Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie. Pewnie już wszystkie macie wozki dla maluchów. Jak jechalyscie kupować wózek to dostawałyście to od ręki czy trzeba było czekać? Jeśli tak to jak długo?
Rodzice od początku zaoferowali, że kupią wózek i ok, czemu nie, z tym, że nadal się po niego nie wybrali, bo "jest jeszcze czas" a mnie już coś bierze, bo termin zaraz, a nie chcę czekać potem niewiadomo ile na wózek jak mogłabym już spacerować z małą... Fotelik mamy. Chociaż tyle. -
Mimi2 wrote:Mam pytanie. Pewnie już wszystkie macie wozki dla maluchów. Jak jechalyscie kupować wózek to dostawałyście to od ręki czy trzeba było czekać? Jeśli tak to jak długo?
Rodzice od początku zaoferowali, że kupią wózek i ok, czemu nie, z tym, że nadal się po niego nie wybrali, bo "jest jeszcze czas" a mnie już coś bierze, bo termin zaraz, a nie chcę czekać potem niewiadomo ile na wózek jak mogłabym już spacerować z małą... Fotelik mamy. Chociaż tyle.
Ja bym pojechała kupić. Jak będą chcieli to kasę.Ci na niego dadzą.Mimi2 lubi tę wiadomość
-
Ok, chyba będzie najlepiej zrobić jak mówicie. Wózek musi być. Nie rozumiem takiego czekania nie wiadomo na co
-
A mi po tych straszakach weekendowych przeszło 😛 dziś od rana biegam po mrówce, kupowałam hortensje i donice na taras aż pot ze mnie ciekł 😅 wczoraj się z młodym 3 razy w basenie kapalam.... eh 39 tydzień 😂😛 ja coś czuje że jednak dostanę w lipcu prezent na 10 rocznicę 😂 jakoś ki ten brzuch nie przeszkadza 🤔 byleby się chłodniej zrobiło... wole stanowczo to 26 🤪 Ale powiem wam że jakoś tak mam że się nie nakręcam , jak potrzebuje siedzieć, niech siedzi 🙂 puścił mi stres bo najbardziej się bałam 34,35,36,37 tydzień bo jednak lepiej donosić tego dzidziuta 🤍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 12:42
medimind lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny. ja od wczoraj na oddziale.
wczoraj miałam usg i wychodziła waga młodego 2900-3000g wiec troche lepiej już. ale bardzo mało wód bo tylko 6cm. robili mi te testy czy sie nie sączą. w każdym razie wypiłam na wszelki wypadek z 2l wody. brzuch się strasznie stawiał.
dzisiaj drugie usg. waga młodego niby 3200g czyli już prawie jak z OM wiec w normie. wód przybyło od wczoraj i jest 9cm wiec już tragedii nie ma.
nie wiem co w tej sytuacji ze mną - czy mnie wypuszcza czy zostawia, ale do terminu 2tygodnie.
ruchów czuje zdecydowanie mniej, mam je liczyć 3 razy dziennie a są chwile gdzie nie czuje żadnego 2-3 h nawet jak zjem słodkie. za to kilka razy dziennie łapią mnie skurcze tak jak miesiączkowe w dole brzucha i w krzyżu. przypomniałam sobie czasy bolesnego miesiączkowania o którym zapomniałam przez te ostatnie miesiące.
czekam aż moj dr do mnie przyjdzie poza obchodem powie jakie ma plany dalsze, bo na obchodzie tylko zlecił to usg i gadał ze mamy obciążony wywiad i mniej tych ruchów od ubiegłego tygodnia.vatolina, Zula36, Alunis lubią tę wiadomość
-
Shoa wagę ma już piękna w razie czego 🙂 Dziewczyny tu kilka postów wcześniej pisały i ja powiem że u mnie ostatnie 2 dni dużo mniej ruchliwe w brzuchu, wręcz muszę do niego pukać i mówić żeby moja się coś poruszyła. Myślę że może to być wina upałów i tego że wszystkie już jesteśmy mocno blisko terminu. Dzieciaki mają mało miejsca
-
Zula, a poprzednio szybko po odejściu czopa nadszedł poród?
U mnie przy pierwszym porodzie po odejściu czopa (ale był z krwią) szybko poszło. Rano odszedł czop, pojechałam na ktg, potem poszliśmy na urodziny bratanicy męża, a następnego dnia nad ranem poszłam do szpitala i po południu urodziłam.
Też mam skopany humor, a upał nie pomaga. Cierpliwości nie mam za grosz, a mojej Lusi też temperatura doskwiera, a jeszcze przeziębienie ją trzyma. Może w środę wreszcie pójdzie do żłobka, bo w domu już się nudzi.
Dzisiaj może wreszcie spakuję się do szpitala. Właściwie wszystko przygotowane, ale może już czas władować to do walizki.
Odebrałam wynik posiewu GBS. Jest ok. Miałam jeszcze iść dzisiaj do położnej, ale nie dałam rady w tym upale. Może w środę się wybiorę. -
Witajcie dziewczyny! Może jeszcze mnie pamiętacie, miałam być lipcową mamą, ale niestety życie zdecydowało inaczej.
Nie mam szans przeczytać co u każdej z Was, ale widzę, że powoli Wasze szczęścia zaczynają pojawiać się na świecie (Olimama gratulacje! :*) lub już dają znać, że spotkanie niedługo 💗 życzę Wam wszystkim spokojnych porodów i zdrowych dzieciątek! 🥰
Ja pod koniec maja podeszłam do kolejnego transferu i pod moim sercem rozwija się nowe życie ❤️ Jestem w 7 tyg i termin mam na 7 lutego ☺️ Boję się bardzo czy tym razem los będzie dla nas łaskawy i obdarzy nas zdrowym maleństwem, lecz bardzo w to wierzę! W połowie lipca robimy SANCO, żeby wiedzieć już wcześniej.
Trzymajcie się dzielnie drogie i powodzenia! 🌸Kosmo, shooa, Zula36, medimind, Natka95, Mimi2, StarającaSię, Kama_86, vatolina, Anszelika, LENi, lysinka, Aneta, Maniuś, Alunis, akilegna♥, freya, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny