Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
kurna ja jutro na 13.30 musze jechać do lekarza.Też nie mam klimy w aucie to będę zdychać.Ale jak wróce to od razu wskocze do basenu-dzisiaj rozłożyłam bo dzieciaki żyć nie dają a na plaże mi się nie chce w takie upały jeździć.Pewnie w tym roku nie pojade a mam może z 10 km🤔4x córka😁❤️🤪
-
Martamus, jeśli możesz to się nie żegnaj, tylko zaglądaj
W grupie zawsze raźniej.
A już na pewno jak więcej dziewczyn urodzi i pojawia się maluchy.
To właściwe miejsce żeby się poradzić i rozwiać wątpliwości, z którymi się będziemy borykaćZula36 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja już wyrosłam z auta bez klimy. Nawet a starym oplu jest 😅
Ogólnie to ja jestem dziwna, bo lubię taka pogodę. Gorąco mi nie szczególnie w życiu przeszkadza, nawet jak mam pracować wtedy. Najgorzej, bo wchodzę już w etap kiedy coś co upadło przestaje istnieć, chyba że synuś jest w pobliżu i podniesie 😅vatolina, lysinka lubią tę wiadomość
-
To ja mam zupełnie na odwrót. Normalnie ciepło mi nie przeszkadza, ale w ciąży cieszyłam się, że jest chłodniej. Było łatwiej funkcjonować.
W pierwszej ciąży dopadła mnie fala upałów na końcówce ciąży i widzę, że w tej też będzie mi to dane🤦♀️
Ale póki temp nie przekroczy 30 i noce będą chłodne, to może jakoś damy radę 💪
Inaczej zamieszkam w supermarkecie z klima 🙈Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Shoa, byłaś może kiedyś na zajęciach ze śpiewu, albo emisji głosu? Jeśli ćwiczyłaś kiedyś oddychanie przeponowe, to już wiesz jak oddychać. Jeśli nie, i tak na pewno dasz radę. Głębokie oddechy z przepony na skurczach na prawdę pomagają.
Życzę lekkiego porodu. Ja przy pierwszym jak dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, to nawet na chwilę przysnęłam. Dobrze, że będzie twój lekarz i wiadomo, że będzie możliwość znieczulenia.
Ja nie wiem nawet w jakim szpitalu będę rodzić i pewnie nie będę wiedziała do ostatniej chwili. Z jednej strony chciałbym tam, gdzie poprzednio, z drugiej poziom obu szpitali jest zrównany, a w tym drugim wznawiają odwiedziny (na pół godziny dziennie i według wcześniej ustalonego harmonogramu). -
nick nieaktualny
-
Mi teraz upały nie przeszkadzają, ale w aucie muszę mieć klimę, bo się duszę.
Wczoraj przez pół dnia miałam skurcze co 10 minut, pojechałam do izbę sprawdzić. Wyciszyło się wszystko, ale szyjka puściła i rozwarcie na dwa cm. Mam odpoczywać 😉Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Shoa rób, jak podpowiada intuicja. Masz lekarza w szpitalu, na pewno się tobą zajmie odpowiednio.
Martamus nie żegnaj się jeszcze z nami, możemy kontynuować wątek. Moja najstarsza córka ma 6 lat, a dalej mamy grupę na fejsie przeniesioną z bbf 😉shooa lubi tę wiadomość
-
lysinka wrote:Shoa rób, jak podpowiada intuicja. Masz lekarza w szpitalu, na pewno się tobą zajmie odpowiednio.
Martamus nie żegnaj się jeszcze z nami, możemy kontynuować wątek. Moja najstarsza córka ma 6 lat, a dalej mamy grupę na fejsie przeniesioną z bbf 😉
Ja mam taką grupę z synem. Jest zamknięta, jesteśmy we 12 i w sumie to już jak rodzina się znamy, bo nawet z niektórymi udało się spotkać -
Jak dla mnie takie upały mogą być, dopóki nie muszę gdzieś wyjść 😅 Mam ogród, cień I basen więc daję radę. Gorzej właśnie jak trzeba coś załatwić po południu, wtedy jestem zlana potem od góry do dołu. Wygląda na to, że te upały jeszcze przez jakiś czas się utrzymają
-
lysinka wrote:Mi teraz upały nie przeszkadzają, ale w aucie muszę mieć klimę, bo się duszę.
Wczoraj przez pół dnia miałam skurcze co 10 minut, pojechałam do izbę sprawdzić. Wyciszyło się wszystko, ale szyjka puściła i rozwarcie na dwa cm. Mam odpoczywać 😉
Ojej, to się dzieje! -
Mnie te temperatury w ogóle nie przeszkadzają. Jadę niedługo po syna o chyba go na wodny plac zabaw jednak zabiorę, bo on znów kiepsko znosi taką pogodę. Ja mam arbuza w lodówce i truskawki, więc jestem całkiem zadowolona 😁 a na obiad parowane kluski z truskawkami 🤤
-
Ja ogólnie lubie ciepełko, ale nie w mieście 😉Staram się wszystko załatwić do południa a potem siedze w domu. W aucie tez lecę na klimie, ale moje gardło zaczyna się buntować i mam chrypę.
Dziewczyny macie jakiś fajny otulacz/ kocyk do fotelika? Dzisiaj byłam w sklepie po materac dla małej i spodobał mi się jeden ale kosztuje 175 zł.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Anszelika wrote:Mnie te temperatury w ogóle nie przeszkadzają. Jadę niedługo po syna o chyba go na wodny plac zabaw jednak zabiorę, bo on znów kiepsko znosi taką pogodę. Ja mam arbuza w lodówce i truskawki, więc jestem całkiem zadowolona 😁 a na obiad parowane kluski z truskawkami 🤤
Ja dzisiaj tez obiad truskawkowy tylko z makaronem.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
ja już po wizycie.Zbadał mnie na fotelu bo mu powiedziałam o tym czopie że tydzień temu wypadł i nic komlpetnie się tam nie dzieje🤔
skierowanie do szpitala mam na za tydzień czyli 25.06.Mam nadzieję że szybciej coś samo ruszy.....🤨medimind, shooa, Zula36, lysinka, akilegna♥ lubią tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪