szykować.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja myslalam, ze jak będzie tak jak dzis to body na krotki rekaw, skarpetki i ewentualnie na to kocyk jak jakis wiatr przyjdzie, od fotelika grzeje w aucie tez cieplo a jak będzie chłodniej tj ok 20 - 25 stopni to do tego doloze polspiochy ew pajaca i kocyk

No właśnie się zastanawiałam czy body na krótki rękaw, ale może na 1 wyjście lepiej długi.. Hm sama nie wiem, już zapomniałam jak się takie maluchy ubiera :p
    Najwyżej poproszę o radę pielęgniarki czy położna... W każdym razie wezmę i na długi i na krótki rękaw.

l22ndf9helggnp3z.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pakuje w woreczek strunowy body z krótkim i długim rękawkiem, polspiochy, skarpeciochy. Czapeczka i niedrapki.do fotelika otulacz muślinowy. I zobaczymy co się przyda...

Po USG...mały waży 3200 😉 szyjka nadal twarda i długa..ale nie wiem ile ma dokładnie...przygotowujemy się też na kangurowanie taty ..o ile nie spanikuje 😉😉matko jedyna...to już za parę dni...ja chyba od dzisiaj zacznę melisę w ilościach hurtowych pić...
    A teraz pytanie za 100 pkt...co się dzieje z czopem śluzowym jeżeli nie odpadnie przed CC??

akilegna♥, Zula36 lubią tę wiadomość

lprki09kusm93td5.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    Ja też pakuje w woreczek strunowy body z krótkim i długim rękawkiem, polspiochy, skarpeciochy. Czapeczka i niedrapki.do fotelika otulacz muślinowy. I zobaczymy co się przyda...

Po USG...mały waży 3200 😉 szyjka nadal twarda i długa..ale nie wiem ile ma dokładnie...przygotowujemy się też na kangurowanie taty ..o ile nie spanikuje 😉😉matko jedyna...to już za parę dni...ja chyba od dzisiaj zacznę melisę w ilościach hurtowych pić...
    A teraz pytanie za 100 pkt...co się dzieje z czopem śluzowym jeżeli nie odpadnie przed CC??

Ewakuuje się chyba jakoś z odchodami poporodowymi. Ja swojego nie zaobserwowałam.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo mój syn był takim wyjcem. Do tej pory jest z resztą. Jak coś mu nie pasuje to od razu ryk. Mój np jak miał chociaż kocyk zarzucony i mu minimalnie za ciepło było to wył. Mokra pielucha, nawet po jednym sikaniu był ryk. Mleko się opóźniło 3minuty - histeria. Dlatego mam duży odstęp między dziećmi. Musiałam odpocząć trochę psychicznie...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciuszkow do szpitala zapakowałam body na krótki rękaw, długi rękaw, polspiochy, pajace i dwie sukienki na wyjście, zależnie od pogody z krótkim lub długim rękawem.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    No właśnie się zastanawiałam czy body na krótki rękaw, ale może na 1 wyjście lepiej długi.. Hm sama nie wiem, już zapomniałam jak się takie maluchy ubiera :p
    Najwyżej poproszę o radę pielęgniarki czy położna... W każdym razie wezmę i na długi i na krótki rękaw.

Kiedyś ktoś mi mówił, że na początku ubiera się jedną warstwę więcej niż u nas samych, głównie na górę. Ja w upał do wyjścia mam zamiar ubrać body z krótkim I ewentualnie pajaca na to z długim. Jak pogoda będzie średnia to body z długim, spodenki i ewentualnie kocyk do przykrycia, no i może ta nieszczęsna czapeczka 😅 Właśnie przygotowałam sobie 2 zestawy na wyjście, na gorąc i na chłodek, spakowałam do woreczków strunowych i w razie czego, jestem przygotowana na każdą możliwość.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:

Raczej zostaje usunięty, tak jak cała reszta, chyba. Mi nie odchodził czop I miałam cc

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też popakowałam w woreczki strunowe ubranka na różne opcje pogodowe. Jest body na długi rękaw, rampers krótki, spodenki bawełniane, skarpety, 2 czapeczki, pajacyki z cieńszej i grubszej bawełny, pieluchę/otulacz bambusowy do przykrycia. Jeszcze chyba cienki kocyk polarowy dołożę. Wezmę też pod uwagę jak będzie na sali i w co będzie młody ubierany w szpitalu, żeby po wyjściu nie odczuł dużej różnicy temperatury.
    W grubym pajacyku przynieśliśmy do domu córkę (pod spodem miała jeszcze długie spodnie, a na wierzchu gruby kombinezon, bo był grudzień), a potem miał go na wyjście że szpitala bratanek mojego męża, jako wierzchnią warstwę, a on też lipcowych, ale w 2019 początek lipca był chłodny.

Umówiłam się dziś z położną na spotkanie w przyszłym tygodniu. Dowiedziałam się, że wizyty patronażowe są, ale jest zalecenie, by zmniejszyć ich liczbę. Powiedziałam, że przy drugim dziecku to i tak nie będę pewnie potrzebować tyle, co przy pierwszym. Teraz mieszkam dalej od przychodni, ale to nie problem. Nie wiem czy w ogóle będę chciała zmienić na tę, co mam blisko nowego mieszkania.

• olimama Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli będzie goraco to na wyjście mam przygotowany zestaw body z krótkim rękawem , czpeczke przeciwsloneczna (na czas przejscia do samochodu gdyby mocno swiecilo) i ewentualnie bambusowa pieluszke zeby chronić przed słońcem albo polozyc na fotelik. Na chłodniejszy dzien body z długim + polspiochy i ewntualnie kocyk gdyby faktycznie zimno bylo.

Jeżeli temp. jest pow. 26st. i najchetniej czlowiek nie chciałby miec nic na sobie to nie stosuje sie zasady z jedną warstwą więcej. A w pozostałych przypadkach to ta pieluszka, czy kocyk są właśnie ta dodatkowa warstwa.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • LENi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze denerwuje mnie ciągle zatkana dziurka w nosie.. Nie potrafię przez nią oddychać a na dodatek boli mnie gardło :/ taka pogoda a ja przeziębiona czy już sama nie wiem co to.. Bo ta dziurkę mam zatkana już dłuuugi czas :/. Ale podobno w ciąży się to zdarza.. Tylko jak sobie pomoc :/ eh

l22ndf9helggnp3z.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Jeżeli będzie goraco to na wyjście mam przygotowany zestaw body z krótkim rękawem , czpeczke przeciwsloneczna (na czas przejscia do samochodu gdyby mocno swiecilo) i ewentualnie bambusowa pieluszke zeby chronić przed słońcem albo polozyc na fotelik. Na chłodniejszy dzien body z długim + polspiochy i ewntualnie kocyk gdyby faktycznie zimno bylo.

Jeżeli temp. jest pow. 26st. i najchetniej czlowiek nie chciałby miec nic na sobie to nie stosuje sie zasady z jedną warstwą więcej. A w pozostałych przypadkach to ta pieluszka, czy kocyk są właśnie ta dodatkowa warstwa.

Ja tak samo, przy upałach raczej tylko body na krótki i coś na głowę, żeby mały nie dostał udaru słonecznego. Moja córka strasznie płakała, jak po wyjściu ze szpitala ubrałam ją w warstwę więcej(tak mi położne poradziły) mimo, że urodziła się malutka. Lepiej ubrać lżej i przykryć kocykiem/pieluszką, niż przegrzać malucha.

Martamus - gratuluję!!! Daj znać co słychać, trzymam kciuki, żeby z malutką wszystko było ok. :)
    Kosmo - musisz mieć skierowania na badania w medicoverze? Ja robię "na życzenie" jako ciężarna, idę do położnej i mowię co chcę, nikt nie wymagał skierowania, jedynie na ktg musiałam dostać od jakiegoś ginekologa.

Jestem po wizycie, mały waży już 3200g, brzuch mam wysoko, wszystko pozamykane, też będę miała cc, 28.06 przyjmują mnie na oddział, 29.06 cięcie :)

anjaa25, olimama lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kurcze denerwuje mnie ciągle zatkana dziurka w nosie.. Nie potrafię przez nią oddychać a na dodatek boli mnie gardło :/ taka pogoda a ja przeziębiona czy już sama nie wiem co to.. Bo ta dziurkę mam zatkana już dłuuugi czas :/. Ale podobno w ciąży się to zdarza.. Tylko jak sobie pomoc :/ eh
    ja tak miałam kilka mcy. nadal mam ale już mnie zatkane dziurki. przez to potwornie chrapie w ciąży. nie znalazłam zadnej metody na to :(

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    ja tak miałam kilka mcy. nadal mam ale już mnie zatkane dziurki. przez to potwornie chrapie w ciąży. nie znalazłam zadnej metody na to :(
    O weź mnie nie strasz😱 ja też ostatnio mam nos przytkany i miałam nadzieję, że to chwilowe 😭

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ