X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Niezapominajko u mnie z ruchami dziś w normie, czyli młody się wierci jak co dzień większość dnia.
    może wczoraj miał leniwy dzień alurat jak wizyta wypadała.
    jutro rano ktg i zobaczę co dr powie, na kiedy się szykować.
    To bardzo dobrze :)
    Martwilam się, że nic nie piszesz.

lukaszkowa lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martamus a jak u Was? Jak się czujesz? Jak mała? Już lepiej? Kiedy będziesz mogła mieć Stefcię przy sobie? Kiedy wychodzicie?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kurcze denerwuje mnie ciągle zatkana dziurka w nosie.. Nie potrafię przez nią oddychać a na dodatek boli mnie gardło :/ taka pogoda a ja przeziębiona czy już sama nie wiem co to.. Bo ta dziurkę mam zatkana już dłuuugi czas :/. Ale podobno w ciąży się to zdarza.. Tylko jak sobie pomoc :/ eh

Ja mam ciągle któraś dziurkę zatkana. Teraz mi jeszcze klimatyzacja nie pomaga... Gardło trochę boli i zatoki jakby zapchane. Uroki ciąży...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja mam ciągle któraś dziurkę zatkana. Teraz mi jeszcze klimatyzacja nie pomaga... Gardło trochę boli i zatoki jakby zapchane. Uroki ciąży...

No właśnie.. Denerwujące to... Ja sobie na gardło kupiłam prenalen gardło - musiałam coś wziąć, żeby się z tego coś innego nie rozwinęło bo jeszcze mi przypiszą koronę :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    No właśnie.. Denerwujące to... Ja sobie na gardło kupiłam prenalen gardło - musiałam coś wziąć, żeby się z tego coś innego nie rozwinęło bo jeszcze mi przypiszą koronę :p

Ja isle brałam i Tantum Verde. Trochę lepiej, ale ciągle coś mi tam siedzi. Chora się nie czuje, zwalam na klimatyzacje 😜

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martamus Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już jest ok, myślę, że jak nie znajdą już nic u Stefki nowego to my jutro wychodzimy do domu. Rana po cc cholernie boli, jestem jak kaleka, nie wiem jak wejdę na 5 piętro swojej kamienicy ale chcę już być w domu jak najszybciej. Przez to cholerne dokarmianie z butelki Stefcia nie chce się porządnie przystswiac, bo z butelki łatwiej.. Im szybciej pójdziemy do domu tym lepiej!
    Więc ja się chyba powoli z wami żegnam mam nadzieję, że u wszystkich porody będą łatwe i przyjemne a dzieci zdrowe! Dalej nie umiem uwierzyć, że ktoś woli cc niż SN, dla mnie to prawdziwy horror, nigdy nie byłam rąk słaba i zależna od innych jak te 2 doby po a i tak dalej okropny ból.
    No nic, powodzonka dziewczyny!!!

Kosmo, martini92, StarającaSię, Natka95, Kama_86, shooa, lysinka, LENi lubią tę wiadomość

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martamus super że ze Stefką wszystko w porządku i już wyjdziecie do domu. Współczuję przeżyć po cc, ale wszystko w końcu minie i będziecie się mogły już cieszyć tylko sobą 🙂

martamus lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    U nas już jest ok, myślę, że jak nie znajdą już nic u Stefki nowego to my jutro wychodzimy do domu. Rana po cc cholernie boli, jestem jak kaleka, nie wiem jak wejdę na 5 piętro swojej kamienicy ale chcę już być w domu jak najszybciej. Przez to cholerne dokarmianie z butelki Stefcia nie chce się porządnie przystswiac, bo z butelki łatwiej.. Im szybciej pójdziemy do domu tym lepiej!
    Więc ja się chyba powoli z wami żegnam mam nadzieję, że u wszystkich porody będą łatwe i przyjemne a dzieci zdrowe! Dalej nie umiem uwierzyć, że ktoś woli cc niż SN, dla mnie to prawdziwy horror, nigdy nie byłam rąk słaba i zależna od innych jak te 2 doby po a i tak dalej okropny ból.
    No nic, powodzonka dziewczyny!!!
    Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i w pełni będziesz mogła cieszyć się córeczką. Zdrówka dla Was ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:19

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny proszę się tu dalej udzielać 🙂 Liczę na wymianę doświadczeń z maluchami i rady 🙂

medimind, Zula36 lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno skorzystam z rad świeżo upieczonych mamusiek, jak mi jeszcze przyjdzie większość lipca z brzuchem latać. Dzisiaj wizyta w 34+1, szyjka długa, zamknięta. Nic nie wskazuje na to, żeby coś się miało zacząć szybciej dziać. Dr też mi powiedział coś dziwnego. Że jak się teraz zacznie poród, to już się go nie hamuje. Serio? Wydawało mi się, że jak dziewczyny jadą do szpitala ze skurczami w ciąży 34-37tydzien, to dostają leki na wyciszenie. No chyba że wody odejdą, to już leci poród.

• Alunis Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja na pewno skorzystam z rad świeżo upieczonych mamusiek, jak mi jeszcze przyjdzie większość lipca z brzuchem latać. Dzisiaj wizyta w 34+1, szyjka długa, zamknięta. Nic nie wskazuje na to, żeby coś się miało zacząć szybciej dziać. Dr też mi powiedział coś dziwnego. Że jak się teraz zacznie poród, to już się go nie hamuje. Serio? Wydawało mi się, że jak dziewczyny jadą do szpitala ze skurczami w ciąży 34-37tydzien, to dostają leki na wyciszenie. No chyba że wody odejdą, to już leci poród.

Ja trafiłam do szpitala w 34+0, wtedy mi hamowali poród. Mówili, ze gdyby trafiła tydzień później, to od wtedy już nie hamują. Także cieszę się, bo nie chciałabym urodzić w 35 tygodniu, teraz, dzięki wyciszeniu porodu mam szanse doczekać do terminu cięcia :) (38+4)

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula leki tokolityczne do 34 tygodnia bodajże, później już tylko sterydy na rozwój płuc

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, to teraz muszę przetrwac te 3 tygodnie, bo nie chciałabym rodzić przed 37 😨. Po 37 biorę się za mycie okien 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po ktg i wizycie u mojego dr.
    wyslal mnie do matki polki na test na covid i kazał przyjść w sobotę z hasłem „mamy obciążony wywiad. jest upał. pępowina wokół szyi. zabieram Panią do szpitala” :(((((
    czyli albo w sobotę albo w poniedziałek ide się położyć.
    jezus jak ja nie jestem gotowa psychicznie na to..poryczalam się w domu już z emocji.
    tym samym chyba rezygnuje z ustawionego terminu CC w tym drugim szpitalu, bo boje się ze tam będę bez opieki do terminu CC (5.07) a coś złego może się stać przez ta pępowinę wokół szyi..
    strasznie się boje SN ale bardziej się boje o życie i zdrowie dziecka.

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:43

medimind lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:19

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:44

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa a wyszło coś na ktg? Mały się w normie ruszał? Będziecie w dobrych rękach, może lepiej chuchać na zimne. W tym szpitalu gdzie Cię lekarz skieruje masz możliwość znieczulenia?

Może jak w szpitalu będą monitować małego i będzie ok to Cię wypuszcza jeszcze. Nie wiem jakie są procedury jeżeli dziecko jest owinięte pępowiną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 15:16

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby do samego ktg sie nie przyczepił, ale młody sie na ktg znów za dużo nie ruszał, tętno trochę skakało między 150-160 a 120-130.
    mysle ze będzie wolał wywołać w przyszłym tygodniu niż ryzykować czymkolwiek.
    co do znieczulenia to je daja.
    polecicie jakiś kanał na youtube co warto obejrzeć przed SN, jak się przygotować do (oddychanie etc ?), bo do tej pory omijalam ta tematykę szerokim łukiem nie dopuszczając myśli o SN nawet.

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ