X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna ja jutro na 13.30 musze jechać do lekarza.Też nie mam klimy w aucie to będę zdychać.Ale jak wróce to od razu wskocze do basenu-dzisiaj rozłożyłam bo dzieciaki żyć nie dają a na plaże mi się nie chce w takie upały jeździć.Pewnie w tym roku nie pojade a mam może z 10 km🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na 8 młoda odwieźć, potem na domek, bo kładą nam panele, później odebrać młoda, jechać na występ córy, także ciągle w biegu i w samochodzie - ale mam klimę :p tylko boję się za bardzo chłodzić bo potem właśnie katar i gardło zawalone :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martamus, jeśli możesz to się nie żegnaj, tylko zaglądaj :)
    W grupie zawsze raźniej.
    A już na pewno jak więcej dziewczyn urodzi i pojawia się maluchy.
    To właściwe miejsce żeby się poradzić i rozwiać wątpliwości, z którymi się będziemy borykać :)

Zula36 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyrosłam z auta bez klimy. Nawet a starym oplu jest 😅
    Ogólnie to ja jestem dziwna, bo lubię taka pogodę. Gorąco mi nie szczególnie w życiu przeszkadza, nawet jak mam pracować wtedy. Najgorzej, bo wchodzę już w etap kiedy coś co upadło przestaje istnieć, chyba że synuś jest w pobliżu i podniesie 😅

vatolina, lysinka lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak to podobnie jak ja, też lubię taka pogodę, nawet teraz w ciąży mi nie doskwiera :) takze mi to pasuje :) jedyny minus że nie mam w czym chodzic :p bo nie przypuszczałam, że remont się przeciągnie a letnie ciuchy w kartonach u tesciowej :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam zupełnie na odwrót. Normalnie ciepło mi nie przeszkadza, ale w ciąży cieszyłam się, że jest chłodniej. Było łatwiej funkcjonować.
    W pierwszej ciąży dopadła mnie fala upałów na końcówce ciąży i widzę, że w tej też będzie mi to dane🤦‍♀️
    Ale póki temp nie przekroczy 30 i noce będą chłodne, to może jakoś damy radę 💪
    Inaczej zamieszkam w supermarkecie z klima 🙈

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa, byłaś może kiedyś na zajęciach ze śpiewu, albo emisji głosu? Jeśli ćwiczyłaś kiedyś oddychanie przeponowe, to już wiesz jak oddychać. Jeśli nie, i tak na pewno dasz radę. Głębokie oddechy z przepony na skurczach na prawdę pomagają.
    Życzę lekkiego porodu. Ja przy pierwszym jak dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, to nawet na chwilę przysnęłam. Dobrze, że będzie twój lekarz i wiadomo, że będzie możliwość znieczulenia.
    Ja nie wiem nawet w jakim szpitalu będę rodzić i pewnie nie będę wiedziała do ostatniej chwili. Z jednej strony chciałbym tam, gdzie poprzednio, z drugiej poziom obu szpitali jest zrównany, a w tym drugim wznawiają odwiedziny (na pół godziny dziennie i według wcześniej ustalonego harmonogramu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:20

• lysinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz upały nie przeszkadzają, ale w aucie muszę mieć klimę, bo się duszę.

Wczoraj przez pół dnia miałam skurcze co 10 minut, pojechałam do izbę sprawdzić. Wyciszyło się wszystko, ale szyjka puściła i rozwarcie na dwa cm. Mam odpoczywać 😉

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa rób, jak podpowiada intuicja. Masz lekarza w szpitalu, na pewno się tobą zajmie odpowiednio.

Martamus nie żegnaj się jeszcze z nami, możemy kontynuować wątek. Moja najstarsza córka ma 6 lat, a dalej mamy grupę na fejsie przeniesioną z bbf 😉

shooa lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Shoa rób, jak podpowiada intuicja. Masz lekarza w szpitalu, na pewno się tobą zajmie odpowiednio.

Martamus nie żegnaj się jeszcze z nami, możemy kontynuować wątek. Moja najstarsza córka ma 6 lat, a dalej mamy grupę na fejsie przeniesioną z bbf 😉

Ja mam taką grupę z synem. Jest zamknięta, jesteśmy we 12 i w sumie to już jak rodzina się znamy, bo nawet z niektórymi udało się spotkać

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak, fajne takie kontynuacyjne grupy, ja też jestem na takiej grupie, córka ma już 8 lat a my dalej klachamy :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham ciepełko, ale w ciąży wolę zdecydowanie niższe temperatury.
    Pewnie jak teraz jest upał, to jak będę rodzić będzie zimno.
    Tak źle i tak nie dobrze 😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie takie upały mogą być, dopóki nie muszę gdzieś wyjść 😅 Mam ogród, cień I basen więc daję radę. Gorzej właśnie jak trzeba coś załatwić po południu, wtedy jestem zlana potem od góry do dołu. Wygląda na to, że te upały jeszcze przez jakiś czas się utrzymają

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • LENi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Mi teraz upały nie przeszkadzają, ale w aucie muszę mieć klimę, bo się duszę.

Wczoraj przez pół dnia miałam skurcze co 10 minut, pojechałam do izbę sprawdzić. Wyciszyło się wszystko, ale szyjka puściła i rozwarcie na dwa cm. Mam odpoczywać 😉

Ojej, to się dzieje! :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te temperatury w ogóle nie przeszkadzają. Jadę niedługo po syna o chyba go na wodny plac zabaw jednak zabiorę, bo on znów kiepsko znosi taką pogodę. Ja mam arbuza w lodówce i truskawki, więc jestem całkiem zadowolona 😁 a na obiad parowane kluski z truskawkami 🤤

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie lubie ciepełko, ale nie w mieście 😉Staram się wszystko załatwić do południa a potem siedze w domu. W aucie tez lecę na klimie, ale moje gardło zaczyna się buntować i mam chrypę.

Dziewczyny macie jakiś fajny otulacz/ kocyk do fotelika? Dzisiaj byłam w sklepie po materac dla małej i spodobał mi się jeden ale kosztuje 175 zł.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Mnie te temperatury w ogóle nie przeszkadzają. Jadę niedługo po syna o chyba go na wodny plac zabaw jednak zabiorę, bo on znów kiepsko znosi taką pogodę. Ja mam arbuza w lodówce i truskawki, więc jestem całkiem zadowolona 😁 a na obiad parowane kluski z truskawkami 🤤

Ja dzisiaj tez obiad truskawkowy tylko z makaronem.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie.Zbadał mnie na fotelu bo mu powiedziałam o tym czopie że tydzień temu wypadł i nic komlpetnie się tam nie dzieje🤔
    skierowanie do szpitala mam na za tydzień czyli 25.06.Mam nadzieję że szybciej coś samo ruszy.....🤨

medimind, shooa, Zula36, lysinka, akilegna♥ lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj truskawkowy obiad nie tylko u mnie :) U mnie z kolei truskawki w naleśnikach.

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ