X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa będzie dobrze, trzymam za was mocno kciuki. Super że masz możliwość znieczulenia i Twój lekarz pracuje w tym szpitalu, więc będzie Cię miał bezpośrednio pod opieką. Z porodem sn jak będzie trzeba też dasz radę. Musimy pamiętać że kiedyś kobiety rodziły bez szkół rodzenia itd 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:20

• LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa położna pomoże, zresztą.. Ja z pierwsza cora jechałam na wywolanie, byłam w 41 tygodniu ciąży, dostałam oxytocyne 2x - jak mi wody odeszły skaczącą na półkę po 4h, Zaczęło się... Skurcze co minute, doszłam do 7cm rozwarcia i okazało się że cora się źle ułożyła główka i wzięli mnie na cc. Dla mnie to była tragedia.. Oby u Ciebie się udało, a może jednak lekarz weźmie pod uwagę cc.. Hmm

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa, a jak to się stało, że w jednym szpitalu byłaś umówiona na CC, a w tym do którego już idziesz nie? Twój prowadzący nie chce kierować na CC i to umowilas na własną rękę w innym szpitalu?

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tą pępowina wokół szyi? Bo mi jeden z lekarzy w szpitalu powiedział, że to nie stanowi zagrożenia dla dziecka w brzuchu... że może być nawet kilka razy owinięte..Ryzyko jest dopiero podczas samego porodu, lub gdyby ewentualnie zrobi się węzeł, co się rzadko zdarza, ale też jest nie do wykrycia na usg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 16:31

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił do mnie lekarz.. Mam się stawić do szpitala 20.07. Wcześniej zadzwonić do szpitala i się umówić na wizytę z anestezjologiem. Na normalna kontrolna wizytę nie muszę już przychodzić..

shooa lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za dobre słowa..moja intuicja mi podpowiada żeby się trzymać mojego doktora i isc do szpitala a nie na końcu ciąży isc gdzieś indziej tylko dla samego CC.

Ula, jest tak dokładnie jak mówisz - mój dr optuje za SN i nie chce CC na życzenie, wiec ogarnelam inny szpital gdzie z zaświadczeniem o tokofobii bez problemu robią CC i tam ustaliłam termin CC.
    może gdyby nie ten tydzień gdzie wyszla mniejsza waga młodego i ta pępowina na szyi to bym czekała na ten termin CC, ale boje się 2,5 tygodnia tak łazić „bez opieki”.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Jak to jest z tą pępowina wokół szyi? Bo mi jeden z lekarzy w szpitalu powiedział, że to nie stanowi zagrożenia dla dziecka w brzuchu... że może być nawet kilka razy owinięte..Ryzyko jest dopiero podczas samego porodu, lub gdyby ewentualnie zrobi się węzeł, co się rzadko zdarza, ale też jest nie do wykrycia na usg..
    sama ne wiem. mi tez mówią to ze dość częste, ale jakoś moj dr chucha na mnie. może to ta pacjentka z tego tygodnia której ciąża w 27tc obumarła a może może dwie poprzednie ciaze poronione. już wole żeby był nadopiekuńczy niż żeby go (nas?) rutyna zgubiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dzwonił do mnie lekarz.. Mam się stawić do szpitala 20.07. Wcześniej zadzwonić do szpitala i się umówić na wizytę z anestezjologiem. Na normalna kontrolna wizytę nie muszę już przychodzić..
    super ! masz miesiąc z hakiem na ostateczne fizyczne i psychiczne przygotowania :)

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    dzięki dziewczyny za dobre słowa..moja intuicja mi podpowiada żeby się trzymać mojego doktora i isc do szpitala a nie na końcu ciąży isc gdzieś indziej tylko dla samego CC.

Ula, jest tak dokładnie jak mówisz - mój dr optuje za SN i nie chce CC na życzenie, wiec ogarnelam inny szpital gdzie z zaświadczeniem o tokofobii bez problemu robią CC i tam ustaliłam termin CC.
    może gdyby nie ten tydzień gdzie wyszla mniejsza waga młodego i ta pępowina na szyi to bym czekała na ten termin CC, ale boje się 2,5 tygodnia tak łazić „bez opieki”.
    Rozumiem. No cóż, chyba w tej sytuacji postąpiłabym tak jak Ty. Trzymaj się intuicji i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

• LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa, tak masz rację, lepiej dmuchać na zimne i spróbować, zaufać swojego lekarzowi, niz iść gdzieś tylko dla cc. Będzie dobrze! Dasz radę a tak naprawdę nie wie nikt jak się rozwinie akcja!

Mi termin też pasuje :p psychicznie się nastawię i może uda się przeprowadzić do tego czasu. Oby. W każdym razie myślałam, że będzie mi kazał się stawić duzo wcześniej :) ale dobrze, że już termin mam. Jestem spokojniejsza, no chyba że młoda uzna że się będzie chciała pojawić wcześniej ale lepiej nie :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa a ile dzisiaj na wizycie ważył młody? Dasz radę kochana, rób jak Ci intuicja podpowiada 🙂

Leni, to super że znasz już termin 🙂 Jak się wie kiedy co i jak to jakoś człowiek spokojniejszy 🙂

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, dokładnie. Przynajmniej mam czas na zakupy i pakowanie torby haha 🙈 nie no to Musze z końcem czerwca ogarnąć bo ciągle przekładam i przekładam 🤪 a roznie może być, nawet znajac termin :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:44

Natka95 lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Show czyżbyś miała CC umówione w medeorze lub salve? Ja to Ci współczuję tej matki Polki. Dla mnie pobyt tam to dramat. Brrr... No ale.masz lekarza stamtąd to inaczej traktują niż tak z ulicy.
    Co do owinięcia to myślę że póki nie ma węzła to to nie jest zagrożenie. Dziecko się ciągle rusza i w każdej chwili może się owinąć lub odwinąć.

Ula my mamy ten sam termin więc jeszcze się będziemy długo bujać we dwie 😜

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Show czyżbyś miała CC umówione w medeorze lub salve? Ja to Ci współczuję tej matki Polki. Dla mnie pobyt tam to dramat. Brrr... No ale.masz lekarza stamtąd to inaczej traktują niż tak z ulicy.
    Co do owinięcia to myślę że póki nie ma węzła to to nie jest zagrożenie. Dziecko się ciągle rusza i w każdej chwili może się owinąć lub odwinąć.

tak, mam termin CC zaklepany w salve.
    w matce polce to wiem ze można trafić super a może być słabo. ale już na to nie patrzę, trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Nooooo... A ja już się tak nie mogę doczekać. Dziewczyny już dawno zapomną o porodach, a my nadal z brzuchami 😄

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Nooooo... A ja już się tak nie mogę doczekać. Dziewczyny już dawno zapomną o porodach, a my nadal z brzuchami 😄

No dokładnie. Jeszcze z moją szyjka długa to pewnie się do sierpnia będę bujać...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was też było dziś tak gorąco?kuźwa myślałam że sie wykończe taki upał.Jeszcze o 19 nie szło wyjść na dwór🔥🔥🔥

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąco, ale najgorsze dni mają dopiero nadejść... Dziś na spontanie zaklepałam dwie nocki w domku nad jeziorem, jutro jedziemy, boję się tylko, że jak utkniemy w korku w aucie bez klimy to zostanie ze mnie mokra plama

olimama lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ